Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- tomassi14
- Juventino
Raz do roku to i wąż pierdnie...wybitnego sezonu to nie mialAdrian27th pisze:Że jaki sezon? Oby każdy sezon miał taki słaby że rozwiązuje nam mecz z Barceloną w 30 minut.wagner pisze:1
5. W całej sytuacji kadrowej ciekawi mnie osoba Dybali (której nikt tak na prawdę nie porusza). Jeśli Paulo powtórzy tak słaby sezon jak 2016/17 to balonik pęknie.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Poprzedni sezon w wykonaniu Dybali był moim zdaniem poprawny i tyle. To nie to samo co rok temu lub dwa lata temu w Palermo.
Co jest tego powodem? Zmiana jego ustawienia! Dybala to napastnik do pola karnego, a nie cofnięty napastnik. Wszystko w nim siadło po zmianie jego roli..
Pytanie do znawców: jak w ogóle prezentuje się Spinazolla w Atalancie? Generalnie chłopak ma 24 lata, a przyjdzie do nas dopiero za rok?
Jak po drugiej stronie boiska gra Pol Lirola w Sassuolo?
Co jest tego powodem? Zmiana jego ustawienia! Dybala to napastnik do pola karnego, a nie cofnięty napastnik. Wszystko w nim siadło po zmianie jego roli..
Pytanie do znawców: jak w ogóle prezentuje się Spinazolla w Atalancie? Generalnie chłopak ma 24 lata, a przyjdzie do nas dopiero za rok?

Jak po drugiej stronie boiska gra Pol Lirola w Sassuolo?

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Lucas87
- Juventino
Ta. Zobaczycie kroosów, mbappów, verrattich jak świnia niebo. Najprędzej 31.08 zezol uraczy nas jakimś igłainem pomocy, typu brozovic i to będzie na tyle.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- deejay1988
- Juventino
Mbappe
i nasze własne tridente - Pipita, Dybala i Kylian - klękajcie narody .... aż chce się odpalić FM-a 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... esenta.php
Dzisiejszy wywiad z Bentancurem:
- przybycie z Ameryki Południowej do Europy jest jak sen, zwłaszcza kiedy lądujesz w takiej drużynie jak Juve
- panuje u nas domowa atmosfera
- futbol włoski jest szybszy niż argentyński
- jego pierwszy cel to zdobycie zaufania Allegriego i okazji do gry
- na boisku czuje się dobrze zarówno nieco cofnięty, jak i wysunięty
- uważa, że z pomocników Juve jest najbardziej podobny do Pjanica
Dzisiejszy wywiad z Bentancurem:
- przybycie z Ameryki Południowej do Europy jest jak sen, zwłaszcza kiedy lądujesz w takiej drużynie jak Juve
- panuje u nas domowa atmosfera
- futbol włoski jest szybszy niż argentyński
- jego pierwszy cel to zdobycie zaufania Allegriego i okazji do gry
- na boisku czuje się dobrze zarówno nieco cofnięty, jak i wysunięty
- uważa, że z pomocników Juve jest najbardziej podobny do Pjanica
- Vincitore
- Juventino
Czekam na ten dzień kiedy Bentancur zostanie topem pokroju Pogby, spieniężymy go za około 100 baniek i wejdzie w życie klauzula 50% kwoty od następnej sprzedaży dla Boca. Wiecie, że nam dupa z bólu wybuchnie, nie
?

- Cabrini_idol
- Juventino
Bentancur chyba jest poważnie szykowany do składu szerokiego. Miał swoją prezentację, wywiadu w JTV itd. Może rzeczywiście to on będzie naszym czarnym koniem w nadchodzących latach ?
Dzisiejsze słowa Prezydneta :
Agnelli: "Nedved, Marotta & Paratici are the heart of Juventus today."
Dodał jeszcze, że 2011 r był najcięższy w historii Juve, finansowo. Ale stopniowo odbudowaliśmy markę. Nnaszym celem są dalsze puchary, 8,9 scudetto .
a i truskawka na torcie :
Agnelli: Juve only exist to win.

Dzisiejsze słowa Prezydneta :
Agnelli: "Nedved, Marotta & Paratici are the heart of Juventus today."
Dodał jeszcze, że 2011 r był najcięższy w historii Juve, finansowo. Ale stopniowo odbudowaliśmy markę. Nnaszym celem są dalsze puchary, 8,9 scudetto .
a i truskawka na torcie :
Agnelli: Juve only exist to win.

Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 22:52 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

- tomassi14
- Juventino
Z tym FM to może być roznie bodeejay1988 pisze:Mbappei nasze własne tridente - Pipita, Dybala i Kylian - klękajcie narody .... aż chce się odpalić FM-a
- Paryz kręci sie wokół Neymara
- Jesli Neymar odejdzie to Barca na 100% uderzy po Dybiego, a ze bedą przy kasie to Marotta moglby wycisnac ich jak cytrynke
- Lubie Dybiego ale nie jestem przekonany czy pasuje do obecnej pozycji ( tak wiem rozklepal barcelone ale hmm...)
Nastepca Pjanica?? Ma czas, niech sie uczy od BosniakaCabrini_idol pisze:Bentancur chyba jest poważnie szykowany do składu szerokiego. Miał swoją prezentację, wywiadu w JTV itd. Może rzeczywiście to on będzie naszym czarnym koniem w nadchodzących latach ?
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 22:50 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.
- deejay1988
- Juventino
Spokojnie , Beppe już wszystko obmyślił - po sezonie sprzedajemy go do Atalanty/Sassuolo z opcją kontrwykupu i gra muzykaVincitore pisze:Czekam na ten dzień kiedy Bentancur zostanie topem pokroju Pogby, spieniężymy go za około 100 baniek i wejdzie w życie klauzula 50% kwoty od następnej sprzedaży dla Boca. Wiecie, że nam dupa z bólu wybuchnie, nie?

- Cabrini_idol
- Juventino
Przyznam się bez bicia, że nie wiem jakim typem piłkarza jest Bentancur i jaka jest jego docelowa pozycja, rola na boisku. Nie oglądałem go przed transferem ani nie zainteresowałem się aby dowiedzieć się coś więcej o nim. Dla mnie to taki zawodnik podobny do Pogby, zagra jako 6, jako OP ale i jako rozgrywający. Z tego co widziałem na YT.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
wagner pisze:1. Dla mnie tłumaczenie rezygnacji ze Schicka celem przeznaczenia pieniędzy na innego gracza jest niepoważne.
2. Wykryte problemu u Czecha mogą skomplikować sytuację Sampdorii z jego sprzedażą. Od tego momentu zainteresowane kluby będą zaczynać rozmowy od stanu jego zdrowia co nie jest sytuacją komfortową dla Sampy.
3. Nie daruje naszym działaczom niesprowadzenia Keity, a po zakontraktowaniu Douglasa Costy i Bernardeschiego wszystko wskazuje na to, że skrzydłowych pozyskiwać już nie będziemy. W takiej sytuacji posiadamy 5 zawodników do obsadzenia dwóch pozycji co daje możliwości wyboru, czego nie mieliśmy w mijającym sezonie.
4. Dlaczego mam wrażenie, że sytuacja z Bernardeschim nadal jest niepewna?
5. W całej sytuacji kadrowej ciekawi mnie osoba Dybali (której nikt tak na prawdę nie porusza). Jeśli Paulo powtórzy tak słaby sezon jak 2016/17 to balonik pęknie.
6. Nie wiem kompletnie jak ocenić przydatność Manolasa. Z jednej strony Chiellini i Barzagli już są coraz starsi, z drugiej strony wciąż... są.
7. Witam Wojciecha. Oby mu się tu wiodło.
Słaby od oczekiwanego. 30 min z Barceloną nie komentuje. Przeważa 90 z Realem.Adrian27th pisze:Że jaki sezon?

Caly czas wspominamy o odpuszczeniu Schicka, bo kogos szykujemy, ale zapominamy o tym, ze i tak dogadalismy sie co do przeniesienia platnosci na przyszly rok.
Wszystko poza rzeczywista wada serca/choroba, bedzie zenujace.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Tak, wszyscy to wiemy. Z tym, ze ja pisalem to z perspektywy sprzed rozpoczecia kupowania pilkarzy, bo przyznaj(cie) szczerze - wyglada to tak, jakby nasi nie ogarneli z tymi tylko dwoma miejscami non-EU.dimebag11 pisze:@Jacky
Po pierwsze, to po tym jak zatwierdziliśmy Bentancura, to pozostało nam tylko jedno miejsce dla piłkarza bez paszportu EU
Ze przedluzyl, tego akurat nie wiedzialem. Tyle, ze jesli nasi klepneli by go jako pierwszego odchodzacego z Monaco, to pewnie nie bylo by problemu. Teraz, to faktycznie juz za pozno, zeby sie o niego szarpac. Chociaz, jak sobie pomysle, ze za 12 baniek ma przyjsc De Sciglio, to mnie bezsennosc ogarnia.dimebag11 pisze:Natomiast odnośnie Sidibe, to raczej też niemożliwy zakup, bo niedawno przedłużył kontrakt
Mam pytanie do tych, ktorzy tak ochoczo wstawiaja Pjace do swoich skladow: Wy wiecie, ze synek byl polamany, wroci do grania na jesien, a moze jakas tam forme zlapie w okolicach Dnia Babci? Zreszta do tej pory mnie on swoimi umiejetnosciami nie oszolomil, a bardzo na niego liczylem.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Przemo90
- Juventino
Gdzies tam widzialem ze chłopina moe grac jako cofniety pomocnik, srodkowy pomcnik i nawet ofensywny pomocnik - wszystko w srodku pola, takze wszechstronny grajek, ale docelowo pozycja Pogby.Cabrini_idol pisze:Przyznam się bez bicia, że nie wiem jakim typem piłkarza jest Bentancur i jaka jest jego docelowa pozycja, rola na boisku. Nie oglądałem go przed transferem ani nie zainteresowałem się aby dowiedzieć się coś więcej o nim. Dla mnie to taki zawodnik podobny do Pogby, zagra jako 6, jako OP ale i jako rozgrywający. Z tego co widziałem na YT.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- zuravski
- Juventino
Taka luźna dygresja z mojej strony, koledzy po fachu niech mnie poprawia jeśli mój pomysł to nadużycie. Przypuszczam ze z przodu dołączy Bernardeschi i mamy wtedy atak zapewniony. Powiedzmy ze sprowadzamy kogos do środka obrony? Niech to bedzie manolas, de vrij i albo Caldara. I teraz pomoc. Skoro ma byc ten igłajn pomocy, jest bentancur, ktory nota bene gra na pozycji Pogby to czy przy takich założeniach tak aby każdy grał i nikt nie ucierpiał jest możliwe aby przywdziać formacje 3-3-3-1. Czy taka w ogóle w praktyce istnieje? Jeśli tak to czy ktokolwiek stosuje taka formacje na wysokim szczeblu? Dlaczego taki pomysł mi sie urodził w głowie? A No ze względu na tego domniemanego topa, ktory miałby do nas przyjść. Tu nijak profile często poruszane w mediach nie zaliczają sie do tej kategorii. Poza nainggolanem moim zdaniem, ale to człowiek o swoim charakterze. Jestem przekonany ze Allegri pozostanie przy 4-2-3-1(choc odpukać jeśli tak nie bedzie), ale czysto hipotetycznie czy moja luźna myśl ma pokrycie w praktyce? Chyba ze Bernardeschi juz teraz ma byc zastępca Dybali bo w 4-3-3 nie bedzie miejsca dla Dybali, Berny, Costy, Mario, Cuadrado i Higuaina No i Pjacy. To tak odbiegając od malkontenctwa, które dzisiaj chyba sięgnęło zenitu 
- Szilgu
- Juventino
Kurka, ten Bentancur to chyba taki dawny Marchisio
Najpierw czytam wywody speców, że to typ rozgrywającego. Później artykuł fachowca od piłki w Ameryce Południowej o tym, że Bentancur ma technikę, ale najblizej mu do Khediry. Następnie wypowiada się jego były trener o tym, że Rodrigo musi pójść na siłkę i będzie świetnym defensywnym pomocnikiem. A teraz on sam mówi, że jest podobny do Pjanicia :lol: