Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:26

Adrian27th pisze:
wagner pisze:1
5. W całej sytuacji kadrowej ciekawi mnie osoba Dybali (której nikt tak na prawdę nie porusza). Jeśli Paulo powtórzy tak słaby sezon jak 2016/17 to balonik pęknie.
Że jaki sezon? Oby każdy sezon miał taki słaby że rozwiązuje nam mecz z Barceloną w 30 minut.
Raz do roku to i wąż pierdnie...wybitnego sezonu to nie mial

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:37

Poprzedni sezon w wykonaniu Dybali był moim zdaniem poprawny i tyle. To nie to samo co rok temu lub dwa lata temu w Palermo.
Co jest tego powodem? Zmiana jego ustawienia! Dybala to napastnik do pola karnego, a nie cofnięty napastnik. Wszystko w nim siadło po zmianie jego roli..

Pytanie do znawców: jak w ogóle prezentuje się Spinazolla w Atalancie? Generalnie chłopak ma 24 lata, a przyjdzie do nas dopiero za rok? :think:

Jak po drugiej stronie boiska gra Pol Lirola w Sassuolo? :think:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:38

Ta. Zobaczycie kroosów, mbappów, verrattich jak świnia niebo. Najprędzej 31.08 zezol uraczy nas jakimś igłainem pomocy, typu brozovic i to będzie na tyle.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
deejay1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:40

Mbappe :) i nasze własne tridente - Pipita, Dybala i Kylian - klękajcie narody .... aż chce się odpalić FM-a :D

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:42

http://www.juventus.com/en/news/news/20 ... esenta.php

Dzisiejszy wywiad z Bentancurem:
- przybycie z Ameryki Południowej do Europy jest jak sen, zwłaszcza kiedy lądujesz w takiej drużynie jak Juve
- panuje u nas domowa atmosfera
- futbol włoski jest szybszy niż argentyński
- jego pierwszy cel to zdobycie zaufania Allegriego i okazji do gry
- na boisku czuje się dobrze zarówno nieco cofnięty, jak i wysunięty
- uważa, że z pomocników Juve jest najbardziej podobny do Pjanica

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:45

Czekam na ten dzień kiedy Bentancur zostanie topem pokroju Pogby, spieniężymy go za około 100 baniek i wejdzie w życie klauzula 50% kwoty od następnej sprzedaży dla Boca. Wiecie, że nam dupa z bólu wybuchnie, nie :D?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:48

Bentancur chyba jest poważnie szykowany do składu szerokiego. Miał swoją prezentację, wywiadu w JTV itd. Może rzeczywiście to on będzie naszym czarnym koniem w nadchodzących latach ?

Dzisiejsze słowa Prezydneta :

Agnelli: "Nedved, Marotta & Paratici are the heart of Juventus today."

Dodał jeszcze, że 2011 r był najcięższy w historii Juve, finansowo. Ale stopniowo odbudowaliśmy markę. Nnaszym celem są dalsze puchary, 8,9 scudetto .

a i truskawka na torcie :

Agnelli: Juve only exist to win.

;)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 22:52 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:49

deejay1988 pisze:Mbappe :) i nasze własne tridente - Pipita, Dybala i Kylian - klękajcie narody .... aż chce się odpalić FM-a :D
Z tym FM to może być roznie bo

- Paryz kręci sie wokół Neymara
- Jesli Neymar odejdzie to Barca na 100% uderzy po Dybiego, a ze bedą przy kasie to Marotta moglby wycisnac ich jak cytrynke
- Lubie Dybiego ale nie jestem przekonany czy pasuje do obecnej pozycji ( tak wiem rozklepal barcelone ale hmm...)
Cabrini_idol pisze:Bentancur chyba jest poważnie szykowany do składu szerokiego. Miał swoją prezentację, wywiadu w JTV itd. Może rzeczywiście to on będzie naszym czarnym koniem w nadchodzących latach ?
Nastepca Pjanica?? Ma czas, niech sie uczy od Bosniaka
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2017, 22:50 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.

deejay1988

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:49

Vincitore pisze:Czekam na ten dzień kiedy Bentancur zostanie topem pokroju Pogby, spieniężymy go za około 100 baniek i wejdzie w życie klauzula 50% kwoty od następnej sprzedaży dla Boca. Wiecie, że nam dupa z bólu wybuchnie, nie :D?
Spokojnie , Beppe już wszystko obmyślił - po sezonie sprzedajemy go do Atalanty/Sassuolo z opcją kontrwykupu i gra muzyka :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 22:54

Przyznam się bez bicia, że nie wiem jakim typem piłkarza jest Bentancur i jaka jest jego docelowa pozycja, rola na boisku. Nie oglądałem go przed transferem ani nie zainteresowałem się aby dowiedzieć się coś więcej o nim. Dla mnie to taki zawodnik podobny do Pogby, zagra jako 6, jako OP ale i jako rozgrywający. Z tego co widziałem na YT.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 23:00

wagner pisze:1. Dla mnie tłumaczenie rezygnacji ze Schicka celem przeznaczenia pieniędzy na innego gracza jest niepoważne.
2. Wykryte problemu u Czecha mogą skomplikować sytuację Sampdorii z jego sprzedażą. Od tego momentu zainteresowane kluby będą zaczynać rozmowy od stanu jego zdrowia co nie jest sytuacją komfortową dla Sampy.
3. Nie daruje naszym działaczom niesprowadzenia Keity, a po zakontraktowaniu Douglasa Costy i Bernardeschiego wszystko wskazuje na to, że skrzydłowych pozyskiwać już nie będziemy. W takiej sytuacji posiadamy 5 zawodników do obsadzenia dwóch pozycji co daje możliwości wyboru, czego nie mieliśmy w mijającym sezonie.
4. Dlaczego mam wrażenie, że sytuacja z Bernardeschim nadal jest niepewna? :think:
5. W całej sytuacji kadrowej ciekawi mnie osoba Dybali (której nikt tak na prawdę nie porusza). Jeśli Paulo powtórzy tak słaby sezon jak 2016/17 to balonik pęknie.
6. Nie wiem kompletnie jak ocenić przydatność Manolasa. Z jednej strony Chiellini i Barzagli już są coraz starsi, z drugiej strony wciąż... są.
7. Witam Wojciecha. Oby mu się tu wiodło. :ok:
Adrian27th pisze:Że jaki sezon?
Słaby od oczekiwanego. 30 min z Barceloną nie komentuje. Przeważa 90 z Realem.
:ok: ze wszystkimi punktami sie zgadzam.

Caly czas wspominamy o odpuszczeniu Schicka, bo kogos szykujemy, ale zapominamy o tym, ze i tak dogadalismy sie co do przeniesienia platnosci na przyszly rok.

Wszystko poza rzeczywista wada serca/choroba, bedzie zenujace.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 23:04

dimebag11 pisze:@Jacky
Po pierwsze, to po tym jak zatwierdziliśmy Bentancura, to pozostało nam tylko jedno miejsce dla piłkarza bez paszportu EU
Tak, wszyscy to wiemy. Z tym, ze ja pisalem to z perspektywy sprzed rozpoczecia kupowania pilkarzy, bo przyznaj(cie) szczerze - wyglada to tak, jakby nasi nie ogarneli z tymi tylko dwoma miejscami non-EU.
dimebag11 pisze:Natomiast odnośnie Sidibe, to raczej też niemożliwy zakup, bo niedawno przedłużył kontrakt
Ze przedluzyl, tego akurat nie wiedzialem. Tyle, ze jesli nasi klepneli by go jako pierwszego odchodzacego z Monaco, to pewnie nie bylo by problemu. Teraz, to faktycznie juz za pozno, zeby sie o niego szarpac. Chociaz, jak sobie pomysle, ze za 12 baniek ma przyjsc De Sciglio, to mnie bezsennosc ogarnia.

Mam pytanie do tych, ktorzy tak ochoczo wstawiaja Pjace do swoich skladow: Wy wiecie, ze synek byl polamany, wroci do grania na jesien, a moze jakas tam forme zlapie w okolicach Dnia Babci? Zreszta do tej pory mnie on swoimi umiejetnosciami nie oszolomil, a bardzo na niego liczylem.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Przemo90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 23:07

Cabrini_idol pisze:Przyznam się bez bicia, że nie wiem jakim typem piłkarza jest Bentancur i jaka jest jego docelowa pozycja, rola na boisku. Nie oglądałem go przed transferem ani nie zainteresowałem się aby dowiedzieć się coś więcej o nim. Dla mnie to taki zawodnik podobny do Pogby, zagra jako 6, jako OP ale i jako rozgrywający. Z tego co widziałem na YT.
Gdzies tam widzialem ze chłopina moe grac jako cofniety pomocnik, srodkowy pomcnik i nawet ofensywny pomocnik - wszystko w srodku pola, takze wszechstronny grajek, ale docelowo pozycja Pogby.

Obrazek

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
zuravski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 23:08

Taka luźna dygresja z mojej strony, koledzy po fachu niech mnie poprawia jeśli mój pomysł to nadużycie. Przypuszczam ze z przodu dołączy Bernardeschi i mamy wtedy atak zapewniony. Powiedzmy ze sprowadzamy kogos do środka obrony? Niech to bedzie manolas, de vrij i albo Caldara. I teraz pomoc. Skoro ma byc ten igłajn pomocy, jest bentancur, ktory nota bene gra na pozycji Pogby to czy przy takich założeniach tak aby każdy grał i nikt nie ucierpiał jest możliwe aby przywdziać formacje 3-3-3-1. Czy taka w ogóle w praktyce istnieje? Jeśli tak to czy ktokolwiek stosuje taka formacje na wysokim szczeblu? Dlaczego taki pomysł mi sie urodził w głowie? A No ze względu na tego domniemanego topa, ktory miałby do nas przyjść. Tu nijak profile często poruszane w mediach nie zaliczają sie do tej kategorii. Poza nainggolanem moim zdaniem, ale to człowiek o swoim charakterze. Jestem przekonany ze Allegri pozostanie przy 4-2-3-1(choc odpukać jeśli tak nie bedzie), ale czysto hipotetycznie czy moja luźna myśl ma pokrycie w praktyce? Chyba ze Bernardeschi juz teraz ma byc zastępca Dybali bo w 4-3-3 nie bedzie miejsca dla Dybali, Berny, Costy, Mario, Cuadrado i Higuaina No i Pjacy. To tak odbiegając od malkontenctwa, które dzisiaj chyba sięgnęło zenitu :smile:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2017, 23:11

Kurka, ten Bentancur to chyba taki dawny Marchisio :prochno: Najpierw czytam wywody speców, że to typ rozgrywającego. Później artykuł fachowca od piłki w Ameryce Południowej o tym, że Bentancur ma technikę, ale najblizej mu do Khediry. Następnie wypowiada się jego były trener o tym, że Rodrigo musi pójść na siłkę i będzie świetnym defensywnym pomocnikiem. A teraz on sam mówi, że jest podobny do Pjanicia :lol:

Zablokowany