Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 15:36

Nie rozumiem transferu Szczęsnego (coraz więcej mediów donosi o tym) ;/ Szczególnie, że Buffon jeszcze gra...

wojczech7 pisze:
Bazyliszek pisze:. Poza tym absolutnie nie potrafiłbym mieć homoseksualnego kolegi, sama myśl o tym że taki koleś rozmawiałby ze mną i jednocześnie wyobrażał sobie jak mnie pcha to niestety zbiera mi się na wymioty.
Rozumiem, że jako osoba heteroseksualna wyobrażasz sobie, jak pchasz każdą ze swoich koleżanek, gdy z nimi rozmawiasz?
Haha dobre wojczech7 :D A tak na marginesie niezły ciemnogród w niektórych głowach ^^
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 15:51 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 15:47

PRZEDE WSZYSTKIM musimy odbudować naszą pomoc, takie nazwiska jak Lemina,Asamoah,Rincon czy Sturaro nie powinny grać w tym klubie. W 2015 roku w finale zabrakło nam ataku, w tym roku pomocy. Musimy wzmocnić naszą ławkę rezerwowych.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 15:49

Podobni Di Marzio coś pisał, że Alves rozmawia z Chelsea.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:11

Ja pierdzielę, do czego to doszło...szerzę herezję bo jestem tolerancyjny w stosunku do gejów :rotfl:
Walnijcie się we łby, najlepiej z rozbiegu ;)

A na marginesie, jaka macie pewność, że żaden z Waszych kumpli nie jest gejem ? Żadną, bo żaden się Wam nie przyzna, że lubi brać w rów :lol:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:13

Lepszy gej który strzeli hattricka w finale LM niż "normalny" koleś, który da ciała w finale :prochno:

ps. SKY SPORTS: PRZESĄDZONY TRANSFER SZCZĘSNEGO DO JUVENTUSU! :smile:

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:17

Z tym Szczęsnym to jakiś żart?
Znowu wydajemy kasę na rezerwowych? aż tyle? pozatym on ma zastąpić kiedyś Buffona?

Cataclysm9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:26

Dużo osób bawi się tutaj w giełdę nazwisk.. problem w tym że w żadym poważnym źródle nie pojawiają się nazwiska takie jak: Veratti czy Sanchez. Od dłuższego czasu jest też niestety cisza w sprawie Tolisso. Na jakieś grubsze akcje musimy chyba poczekać, bo na razie głośno o mniejszych operacjach jak Szczęsny czy Schick.

maledizione
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:28

@Bartek(Juventino) @sebatiaen
Czego tu nie rozumieć w transferze Szczęsnego do Juve? Jeżeli władze Juve rozważają już w tym okienku zakup klasowego bramkarza, to znaczy, że Buffon potwierdził im, że po MŚ 2018 w Rosji definitywnie kończy karierę i nie chcemy pozostać z luką na tej pozycji. Dodatkowo możliwe, że Neto (który według mnie jest wielką niewiadomą, gdyż jego potencjał do bycia nr 1 w naszej ekipie można ocenić dopiero, gdy zagrałby z 10-15 spotkań o stawkę z rzędu włączając w to i Serie A i LM) również poprosił o wystawienie go na listę transferową, gdyż chce więcej grać, np. w Napoli. Patrząc na to ile pozycji wymaga w tym okienku poważnych wzmocnień, nie będziemy skłonni wydać na bramkarza więcej niż 15 mln €, więc Courtois, Oblak, de Gea pozostaną w sferze marzeń (o ile ich obecne kluby byłyby skłonne do ich sprzedaży), a Donnarumma chyba czuje do nas niechęć i jeśli opuści Milan, to uda się poza Italię. Dlatego też w kategorii wiek/ogranie w Serie A i europejskich pucharach/jakość/cena nie ma obecnie lepszego kandydata od Szczęsnego (jeśli się mylę, to wymień mi takiego i uprzedzam, iż Alban Lafont nie zagrał żadnego meczu w pucharach).

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
konhup JuveFan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:38

Warto też zwrócić uwagę, że gdybyśmy szukali następcy Buffona za rok to inne kluby wiedząc, że potrzebujemy koniecznie bramkarza, stawiałyby zapewne gigantyczne żądania finansowe. Całkiem możliwe że Wojtek będzie u nas bramkarzem przejściowym, na 2-3 sezony. Teraz dostanie trochę grania a za rok wskoczy do bramki na stałe. Ludzie, nie oszukujmy się, nie znajdziemy następcy Buffona ot tak, takiego gościa po prostu nie da się tak łatwo zastąpić. Mimo, że cały czas uważam że w finale zmiękła mu faja, i o to mam spory żal do niego.

Nie jestem wielkim fanem Wojtka, ale uważam że w Romie wskoczył na wyższy poziom. Jest cwaniakiem, ja nie przepadam za takimi piłkarzami, ale może my teraz właśnie takich będziemy potrzebować ? Bo po finale to zauważyłem, że cwaniaków to my mamy, ale jak gramy w Serie A przeciwko Crotone czy Chievo.

W każdym razie - jeśli to prawda to tak czy siak życzę powodzenia Wojtkowi i nie uważam że to jakiś mega głupi transfer ;)

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 16:42

Pewnie pójdzie deal z Arsenalem. Szczęsny za plus minus 16 do Juve a Lemina za niecałe 20 do Londynu.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 17:06

Jak już wymieniamy wszystkie newsy z prasy to Tutto forsuje temat Iniesty, który rzekomo miałby zerwać kontrakt z Barcą a Marotta jest mu skłonny zaoferować 4,5 mln. netto za sezon. Do tego naciskamy na Douglasa Costę i mamy podobno zaoferować 40 mln. za Bernardeschiego.

cinek_uk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 19:00

Allegri chce wzmocnic obrone Marqinhosem(w przypadku odejscia Bonu) i Maticiem. Jesli starczy ££ powalcza o Di Marie (Coste). Keita jesli nie teraz, to za rok za darmo. Baadmy sytuacje Jamesa. Schick ma byc na juz. Bernadeschi tez opcja ale Viola raczej nie bedzie chciala sprzedawac.

Tylko czy te opcje pozwola nam walczyc o puchar LM??

Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 19:04

Nie rozumiem po co w ogóle kogoś nowego sprowadzać w razie odejścia Bonu.Rugani ma czekać na normalne granie aż skoñczy 30 lat ?

Szczęsny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 19:20

Jak podaje Sky Sports, przesądzony jest transfer Wojciecha Szczęsnego do Juventusu.

Reprezentant Polski spędził ostatnie dwa sezony w Romie, do której był wypożyczony z Arsenalu. W tym czasie rozegrał dla niej 81 spotkań, w których zachował 23 czyste konta. Choć prezydent rzymskiego klubu właśnie zdradził, że Polak miał powiedzieć mu, iż chciałby pozostać w stolicy Włoch, świetnie poinformowani dziennikarze Sky Sports podają, że jego przyszłość potoczy się inaczej.

Szczęsny ma trafić do Juventusu za 16 milionów euro, a więc około 14 milionów funtów. Ze „Starą Damą” zwiąże się czteroletnim kontraktem, zgodnie z którym będzie inkasował 3,5 miliona funtów rocznie. Informacje te są potwierdzeniem doniesień sprzed kilku dni Sky Italia.

Póki co, nie wiadomo, jak będzie wyglądał kolejny sezon dla Polaka. Nie można jednak wykluczyć, że 27-latek będzie jeszcze zmiennikiem Gianluigiego Buffona, którego docelowo ma zostać następcą.

Przypomnijmy, że Szczęsny przeniósł się do Arsenalu w 2006 roku z Legii Warszawa. Od tamtej pory zanotował 181 występów w barwach „Kanonierów”, sięgając z nimi po dwa Puchary Anglii i Tarczę Wspólnoty.

źródło http://transfery.info/101634,sky-sports ... -juventusu

Obrazek

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2017, 19:26

proszę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mi z tym.

Zablokowany