LM 17/18 (gr. D) [1]: FC Barcelona 3-0 JUVENTUS F.C
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Tyle razy się otworzyli, tyle kontr i szans. I żadnej setki.
Typowa ofensywa made in Allegri - ty mu podasz, on do ciebie i jakoś se tam może wejdzie, przecież jesteście dobrzy, wiecie co robić. A potem w finale Dybala zderza się z Alvesem...
Typowa ofensywa made in Allegri - ty mu podasz, on do ciebie i jakoś se tam może wejdzie, przecież jesteście dobrzy, wiecie co robić. A potem w finale Dybala zderza się z Alvesem...

calma calma
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Jeśli tak gramy odpuszczając mecz, to nie wygląda to najgorzej. Jeśli dziura w środku, to nie większa niż zwykle. Brak Mandzukicia niezbyt odczuwalny.
Iniesta stary, wypalony, motoryka już nie ta, ale Barzę i Pjanicia nawinął jak chciał
Messi przez 44 minuty czai się schowany za kolegami, ale wystarczyła jedna klepa z kiepskim dziś Suarezem i klops. Sandro (kosztem gry w ofensywie) nieźle zaopiekował się Dembele.
De Sciglio. Na lewej w Barcelonie osamotniony Alba, ale Włoch nie przegrał z nim żadnego pojedynku. Przejąć, wybić, bez ryzyka i git. Dodatkowo uderzenie z lewej nogi z początku meczu. No i dochodzimy do momentu, gdzie dostałem palpitacji, czyli podanie w poprzek własnej 16stki
I całe dobre wrażenie spuszczone w kiblu. Kolejny połamaniec w kadrze :facepalm2:
Środek obrony, aż do błędu, całkiem szczelnie. Skuteczne blokowanie 'małej gry' Barcy. W pomocy najlepszy Matuidi, Bentancur całkiem nieźle jak na świeżaka.
Tak sobie na skrzydłach. Costa nie hula tak mocno jak oczekiwałem, nasza prawa strona to kopia lewej gospodarzy - nie istnieje.
Na tle zespołu Dybala dobrze, Higuain bardzo słabo.
Ciekawe czy Sturaro powalczy z Howedesem i Barzaglim o podstawowego PO w LM.
Buffon bez szans. Szkoda dekoncentracji w końcówce. Berna za Rodrigo i jedziemy.
Iniesta stary, wypalony, motoryka już nie ta, ale Barzę i Pjanicia nawinął jak chciał

De Sciglio. Na lewej w Barcelonie osamotniony Alba, ale Włoch nie przegrał z nim żadnego pojedynku. Przejąć, wybić, bez ryzyka i git. Dodatkowo uderzenie z lewej nogi z początku meczu. No i dochodzimy do momentu, gdzie dostałem palpitacji, czyli podanie w poprzek własnej 16stki

Środek obrony, aż do błędu, całkiem szczelnie. Skuteczne blokowanie 'małej gry' Barcy. W pomocy najlepszy Matuidi, Bentancur całkiem nieźle jak na świeżaka.
Tak sobie na skrzydłach. Costa nie hula tak mocno jak oczekiwałem, nasza prawa strona to kopia lewej gospodarzy - nie istnieje.
Na tle zespołu Dybala dobrze, Higuain bardzo słabo.
Ciekawe czy Sturaro powalczy z Howedesem i Barzaglim o podstawowego PO w LM.
Buffon bez szans. Szkoda dekoncentracji w końcówce. Berna za Rodrigo i jedziemy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Szkoda straconej bramki do szatni, bo do 45 trzymaliśmy się nawet w miarę. Widać brak wykończenia u naszych, tego najbardziej brakuje.
Jeszcze w sumie druga połowa, byle by się nie rozluźnić i nie dać sobie wbić kolejnych bramek...
De Sciglio
Marco Motta dwa.
Jeszcze w sumie druga połowa, byle by się nie rozluźnić i nie dać sobie wbić kolejnych bramek...
De Sciglio

- deszczowy
- Juventino
Higuain cofający się do rozegrania piłki w okolice koła środkowego... no, co tu dużo mówić? Padlinę gramy.
- pumex
- Juventino
No tak, to jest Juventus i jego pokazowa akcja z dawnych czasów w Lidze Mistrzów, czyli jak grać lepiej od rywala, ale być na tyle niezdecydowanym, żeby nie umieć postawić kropki nad 'i' i w rezultacie przegrywać :doh:
Dobry Pjanić, niezły Dybala i Costa. Gigantycznym flopem jest Higuain, który parę razy się zastawił i poza tym nic dobrego nie zrobił, marnując idealną kontrę i parę innych niezłych okazji - taki typowy Higuain z Champions League.
Barca była w pierwszej połowie jak nie Barca - wolna, przewidywalna, statyczna. Spokojnie do ogrania, no ale jak się ma tyle miejsca jak nasi i nie chce się z tego skorzystać, to się dostaje w plecy, prosta sprawa.
Dobry Pjanić, niezły Dybala i Costa. Gigantycznym flopem jest Higuain, który parę razy się zastawił i poza tym nic dobrego nie zrobił, marnując idealną kontrę i parę innych niezłych okazji - taki typowy Higuain z Champions League.
Barca była w pierwszej połowie jak nie Barca - wolna, przewidywalna, statyczna. Spokojnie do ogrania, no ale jak się ma tyle miejsca jak nasi i nie chce się z tego skorzystać, to się dostaje w plecy, prosta sprawa.

- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Panie, przecież mówię, że ogarniał do momentu kontuzji, a nie do zmianyAndryk pisze:szczególnie w momencie podania do DembeleHed pisze: De Sciglio do momentu kontuzji bardzo fajnie ogarniał prawą stronę, ale szklanka to on jest.

- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Panowie jak to rzeczywiście wygląda, bo z pierwszej połowy tylko jakieś 10 min obejrzałem, bo ciężko jakąś transmisję znaleźć. a co przez chwilę udało się zobaczyć, to mieliśmy problemy z wyjściem za połowę?

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Sorek21
- Juventino
Bardzo dobra pierwsza połowa z fatalnym zakończeniem.
U nas na prawej stronie dwóch młodych a Barca gra 4-3-1-2 bez lewoskrzydłowego...
MDS prawie załadował bramkę Barcelonie a potem nam.Czemu nie grał do Buffona?
Buffon nadal to jest absolutny top.
Około 70 minuty dałbym Berne za grubego,który strasznie wolny dziś.
U nas na prawej stronie dwóch młodych a Barca gra 4-3-1-2 bez lewoskrzydłowego...
MDS prawie załadował bramkę Barcelonie a potem nam.Czemu nie grał do Buffona?
Buffon nadal to jest absolutny top.
Około 70 minuty dałbym Berne za grubego,który strasznie wolny dziś.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Szlag jasny mne trafia, jak widze ze chlopy zarabiajace po ponad 7 BAŃ EURO za sezon, nie potrafia oddac groznego strzalu w drzwi od stodoly. Ide po dokladke makaronu, bo sie zdenerwowalem ::/:
Ostatnio zmieniony 12 września 2017, 21:41 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Bałem się bramki do szatni i stało się bo byłem pewien, że ta bramka w pierwszej połowie padnie. Nie mamy niestety żadnych atutów w ofensywie bo Dybala, Igła nawet nie próbują choćby jednym zwodem zaskoczyć rywali a po co Bentancur przyjmował taka piłę to już tylko on wie. Nie będę siał paniki bo najgorzej i tak nie jest ale zadziwia mnie po raz kolejny ta niemoc i bezjajeczność na Camp Nou. Nie nastawiam się na jakakolwiek bramkę z naszej strony ale cieszy mnie to, że przynajmniej gramy czasami ładnie dla oka a nie czekamy na najniższy wymiar kary. To jest właśnie Messi, jeden zryw, strzał i pozamiatane - czy liga czy LM to dla niego nieistotne. Bardzo słabo Sandro zarówno w tyłach jak i przodzie bo nie ogarnia swojej flanki. No nic, czekamy na druga połowę ale cudów z tymi zasobami kadrowymi nie spodziewajmy się. Tu nie ma czego bronić, bo co za różnica czy jeden czy dwa, należałoby w końcu strzelić tutaj i pokazać jaja.
Ostatnio zmieniony 12 września 2017, 21:43 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

- pablo1503
- Juventino
Obie drużyny grają słabo moim zdanie. Zarówno Barcelonę, jak i Juventus, zdać na więcej. Różnica jest natomiast widoczna w kulturze gry. 2 finały w 3 lata, a ci czasem wyglądają, jakby robili pod siebie i wykopują piłkę byle daleko. No kurde. Ja wiem, że Barcelona, do niedawna kosmiczna drużyna, ale z tej ekipy pozostała tylko nazwa i Messi, który i tak gra dość spokojnie. Do klepnięcia, ale nie z taką mentalnością.
Szkoda De Sciglio, bo naprawdę mnie zaskoczył. Pomijając już to podanie wszerz.
Szkoda De Sciglio, bo naprawdę mnie zaskoczył. Pomijając już to podanie wszerz.

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Gra jest niezła,ale Igła jest po prostu tragiczny,Suarez chociaż potrafił zgrać Messiemu a Igła od razu heja i w stronę bramki.
Pjanić bajka, tylko w kluczowym momencie odpuścił, pozytywnie Bentancur, nie boi się gry, technikę ma niezłą. Więcej oczekiwałbym po Coście,Dybali,Matuidim a przede wszystkim Higuainie.
Barca poza golem i błędem De Sciglio kompletnie z gry nic nie ma.
Więcej odwagi potrzeba.Aczkolwiek jak na takie braki kadrowe to nie ma tragedii.
Pjanić bajka, tylko w kluczowym momencie odpuścił, pozytywnie Bentancur, nie boi się gry, technikę ma niezłą. Więcej oczekiwałbym po Coście,Dybali,Matuidim a przede wszystkim Higuainie.
Barca poza golem i błędem De Sciglio kompletnie z gry nic nie ma.
Więcej odwagi potrzeba.Aczkolwiek jak na takie braki kadrowe to nie ma tragedii.
- albertcamus
- Juventino
Sturaro to człowiek orkiestra. Środkowy pomocnik, który zagra na lewym albo prawym skrzydle, a jak trzeba to i na prawej obronie :hellyes: