Serie A 17/18 (2): Genoa 2-4 JUVENTUS F.C

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 18:59

Obrona dramat, Sandro beznadziejny, Cuadrado zgodnie z tradycją...mamy Costę ale musimy tego dreda oglądać. Każda akcja Genoi pachnie bramką.

Obrazek
Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 18:59

Kolejna druzyna momentami wjezdza w nas jak w maslo. Sandro i Rugani kryminal.
Ciekawe czy Costa wejdzie w przerwie, czy może jeszcze nie ma sil na 45min meczu.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:00

Co tu komentować, gramy tragicznie w obronie, a Sandro i Pjanic to na razie cienie zawodników z poprzedniego sezonu, zostali chyba jeszcze na wakacjach.

Ten VAR to tragedia, wycofywać się z tego jak najszybciej, strasznie to sztuczne i jeszcze zastanawiają się 2 minuty co zrobić. Byłem przeciwnikiem od samego początku i po dwóch kolejkach utwierdziłem się w przekonaniu, że miałem rację. Jak dla mnie po dwóch kolejkach widać, że system jest tak samo denerwujący jak i w siatkówce. Będziemy oglądać teraz w kółko same przerwy, a i tak z powtórkami popełniają błędy (spalony przy golu Genui). Mam nadzieję, że z czasem się z tego wszyscy wycofają.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Dzium

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

O co chodzi z tym VARem.

Sędzia miał do dyspozycji te same powtórki, które my w czasie transmisji?
Na początku też myślałem, że powinien być karny dla Genoi, bo na żadnej powtórce nawet bym nie pomyślał o spalonym. Dopiero po kilku/nastu minutach pojawiła się powtórka pokazująca, że ten spalony jednak był.

:co?:

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Mozna dyskutować z wyborami Maxa, mozna sie wkurzac na styl i personalia w pierwszej XI, ale za nazywanie go imbecylem powienien byc ban i karny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> w mordę.

Placek Cuadrado... przy karnym dla nas podał za plecy i tylko fuksem piłka trafiła do Mandżura.

W ataku niech się skupią, bo kazda strata to groźna kontra.

Dybala dostał +10 do formy wraz z numerem 10.

Costa i Matuidi na boisko i grajmy 4-3-3. Trzeba ograniczyć kontry a do tego potrzeba kogoś w środku pola. Mamy tam po prostu dziurę.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:02

kubraczek pisze:
Sila Spokoju pisze:Świetny jest ten system. Może jeszcze to trochę za długo trwa, ale na pewno będzie lepiej. Grunt, że wyników nie będzie można naginać w jedną stronę. Są kontrowersja, jest wideo i wszystko z głowy :ok:
Akurat karny dla Genui pokazał, że kontrowersje są dalej. O ile wątpliwości do faulu mieć nie można to na późniejszej powtórce było widać, że faulowany piłkarz był na pozycji spalonej. Także karnego być nie powinno.

Co do meczu to Cuadrado jest totalnie bez formy. Sandro też.

PS Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć SENSOWNIE żółtą kartkę dla Pjanica?
Zgadza się, ale trzeba mieć też na uwadze, że arbitrom ten system również jest nowy więc zapewne jest to w pewnym stopniu jakiś stres. Na pewno będą się zdarzały pomyłki, ale wydaje mi się, że z czasem spełni on ogromną pozytywną rolę.
DonPatch pisze:Da ktoś jakiś nie ścinający stream?
elevensports.pl - 15,90 zł/msc - Lepszego streama nie trzeba ;)
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:04 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Don Mateo bis

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:02

DonPatch pisze:Da ktoś jakiś nie ścinający stream?
http://livetv.sx/pl/eventinfo/556139_genoa_juventus/#_

Lichy, Cuadrado do zmiany. Zastanawiałbym się jeszcze nad Khedirą i kilkoma innymi, ale zmian tylko trzy. Gra pozostawia wiele do życzenia, ale mamy sierpień, a wiadoma sprawa jak Juventus wygląda w miesiącach sierpień-wrzesień.
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:04 przez Don Mateo bis, łącznie zmieniany 1 raz.

Forza Juve!
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:03

Sila Spokoju pisze: Zgadza się, ale trzeba mieć też na uwadze, że arbitrom ten system również jest nowy więc zapewne jest to w pewnym stopniu jakiś stres. Na pewno będą się zdarzały pomyłki, ale wydaje mi się, że z czasem spełni on ogromną pozytywną rolę.
Nie można tutaj mówić o stresie, bo co jest w tym stresującego? Masz obraz z kilku kamer, które dają Ci jasny obraz sytuacji. W tym przypadku nie wzięli pod uwagę całego "kontekstu" akcji. Skupili się tylko i wyłącznie na tym czy był faul.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:04

Dybala, podobnie jak było w przypadku Alexa, wymusza podwojenie, a czasem potrojenie. Costa za Cuadrado, Blaise za Khedire - czy tylko ja mam wrażenie, że jest jednym z najgorszych na boisku. Wyrwa między linią pomocy,a obrony :shock:
Nicram_93 pisze:Wydaje mi się, że doczepiliście się dzisiaj do Cuadrado na siłę, mimo że też jestem przeciwny jego grze na ten moment w pierwszym składzie. Jak na jego ostatnie mecze to w porównaniu z niektórymi naszymi zawodnikami nie wygląda źle.
Panie, co Pan gadasz? Non stop przepuszcza swoją stroną rywali, w ataku podania za plecy
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2017, 19:07 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:05

Wydaje mi się, że doczepiliście się dzisiaj do Cuadrado na siłę, mimo że też jestem przeciwny jego grze na ten moment w pierwszym składzie. Jak na jego ostatnie mecze to w porównaniu z niektórymi naszymi zawodnikami nie wygląda źle.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:06

annihilator1988 pisze:Costa za Cuadrado, Blaise za Khedire - czy tylko ja mam wrażenie, że jest jednym z najgorszych na boisku. :
Biję 5.

P.s ktoś wie za co Pjanic dostał żółtko?

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Matuidi szybko wygryzie tak grającego Khedire.To tylko kwestia czasu.

Najbardziej mnie irytuje kiedy nasi zaczynają spotkanie w trybie " mecz sam się wygra "

Teraz tylko jak Real , wprowadzić po przerwie latające skrzydła i załatwic przeciwnika.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Już jakiś sędzia się wypowiadał( chodziło chyba o mecz Torino z pierwszej kolejki). Sędzia główny dostał taką powtórkę z której nie dało się wywnioskować czy był spalony. Dzisiaj zapewne było podobnie zapytał się( nie wiem czy dokładnie tak jest) czy był faul a techniczny powiedział że tak, główny podbiegł i sam sprawdził, pewnie miał powtórkę w dużym zbliżeniu na sam kontakt. Co do meczu początek tragiczny ale przynajmniej w porównaniu z poprzednim sezonem gra jakoś wygląda i było widać chęć odrobienia strat.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:07

A potem gadaja, ze Max wystawia tych w najlepszej formie... Cuadrado jak nic nie gral tak nie gra. Costa robil robote, ale przeciez moze zaczac grac w polowie sezonu... Niech Allegri nie pajacuje z sadzaniem ich na lawke. Ja rozumiem taka zasade z mlodymi, ale nie z w pelni uksztaltowanymi graczami. :stop:

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2017, 19:07

Bajdurzycie. W koncu jakis ciekawszy mecz w wykonaniu Juventusu eh

Zablokowany