Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- kawek
- Juventino
Odezwał się ten którego klub bawi się za " swoje"pelson pisze:Zejdz kolego na Ziemię.
Wjechaliście na rynek z pożyczoną kasą i bawicie się nie za nie swoje zobowiązując się na dobre 400 mln euro i to jest ten projekt?
Módl się o ligę mistrzów w następnym sezonie, bo jak nie to znowu będą wyprzedaże jak w 2012.
:hellyes:
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Przypominam dwojce Milanistow ze to forum Juventusu, a temat dotyczy naszego mercato. Nie interesuja nas Gilberty i inne fajne chlopaki. Jak podoba sie wam nasze forum to zapraszamy do sekcji Serie A: transfery gdzie mozecie prowadzic takie emocjonujace dyskusje.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pelson
- Interista
Nie rozwinąłem swojej myśli. Chodzi o to, że Milan pieniądze ma pożyczone od amerykańskiej lichwy. Inter może i tyle nie ma, ale nie bazuje już swoich finansów - głównie środków przeznaczonych na transfery pożyczkami. Tym się różni ten cały projekt. Oni postawili vabank, Inter nie.kawek pisze:Odezwał się ten którego klub bawi się za " swoje"pelson pisze:Zejdz kolego na Ziemię.
Wjechaliście na rynek z pożyczoną kasą i bawicie się nie za nie swoje zobowiązując się na dobre 400 mln euro i to jest ten projekt?
Módl się o ligę mistrzów w następnym sezonie, bo jak nie to znowu będą wyprzedaże jak w 2012.
:hellyes:
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Zróbcie porządek z tymi typami ! W wątku o transferach na forum Juve sobie dyskusje urządzają...jest odpowiedni watek chyba. Wchodzę tu dowiedzieć się czegoś a tu niespodzianka - kłótnia dwóch Peryklesów, sympatyków drużyn z Mediolanu 

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Panowie, ciekawa dyskusja. Miło się czyta przekomarzających się fanów Interu i Milanu na forum Juventusu, ale chociaż przenieście tę rozmowę do odpowiedniego tematu.pelson pisze:Zejdz kolego na Ziemię.
A co do Dalberta to sam zawodnik potwierdza, że zagra w Interze. Pozdro.

Co do Juventusu to pozdrawiam wszystkich, którzy byli przekonani, że Keita będzie czekał cały sezon, żeby w przyszłym roku przejść do nas za darmo. :papa: Tak szczerze mówiąc to ostatnie doniesienia wyglądają... średnio. Costa oczywiście jest teoretycznie dobrym transferem, Bernardeschi i Szczęsny, którzy na dniach pewnie do nas przyjdą to również fajne wzmocnienia. Natomiast sprawa na tę chwilę wygląda tak, że pozbyliśmy się czołowego obrońcy i jednocześnie jednego z liderów drużyny, podstawowego prawego obrońcy (abstrahując od okoliczności, jakie towarzyszyły tym pożegnaniom), perspektywy na zastępstwo wesołego Brazylijczyka są... średnie, Atalanta, wbrew przekonaniu o naszych "dobrych relacjach" z tym klubem ani myśli skracać wypożyczenie Caldary i już pojawiają się plotki o jakichś Garayach, transfer Schicka, z którym wszyscy wiążemy wielkie nadzieje wisi na włosku, Keita mający być alternatywą dla Czecha jest o krok od Interu, co do wzmocnień do środka pola to też na razie nie ma żadnych konkretów. To nie tak, że dramatyzuję i przekreślam mercato. Zdaję sobie sprawę z tego, że Marotta i spółka byli i są zajęci póki co transferami Costy, Berny i Wojtka, ale jednak wygląda to tak, że dziur jest sporo i jest co łatać w tej drużynie, czas ucieka a konkurencja nie śpi. Choć póki co staram się być dobrej myśli.

- Vincitore
- Juventino
Pięknie patrzeć jak natchnieni chińską, śmierdzącą gotówką przyjaciele z Mediolanu po kilku latach spędzonych w jaskini powoli wychodzą do żywych. Miło was widzieć ponownie panowie, ale to jeszcze nie pora. 
Co do mercato - Sky podało, że jutrzejszy dzień może nam przynieść Bernardeschiego, natomiast Mediaset podaje, że ciągle jest problem z bonusami dla Violi. Nie ma szans na włączenie w deal Pjacy i Sturaro, bo nie chcemy ich oddawać, natomiast istnieje pomysł jakiegoś "odwdzięczenia się" w inny sposób cokolwiek miałoby to oznaczać.

Co do mercato - Sky podało, że jutrzejszy dzień może nam przynieść Bernardeschiego, natomiast Mediaset podaje, że ciągle jest problem z bonusami dla Violi. Nie ma szans na włączenie w deal Pjacy i Sturaro, bo nie chcemy ich oddawać, natomiast istnieje pomysł jakiegoś "odwdzięczenia się" w inny sposób cokolwiek miałoby to oznaczać.
- tomassi14
- Juventino
Z tym projektem milanu to kolega pojechał, fakt maja LE :rotfl: natomiast coś na rzeczy jest, dziwi mnie ślimacze tempo zarządu, szczesnego dopinany 3 tyg i to samo z Berna, albo targujemy sie o pare mln albo nie mamy pomysłu na to mercato, jeżeli odpuszczamy keite to żal.pl ściągniemy dziadków, mamy projekt wygrywamy LM 17-18, a potem wielkie rozczarowanie
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Juventus już nas przyzwyczaił, że w większości przypadków nasze nagocjacje transferowe ciągną się w nieskończoność, przez co czasami tracimy takich piłkarzy jak Keita kiedy myślimy, że skoro jesteśmy dogadani z samym piłkarzem to nikt nam go już nie sprzątnie.
Ja liczę na to, że w tym w tygodniu zakończymy tą ciągnącą się sagę z transferami Szczęsnego i Berny, i dopniemy ich transfery, bo potem czas się brać na poważnie za jakiegoś prawego obrońcę i środkowego pomocnika, bo czas leci.
Ja liczę na to, że w tym w tygodniu zakończymy tą ciągnącą się sagę z transferami Szczęsnego i Berny, i dopniemy ich transfery, bo potem czas się brać na poważnie za jakiegoś prawego obrońcę i środkowego pomocnika, bo czas leci.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- Osgiliath
- Juventino
Dobra, dawać mi tego Bernę i Szczęsnego w tym tygodniu... mam nadzieję, że ostatecznie z Violą szybko się uporamy co do bonusów za tego gracza.
Martwi mnie kwestia Schika (tym bardziej skoro nagle Keita nie jest pewny). Ferrero niby mówi, że jest zdrowy. Generalnie skoro miał medicale jak trafiał do Sampy to chyba nagle nie mógł stać się tak chory, by nasi wykryli coś poważniejszego. Mam nadzieję, że dzisiaj ujrzą światło jakieś konkretne informacje. Jak mówiłem, samą stratę Schicka bym przebolał, gdyby Keita był dalej pewny, no ale w obliczu ostatnich informacjis traty Schicka i Keity bym nie przebolał. Swoją drogą, jeśli faktycznie Keita nam odpadnie to Marotta po akcji z Witselem niczego się nie nauczył. Ofc o ile faktycznie się tym graczem interesowaliśmy
Za to opcja z Manolasem to imo poroniony pomysł. 40 mln to śmieszny hajs za niego, kiedy mamy Caldarę i to powinniśmy Atalante postawić do pionu a nie wyrzucać furę hajsu na greka.
Martwi mnie kwestia Schika (tym bardziej skoro nagle Keita nie jest pewny). Ferrero niby mówi, że jest zdrowy. Generalnie skoro miał medicale jak trafiał do Sampy to chyba nagle nie mógł stać się tak chory, by nasi wykryli coś poważniejszego. Mam nadzieję, że dzisiaj ujrzą światło jakieś konkretne informacje. Jak mówiłem, samą stratę Schicka bym przebolał, gdyby Keita był dalej pewny, no ale w obliczu ostatnich informacjis traty Schicka i Keity bym nie przebolał. Swoją drogą, jeśli faktycznie Keita nam odpadnie to Marotta po akcji z Witselem niczego się nie nauczył. Ofc o ile faktycznie się tym graczem interesowaliśmy

Za to opcja z Manolasem to imo poroniony pomysł. 40 mln to śmieszny hajs za niego, kiedy mamy Caldarę i to powinniśmy Atalante postawić do pionu a nie wyrzucać furę hajsu na greka.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Osgiliath@
Akurat problemy z sercem mogą się różnie objawiać, przecież Lichsteiner co rok przechodził badania i nic nie wykazało a jednak 2 lata temu w trakcie sezonu dopiero wykryli problem, także różnie może być.
Ja mam tylko nadzieję,że nie będzie pod koniec okienka paniki i transferów ala Hernanes.
No i ten Bernardeschi zupełnie mnie nie przekonuje jako główne wzmocnienie prawego skrzydła.
Akurat problemy z sercem mogą się różnie objawiać, przecież Lichsteiner co rok przechodził badania i nic nie wykazało a jednak 2 lata temu w trakcie sezonu dopiero wykryli problem, także różnie może być.
Ja mam tylko nadzieję,że nie będzie pod koniec okienka paniki i transferów ala Hernanes.
No i ten Bernardeschi zupełnie mnie nie przekonuje jako główne wzmocnienie prawego skrzydła.
- pumex
- Juventino
Jeśli transfer Schicka upadnie, a Keitę podbierze nam Inter, to możemy śmiało spodziewać się ogórkowego piłkarza za niewiele mniej, niż kosztowałby nas piłkarz Lazio. Matri czy cuś - ktoś się znajdzie. Manolas za 40+ milionów, mając Ruganiego, Chielliniego, Benatię, Barzagliego i w perspektywie Caldarę, to też tylko i wyłącznie w stylu Juve :facepalm2:

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Dziwna jest ta sprawa z Schickiem. Bo niby cos powaznego, a zawodnik musi odpoczac 60dni i co juz bedzie ok tak ? Zeby Marotta nie przekombinowal z Schickiem i Keita.
Odejscie Alvesa i Bonu, plus ewentualne fiasko z Schickiem i Keita bedzie wygladalo slabo.
Nie wyobrazam sobie tez zeby mial przyjsc jakis Manolas, czy inny slabszy obronca od Bonucciego za 40mln, bo to bylby dramat. Zostanmy z tym co mamy, albo sciagnijmy Caldare.
Odejscie Alvesa i Bonu, plus ewentualne fiasko z Schickiem i Keita bedzie wygladalo slabo.
Nie wyobrazam sobie tez zeby mial przyjsc jakis Manolas, czy inny slabszy obronca od Bonucciego za 40mln, bo to bylby dramat. Zostanmy z tym co mamy, albo sciagnijmy Caldare.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A to na tych dwóch nazwiskach piłkarski świat się kończy?pumex pisze:Jeśli transfer Schicka upadnie, a Keitę podbierze nam Inter, to możemy śmiało spodziewać się ogórkowego piłkarza za niewiele mniej, niż kosztowałby nas piłkarz Lazio.