Serie A 17/18 (15): Napoli 0-1 JUVENTUS F.C

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 07:57

jarmel pisze:A może wyjdzie to nam nawet na dobre- Dybala w końcu zagra jako prawdziwy napastnik, a tam czuje się najlepiej
Mam nadzieję, ze Dybala nie zagra jako jedyny napastnik, ponieważ mit o tym, ze "tam czuje się najlepiej" zostałby obalony, co za pewne nie sprzyjało by przebiegowi tego meczu.
Poprostu pisze:Sky daje Ase do pierwszego składu.
Co nie dziwi zważywszy na fakt, że Sandro gra... sami wiecie jak, a po tej stronie biega Callejon, którego Brazyliczyk w lepszej formie nie potrafi upilnowac.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 08:37

pablo1503 pisze:Chodzi bardziej o podejście i mentalność zawodników. Nie ma co ukrywać, że troszkę szwankują te elementy w tym sezonie. Piłkarze są tacy nijacy i nie widać w nich szczególnej iskry - niezależnie od przeciwnika.
To samo, co w tamtym roku. I rok wcześniej. I w jeszcze poprzednim. Brakuje świeżości.

Allegri ma takie, a nie inne metody. Do wiosny jest lipnie, później bywa lepiej. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i liczyć, że do tego czasu nie będzie po ptokach, zwłaszcza w LM...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 10:23

Wahadła śmierci Asamoah-De Sciglio? Na San Paolo?
:facepalm:

calma calma
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 10:49

Lepszy Asa niż Sandro , lepszy MDS niż Lichy :lol:

Obrazek
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 11:41

Poprostu pisze:Sky daje Ase do pierwszego składu.
W końcu. Wystawianie Sandro w ostatnim czasie było robieniem mu krzywdy.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 11:57

Bukol87 pisze:Wystawianie Sandro w ostatnim czasie było robieniem mu krzywdy.
Sugerujesz, że Allegri krzywdził Sandro wystawiając go w pierwszym składzie i lepszy będzie tam Asamoah? #PrzecieżAllegriWieLepiej

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 12:08

daroo89 pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Dybala ma grać jako napastnik? To po co nam Higuain w takim razie?
Z księżyca spadłeś, że nie wiesz o kontuzji Higuaina?
Wiem przecież - tyle że skoro Dybala rzekomo tam czuje się najlepiej - to po co byłoby w takim razie sprowadzanie Higuaina?
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2017, 12:10 przez CzeczenCZN, łącznie zmieniany 1 raz.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 12:48

Juventus w formie i w pełnym składzie nie jest nigdy faworytem na boisku w Napoli, a to co się dziś będzie działo to naprawdę może być kiepsko.

Realnie oceniając obecną formę to obstawiłbym wynik 3-1 dla Napoli. Oczywiście to nie przekreśla naszych szans na mistrzostwo, bo sezon jeszcze długi, a Napoli nie ma ławki. Po porażce jednak margines błędu zwęża nam się sporo.

Jako kibic liczę na nasze przebudzenie i wygraną, jednak ważniejszy mecz gramy z Olimpiakosem za parę dni.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 13:01

marcinek pisze:Jako kibic liczę na nasze przebudzenie i wygraną, jednak ważniejszy mecz gramy z Olimpiakosem za parę dni.
Moim zdaniem mecz w LM nie powinien mieć najmniejszego wpływu na skład, który dzisiaj wystawi Allegri. Z całym szacunkiem, ale profesjonalny piłkarz chyba może raz na kilka miesięcy zagrać trzy mecze w ciągu 7 dni i nie będzie z tego powodu chory przez najbliższe 2 miesiące. Zwłaszcza, że tak naprawdę nie jesteśmy nawet w połowie rozgrywek. Rozumiem, że rotacja jest potrzebna, ale mam wrażenie, że Max z nią przesadza i stąd są też nasze problemy w obronie.
Dlatego liczę, że zarówno z Napoli, jaki i z Olympiakosem i Interem zagramy w podobnym zestawieniu. Ewentualnie można trochę porotować w pomocy i na skrzydłach, gdzie mamy aktualnie największy wybór.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 13:44

kdzr pisze: Jednak czy to nie jest tak, że względem poprzedniego sezonu tych bramek nie straciliśmy o jakąś kosmiczną ilość więcej? :ahsisi: Ktoś może podesłać statystykę? Najlepiej z terminarzem.
W tamtym sezonie po 14 kolejce mielismy fotel lidera (wywalczony juz w 5 kolejce) z 33pkt czyli jednym mniej niz w obecnym, ktorego nie oddalismy do konca sezonu, ale reszta ekip byla zwyczajnie slabsza. Tylko 2 bramki stracone mniej, ale za to 11 mniej strzelonych. Moim zdaniem Juve gra na swoim poziomie, zwyczajnie Napoli i Inter trafilo z forma zycia na poczatku sezonu, ale mysle ze jak zwykle spuchna i ich przeskoczymy.

2016
1 Juventus P:14 W:11 D:0 L:3 GF:29 GA:12 GD:+17 PTS:33

2017
3 Juventus P:14 W:11 D:1 L:2 GF:40 GA:14 GD:+26 PTS:34

Obrazek

Mysle ze stac nas na zwyciestwo. Licze na 2:1 dla nas.

Obrazek

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 14:06

Szczerze mówiąc trochę zgłupiałem w momencie, gdy spojrzałem na tę tabelkę.
Wydawało mi się, że nie zachowujemy czystych kont i bele średniak potrafi strzelić bramkę, a w dodatku byłem niemalże pewien, że mamy sporo więcej straconych bramek. A tu proszę, tylko dwie bramki, a z tych ciekawych rzeczy można zaobserwować, że na tym samym etapie obecny Juventus zachował jedno czyste konto więcej. :think:

Może to kwestia psychologiczna? Może brak lidera, do którego tak wszyscy się przyzwyczailiśmy, trochę zakrzywia ten obraz? Mecz z Barceloną jest pewnym potwierdzeniem tej tezy. W ubiegłym roku Blaugrana praktycznie nie istniała na J-stadium - poza świetną interwencją Buffona po strzale Iniesty. W meczu sprzed tygodnia obraz wyglądał bardzo podobnie, ale wówczas mówiło się, że Juventus jest na tyle mocny, że na nic nie pozwala przeciwnikom, a dziś mówi się, że Barcelona totalnie zlała ten mecz. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Może nie jest aż tak źle, jak niektórym się wydaje? :whistle:

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 14:12

Niektórzy zapomnieli co wyprawiał rok temu Asa z Napoli czy Interem. Ile setek im wypracował swoimi stratami. To była największa komedia od słynnej "główki" Caceresa. Dziwie się, że zapomnieliście, ostatnio przypomniał to z Sampdorią, oby wam dzisiaj nie odświeżył pamięci.

calma calma
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 14:31

panlider pisze:
marcinek pisze:Jako kibic liczę na nasze przebudzenie i wygraną, jednak ważniejszy mecz gramy z Olimpiakosem za parę dni.
Moim zdaniem mecz w LM nie powinien mieć najmniejszego wpływu na skład, który dzisiaj wystawi Allegri. Z całym szacunkiem, ale profesjonalny piłkarz chyba może raz na kilka miesięcy zagrać trzy mecze w ciągu 7 dni i nie będzie z tego powodu chory przez najbliższe 2 miesiące.
Höwedes wszedłby z Tobą w polemikę :think:

Niemniej jednak ja się zgadzam. Na najwyższym poziomie taka intensywność gry to norma, poza tym Napoli rozegrało tyle samo meczów w tym sezonie co my. Nie chcę używać zbyt daleko idących określeń, ale przegrana oznaczałaby, że Neapol odjeżdża nam na 7 punktów, a to już jest naprawdę sporo. Co więcej, stawka zarówno dzisiejszego meczu, jak i meczu z Olympiakosem w dużej mierze jest pochodną tego, co robiliśmy do tej pory. Gdybyśmy zagrali porządne zawody w Lizbonie, to do Pireusu można by wysyłać Primaverę.

ipswich

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 14:46

pablo1503 pisze:Szczerze mówiąc trochę zgłupiałem w momencie, gdy spojrzałem na tę tabelkę.
Wydawało mi się, że nie zachowujemy czystych kont i bele średniak potrafi strzelić bramkę, a w dodatku byłem niemalże pewien, że mamy sporo więcej straconych bramek.
Forumowe lamenty w kazdym niemal watku zakrzywiaja prawdziwy obraz. ;)

Obrazek

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 grudnia 2017, 14:51

ipswich pisze:
pablo1503 pisze:Szczerze mówiąc trochę zgłupiałem w momencie, gdy spojrzałem na tę tabelkę.
Wydawało mi się, że nie zachowujemy czystych kont i bele średniak potrafi strzelić bramkę, a w dodatku byłem niemalże pewien, że mamy sporo więcej straconych bramek.
Forumowe lamenty w kazdym niemal watku zakrzywiaja prawdziwy obraz. ;)
Nie wierzę. Takie refleksje tutaj? Czekaj niech tylko to zobaczy Mały albo inne pumeksy.

Zablokowany