Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 00:24

Czyli ten słynny wyjazd Marotty do Niemiec był po Dembele, a Raphael Guerreiro to zmyłka?

Ja to mam wrażenie, że nikt nic nie wie, a Marotta wyciągnie kogoś z kapelusza, te Douglasy to mogą być podkładki jak rok temu Batshuayi.

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 00:29

Czyli Piszczek w Juve #PotwierdzoneInfo :hellyes:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 00:32

notquitemytempo pisze:
Szikit pisze:Wiem, że to niemal na pewno kompletne bzdury, ale o jakich plotkach na temat Dembele mówi jakku?
Cuadrado+ 50 mln za Dembele. Podał jegomość Marcello Chirico.
Brzmi mało wiarygodnie, ale ten gość jest bardzo bliski środowiska Juve - pracuje w charakterze komentatora dla QSVS. Taka jeszcze bardziej szalona wersja Zulianiego.
realbs pisze:Ja obstawiam Bernardeschi-Keita-Danilo + ktoś do pomocy, aczkolwiek naprawdę ciężko jest mi wskazać jakiegoś konkretnego pomocnika.
Ta nagła wycieczka Marotty do Niemiec musi mieć jakieś sensowne wytłumaczenie (rzekomo niespodziewanie opuścił targi technologiczne), a żaden z powyższych graczy z tym rynkiem nie jest związany.

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 00:54

Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 00:55

Chirico jest mniej więcej tak samo blisko środowiska Juve jak Moggi. Barwne komentarze + jakieś głupie strzały transferowe od czasu do czasu :prochno:

notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 01:02

albertcamus pisze:Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...
Albo i dwie :prochno:

Żeby nie było, Top Calcio pisało w naszym kontekście o Nainggollanie i Deulofeu. Chyba nikt nie wziął ich na poważnie, ale to i tak powiew świeżego powietrza, od słuchania o N'Zonzich, Darmianach, Matuidich i Danilo można oszaleć... Liczę na miłe niespodzianki.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 01:33

albertcamus pisze:Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...
Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust, ale jak się przypomni człowiekowi jego bałagan w oczach, to kto wie ;)

Liczę na jakąś niespodziankę, bo dotychczasowe nazwiska pojawiające się w prasie kompletnie nie powalają. Zresztą jak czytam Wasze wypowiedzi, to chyba nie jestem osamotniony w tej opinii.

A może to my już jesteśmy tak rozpieszczeni?

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 07:59

koki90 pisze:Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo nie każda Niemra jest paskudna. Ale jedno jest pewne, w sprawie gier i zabaw dla dorosłych Niemki są lepsze niż Polki, nie mają takich zahamowań ;)

A Dembele ? Działa na wyobraźnię ale to nie ten dział. Wątek fantastyczny jest w innym miejscu.

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 09:02

MRN pisze:
koki90 pisze:Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo nie każda Niemra jest paskudna. Ale jedno jest pewne, w sprawie gier i zabaw dla dorosłych Niemki są lepsze niż Polki, nie mają takich zahamowań ;)

A Dembele ? Działa na wyobraźnię ale to nie ten dział. Wątek fantastyczny jest w innym miejscu.
Nie mów hop :D ostatnio w FM, gdy zleciłem transfery Paraticiemu to zakupił właśnie jego :D oczywiście, że jest to trochę fantamercato, tylko tak naprawdę nic nie wiemy i nic przez najbliższe dni jeśli nie tygodnie wiedzieć nie będziemy, zarząd coś mocno kombinuje, więc przyjście żadnego piłkarza nie byłoby dla mnie zdziwieniem :)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 09:22

Oczywiście masz rację bo nie wiadomo co im w głowie siedzi. Ściemniają, wypuszczają informacje, które okazują się być mylące i działają za drzwiami. Też coś czuję, że szykuje się coś grubego a pismaki jako temat na odwrócenie mają sprawę z Sandro i zarządowi to chyba na rękę. Coś się wydarzy, tym bardziej, że są przecieki o tej bombie ale konkretów brak. Dembele niby nieosiągalny jest ale ja już sam nie wiem, odciąłem się dziś od VS i mediów włoskich bo wszystko co tam jest to odgrzewane kotlety a dla mnie to oznacza ciszę przed burzą :D

Ale takie pogłoski dzisiaj na VS ( zaprzeczam sam sobie ), że chcemy z Lazio wyjąć pakiet w postaci Keity i Savicia :lol:

CorSport też dzisiaj informuje, że Sandro zostanie i pozytywnie nastawiony jest na propozycję nowego kontraktu.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 09:37

Savic to fizyczność której potrzebujemy. :pray:

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 09:49

Savic byłby świetnym transferem, idealnie odciążyłby Khedirę i mógłby się przy nim naprawdę rozwinąć, mielibyśmy wtedy fajną rotację z czwórką pomocników na naprawdę dobrym poziomie. Choć mocno wątpię, by Lazio chciałoby go sprzedać, ostatnio podpisał przecież kontrakt. Z Keitą jest inna sytuacja, rok do końca kontraktu, gość podobno się zaparł, więc prędzej czy później Lotito musi zmięknąć.

Sprawa Sandro w ogóle nie przypomina sprawy Pogby i to już jest dziwne. O Pogbie praktycznie cały czas był medialny szum, że na pewno odejdzie, różniły się tylko terminy i kwota transferu i nawet przy jakimś "ślepaku" media cały czas się upierały przy jednej wersji. Temat Sandro przypomina mi za to temat Dybali z zimy, a jak to się skończyło wszyscy wiemy. Po za tym ja cały czas wierzę Sandro z jego deklaracją z końca kwietnia, że chce zostać u nas.

Działania zarządu mocno pachną jakąś niespodzianką już od końca maja. Przewijają się różne nazwiska i różne wersje. Jeśli miałbym być czegoś pewien to tego, że zasili nas ktoś z dwójki Keita/Berna. Jeśli chodzi o inne nazwisko to według mnie mocne strzelanie w ciemno, które w pełni zostało zaplanowane przez zarząd.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:20

No właśnie.

Po kiego grzyba wywalać 40mln na N'zonziego, jak można mieć w tych pieniądzach (jak mniemam) Savicia, który lada chwila będzie półkę wyżej, a i jego cena tylko wzrośnie z czasem?

Chłopaki z Eleven, którzy maglowali swego czasu jego brata, wspominali niejednokrotnie, że Sergej bardzo by chciał u nas zagrać.

Liczę, że w jego kierunku intensywnie spoglądamy.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:37

wojczech7 pisze:No właśnie.

Po kiego grzyba wywalać 40mln na N'zonziego, jak można mieć w tych pieniądzach (jak mniemam) Savicia, który lada chwila będzie półkę wyżej, a i jego cena tylko wzrośnie z czasem?

Chłopaki z Eleven, którzy maglowali swego czasu jego brata, wspominali niejednokrotnie, że Sergej bardzo by chciał u nas zagrać.

Liczę, że w jego kierunku intensywnie spoglądamy.
Tylko jakiej charakterystyki jest Savić? Czy jako zmiennik dla Khediry by się nadał? Takiego młodego perspektywicznego gracza jak najbardziej bym przyjął, ale musi pasować do charakterystyki.

Obrazek
Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2017, 10:43

Panowie, tylko czy przypadkiem Savic nie jest typem box2boxa? Potrzebujemy raczej defensywnego pomocnika, kogoś kto zabezpieczy Pjanicia. Savić wygląda bardziej na kogoś w stylu Pogby, wysoki, silny, potrafiący zagrać do przodu, ale taki zawodnik bardziej by się sprawdził w trójce pomocników.

Zablokowany