Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Vincitore
- Juventino
Czyli ten słynny wyjazd Marotty do Niemiec był po Dembele, a Raphael Guerreiro to zmyłka?
Ja to mam wrażenie, że nikt nic nie wie, a Marotta wyciągnie kogoś z kapelusza, te Douglasy to mogą być podkładki jak rok temu Batshuayi.
Ja to mam wrażenie, że nikt nic nie wie, a Marotta wyciągnie kogoś z kapelusza, te Douglasy to mogą być podkładki jak rok temu Batshuayi.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Brzmi mało wiarygodnie, ale ten gość jest bardzo bliski środowiska Juve - pracuje w charakterze komentatora dla QSVS. Taka jeszcze bardziej szalona wersja Zulianiego.notquitemytempo pisze:Cuadrado+ 50 mln za Dembele. Podał jegomość Marcello Chirico.Szikit pisze:Wiem, że to niemal na pewno kompletne bzdury, ale o jakich plotkach na temat Dembele mówi jakku?
Ta nagła wycieczka Marotty do Niemiec musi mieć jakieś sensowne wytłumaczenie (rzekomo niespodziewanie opuścił targi technologiczne), a żaden z powyższych graczy z tym rynkiem nie jest związany.realbs pisze:Ja obstawiam Bernardeschi-Keita-Danilo + ktoś do pomocy, aczkolwiek naprawdę ciężko jest mi wskazać jakiegoś konkretnego pomocnika.
- albertcamus
- Juventino
Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...
- notquitemytempo
- Juventino
Albo i dwiealbertcamus pisze:Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...

Żeby nie było, Top Calcio pisało w naszym kontekście o Nainggollanie i Deulofeu. Chyba nikt nie wziął ich na poważnie, ale to i tak powiew świeżego powietrza, od słuchania o N'Zonzich, Darmianach, Matuidich i Danilo można oszaleć... Liczę na miłe niespodzianki.
- koki90
- Juventino
Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust, ale jak się przypomni człowiekowi jego bałagan w oczach, to kto wiealbertcamus pisze:Może Marotta ogarnia po prostu w Niemczech jakąś duperkę, a media już o Dembele...

Liczę na jakąś niespodziankę, bo dotychczasowe nazwiska pojawiające się w prasie kompletnie nie powalają. Zresztą jak czytam Wasze wypowiedzi, to chyba nie jestem osamotniony w tej opinii.
A może to my już jesteśmy tak rozpieszczeni?
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo nie każda Niemra jest paskudna. Ale jedno jest pewne, w sprawie gier i zabaw dla dorosłych Niemki są lepsze niż Polki, nie mają takich zahamowańkoki90 pisze:Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust

A Dembele ? Działa na wyobraźnię ale to nie ten dział. Wątek fantastyczny jest w innym miejscu.

- Poulinho
- Juventino
Nie mów hopMRN pisze:Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo nie każda Niemra jest paskudna. Ale jedno jest pewne, w sprawie gier i zabaw dla dorosłych Niemki są lepsze niż Polki, nie mają takich zahamowańkoki90 pisze:Wtedy powiedziałbym, że ma okropny gust
A Dembele ? Działa na wyobraźnię ale to nie ten dział. Wątek fantastyczny jest w innym miejscu.

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Oczywiście masz rację bo nie wiadomo co im w głowie siedzi. Ściemniają, wypuszczają informacje, które okazują się być mylące i działają za drzwiami. Też coś czuję, że szykuje się coś grubego a pismaki jako temat na odwrócenie mają sprawę z Sandro i zarządowi to chyba na rękę. Coś się wydarzy, tym bardziej, że są przecieki o tej bombie ale konkretów brak. Dembele niby nieosiągalny jest ale ja już sam nie wiem, odciąłem się dziś od VS i mediów włoskich bo wszystko co tam jest to odgrzewane kotlety a dla mnie to oznacza ciszę przed burzą 
Ale takie pogłoski dzisiaj na VS ( zaprzeczam sam sobie ), że chcemy z Lazio wyjąć pakiet w postaci Keity i Savicia :lol:
CorSport też dzisiaj informuje, że Sandro zostanie i pozytywnie nastawiony jest na propozycję nowego kontraktu.

Ale takie pogłoski dzisiaj na VS ( zaprzeczam sam sobie ), że chcemy z Lazio wyjąć pakiet w postaci Keity i Savicia :lol:
CorSport też dzisiaj informuje, że Sandro zostanie i pozytywnie nastawiony jest na propozycję nowego kontraktu.

- Poulinho
- Juventino
Savic byłby świetnym transferem, idealnie odciążyłby Khedirę i mógłby się przy nim naprawdę rozwinąć, mielibyśmy wtedy fajną rotację z czwórką pomocników na naprawdę dobrym poziomie. Choć mocno wątpię, by Lazio chciałoby go sprzedać, ostatnio podpisał przecież kontrakt. Z Keitą jest inna sytuacja, rok do końca kontraktu, gość podobno się zaparł, więc prędzej czy później Lotito musi zmięknąć.
Sprawa Sandro w ogóle nie przypomina sprawy Pogby i to już jest dziwne. O Pogbie praktycznie cały czas był medialny szum, że na pewno odejdzie, różniły się tylko terminy i kwota transferu i nawet przy jakimś "ślepaku" media cały czas się upierały przy jednej wersji. Temat Sandro przypomina mi za to temat Dybali z zimy, a jak to się skończyło wszyscy wiemy. Po za tym ja cały czas wierzę Sandro z jego deklaracją z końca kwietnia, że chce zostać u nas.
Działania zarządu mocno pachną jakąś niespodzianką już od końca maja. Przewijają się różne nazwiska i różne wersje. Jeśli miałbym być czegoś pewien to tego, że zasili nas ktoś z dwójki Keita/Berna. Jeśli chodzi o inne nazwisko to według mnie mocne strzelanie w ciemno, które w pełni zostało zaplanowane przez zarząd.
Sprawa Sandro w ogóle nie przypomina sprawy Pogby i to już jest dziwne. O Pogbie praktycznie cały czas był medialny szum, że na pewno odejdzie, różniły się tylko terminy i kwota transferu i nawet przy jakimś "ślepaku" media cały czas się upierały przy jednej wersji. Temat Sandro przypomina mi za to temat Dybali z zimy, a jak to się skończyło wszyscy wiemy. Po za tym ja cały czas wierzę Sandro z jego deklaracją z końca kwietnia, że chce zostać u nas.
Działania zarządu mocno pachną jakąś niespodzianką już od końca maja. Przewijają się różne nazwiska i różne wersje. Jeśli miałbym być czegoś pewien to tego, że zasili nas ktoś z dwójki Keita/Berna. Jeśli chodzi o inne nazwisko to według mnie mocne strzelanie w ciemno, które w pełni zostało zaplanowane przez zarząd.
- wojczech7
- Juventino
No właśnie.
Po kiego grzyba wywalać 40mln na N'zonziego, jak można mieć w tych pieniądzach (jak mniemam) Savicia, który lada chwila będzie półkę wyżej, a i jego cena tylko wzrośnie z czasem?
Chłopaki z Eleven, którzy maglowali swego czasu jego brata, wspominali niejednokrotnie, że Sergej bardzo by chciał u nas zagrać.
Liczę, że w jego kierunku intensywnie spoglądamy.
Po kiego grzyba wywalać 40mln na N'zonziego, jak można mieć w tych pieniądzach (jak mniemam) Savicia, który lada chwila będzie półkę wyżej, a i jego cena tylko wzrośnie z czasem?
Chłopaki z Eleven, którzy maglowali swego czasu jego brata, wspominali niejednokrotnie, że Sergej bardzo by chciał u nas zagrać.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Piotr Juvefan
- Juventino
Tylko jakiej charakterystyki jest Savić? Czy jako zmiennik dla Khediry by się nadał? Takiego młodego perspektywicznego gracza jak najbardziej bym przyjął, ale musi pasować do charakterystyki.wojczech7 pisze:No właśnie.

- Baczu
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Panowie, tylko czy przypadkiem Savic nie jest typem box2boxa? Potrzebujemy raczej defensywnego pomocnika, kogoś kto zabezpieczy Pjanicia. Savić wygląda bardziej na kogoś w stylu Pogby, wysoki, silny, potrafiący zagrać do przodu, ale taki zawodnik bardziej by się sprawdził w trójce pomocników.