Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 08:38

Albo jest to próba zagrania Lotito na nerwach :)

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 08:51

pitrek pisze:JuventusFC.hu donosi że mamy wyjść z ofertą 100 mln za Keite De Vrija i Milinkowica-savica :prochno:
To dużo, zważywszy na to, że De Vrij i Keita mają jeszcze rok kontraktu oraz cała trójka siedziałaby w tym momencie na ławce. No ale jeśli śpimy na złocie, to chętnie :prochno:

Pewnie będziemy próbowali za pół roku wyciągnąć za darmo De Vrija i Keitę. Lotito się za to na nas śmiertelnie obrazi i będziemy mogli zapomnieć o MS, który teraz najbardziej by się nam przydał.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 08:53

Brawo za dotychczasowe transfery, mercato w wykonaniu Marotty nabralo przyspieszenia...
Milo by bylo uslyszec jeszcze o
1. Keita
2. DM
3.PO

Chociaz tak naprawde w meczu z Barcelona, zastanawiałem sie czy my wogole potrzebujemy DM, bo tak naprawde nie zobaczylem nikogo u nas na tej pozycji, wiem ze pierwszy mecz ale 1 polowie, 5 typowych srodkowych pomocników a hoora ofensywa i wszyscy do przodu ... z tych wlasnie ktorzy mogli by byc DM to Khedira, Lemina, mam nadzieje ze to jednak tylko tak w sparingu i pozycja DM znajdzie sie w naszej taktyce,

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 08:58

Teraz musimy się zacząć pozbywać szrotu aby sprowadzić następnych w kolejce czyli PO,DM czy ŚO.

Lemina,Lichy,Rincon,Sturaro - w tej kolejności. 2 z nich to minimum musi odejść, najlepiej 3. Sturaro może zostać jako zadaniowiec.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 09:01

Cabrini_idol pisze:Teraz musimy się zacząć pozbywać szrotu aby sprowadzić następnych w kolejce czyli PO,DM czy ŚO.

Lemina,Lichy,Rincon,Sturaro - w tej kolejności. 2 z nich to minimum musi odejść, najlepiej 3. Sturaro może zostać jako zadaniowiec.
Też tak uważam. Na równi z pilnością sprzedaży Leminy sprzedałbym Stefana, który już nie domaga na prawej obronie. Chwała mu za poprzednie sezony, ale już wystarczy. Sam MDS, nawet gdyby się rozwinął, nie wystarczy a Cancelo w zakresie jakość/cena chyba jest najlepszym wyborem, poza tym deal z Leminą całkiem ładnie by pasował.

Ta oferta 100 mln za trójkę z Lazio jest całkiem fajna, ale to pewnie fantamercato.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 09:18

Alexis do PSG za.. 50 milionów Euro.

Ja rozumiem jego ogromny kontrakt ale..

Cabri, w obliczu tego, 42 miliony za Bonucciego wydają się świetnym interesem:P
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 09:36 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 09:22

Adrian27th pisze:Alexis do PSG za.. 50 milionów Euro.

Ja rozumiem jego ogromny kontrakt ale..
Że boli Cię to Adrian ? :prochno: . Mnie ani trochę bo ma dostać tam 20 mln euro za sezon gry. Czyli koszt utrzymania go przez 3 lata z transferem wyniesie jakieś 120-130 mln netto ;)

Jest to mega zawodnik, ale tez mega łachy na kasę i gra dla niej a nie dla pucharów. Siedział mucił w przeciętnym Arsenalu, nic nie wygrał ale kasował niezłe payslipy tygodniowe. Teraz,,niby chce wygrywać'' . No tak i idzie do PSG, który nie ma szansa na LM. A wygranie Ligue one to jak 4 miejsce w PL.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2017, 09:25 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 09:22

adryjan pisze:
pitrek pisze:JuventusFC.hu donosi że mamy wyjść z ofertą 100 mln za Keite De Vrija i Milinkowica-savica :prochno:
to już czysta fantazja i ktoś kto to napisał nieźle odleciał. Z Lazio to możemy w tym okienku wyciągnąć jedynie Keitę, ale w chwili obecnej nie widzę nawet takiej potrzeby
o ile formacja nie ulegnie zmianie w trakcie sezonu to mamy obecnie 7 zawodników do obsadzenie 4 pozycji z czego Pjaca wypada gdzieś na pół roku. Zostaje Higuain/ Mandzu/ Dybala/ Berna / Costa i Cuadrado i ew. Bentacour na pozycje Dybali chociaz on chyba będzie szykowany do zmiany Pjanica... więc chyba jednak jeszcze jeden zawodnik by się przydał

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 10:02

Cabrini_idol pisze:Teraz musimy się zacząć pozbywać szrotu aby sprowadzić następnych w kolejce czyli PO,DM czy ŚO.

Wersja mega optymistyczna:
- Lemina uzyty przy wymianie na Cancelo
- Rincon lub Sturraro uzyty przy wymianie Keity
- Lichego moze byc ciezko gdzies opchnac

Ewrzen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 10:56

Nie wiem czy ma to związek z transferem do Juventusu ,ale w kadrze na dzisiejszy sparing Valencii nie było Cancelo.

Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 42 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 11:07

Według mnie transfer Garaya jest zbędny, ale jak przyjdzie to wstrzymam się z oceną tej sytuacji. Jeśli ma być piątym obrońcą do gry jako uzupełnienie składu w razie kontuzji to niech będzie (pieniądze nie są jakieś zbyt wysokie), tylko żeby nagle w hierarchii Maxa nie znalazł się przed Ruganim, ale nie powinno raczej to mieć miejsca. Z Valencii to skupić się na Cancelo.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 11:12

Nie zapominajcie, że łączony z nami Cancelo, ostatni sezon w Valenci spędził głównie na "11" będąc skrzydłowym, czy też bocznym pomocnikiem. Zawsze to jakaś kolejna alternatywa w ataku, z której pewnie Allegri będzie niejednokrotnie korzystał.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 11:22

Cabrini_idol pisze:Valencia' defender Ezequiel Garay is close to Juventus, The deal could be close at €12m + Bonuses. [TS]
Wczoraj ktoś pisał, że Cancelo jest "close" a dziś, że Garay, czyli jedno jest pewne, Marotta wyrwie kogoś z Valencii, ale dziennikarze nie wiedzą kogo więc strzelają ślepakami. Wg mnie to będzie Cancelo, bo nie po to odmładzamy skład, żeby teraz ściągnąć 30 letniego obrońce :ok:

Kiedy prezentacja Berny?

realbs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 11:25

Wojtek pisze:
Cabrini_idol pisze:Valencia' defender Ezequiel Garay is close to Juventus, The deal could be close at €12m + Bonuses. [TS]
Wczoraj ktoś pisał, że Cancelo jest "close" a dziś, że Garay, czyli jedno jest pewne, Marotta wyrwie kogoś z Valencii, ale dziennikarze nie wiedzą kogo więc strzelają ślepakami. Wg mnie to będzie Cancelo, bo nie po to odmładzamy skład, żeby teraz ściągnąć 30 letniego obrońce :ok:

Kiedy prezentacja Berny?
Prezentacja pewnie jutro na konferencji przed meczem z PSG, tak jak to było w przypadku Matii w zeszłym tygodniu. "Bernardeschi day" zrobią pewnie dopiero jak Juve wróci do Turynu.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2017, 11:34

Podoba mi się kandydatura Garaya. Ograny w Europie, doświadczony, dość tani - idealny na ostatniego obrońcę w hierarchii. Chyba, że jest szykowany jako naturalny następca Bonucciego, to już mi się nie podoba.

Zablokowany