Mercato (LATO 2017)
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Nie rozumiem transferu Szczęsnego (coraz więcej mediów donosi o tym) ;/ Szczególnie, że Buffon jeszcze gra...
A tak na marginesie niezły ciemnogród w niektórych głowach ^^
Haha dobre wojczech7wojczech7 pisze:Rozumiem, że jako osoba heteroseksualna wyobrażasz sobie, jak pchasz każdą ze swoich koleżanek, gdy z nimi rozmawiasz?Bazyliszek pisze:. Poza tym absolutnie nie potrafiłbym mieć homoseksualnego kolegi, sama myśl o tym że taki koleś rozmawiałby ze mną i jednocześnie wyobrażał sobie jak mnie pcha to niestety zbiera mi się na wymioty.

Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2017, 15:51 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Juventino
PRZEDE WSZYSTKIM musimy odbudować naszą pomoc, takie nazwiska jak Lemina,Asamoah,Rincon czy Sturaro nie powinny grać w tym klubie. W 2015 roku w finale zabrakło nam ataku, w tym roku pomocy. Musimy wzmocnić naszą ławkę rezerwowych.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja pierdzielę, do czego to doszło...szerzę herezję bo jestem tolerancyjny w stosunku do gejów :rotfl:
Walnijcie się we łby, najlepiej z rozbiegu
A na marginesie, jaka macie pewność, że żaden z Waszych kumpli nie jest gejem ? Żadną, bo żaden się Wam nie przyzna, że lubi brać w rów :lol:
Walnijcie się we łby, najlepiej z rozbiegu

A na marginesie, jaka macie pewność, że żaden z Waszych kumpli nie jest gejem ? Żadną, bo żaden się Wam nie przyzna, że lubi brać w rów :lol:

- Cataclysm9
- Juventino
Dużo osób bawi się tutaj w giełdę nazwisk.. problem w tym że w żadym poważnym źródle nie pojawiają się nazwiska takie jak: Veratti czy Sanchez. Od dłuższego czasu jest też niestety cisza w sprawie Tolisso. Na jakieś grubsze akcje musimy chyba poczekać, bo na razie głośno o mniejszych operacjach jak Szczęsny czy Schick.
maledizione
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
@Bartek(Juventino) @sebatiaen
Czego tu nie rozumieć w transferze Szczęsnego do Juve? Jeżeli władze Juve rozważają już w tym okienku zakup klasowego bramkarza, to znaczy, że Buffon potwierdził im, że po MŚ 2018 w Rosji definitywnie kończy karierę i nie chcemy pozostać z luką na tej pozycji. Dodatkowo możliwe, że Neto (który według mnie jest wielką niewiadomą, gdyż jego potencjał do bycia nr 1 w naszej ekipie można ocenić dopiero, gdy zagrałby z 10-15 spotkań o stawkę z rzędu włączając w to i Serie A i LM) również poprosił o wystawienie go na listę transferową, gdyż chce więcej grać, np. w Napoli. Patrząc na to ile pozycji wymaga w tym okienku poważnych wzmocnień, nie będziemy skłonni wydać na bramkarza więcej niż 15 mln €, więc Courtois, Oblak, de Gea pozostaną w sferze marzeń (o ile ich obecne kluby byłyby skłonne do ich sprzedaży), a Donnarumma chyba czuje do nas niechęć i jeśli opuści Milan, to uda się poza Italię. Dlatego też w kategorii wiek/ogranie w Serie A i europejskich pucharach/jakość/cena nie ma obecnie lepszego kandydata od Szczęsnego (jeśli się mylę, to wymień mi takiego i uprzedzam, iż Alban Lafont nie zagrał żadnego meczu w pucharach).
Czego tu nie rozumieć w transferze Szczęsnego do Juve? Jeżeli władze Juve rozważają już w tym okienku zakup klasowego bramkarza, to znaczy, że Buffon potwierdził im, że po MŚ 2018 w Rosji definitywnie kończy karierę i nie chcemy pozostać z luką na tej pozycji. Dodatkowo możliwe, że Neto (który według mnie jest wielką niewiadomą, gdyż jego potencjał do bycia nr 1 w naszej ekipie można ocenić dopiero, gdy zagrałby z 10-15 spotkań o stawkę z rzędu włączając w to i Serie A i LM) również poprosił o wystawienie go na listę transferową, gdyż chce więcej grać, np. w Napoli. Patrząc na to ile pozycji wymaga w tym okienku poważnych wzmocnień, nie będziemy skłonni wydać na bramkarza więcej niż 15 mln €, więc Courtois, Oblak, de Gea pozostaną w sferze marzeń (o ile ich obecne kluby byłyby skłonne do ich sprzedaży), a Donnarumma chyba czuje do nas niechęć i jeśli opuści Milan, to uda się poza Italię. Dlatego też w kategorii wiek/ogranie w Serie A i europejskich pucharach/jakość/cena nie ma obecnie lepszego kandydata od Szczęsnego (jeśli się mylę, to wymień mi takiego i uprzedzam, iż Alban Lafont nie zagrał żadnego meczu w pucharach).
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- konhup JuveFan
- Juventino
Warto też zwrócić uwagę, że gdybyśmy szukali następcy Buffona za rok to inne kluby wiedząc, że potrzebujemy koniecznie bramkarza, stawiałyby zapewne gigantyczne żądania finansowe. Całkiem możliwe że Wojtek będzie u nas bramkarzem przejściowym, na 2-3 sezony. Teraz dostanie trochę grania a za rok wskoczy do bramki na stałe. Ludzie, nie oszukujmy się, nie znajdziemy następcy Buffona ot tak, takiego gościa po prostu nie da się tak łatwo zastąpić. Mimo, że cały czas uważam że w finale zmiękła mu faja, i o to mam spory żal do niego.
Nie jestem wielkim fanem Wojtka, ale uważam że w Romie wskoczył na wyższy poziom. Jest cwaniakiem, ja nie przepadam za takimi piłkarzami, ale może my teraz właśnie takich będziemy potrzebować ? Bo po finale to zauważyłem, że cwaniaków to my mamy, ale jak gramy w Serie A przeciwko Crotone czy Chievo.
W każdym razie - jeśli to prawda to tak czy siak życzę powodzenia Wojtkowi i nie uważam że to jakiś mega głupi transfer
Nie jestem wielkim fanem Wojtka, ale uważam że w Romie wskoczył na wyższy poziom. Jest cwaniakiem, ja nie przepadam za takimi piłkarzami, ale może my teraz właśnie takich będziemy potrzebować ? Bo po finale to zauważyłem, że cwaniaków to my mamy, ale jak gramy w Serie A przeciwko Crotone czy Chievo.
W każdym razie - jeśli to prawda to tak czy siak życzę powodzenia Wojtkowi i nie uważam że to jakiś mega głupi transfer

- Cabrini_idol
- Juventino
Pewnie pójdzie deal z Arsenalem. Szczęsny za plus minus 16 do Juve a Lemina za niecałe 20 do Londynu.

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jak już wymieniamy wszystkie newsy z prasy to Tutto forsuje temat Iniesty, który rzekomo miałby zerwać kontrakt z Barcą a Marotta jest mu skłonny zaoferować 4,5 mln. netto za sezon. Do tego naciskamy na Douglasa Costę i mamy podobno zaoferować 40 mln. za Bernardeschiego.
- cinek_uk
- Juventino
Allegri chce wzmocnic obrone Marqinhosem(w przypadku odejscia Bonu) i Maticiem. Jesli starczy ££ powalcza o Di Marie (Coste). Keita jesli nie teraz, to za rok za darmo. Baadmy sytuacje Jamesa. Schick ma byc na juz. Bernadeschi tez opcja ale Viola raczej nie bedzie chciala sprzedawac.
Tylko czy te opcje pozwola nam walczyc o puchar LM??
Tylko czy te opcje pozwola nam walczyc o puchar LM??
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- Szczęsny
- Juventino
Jak podaje Sky Sports, przesądzony jest transfer Wojciecha Szczęsnego do Juventusu.
Reprezentant Polski spędził ostatnie dwa sezony w Romie, do której był wypożyczony z Arsenalu. W tym czasie rozegrał dla niej 81 spotkań, w których zachował 23 czyste konta. Choć prezydent rzymskiego klubu właśnie zdradził, że Polak miał powiedzieć mu, iż chciałby pozostać w stolicy Włoch, świetnie poinformowani dziennikarze Sky Sports podają, że jego przyszłość potoczy się inaczej.
Szczęsny ma trafić do Juventusu za 16 milionów euro, a więc około 14 milionów funtów. Ze „Starą Damą” zwiąże się czteroletnim kontraktem, zgodnie z którym będzie inkasował 3,5 miliona funtów rocznie. Informacje te są potwierdzeniem doniesień sprzed kilku dni Sky Italia.
Póki co, nie wiadomo, jak będzie wyglądał kolejny sezon dla Polaka. Nie można jednak wykluczyć, że 27-latek będzie jeszcze zmiennikiem Gianluigiego Buffona, którego docelowo ma zostać następcą.
Przypomnijmy, że Szczęsny przeniósł się do Arsenalu w 2006 roku z Legii Warszawa. Od tamtej pory zanotował 181 występów w barwach „Kanonierów”, sięgając z nimi po dwa Puchary Anglii i Tarczę Wspólnoty.
źródło http://transfery.info/101634,sky-sports ... -juventusu

Reprezentant Polski spędził ostatnie dwa sezony w Romie, do której był wypożyczony z Arsenalu. W tym czasie rozegrał dla niej 81 spotkań, w których zachował 23 czyste konta. Choć prezydent rzymskiego klubu właśnie zdradził, że Polak miał powiedzieć mu, iż chciałby pozostać w stolicy Włoch, świetnie poinformowani dziennikarze Sky Sports podają, że jego przyszłość potoczy się inaczej.
Szczęsny ma trafić do Juventusu za 16 milionów euro, a więc około 14 milionów funtów. Ze „Starą Damą” zwiąże się czteroletnim kontraktem, zgodnie z którym będzie inkasował 3,5 miliona funtów rocznie. Informacje te są potwierdzeniem doniesień sprzed kilku dni Sky Italia.
Póki co, nie wiadomo, jak będzie wyglądał kolejny sezon dla Polaka. Nie można jednak wykluczyć, że 27-latek będzie jeszcze zmiennikiem Gianluigiego Buffona, którego docelowo ma zostać następcą.
Przypomnijmy, że Szczęsny przeniósł się do Arsenalu w 2006 roku z Legii Warszawa. Od tamtej pory zanotował 181 występów w barwach „Kanonierów”, sięgając z nimi po dwa Puchary Anglii i Tarczę Wspólnoty.
źródło http://transfery.info/101634,sky-sports ... -juventusu

- albertcamus
- Juventino
proszę <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mi z tym.