Massimiliano Allegri

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2017, 14:32

http://www.football-italia.net/104712/a ... went-wrong

Krótki wywiad z Maxe, odnośnie finału LM w Cardiff.

Obrazek
Szczęsny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2017, 14:45

czyli uważa że:

dwa lata temu miał wiecej opcji

miał pomysł na 1 połowe, godzine gry po ktorej powinni prowadzić

chyba włożyli za duzo energi w 1 czesc meczu

z tym Pjacą to chyba i tak nie miało by znaczenia

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2017, 14:52

Allegri musi mocno wierzyć w Pjacę, choć dotychczas nic nie pokazał szczególnego. Może na treningach widzi zupełnie co innego niż my na boisku, a ma do tego trochę nosa.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2017, 21:01

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
bóg trenerki myślał, że będą prowadzić po pierwszej połowie i nie miał żadnego planu B :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
w zasadzie czemu ja się dziwie skoro w kwietniu dokładnie o tym mówiłem - nie potrafimy gonić wyniku więc co się dziwić, że Max nie brał tego pod uwagę a jak padł gol na 2-1 "odcięło im prąd" :roll:

te jego wypowiedzi po finale to jakaś kompletna kompromitacja :shock: każdy może mieć podobną taktykę - prowadzić do przerwy... i jedyne co Zidane zrobił to nie kazał nas atakować za wszelką cenę tylko czekać na kontry... takie proste a zarazem genialne

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2017, 21:02

http://www.football-italia.net/104780/a ... t%E2%80%99

Kolejny ciekawy wywiad z Alllegrim. Widać, że ma gula i stanie na głowie, żeby Juve wygrało LM.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2017, 22:04

czyli co? nie zdjął kontuzjowanych zawodników bo możliwa była dogrywka? :facepalm: on się pogrąża każdym kolejnym wywiadem odnośnie tego finału...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 14:55

Maly pisze:czyli co? nie zdjął kontuzjowanych zawodników bo możliwa była dogrywka? :facepalm: on się pogrąża każdym kolejnym wywiadem odnośnie tego finału...
A Ty z każdym postem na jego temat, ale rozumiem, że rola kuglarza na tym forum bardzo Ci odpowiada zatem baw Nas dalej :lol: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Juve, storia di un grande amore
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 16:20

Nie rozumiem krytyki Malego, przecież w tym aspekcie ma rację. To był finał Ligi Mistrzów, przeciwko piekielnie silnej drużynie! Nie do pomyślenia jest sytuacja, w której trener w przerwie postanawia, że pogra jeszcze 15 minut jęczącymi z bólu zawodnikami, bo może będzie dogrywka. Kit z tm, że przez te 15 minut drugiej połowy Real będzie grać przeciwko jedynie ośmiu sprawnym zawodnikom + trzech kalekich (Dybala miał tego dnia ewidentnie przetrącony mózg), przecież to wcale nie da im szansy na szybkie zabicie meczu...

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 19:23

Akurat tego bym się nie czepiał, przede wszystkim nie miał zmienników. Skoro nie dostał w przerwie jednoznacznego "nie dam rady" to trudno żeby w przerwie finału wprowadzał Marchisio (który dał potem bardzo słabą zmianę) i Lemine.
Bardziej czepiałbym się szczerego do bólu oświadczenia, że paru zawodników nie było w dobrej kondycji. Wtf?! Sztab nie nauczył się przez cały sezon kto jak reaguje na mecze i treningi? To jest jakaś cholerna loteria - będzie w formie albo nie będzie?! Rozumiem gdybyśmy do ostatniej chwili walczyli o scudetto ale był spory margines czasu na korekty.
Teraz dostanie klasowych zmienników i niech zarządza nimi z głową.

calma calma
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 19:42

nie miał zmienników? mam wam powklejać wasze posty jak we wrześniu pisaliście, że nasze rezerwy zajęłyby w Serie A 2 miejsce?

lepszy zdrowy Sturaro niż kontuzjowany Pjanic i taka jest prawda ;]

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 19:55

Maly pisze:nie miał zmienników? mam wam powklejać wasze posty jak we wrześniu pisaliście, że nasze rezerwy zajęłyby w Serie A 2 miejsce?
Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, że zespół z drugiego miejsca Serie A wygrałby drugą połowę z Realem. Roma przepierniczyła LM w eliminacjach...

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 20:01

Dokładnie do wygrania zabrakło świeżej i młodej krwi aby przyspieszyć kiedy trzeba a nie rozgrywać dziada jak koło emerytów.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2017, 20:10

@Ouh_yeah: a na jakiej podstawie ty twierdzisz, że zdrowy Sturaro dałby nam mniej niż kontuzjowany Pjanic? znasz innego trenera, który zostawia na boisku kontuzjowanych zawodników i się tym później chwali?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 12:07

Maly pisze:@Ouh_yeah: a na jakiej podstawie ty twierdzisz, że zdrowy Sturaro dałby nam mniej niż kontuzjowany Pjanic? znasz innego trenera, który zostawia na boisku kontuzjowanych zawodników i się tym później chwali?
Na podstawie wszystkich występów Sturaro w tym sezonie? Gość zagrał jedne przyzwoite zawody, a podczas całej reszty moje oczy krwawiły, jak oglądałem jego grę. Czasami mam wrażenie, że Ty w ogóle nie oglądasz spotkań Juventusu...

Co do Twojej wcześniejszej wypowiedzi, to gdzie Serie A, a gdzie Liga Mistrzów. Może niektórzy trochę przesadzili z tym drugim miejscem (chociaż powiem szczerze, że nie pamiętam aż tak daleko idących wypowiedzi), ale nasze rezerwy mogłyby śmiało walczyć o Ligę Europy. Zresztą nie zapominaj, że te wypowiedzi były pisane przed zmianą ustawienia przez Maxa. Po tym i kontuzji Pjacy praktycznie nie mieliśmy żadnych opcji rezerwowych do ataku, poza Cuadrado, który pod koniec sezony był niestety mocno pod formą.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2017, 12:36

idę o zakład o co chcesz, że Sturaro (który z pewnością nie jest moim faworytem) rozegrał w tym sezonie więcej przyzwoitych meczów niż kontuzjowany Pjanic w całej swojej karierze ;)

no i czy ty myślisz, że rezerwy Realu zdobyłyby LM? tak samo jak i nasze nie, nie zdobyliby, co nie oznacza, że mieli słabych rezerwowych, tak samo jak my... a jak Cuadrado nie miał formy to po co w ogóle Max go wpuszczał?

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
ODPOWIEDZ