Serie A 17/18 (23): JUVENTUS F.C 7-0 Sassuolo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 23:15

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet po tak przekonującym zwycięstwie znajdą się i tacy co będą narzekać :eh:

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 04 lutego 2018, 23:53

Niesamowite jest dla mnie to, że w tym meczu zabrakło 2 naszych najlepiej wyszkolonych technicznie piłkarzy z przodu - Dybali i D.Costy. Do tego nie było Cuadrado. Mimo to strzelamy 7 goli!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 00:01

Meczu nie oglądałem. Ogarnia mnie pusty śmiech jak czytam, że wynik jest rezultatem tego, że Sassuolo poddało się już przed wejściem na boisko. Tak to moi drodzy powinno wyglądać, to jest właśnie ta ambicja, którą powinien mieć Juventus - nie dla kalkulowania, tak miażdżenia przeciwnika. Na start przeciwnika ogórkowego. Przeciwnik ma być obsrany, a nie walczyć o swoje, taki status osiąga się wyłącznie przez pokaz siły a nie drżenie o wynik do ostatnich minut.

Szkoda, że ten mecz to taki jednorazowy wyskok.
MRN pisze:Aby dziś była taka gra, musiało być męczenie buły z Atalantą
Rdziłem Ci - skończ błaznować, a Ty znowu swoje.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 00:32

Swoją drogą. 4 Hat-Trick w tym sezonie strzelony przez naszego gracza i drugi przeciwko Sassuolo. Najpierw Dybala u nich, teraz Higuain u nas. W ogóle to od kiedy Allegri jest naszym trenerem, to dopiero w tym sezonie komukolwiek udało się go ustrzelić. Ostatnim zdobywcą Hat-Tricka przed tym sezonem był Tevez. Który dokonał tego w meczu przeciwko... Sassuolo. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 06:18

Mozna by rzec "wreszcie". Mecz co prawda musialem ogladac katem oka, ale widac bylo zaangazowanie w zawodnikach. Po pierwszej polowie bylem pewien ze Max im zaciagnie reczny, ale sie mylilem. Fajnie ze Igla sie odblokowal. Berna mimo dwoch asyst chyba sredni mecz (strzaly w trybuny), ale tak jak mowie widzialem go katem oka.

Nurtuja mnie tylko dwa pytania. Zdjecie Ruganiego i Sturaro zamiast Bentancoura.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 08:57

o kurde, nasi w 15 ostatnich meczach (wszystkie rozgrywki) stracili tylko 1 bramkę i to w dodatku strzeloną przez Caceresa :bravo: :bravo: :bravo:

freddie88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 08:58

No to chlopcy sie wczoraj rozstzrzelali7-0 :bravo: .Oby w LM z totkami bylo dobrze nie mowie o 7-0 ale jak by bylo 3-0 bylo by super:)

Myślę, że piosenki Queen są czystym eskapizmem , są jak dobry film.,,Uwielbiam Królową.
Wyczynia niesamowite rzeczy-Freddie Mercury:)
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 09:19

jackop pisze:
ewerthon pisze:Widzę, że ty utożsamiasz atrakcyjność meczu z liczbą zdobytych goli. Dla mnie dużo bardziej atrakcyjne jako kibica było np. zeszłoroczne zwycięstwo z Romą 1:0.
Jak mam z Tobą rozmawiać, skoro celowo lub nie ignorujesz to co napisałem. Ja o spotkaniach z ogórkami Serie A, dolną częścią tabeli, a Ty mi wyjeżdżasz z emocjami po 1-0 z Romą :think:
Doczepiłeś się do mnie, że narzekam, więc ci odpowiedziałem. Bardziej podobał mi się mecz z Romą na 1:0, bo było więcej emocji. Czy tak trudno to zrozumieć?
szczypek pisze:Meczu nie oglądałem. Ogarnia mnie pusty śmiech jak czytam, że wynik jest rezultatem tego, że Sassuolo poddało się już przed wejściem na boisko.
Rozumiem, że to było odniesienie także do mnie. Skoro meczu nie oglądałeś to się nie wypowiadaj. Jak można pisać takie rzeczy nie widząc podejścia do meczu przeciwnika. Oni mieli zaangażowanie na poziomie towarzyskiego meczu oldboyów, poprzednie drużyny z którymi graliśmy postawiły nam się znacznie bardziej. Rozumiem, że dla ciebie postawa przeciwnika wcale nie ma przełożenia na wynik bramkowy :ok:

Naprawdę odechciewa się tutaj pisać. Bo przyjdzie jakiś malkontent, rozdrabnia wypowiedź na atomy i przyczepia się do wszystkiego. Potem musisz się tłumaczyć takiemu ze swojej opinii.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2018, 09:30 przez ewerthon, łącznie zmieniany 3 razy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 09:23

dr.DeV pisze:Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet po tak przekonującym zwycięstwie znajdą się i tacy co będą narzekać :eh:
Napewno nie Ci sami, którzy narzekali na męczenie buły.

Ten mecz pokazał, że można. I nie chodzi mi tu o rozmiary zwycięstwa, bo czasami tak się po prostu zdarza, że wpada prawie wszystko.

Można prowadzić i chcieć zdobywać kolejne bramki. Można stwarzać sytuacje tak w pierwszej, jak i ostatniej minucie meczu jednocześnie nie pozwalając rywalowi na zbyt wiele.

Trzymam kciuki za takie podejście z ogórkami w lidze.

Z Tottenhamem natomiast styl mnie kompletnie nie interesuje. Możemy mieć pełną kontrolę nad meczem w Bukola tego sformułowania znaczeniu. I don't care, trzeba awansować.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 09:28

ewerthon pisze:Bardziej podobał mi się mecz z Romą na 1:0, bo było więcej emocji. Czy tak trudno to zrozumieć?
Olaboga, to jakie miałeś oczekiwania wobec meczu z Sassuolo? Chciałeś emocji jak w meczu z Romą czy przekonywującego zwycięstwa bez kalkulacji i uczuć?
ewerthon pisze:
szczypek pisze:Meczu nie oglądałem. Ogarnia mnie pusty śmiech jak czytam, że wynik jest rezultatem tego, że Sassuolo poddało się już przed wejściem na boisko.
Skoro meczu nie oglądałeś to się nie wypowiadaj. Jak można pisać takie rzeczy nie widząc podejścia do meczu przeciwnika.
Kolego, w kolejnym (nie cytowanym przez Ciebie) zdaniu napisałem "Tak to moi drodzy powinno wyglądać". Ja bym chciał, żeby Sassuolo poddało ten mecz przed wyjściem na boisko. Jeżeli nie poddali i wynik jest rezultatem naszej kosmicznej gry, to cieszę się tym bardziej, kolejni ogórkowi przeciwnicy będą wiedzieć co ich czeka.

Jesteś dziwny.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 09:34

Za to ty jesteś normalny, właśnie przez takich ludzi jak ty, to forum upada. Jesteś mistrzem w przyczepianiu się do głupot, tylko dlatego, że coś nie pasuje twojemu sposobowi rozumowania. Każdy wie, że nie można napisać posta na jakiś temat, który przedstawia inny punkt widzenia bo zaraz przyjdzie szczypek i zacznie męczyć bułę.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 09:38

ewerthon pisze:Za to ty jesteś normalny, właśnie przez takich ludzi jak ty, to forum upada. Jesteś mistrzem w przyczepianiu się do głupot, tylko dlatego, że coś nie pasuje twojemu sposobowi rozumowania. Każdy wie, że nie można napisać posta na jakiś temat, który przedstawia inny punkt widzenia bo zaraz przyjdzie szczypek i zacznie męczyć bułę.
Kolego, napisałem, że ja bym chciał, żeby drużyny pokroju Sassuolo poddawały się przed meczem z nami. Chcę jak najwięcej przekonywujących zwycięstw, a nie kalkulowania i drżenia o wynik do ostatnich minut. Emocje zostawiam sobie na mecze na topie, z ogórkami chciałbym oglądać pełną dominację i piękną grę. TO NA POCZĄTEK.

Nigdzie nie napisałem, że wynik 7:0 nie wynika z odpuszczenia tego meczu przez Sassuolo (co Ty sugerowałeś i w czym masz pełną rację). Pociągnąłem wątek, że dla mnie to nic złego, że tak się stało. Z czym Ty masz tutaj problem?

A forum nie upada, po prostu coraz więcej błaznów mamy w tym przybytku. Schemat najczęściej wygląda tak - przedstawiłeś swoją opinię, ja się z nią w pewnym sensie nie zgadzam, ale nie mogę wejść w merytoryczną dyskusję, bo zamiast odpowiadać na poziomie wolisz sobie ponarzekać na mnie i na forum.

Z mojej strony koniec.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 13:59

Mylicie przyczynę ze skutkiem. Słaba postawa Sassuolo nie była przyczyną naszego zwycięstwa, tylko skutkiem szybkich gongów z naszej strony. Przecież po 1. bramce oddaliśmy im piłkę i coś tam kleili, ale szybkie 2 nokauty ze strony Khediry zakończyły ich marzenia na dobry rezultat.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 23:08

Nie rozumiem narzekania na grę Sassuolo w defensywie. Niech mi ktoś powie gdzie zrobili nam prezent przy którymkolwiek z goli??

1 - zamieszanie w polu karnym, przytomność Sandro.
2 - celne dośrodkowanie z rożnego Pjanica, przedłużenie głową Sandro piłka pod nogi Khediry.
3 - kapitalne podanie Pjanica wyjście Khediry który mógł się zapytać tylko bramkarza: "W który róg??"
4 - Piękna bomba Pjanica, po podaniu Khediry - bramkarz nie miał nic do powiedzenia, najwyżej - Wow.
5 - Świetne ogranie obrońców przez Higuaina i gol po podaniu Bernardeschiego.
6 - Kapitalne podanie Marchisio z drugiej linii do Higuaina (Tak kiedyś z Carpi Pogbie podał) - Pipita ograł zwodem bramkarza i lewą nogą wsadził piłkę w siatę.
7 - Rozegranie Higuaina z Federico + No-look pass Bernardeschiego + kapitalne wejście Pipity.

Nigdzie prezentu nie było, ani nawet rażącego błędu, przy żadnym z 7(:shock: dalej) goli. No Sorry ale Klasa piłkarska Gonzalo jest większa od obrońców Sassuolo i nie dziwne że on sobie radził z nimi...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
daroo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2018, 23:42

Defensywa Sassuolo nie popełniła absolutnie żadnego błędu, masz 100% racji. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że zagrali dobry mecz. Przy bramce nr 2 w ogóle w łatwy sposób nie pogubili krycia, przy kolejnym Peluso (tak na marginesie moim zdaniem zawodnik meczu) w ogóle nie "złamał" linii spalonego. Dalej bardzo aktywnie doskoczyli, by zablokować strzał PjanicIa na 20 metrze. Przy bramce na 6-0 mieli naprawdę mało czasu na lepsze ustawienie się do długiego podania i w ogóle bardzo umiejętnie złapali Pipitę na ofsajdzie. Dawno Juventus nie gościł drużyny, która grała tak biernie w obronie jak Sassuolo. Broń Boże nie umniejszam zawodnikom Juve dobrego występu. Bardzo się cieszę, że mieli ochotę wykorzystać fatalną postawę rywala i sprawić sobie i nam, kibicom miłą niespodziankę rozmiarem wczorajszego zwycięstwa.

Proponuję zastanowić się kilka razy przed napisaniem kolejnego komentarza. W tym temacie to chyba Twój 20-sty.

Bukol87 pisze:Bardzo dobry w odbiorze ze świetną wydolnością. Technika jak na prawego obrońcę wystarczająca. Jest walka i duża świadomość taktyczna. Sturaro ma wszelkie atrybuty by dawać radę, nawet na poziomie LM.
Zablokowany