Serie A 17/18 (2): Genoa 2-4 JUVENTUS F.C
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Co tu komentować, gramy tragicznie w obronie, a Sandro i Pjanic to na razie cienie zawodników z poprzedniego sezonu, zostali chyba jeszcze na wakacjach.
Ten VAR to tragedia, wycofywać się z tego jak najszybciej, strasznie to sztuczne i jeszcze zastanawiają się 2 minuty co zrobić. Byłem przeciwnikiem od samego początku i po dwóch kolejkach utwierdziłem się w przekonaniu, że miałem rację. Jak dla mnie po dwóch kolejkach widać, że system jest tak samo denerwujący jak i w siatkówce. Będziemy oglądać teraz w kółko same przerwy, a i tak z powtórkami popełniają błędy (spalony przy golu Genui). Mam nadzieję, że z czasem się z tego wszyscy wycofają.
Ten VAR to tragedia, wycofywać się z tego jak najszybciej, strasznie to sztuczne i jeszcze zastanawiają się 2 minuty co zrobić. Byłem przeciwnikiem od samego początku i po dwóch kolejkach utwierdziłem się w przekonaniu, że miałem rację. Jak dla mnie po dwóch kolejkach widać, że system jest tak samo denerwujący jak i w siatkówce. Będziemy oglądać teraz w kółko same przerwy, a i tak z powtórkami popełniają błędy (spalony przy golu Genui). Mam nadzieję, że z czasem się z tego wszyscy wycofają.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Dzium
- Juventino
O co chodzi z tym VARem.
Sędzia miał do dyspozycji te same powtórki, które my w czasie transmisji?
Na początku też myślałem, że powinien być karny dla Genoi, bo na żadnej powtórce nawet bym nie pomyślał o spalonym. Dopiero po kilku/nastu minutach pojawiła się powtórka pokazująca, że ten spalony jednak był.
:co?:
Sędzia miał do dyspozycji te same powtórki, które my w czasie transmisji?
Na początku też myślałem, że powinien być karny dla Genoi, bo na żadnej powtórce nawet bym nie pomyślał o spalonym. Dopiero po kilku/nastu minutach pojawiła się powtórka pokazująca, że ten spalony jednak był.
:co?:
- Kamex22
- Juventino
Mozna dyskutować z wyborami Maxa, mozna sie wkurzac na styl i personalia w pierwszej XI, ale za nazywanie go imbecylem powienien byc ban i karny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w mordę.
Placek Cuadrado... przy karnym dla nas podał za plecy i tylko fuksem piłka trafiła do Mandżura.
W ataku niech się skupią, bo kazda strata to groźna kontra.
Dybala dostał +10 do formy wraz z numerem 10.
Costa i Matuidi na boisko i grajmy 4-3-3. Trzeba ograniczyć kontry a do tego potrzeba kogoś w środku pola. Mamy tam po prostu dziurę.
Placek Cuadrado... przy karnym dla nas podał za plecy i tylko fuksem piłka trafiła do Mandżura.
W ataku niech się skupią, bo kazda strata to groźna kontra.
Dybala dostał +10 do formy wraz z numerem 10.
Costa i Matuidi na boisko i grajmy 4-3-3. Trzeba ograniczyć kontry a do tego potrzeba kogoś w środku pola. Mamy tam po prostu dziurę.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Zgadza się, ale trzeba mieć też na uwadze, że arbitrom ten system również jest nowy więc zapewne jest to w pewnym stopniu jakiś stres. Na pewno będą się zdarzały pomyłki, ale wydaje mi się, że z czasem spełni on ogromną pozytywną rolę.kubraczek pisze:Akurat karny dla Genui pokazał, że kontrowersje są dalej. O ile wątpliwości do faulu mieć nie można to na późniejszej powtórce było widać, że faulowany piłkarz był na pozycji spalonej. Także karnego być nie powinno.Sila Spokoju pisze:Świetny jest ten system. Może jeszcze to trochę za długo trwa, ale na pewno będzie lepiej. Grunt, że wyników nie będzie można naginać w jedną stronę. Są kontrowersja, jest wideo i wszystko z głowy![]()
Co do meczu to Cuadrado jest totalnie bez formy. Sandro też.
PS Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć SENSOWNIE żółtą kartkę dla Pjanica?
elevensports.pl - 15,90 zł/msc - Lepszego streama nie trzebaDonPatch pisze:Da ktoś jakiś nie ścinający stream?

Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:04 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

- Don Mateo bis
- Juventino
http://livetv.sx/pl/eventinfo/556139_genoa_juventus/#_DonPatch pisze:Da ktoś jakiś nie ścinający stream?
Lichy, Cuadrado do zmiany. Zastanawiałbym się jeszcze nad Khedirą i kilkoma innymi, ale zmian tylko trzy. Gra pozostawia wiele do życzenia, ale mamy sierpień, a wiadoma sprawa jak Juventus wygląda w miesiącach sierpień-wrzesień.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:04 przez Don Mateo bis, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Juve!
- kubraczek
- Juventino
Nie można tutaj mówić o stresie, bo co jest w tym stresującego? Masz obraz z kilku kamer, które dają Ci jasny obraz sytuacji. W tym przypadku nie wzięli pod uwagę całego "kontekstu" akcji. Skupili się tylko i wyłącznie na tym czy był faul.Sila Spokoju pisze: Zgadza się, ale trzeba mieć też na uwadze, że arbitrom ten system również jest nowy więc zapewne jest to w pewnym stopniu jakiś stres. Na pewno będą się zdarzały pomyłki, ale wydaje mi się, że z czasem spełni on ogromną pozytywną rolę.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- annihilator1988
- Juventino
Dybala, podobnie jak było w przypadku Alexa, wymusza podwojenie, a czasem potrojenie. Costa za Cuadrado, Blaise za Khedire - czy tylko ja mam wrażenie, że jest jednym z najgorszych na boisku. Wyrwa między linią pomocy,a obrony :shock:
Panie, co Pan gadasz? Non stop przepuszcza swoją stroną rywali, w ataku podania za plecyNicram_93 pisze:Wydaje mi się, że doczepiliście się dzisiaj do Cuadrado na siłę, mimo że też jestem przeciwny jego grze na ten moment w pierwszym składzie. Jak na jego ostatnie mecze to w porównaniu z niektórymi naszymi zawodnikami nie wygląda źle.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:07 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 42 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Wydaje mi się, że doczepiliście się dzisiaj do Cuadrado na siłę, mimo że też jestem przeciwny jego grze na ten moment w pierwszym składzie. Jak na jego ostatnie mecze to w porównaniu z niektórymi naszymi zawodnikami nie wygląda źle.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Biję 5.annihilator1988 pisze:Costa za Cuadrado, Blaise za Khedire - czy tylko ja mam wrażenie, że jest jednym z najgorszych na boisku. :
P.s ktoś wie za co Pjanic dostał żółtko?
- Sorek21
- Juventino
Matuidi szybko wygryzie tak grającego Khedire.To tylko kwestia czasu.
Najbardziej mnie irytuje kiedy nasi zaczynają spotkanie w trybie " mecz sam się wygra "
Teraz tylko jak Real , wprowadzić po przerwie latające skrzydła i załatwic przeciwnika.
Najbardziej mnie irytuje kiedy nasi zaczynają spotkanie w trybie " mecz sam się wygra "
Teraz tylko jak Real , wprowadzić po przerwie latające skrzydła i załatwic przeciwnika.
- Winner
- Juventino
Już jakiś sędzia się wypowiadał( chodziło chyba o mecz Torino z pierwszej kolejki). Sędzia główny dostał taką powtórkę z której nie dało się wywnioskować czy był spalony. Dzisiaj zapewne było podobnie zapytał się( nie wiem czy dokładnie tak jest) czy był faul a techniczny powiedział że tak, główny podbiegł i sam sprawdził, pewnie miał powtórkę w dużym zbliżeniu na sam kontakt. Co do meczu początek tragiczny ale przynajmniej w porównaniu z poprzednim sezonem gra jakoś wygląda i było widać chęć odrobienia strat.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A potem gadaja, ze Max wystawia tych w najlepszej formie... Cuadrado jak nic nie gral tak nie gra. Costa robil robote, ale przeciez moze zaczac grac w polowie sezonu... Niech Allegri nie pajacuje z sadzaniem ich na lawke. Ja rozumiem taka zasade z mlodymi, ale nie z w pelni uksztaltowanymi graczami. 

- Principino
- Juventino
Bajdurzycie. W koncu jakis ciekawszy mecz w wykonaniu Juventusu eh