Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 15:52

Crunny pisze:W Interze nie ma warunków dla młodych zdolnych. Co chwile zmieniają się trenerzy, jest duża rotacja piłkarzy. W ostatnich X latach stworzyli tylko Icardiego, Kovacica, teraz może uda im się jeszcze ze Skriniarem, choć to dopiero jego pierwszy sezon. A ilu młodych zdolnych nie potrafili wykorzystać? Coutinho, Shaqiri, R.Alvarez, G.Barbosa, J.Mario. Nie wiadomo, co by było z A.Sandro czy Dybalą, gdyby trafili do Interu.
Najpierw piszesz, że nie ma warunków, potem podajesz przykłady, że pomimo niesprzyjających warunków prawdziwy talent ma szansę obronić się bez nich, a na koniec wymieniasz szereg zawodników, z których większość, jak się okazało, prawdziwego talentu nie miało. Dziwna wypowiedź, no offence.

Cancelo za 30 milionów? Póki co to stosunkowo młody (niby)talent, który w ostatnich sezonach nie pokazuje nic specjalnego. Szału ni ma. Będąc na miejscu Marotty nawet bym na niego nie spojrzał.

Obrazek
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 15:59

pumex pisze:Cancelo za 30 milionów? Póki co to stosunkowo młody (niby)talent, który w ostatnich sezonach nie pokazuje nic specjalnego. Szału ni ma. Będąc na miejscu Marotty nawet bym na niego nie spojrzał.
Oglądałem pół meczu Interu z Napoli i widać, że z piłką przy nodze dobrze się czuje, ale każde podanie niedokładne, nawet te najprostsze. 30mln to co najmniej o połowę za dużo.

FORZA JUVE!!!
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 16:23

Grzesiu też błyszczał przeciwko Realowi, Barcelonie czy Atletico. Kondogbia wyróżniał się, ale bez przesady. 0 podjazdu do takiego Kante, który był gwiazdą swojej ekipy i swoją postawa zasłużył na transfer do Chelsea. Niepotrzebnie wtrącony pseudo argument.

Co do Cancelo, to albo ja, albo Ty nie masz pojęcia o kim rozmawiamy. Gdzie on kuźwa błyszczał, bo ja sobie nie przypominam. Wypromował się na hajpie sukcesu na Euro. Po przeciętnym sezonie odszedł z 12 ekipy PD, do przeciętnego klubu, gdzie wciąż gra przeciętnie, patrząc przez pryzmat Juventusu. 0 ogłady taktycznej, słaba gra w defensywie, szybkość i minimum techniki jakiej oczekuje od reprezentanta Portugalii. Prawie 2 strony tematu i jedyny przedstawiony argument to: bo w Mediolanie nie ma warunków. Poza tym nikt nie wymienił choćby jednego pozytywu.

Pumi, problem w tym że poza ostatnimi sezonami Cancelo ma w CV tylko rezerwy Benfici. Za te 15-20 mln i jako zastępca Cuadrado, a nie konkurent De Sciglio - można by się zastanowić. Jden wątpliwy, "młody" talent na prawej obronie wystarczy.

Jak ja nie lubię "wzmocnień" nie podnoszących poziomu drużyny :roll:
Ostatnio zmieniony 31 marca 2018, 16:24 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 16:23

pumex pisze:
Crunny pisze:W Interze nie ma warunków dla młodych zdolnych. Co chwile zmieniają się trenerzy, jest duża rotacja piłkarzy. W ostatnich X latach stworzyli tylko Icardiego, Kovacica, teraz może uda im się jeszcze ze Skriniarem, choć to dopiero jego pierwszy sezon. A ilu młodych zdolnych nie potrafili wykorzystać? Coutinho, Shaqiri, R.Alvarez, G.Barbosa, J.Mario. Nie wiadomo, co by było z A.Sandro czy Dybalą, gdyby trafili do Interu.
Najpierw piszesz, że nie ma warunków, potem podajesz przykłady, że pomimo niesprzyjających warunków prawdziwy talent ma szansę obronić się bez nich, a na koniec wymieniasz szereg zawodników, z których większość, jak się okazało, prawdziwego talentu nie miało. Dziwna wypowiedź, no offence.
Skuteczność Juve we wprowadzaniu graczy 20-25 lat wartych 15-30 mln: 9/10 to wypały
Skuteczność Interu we wprowadzaniu graczy 20-25 lat wartych 15-30 mln: 2/10 to wypały

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 16:40

Florenzi ma rok do końca kontraktu. Marotta style, rzucamy siano na stół Hamburgera i mamy spokój na najbliższe 5-6 lat. Jedyne słuszne rozwiązanie.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 16:41

jackop pisze:Florenzi ma rok do końca kontraktu. Marotta style, rzucamy siano na stół Hamburgera i mamy spokój na najbliższe 5-6 lat. Jedyne słuszne rozwiązanie.
Wątpię by on, wychowanek Romy na to poszedł. Oby nie, niech pozostaną jeszcze ludzie dla których barwy coś znaczą. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 17:22

jackop pisze:
Jak ja nie lubię "wzmocnień" nie podnoszących poziomu drużyny :roll:
Czyli receptą byłoby posiadanie dwóch Włochów na PO? Nie wiem co myśleć o Florenzim szczerze. Marotta style,ale czy to nie za mało? I moim zdaniem nie przeszedłby do Juventusu,ale kto wie.

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 17:59

Florenzi to taki gracz środka - jestem w stanie wymienić kilku lepszych kandydatów, jak i cały tabun gorszych. Na pewno dużym jego plusem jest uniwersalność i wyszkolenie techniczne, a do minusów zaliczyć trzeba podatność na kontuzje oraz urazy (co wiąże się z wahaniami formy) i przeciętne warunki fizyczne.

Transfer mało prawdopodobny. Tym bardziej, że Roma musiałaby na nim raczej mizernie zarobić żeby taki ruch w ogóle doszedł do skutku. Najpierw poszukałbym gdzie indziej zanim sięgnąłbym po Alessandro, choć niewątpliwe jest to gracz, którego lubię i nawet trochę zazdroszczę Romie.

Pozostając w klimacie okazji to Balo wraz grubym wujkiem puszczają do nas oczko. Mariuszek po sezonie będzie do wzięcia za darmo.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 18:01

Na obronie mieliśmy BBC i nie było źle. Może być reprezentant Zimbabwe, byle reprezentował wysoki poziom. Florenzi okrzepł, zaliczył kilka sezonów w Serie A, nabrał doświadczenia występując w LM. Ogarnie prawą stronę i w razie katastrofy środek pomocy w 3jce. Szkoda tych kontuzji, bo nie wydaje się już tak mocny fizycznie, ale potrafi grać z głową. Jeśli przejdzie medicale i ma ambicje zdobyć w karierze więcej niż Totti, to nie zastanawiał bym się. 10 razy lepsza kandydatura niż Cancelo.
Arbuzini pisze:Florenzi to taki gracz środka - jestem w stanie wymienić kilku lepszych kandydatów, jak i cały tabun gorszych.
3 lepszych realnych poproszę ;)

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 18:06

Ej, a dlaczego kierunek francuski nas nie interesuje? Może Sidibe warto byłoby się zainteresować.
Arbuzini pisze:Pozostając w klimacie okazji to Balo wraz grubym wujkiem puszczają do nas oczko. Mariuszek po sezonie będzie do wzięcia za darmo.
Ja nie jestem fanem pozostania Maxa na kolejny sezon, tak w tym przypadku widzę argument za. Max miał do niego podejście, przy Maxie mógłby nam dać dużo pociechy. Balotelli to wciąż piłkarz o wielkim potencjale i wciąż młody.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 18:17

Chodziło mi bardziej oto czy jest jakiś lepszy włoski gracz na pozycji PO od tego co już mamy. Bo dla mnie De Sciglio,Darmian czy Florenzi to w zasadzie to samo. A przecież wszyscy szukamy kogoś,który jest w stanie posadzić Mattię na ławce. Co do Cancelo to ja bym zaryzykował,ale nie jestem skautem :)

Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:

A z Sidibe to raczej nikt by tu nie polemizował tylko brał.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 18:48

Piotr Juvefan pisze:Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.

Swoją drogą propos kierunku Lazio, to ja bym rozważył Felipe Andersona. Jakie jest wasze zdanie na jego temat? Trochę w cieniu innych, ale potencjał ma z pewnością.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 19:50

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Piotr Juvefan pisze:Balo zmiennikiem Higuaina? Max go zna. Jest przeciw i jest za :lol:
Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.

Swoją drogą propos kierunku Lazio, to ja bym rozważył Felipe Andersona. Jakie jest wasze zdanie na jego temat? Trochę w cieniu innych, ale potencjał ma z pewnością.
A co dla Cb Balo byłby naszą podtawową 9tką i Gonzalo grzałby ławe? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławe,bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.

Andersona to ja już chciałem z 3 lata temu.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 20:14

Piotr Juvefan pisze:

A co dla Cb Balo byłby naszą podstawową 9tką i Gonzalo grzałby lawę? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławę, bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.

Właśnie o tym mówię, że tu mógłby być problem. Skoro puszcza oczko do nas, wraz z Grubaskiem, to pasowała by mu rola zmiennika? Szczerze wątpię w to. Hmmmmm być może Balo liczy na pierwszy skład, a Rybak rozkminia sobie jakąś grubą transakcję, że sprzedajemy Higuaina i kupujemy jego jakiś klientów, a on znów inkasuje sztos na prowizji - może być i tak. :think:

Co do Andersona to podobnie mamy i podobnie mieliśmy. ;)

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2018, 20:25

Piotr Juvefan pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Piotrek tylko jest taka sprawa, czy Balotelliemu pasowała by rola zmiennika Pipity? Bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Higuaina i Balotelliego razem na boisku. Balo na skrzydle? Hmmmm. Nie mniej jednak bardzo bym go chciał w Juventusie, bo nie ukrywam że tego zawodnika po prostu lubię.

A co dla Cb Balo byłby naszą podstawową 9tką i Gonzalo grzałby lawę? Barwuah drugim Mandzukiciem? Raczej też odpada. Kto by nie przyszedł grzałby najprawdopodobniej ławę, bo Lewandowski idzie najpewniej do Realu.

Właśnie o tym mówię, że tu mógłby być problem. Skoro puszcza oczko do nas, wraz z Grubaskiem, to pasowała by mu rola zmiennika? Szczerze wątpię w to. Hmmmmm być może Balo liczy na pierwszy skład, a Rybak rozkminia sobie jakąś grubą transakcję, że sprzedajemy Higuaina i kupujemy jego jakiś klientów, a on znów inkasuje sztos na prowizji - może być i tak. :think:

Co do Andersona to podobnie mamy i podobnie mieliśmy. ;)
Myślę,że dla mnie jak i Marotty Balo nie jest topowym napastnikiem,żeby mu robić miejsce sprzedażą Gonzala. Jest to jedynie okazja za free i skoro Balo puszcza sobie do nas oczko jak to napisałeś i liczy na coś więcej,to się może przeliczyć :prochno:

Andersona chciałem z 3 lata temu...a teraz jest dla mnie zbędny :lol:

Obrazek
Zablokowany