Paulo Dybala
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Maly pisze:@pablo1503: jeśli dla ciebie kupienie gościa za 10 i oddanie za 3 to zarobek to proponuję ci nigdy nie parać się własnym biznesem bo długo nie pociągniesz ;]
Odwracanie kota ogonem lvl Maly. Najpierw jedziesz po koledze a potem bocznymi drzwiami? Nieładnie.Maly pisze:myślałem, że Rincona kupiliśmy za 10 a nie 8 ale nawet jak sprzedamy go za 3+6 (a nie 8 jak piszesz) to będzie 1mln - podatki, pewnie będzie to na zero o ile zagra tyle spotkań ile trzeba żeby go wykupili więc nie ma się co podniecać super sprzedażą
Dybala zostanie z nami na zawsze.
- pablo1503
- Juventino
Kim jest Isla czy Caceres w porównaniu do Benatii. Medhi miał renomę, szedł do Bayrenu być podstawowym zawodnikiem, a to, że nie pykło jest już inną sprawą. Isla i Asamoah nawet w połowie nie mięli takich umiejętności i fejmu, co Marokańczyk. Naturalnym się wydaje, że Bayern jakoś sobie odbije ten transfer. Jak nie Juve, to inny duży klub zapewne wziąłby Benatie. Takiego Isle trzeba było na silę wypychać z klubu, a jedynymi zainteresowanymi były kluby pokroju Cagliari i, z całym szacunkiem, ale tylko ktoś niemądry oczekiwałby, że Juve zgarnie za niego więcej niż 2-3mln.Maly pisze:Benatia? koleś u nich tylko się leczył, każdy grosz to kasa na plus, nam w podobnej sytuacji za Caceresa nie udało się grosza dostać, Asamoaha za 10 nie potrafimy sprzedać, Isli za 5 itd...
Ale co ma kwota wypożyczenia do oceny i przydatności jego transferu do Bayernu? Mi tam się wydaje, że Bayern najzwyczajniej w świecie chce już jakoś odzyskać pieniądze i stąd ta dość spora kwota wypożyczenia. Gdyby chodziło tylko i wyłącznie o ogranie, to nie śpiewaliby takiej gotówki i zapewne zostawiliby go w Niemczech, żeby szlifował język i ligę.Maly pisze:a jeśli ktoś wtopę dekady pożycza za 8.5mln to ja kłaniam się w pas ;] tym bardziej, że mówimy o wypychaniu zawodników a nie o kupowaniu...
Chłopak był golden boyem, odkryciem Euro, ważnym elementem mistrzów starego kontynentu, kosztował ogromne pieniądze, a potem okazało się, że niesamowicie zawodził, nie potrafił się zaaklimatyzować, a nauka języka była dla niego mission impossible. Dla Ciebie transfer udany?

Wypożyczamy albo zostawiamy i dajemy szanse, ale ryzykujemy, że z chłopaka nic nie będzie, a na dodatek będzie trzeba jeszcze dopłacić bonusy.
Tylko i wyłącznie hipoteza. Może jakiś kibic Bayernu mógłby zabrać głos.
Dalsza dyskusja nie ma sensu, bo i tak nie znajdziemy złotego środka, a ten temat i tak został już mocno naciągnięty, bo, jakby nie patrzeć, pokój poświęcony Dybali.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@szczypek: nie odwracam kota ogonem tylko przyznałem (wiem, to dla ciebie kompletnie obce słowo), że myślałem że Rincona kupiliśmy za 10 a nie 8, na chwile obecną jesteśmy 5mln na minusie więc nadal nie można tego zaliczyć jako dobra sprzedaż czy tym bardziej zysk ;]
@pablo1503: rozgadałeś się o Renato kompletnie bez sensu, gadamy o sprzedażach co sam przyznałeś i w tej kwestii Bayern otrzymał 8.5mln za roczne wypożyczenie, tyle ;]
renoma Benatii? jaka? człowieka-szklanki? chłop miał w życiu jeden, może dwa dobre sezony (2 lata wcześniej) i 200 dni w szpitalu w 2 ostatnich sezonach
ps. racja, to nie ten temat, sorry za offtopa
@pablo1503: rozgadałeś się o Renato kompletnie bez sensu, gadamy o sprzedażach co sam przyznałeś i w tej kwestii Bayern otrzymał 8.5mln za roczne wypożyczenie, tyle ;]
renoma Benatii? jaka? człowieka-szklanki? chłop miał w życiu jeden, może dwa dobre sezony (2 lata wcześniej) i 200 dni w szpitalu w 2 ostatnich sezonach
ps. racja, to nie ten temat, sorry za offtopa
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Haha. Nie mogę, co Ty masz człowieku zaburzenia percepcji.Maly pisze:myślałem, że Rincona kupiliśmy za 10 a nie 8 ale nawet jak sprzedamy go za 3+6 (a nie 8 jak piszesz) to będzie 1mln - podatki, pewnie będzie to na zero o ile zagra tyle spotkań ile trzeba żeby go wykupili więc nie ma się co podniecać super sprzedażą
Benatia? koleś u nich tylko się leczył, każdy grosz to kasa na plus, nam w podobnej sytuacji za Caceresa nie udało się grosza dostać, Asamoaha za 10 nie potrafimy sprzedać, Isli za 5 itd...
Sprzedaliśmy niepotrzebnego gościa z zyskiem - to tak naprawdę nic nie warte.
Bayern sprzedał gościa, który jest zawodnikiem na granicy podstawowego składu i klasowym obrońcą z 10 milionową stratą - to kasa 'na plus'.
Caceresa. Gościu urwał nogę, kończył mu się kontrakt, ale mamy za niego żądać kasę.
My zarobiliśmy więcej na Cassacie który nie powąchał murawy, ale to też nic nie warte.
Wypowiedź etatowca o przedsiębiorstwie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Maly
- Juventino
cytat roku?wloski pisze:Argentyna nie ma szczęścia do trenerów, mając taki potencjał ludzki w ogóle nie jest wykorzystywany. Chile, które kadrowo jest słabsze osiąga o wiele lepsze wyniki. Tak się prowadzi drużynę narodową.

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Szczerze mówiąc, to jestem trochę zdziwiony, że Chile dostało taki oklep od Brazylii, zwłaszcza, że Canarinhos mieli już zapewniony awans, a do tego dochodziły apele kibiców, żeby się podłożyć, co by skomplikować sytuację Argentyny. Jednak Brazylia zachowała się honorowoMaly pisze:cytat roku?wloski pisze:Argentyna nie ma szczęścia do trenerów, mając taki potencjał ludzki w ogóle nie jest wykorzystywany. Chile, które kadrowo jest słabsze osiąga o wiele lepsze wyniki. Tak się prowadzi drużynę narodową.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- PlanetJuve
- Juventino
Dybala z daleka od karnych!!! Tyle co on już punktów nam zmarnował to szok!
Niech ogarnie głowe bo nie jest nikim wyjątkowym po kilku kolejkach, rzekłbym że nawet sam siebie upokaża swoją grą, amen. #gdziemoje10
Niech ogarnie głowe bo nie jest nikim wyjątkowym po kilku kolejkach, rzekłbym że nawet sam siebie upokaża swoją grą, amen. #gdziemoje10
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Dla jego zdrowia psychicznego powinien zostać od jedenaste odsunięty. To nie jest doświadczony wyjadacz w stylu Pirlo czy Teveza żeby go tak obciążać. A z drugiej strony nie jesteśmy drużyną prowincjonalną żeby młoda gwiazdka dostawała nieustannie szansę na rehabilitację i narażała klub na kolejne straty punktów.
calma calma
- Maly
- Juventino
po prostu nie ma głowy, teraz 2 karne w końcówkach, kolejne dwa w dwóch ostatnich superpucharach, w 30 minucie może kopać karniaki ale jak nie ma wyniku a jest 70+ minuta to powinien podchodzić kto inny i tyle,w ogóle od dłuższego czasu mam wrażenie, że jak nam nie idzie to on nigdy nie wzniesie się ponad drużynę i nie uratuje jej... oczywiście jak dostanie z nieba piłkę na 20 metrze to potrafi uderzyć, jak jest wolny to także jest szansa, że mu siądzie ale to odbywa się na zasadzie "może a nie musi", natomiast gdy Dybala zachwyca rajdem albo zwodem mija dwóch obrońców to na pewno nie jest to końcówka meczu w którym walczymy o punkt lub dwa, na 95% mamy już zwycięstwo w kieszeni i Dybala po prostu gra na luzie
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Yaro417
- Juventino
Zaraz będzie potok komentarzy "a można go było opchnąć do Barcy za te 130 mln". Karny zmarnowany, no cóż, bywa. Dybi jest młody, spalił się teraz i ostatnio w meczu z Atalantą, ale to mu tylko wyjdzie na dobre.
@Mały - A z Lazio w Superpucharze to Dybali po prostu siadło, czy był to tylko mecz o puchar leszczy, więc grał na luzie?
@Mały - A z Lazio w Superpucharze to Dybali po prostu siadło, czy był to tylko mecz o puchar leszczy, więc grał na luzie?
- panlider
- Juventino
Chciałbym Ci przypomnieć, że Dybala to jest nadal bardzo młody chłopak i raczej nie powinno się po nim oczekiwać, że będzie ciągnął grę drużyny. Nawet Messi w jego wieku nie robił całej gry Barcelonie, bo miał obok siebie Xaviego i Iniestę.Maly pisze:po prostu nie ma głowy, teraz 2 karne w końcówkach, kolejne dwa w dwóch ostatnich superpucharach, w 30 minucie może kopać karniaki ale jak nie ma wyniku a jest 70+ minuta to powinien podchodzić kto inny i tyle,w ogóle od dłuższego czasu mam wrażenie, że jak nam nie idzie to on nigdy nie wzniesie się ponad drużynę i nie uratuje jej... oczywiście jak dostanie z nieba piłkę na 20 metrze to potrafi uderzyć, jak jest wolny to także jest szansa, że mu siądzie ale to odbywa się na zasadzie "może a nie musi", natomiast gdy Dybala zachwyca rajdem albo zwodem mija dwóch obrońców to na pewno nie jest to końcówka meczu w którym walczymy o punkt lub dwa, na 95% mamy już zwycięstwo w kieszeni i Dybala po prostu gra na luzie
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"