Superpuchar Włoch 2017: JUVENTUS 2-3 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 12:41

Co do personaliów, jak to ma Max w zwyczaju, wystawi pewnie zawodników, którzy już byli z nami wcześniej, a ewentualnie ktoś z nowych wejdzie po przerwie.

Jeśli chodzi o sam mecz, liczę na wygraną i dobre rozpoczęcie sezonu. Niby 'tylko' Superpuchar, o którym zapomnimy za pół roku, ale niesmak po porażce z Milanem w karnych pozostał. Zwycięstwo, trofeum wraca do nas i od pierwszego meczu zaznaczamy, że głód sukcesów nadal jest wielki.

Grande Juve, Vinci Per Noi
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 13:48

Nie rozumiem podejścia osób, dla których to sparing. Ja tam licze, że rozjedziemy Lazio, trofeum to trofeum, zacznijmy sezon z +1 w gablocie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 13:52

Nie no wygrać trzeba musowo tylko niech pokażą, że im zależy i niech trener wystawi najmocniejszą jedenastkę, a nie znając życie graczy za 40-50 mln posadzi na ławie bo "jeszcze nie rozumieją wizji". To są ukształtowani gracze, których nie trzeba uczyć, ale jak trener postąpi wszyscy wiemy.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 14:22

Nie ma się co ludziom dziwić, zainteresowanie tym tematem także niezbyt duże jak na rangę spotkanie - to wszystko pokłosie Cardiff, po tym meczu w kibicach coś pękło i taka prawda.

Mnie tam nie dziwi, że Allegri stawia w pierwszym rzucie na graczy, których już zna. Nowi pojawią się pewnie w trakcie spotkania.

Max zapowiada, że pokażą złość po przegranej w Walii. Zobaczymy.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 18:30

CavAllano pisze:Max zapowiada, że pokażą złość po przegranej w Walii. Zobaczymy.
Nie rozumiem czemu Allegri tyle gada o Cardiff, kiedy sam jest pierwszym przegranym tego meczu.
Wywolywanie duchow nic tu nie da. Lazio jest dwa poziomy pod Juve. Ale, jak to Juve, w pojedynczym meczu nie ma nic pewnego. Moze okazac sie, ze Dybala nie potrafi przyjac pilki, a Higuain dostawic nogi na pustaka.
po tym meczu w kibicach coś pękło i taka prawda
Zgadza sie, ja osobiscie poki co nie odczuwam zadnego entuzjazmu zwiazanego z nowym sezonem. Pewnie mi przejdzie... ale mowienie, ze "i tak dadza dupy w finale" jest calkowicie uprawnione.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 18:44

CavAllano pisze: po tym meczu w kibicach coś pękło i taka prawda.

Max zapowiada, że pokażą złość po przegranej w Walii. Zobaczymy.
Zgadzam się. Coś pękło, coś umarło.
Jestem jednak tego zdania, że jeżeli Nasi dzisiaj pokażą chęć i dominację w tym meczu to wróci ten optymizm i ta chęć cotygodniowego obejrzenia meczu (lub częstsza w zależności od terminarza ;) ).
W tym wszystkim najważniejsze są emocję, przywiązanie i ten ślepy optymizm który każe wierzyć, że to Juve jest najlepszym klubem. Dziś tego nie czuje choć wierzę w wygraną i mecz obejrzę na 100 %.
Niech dadzą Nam dzisiaj ten pozytywny bodziec, który tknie w kibiców iskierkę nadziei.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 18:53

Garreat pisze:
CavAllano pisze:Max zapowiada, że pokażą złość po przegranej w Walii. Zobaczymy.
Nie rozumiem czemu Allegri tyle gada o Cardiff, kiedy sam jest pierwszym przegranym tego meczu.
Mnie się wydaje, że on chce w ten sposób zmotywować swoich graczy, którzy także są rozgoryczeni po tym spotkaniu. A wiadomo, że ta sportowa złość czasem i w pojedynkę potrafi mecz wygrać.

Kocham ten klub i będę z nim do końca, ale faktem jest, że te historie z finałami LM kosztowały mnie cholernie dużo zdrowia (z obserwacji także wielu znajomych Juventinich). Ja wiem, że to tylko piłka itd., człowiek ma swoje sprawy, ale jednak w momencie rozegrania tego spotkania za każdym razem się łudzimy. O dzisiejszy mecz jestem dziwnie spokojny, jesteśmy o wiele lepszym zespołem (a "wypadli" im Keita oraz najprawdopodobniej Anderson, który ma zacząć z ławki), ale prawdziwe emocje pojawią się chyba dopiero na etapie 1/2 LM. Trzeba czasu, finał w Cardiff to świeża sprawa.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:13

Czas na pierwsze trofeum w tym sezonie. Nie obchodzi mnie ranga i prestiż tego Superpucharu. To jest bezpośredni mecz o puchar i rachunek jest prosty: lepiej mieć 1 puchar więcej niż 1 mniej.

Co do składu to ja obstawiam tak:
Buffon
De Sciglio - Rugani - Chiellini - Alex Sandro
Khedira - Pjanic
Douglas Costa - Dybala - Mandzukic
Higuain

Co prawda wolałbym Marchisio zamiast Khediry, ale pewnie Włoch wejdzie w 2 połowie. Szans na to, żeby jeszcze Berna zaczął w 1 składzie raczej nie ma, ale chyba Costa już jest w hierarchii wyżej niż Cuadrado.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
samson89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:28

Mnie osobiście cieszy to, że Juventus zaczyna sezon. Liczę, że pokażą sportową złość i wygramy to trofeum.

Finał LM już dawno za mną, nie powiem ale byłem "obrażony" bo cała ta kampania "It's Time", wywiady itp sprawiły że wierzyłem nie na 100% ale na 1000% ;) oszukali mnie...no ale to Juventus i nie potrafię długo się " fochać" ;)

Kocham klub i sezon czas zacząć :D

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:28

Gandalf8 pisze:Co do składu to ja obstawiam tak:
Buffon
De Sciglio - Rugani - Chiellini - Alex Sandro
Khedira - Pjanic
Douglas Costa - Dybala - Mandzukic
Higuain
Na pewno nie ma szans na to, że Max wystawi w podstawowym składzie Ruganiego. Zagra Barzagli lub Benatia.
Zamiast De Sciglio zagra Lichtsteiner i Cuadrado zamiast Costy.

Buffon - Sandro, Chiellini, Barzagli/Benatia, Lichtsteiner - Khedira, Pjanic - Mario, Dybala, Cuadrado - Gonzalo

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:39

Najnowsze doniesienia są takie, że Inzaghi zagra 3-5-1-1... Czyli szykuje się walenie głową w mur. Trudno się mu dziwić - faworytem nie są, zębów kilka wybitych.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:54

Gramy dokładnie Juve 2016/17, bo zamiast Bonucciego zagra Benatia, a zamiast D.Alvesa wybiegnie Cuadrado. W wyjściowym składzie nie zobaczymy ani jednego nowego nabytku.

Przykre, że po 1,5 miesiąca mercato na prawej obronie nadal musi biegać 36-letni Barzagli.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2017, 19:55 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:55

JUVENTUS (4-2-3-1) : Buffon; Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 19:56

Juventus XI: Buffon; Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Juve SUBS: Szczesny, Pinsoglio, Lichtsteiner, De Sciglio, Marchisio, Douglas Costa, Asamoah, Rugani, Sturaro, Bentancur, Bernardeschi, Kean

Eh. A gdzie Costa? Cuadrado pokazywał się w trakcie sparingów z najgorszej strony...

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2017, 20:03

Tego się właśnie obawiałem, że znowu na siłę mimo braku formy Cuadrado będziemy wprowadzać nowych zawodników przez 3 miesiące. Dlaczego nie Costa, który fajnie grał w sparingach? Dlaczego Benatia, a nie Rugani? No i wystawienie Barzagliego na prawej stronie dobitnie świadczy o naszej niemocy na tej pozycji. Ale jeśli Barzagli ma częściej występować na prawej stronie to na ławce zostaje nam wtedy tylko jeden środkowy obrońca, w takim wypadku wątpię, że 4 środkowych obrónców nam wystarczy.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Zablokowany