Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 13:44

Przed dwumeczem z Monaco niektóre media informowały nawet, że jesteśmy dogadani z Lemarem. W sumie byłoby to na chwilę obecną nieco zaskakujące wzmocnienie, a takie Marotta lubi najbardziej.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 14:17

Ja ram bardziej obstawiam kierunek wloski, bo tu interesujacy nas pilkarze sa tansi niz Lemar. Gdyby jednaj bylo inaczej to nie dasalbym sie przeciez. :whistle:

La fidanzata d'Italia
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 18:20

Jeśli wierzyć mediom, nasi uczepili się tego Paredesa jak rzep psiego ogona. Co oni w nim widzą? :doh:

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 18:36

Nadal wątpisz w to co nasz zarząd robi i kogo wybiera ?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 18:50

Virgil pisze:Nadal wątpisz w to co nasz zarząd robi i kogo wybiera ?
To nie jest tak, że od razu wątpię. Każdy wyrabia sobie jakieś zdanie nt obserwowanych przez siebie piłkarzy. Paredesa staram się podglądać w akcji z uwagi na nasze zainteresowanie i mnie zawodnik Romy na kolana nie rzucił, delikatnie mówiąc. Poziom Leminy/Pereyry, jeśli coś więcej to niewiele, ale to tylko moje wrażenie, być może mylne.

Chcą to niech se go sprowadzą, ale nie popadajmy w skrajność i nie brońmy wyrażać tutaj swoich zdań nt potencjalnych wzmocnień. Przy całym szacunku dla dokonań zarządu, nie był, nie jest i nie będzie nieomylny, nikt nie jest. Dlatego warto rozmawiać, nie każdy strzał Marotty okaże się drugim Barzaglim.

Obrazek
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 18:55

Pjaca nie okazał się kosmitą, jak niektórzy tego oczekiwali, a za drobniaki nie przyszedł. A gdyby Rincon okazał się graczem na poziomie Gattuso, to do końca kariery Marotty w Turynie nie powiedziałbym o nim złego słowa. Takie tam 2 ostatnie przykłady.

Jak zawodnik jest plackiem, to transfer do Juventusu nie zawsze zmieni go w Niepokonanego Tytana.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 19:09

pumex pisze:Jeśli wierzyć mediom, nasi uczepili się tego Paredesa jak rzep psiego ogona. Co oni w nim widzą? :doh:
zdecydowanie wole paredesa niż gości takich jak matić czy n'zonzi, którzy nawet ligi nie znają. taki paredes w sam raz na zmiennika się nada, a do tego nie zaburzy hierarchii i nie będzie płakał gdy przyjdzie mu usiąśc na ławce.

ciekawe jaki los czeka w takim przypadku sturaro, lemina to wiadomo na sprzedaż. włocha troszkę szkoda, ale z drugiej strony miejsca dla niego w składzie nie ma.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 19:18

Mnie jedna rzecz zastanawia, i nie jest to żaden przytyk do nikogo, ale jest wielka rozbieżność opinii na temat niektórych piłkarzy, jak np. tego Paredesa, między włoskimi i polskimi fanami. Może wszystkich tematów na VS tak dokładnie nie śledzę, ale przynajmniej w "Kąciku guru" raczej spora większość osób bardzo by chciała zobaczyć Paredesa u nas. Na JP, mimo, że kilku fanów jego talentu też jest, raczej niewiele osób go uważa za wzmocnienie. Zastanawiające :think: A ja sam w sumie tego Paredesa za żadnego turbo-kozaka nie uważam.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 19:23

Wyłącznie moja 'gdybologia', ale wątpię by Włosi wyściubiali nosy spoza Italii. Nie widzę tego, by przeciętny zjadacz makaronu w weekendy lub w tygodniu namiętnie śledził rozgrywki angielskie, hiszpańskie, francuskie czy niemieckie :whistle:

Parafrazując: swoje chwalą, ale cudzego nie znają. Tak to widzę, aczkolwiek nie odmawiam im oczywiście wiedzy o Serie A, znajomości rynku, "insajderstwa"itd.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 20:17

pumex pisze:Jeśli wierzyć mediom, nasi uczepili się tego Paredesa jak rzep psiego ogona. Co oni w nim widzą? :doh:
Póki co zatem lepiej mediom nie wierzyć. ;) Nie sądzę by ten gość miał się stać naszym głównym wzmocnieniem do pomocy, niewiele na to wskazuje. Nawet, jeśli skupimy się w dużej mierze na wzmocnieniu skrzydeł.

Podbijam to co napisał Rictor - na VS Włosi zachwycają się tym gościem. Dziwna sprawa, bo przecież na włoskiej piłce nie znają się lepiej niż dość liczna grupa osób na forum. Swoje widzimy i swoje wiemy.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2017, 10:38

jackop pisze:
Pjaca nie okazał się kosmitą, jak niektórzy tego oczekiwali, a za drobniaki nie przyszedł.
Przecież on dopiero zaczął wchodzić do składu, wskoczył na przyzwoity poziom i zaczął zdobywać bramki to go zmiażdżyła kontuzja. Nie przekreślaj tego transferu, bo jeszcze się możesz mocno zdziwić.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2017, 10:51

CavAllano pisze: Podbijam to co napisał Rictor - na VS Włosi zachwycają się tym gościem. Dziwna sprawa, bo przecież na włoskiej piłce nie znają się lepiej niż dość liczna grupa osób na forum. Swoje widzimy i swoje wiemy.
Czy ja wiem? Przy transferze Iturbe większość forum nie zostawiła scuhej nitki na zarządzie. Vidal był w Leverkusen be i każdy oglądał połowę jego meczów w bundeslidze.
Z połową forum kłóciłem się na temat Nainggolana, twierdząc że do bycia gwiazdą ligi brakuje mu tylko zmiany otoczenia.
Teraz podobna sytuacja, każdy ogląda masę meczów Paredesa i wszystko o nim wie. Tak samo jak Keita będzie super wzmocnieniem.
Ja już się nauczyłem, że jeśli sam nie oglądam zawodnika w akcji to poczekam na decyzję zarządu i nie będę wystawiał opinii na bazie ocen forumowiczów. Chociaż co do Dybali pomyliłem się niesamowicie widząc go wcześniej w akcji :hellyes:

A tak swoją drogą, wie ktoś co się dzieje z Favillim?
Czytałem o zainteresowaniu z naszej strony, ze strony Realu i paru klubów z topu. I tak chyba od dwóch lat. Ciągle jest własnością Livorno? Jakim cudem?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2017, 11:36

kapusniaczek pisze:zdecydowanie wole paredesa niż gości takich jak matić czy n'zonzi, którzy nawet ligi nie znają. taki paredes w sam raz na zmiennika się nada, a do tego nie zaburzy hierarchii i nie będzie płakał gdy przyjdzie mu usiąśc na ławce.
Jeśli klasa piłkarza jest odpowiednia, to zazwyczaj znajomość ligi schodzi na drugi plan ;) Opisowi powyżej odpowiadał np Rincon - znał calcio, w sam raz na zmiennika, nie zaburzy hierarchii - a jednak okazało się, że z naprawdę wartościowym zmiennikiem ma niewiele wspólnego.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2017, 11:55

Paredes się bardzo fajnie rozwija a w meczu z nami zagrał na poziomie Juve. Nie widzę tylko dla niego miejsca w naszym 4231.

Edyta: Jeżeli faktycznie to Max go chce tak jak Pjanica to musi mieć na niego plan. Panicz po transferze wskoczył na nowy level. Do naszego nowego ustawienia jest niezbędny jak w obecnym sezonie Mandzu.

Edyta2: TS Dajemy 30-40 + 10 bonusów za Bernardeschiego. Włoch jest podobno napalony na Juve i dlatego zakomunikowaliśmy Violi, że nie będziemy brać udziału w żadnej licytacji.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2017, 12:07 przez Poprostu, łącznie zmieniany 2 razy.

kuqi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2017, 12:05

Pojawiają się jakieś głosy o naszym zainteresowaniu Contim? Czy jednak chłopaka odpuściliśmy.

Zablokowany