Mercato (LATO 2017)
- ozob
- Juventino
Milan to jednak inne srodowisko obecnie, a w historycznym ujeciu od bardzo bardzo dawna. Jezeli maja tam projekt, a wychodzi na to, ze tak to Fassone i Mirabelli moga pozyskiwac ciekawych graczy, co juz w zasadzie udowadniaja.
Jezeli Marotta przed koncem czerwca zalatwi Schicka, Coste i Keite to ja nie mam pytan. Ofensywa zostanie uzupelniona w calosci.
Jezeli Marotta przed koncem czerwca zalatwi Schicka, Coste i Keite to ja nie mam pytan. Ofensywa zostanie uzupelniona w calosci.

La fidanzata d'Italia
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Szczerze? Nie licząc Costy to bardziej mi się podobają nasze cele z Serie A. Ani do Di Marii, ani do Iniesty jakoś nie jestem przekonany i na pewno myślałem o kimś innym, gdy mówiono o Higuainie pomocy. Sanches, podejrzewam, że znalazł się w tym gronie tylko dlatego, że jest na wylocie z Bayernu i pewnie media sobie wymyślają. Zupełnie nie widzę sensu w ściąganiu go do Turynu.RICTOR pisze:Jutrzejsze Corriere podaje, że z Bayernem mamy negocjować zarówno Douglasa Costę jak i Renato Sanchesa. Do tego wymienia też Di Marię i Iniestę jako nasz plan wzmocnień.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Cuadrado już na stałe w Juve, tymczasem ja poczytałem sobie opinie fanów Chelsea na ten temat. Według nich jest za słaby na Premier League. No cóż. Na szczęście jest wystarczająco mocny na LM :rotfl:
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- ozob
- Juventino
Garsc plotek:
1. Mamy jakies €128 mln na mercato plus oczywiscie hajs ze sprzedazy.
2. Marotta mial zapytac wlodarzy Monaco o Mbappe, ci oczekuja €100 mln, ale prawdziwym celem rozmowy byl pomocnik, czyli ktos z dwojki Fabinho Bakayoco.
3. PSG chce €70 mln za Di Marie, a jego kontrakt z paryzanami wazy przeszlo €10 mln netto za sezon. Mysle, ze to by bylo na tyle jezeli chodzi o ten kierunek wzmocnien. Odpada.
4. Rozmawiamy z Bayernem dalej w kwestii Costy, a sam pilkarz powiedzial nam niby "tak". Jednakze zeby nie bylo za kolorowo to MU chce nam go podebrac (oby dzis przegrali w finale LE). Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.
5. Pytalismy o Renato Sancheza. Czy cos z tego bedzie? Nie wiadomo, ale bardziej to wyglada na jakies sondowanie opcji.
5. Keita odmowil Milanowi i chce do Juve. Zgodzil sie tym samym na €2,5 mln za sezon gry. Jednoczesnie jest z nami dogadany na lato 2018 wiec to daje Lotito male pole wyboru.
Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.
2. Marotta mial zapytac wlodarzy Monaco o Mbappe, ci oczekuja €100 mln, ale prawdziwym celem rozmowy byl pomocnik, czyli ktos z dwojki Fabinho Bakayoco.
3. PSG chce €70 mln za Di Marie, a jego kontrakt z paryzanami wazy przeszlo €10 mln netto za sezon. Mysle, ze to by bylo na tyle jezeli chodzi o ten kierunek wzmocnien. Odpada.
4. Rozmawiamy z Bayernem dalej w kwestii Costy, a sam pilkarz powiedzial nam niby "tak". Jednakze zeby nie bylo za kolorowo to MU chce nam go podebrac (oby dzis przegrali w finale LE). Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.
5. Pytalismy o Renato Sancheza. Czy cos z tego bedzie? Nie wiadomo, ale bardziej to wyglada na jakies sondowanie opcji.
5. Keita odmowil Milanowi i chce do Juve. Zgodzil sie tym samym na €2,5 mln za sezon gry. Jednoczesnie jest z nami dogadany na lato 2018 wiec to daje Lotito male pole wyboru.
Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.
La fidanzata d'Italia
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Do Juve miałby przyjść zarówno Keita jak i Costa? Mandzukic wtedy odchodzi, bo Schick niejako jest tego zapowiedzią, tak? A może coś pomyliłem?
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- kubraczek
- Juventino
Fajnie byłoby gdybyś podawał źródła tych informacji. Zwłaszcza dotyczące kwoty na transfery.ozob pisze:Garsc plotek:
Co do informacji to według La Stampa złożyliśmy ofertę za Costę - 25 mln euro. Ja nie widziałem nigdzie, żeby piłkarz zgodził się na transfer do nas. Poza Juve zainteresowanymi są Man Utd oraz Tottenham.
Według Tuttosport Mandzukic chce zostać w Turynie.
Według Il Messaggero jesteśmy jednymi chętnymi na Keitę. Sam piłkarz miał odmówić Milanowi. Dalej mówi się o 4 mln euro rocznie dla piłkarza.
Według LGdS Inter jest bliżej pozyskania Tolisso od nas.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Prawda jest taka, że nasz zarząd już zaklepał pewnie jakiegoś grajka, tylko o tym się nie mówi. Mają swoją listę, a w wywiadach Marotta trolluje wszystkich.
A wracając do doniesień transferowych, to nie za ładnie to wygląda?
Keita, Schick, Douglas Costa - oczywiście chciałbym w to wierzyć, ale... właśnie zawsze jest jakieś ale...
Jeśli tak ma być, to faktycznie będzie przebudowa i nie zdziwi mnie, jeśli odejdzie od nas jakiś gracz kluczowy ( Bonucci, Barzagli, Marchisio, Mandzukic, Khedira, a nawet Dani Alves)
To było by fajne okienko zyskując takich graczy jak De Sciglio, Tolisso, Costa, Keita i Schick, jednocześnie zatrzymując kluczowych zawodników. Wtedy wreszcie mielibyśmy pole do popisu i można by było straszyć zmiennikami.
A wracając do doniesień transferowych, to nie za ładnie to wygląda?
Keita, Schick, Douglas Costa - oczywiście chciałbym w to wierzyć, ale... właśnie zawsze jest jakieś ale...
Jeśli tak ma być, to faktycznie będzie przebudowa i nie zdziwi mnie, jeśli odejdzie od nas jakiś gracz kluczowy ( Bonucci, Barzagli, Marchisio, Mandzukic, Khedira, a nawet Dani Alves)
To było by fajne okienko zyskując takich graczy jak De Sciglio, Tolisso, Costa, Keita i Schick, jednocześnie zatrzymując kluczowych zawodników. Wtedy wreszcie mielibyśmy pole do popisu i można by było straszyć zmiennikami.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mają ewidentny ból czterech liter, bo Cuadrado boleśnie ich olał i po prostu wyżej sobie cenił Juve. Gość gra w finale LM, do którego się też przyczynił, ale co tam - na tę przereklamowaną ligę za słaby. Pozdrawiam angielskie kluby w tych rozgrywkach.Push3k pisze:Cuadrado już na stałe w Juve, tymczasem ja poczytałem sobie opinie fanów Chelsea na ten temat. Według nich jest za słaby na Premier League. No cóż. Na szczęście jest wystarczająco mocny na LM :rotfl:
Fani Bayernu nie czytają źródeł, który mamy my - te z pierwszej ręki, z włoskiego podwórka. Nie należy sobie tym zawracać głowy.Push3k pisze:Co do Costy to na stronie fanów Bayernu widnieje informacja pod dwoma newsami, że Juve zrezygnowało ze starania się o niego.
Nic im się nie rypło, bo od samego początku włoskie media piszą o tym, że jesteśmy zdecydowanie na przedzie po podpis tego gracza. Tylko Twoim zdaniem Milan ma jakiekolwiek argumenty, które mogłyby go przekonać do przedłożenia oferty mediolańczyków nad tę z Turynu. Jeśli Juventus faktycznie go chce, a wszystko na to wskazuje, to go w takim układzie nie wypuści. Milan nie jest obecnie atrakcyjnym kierunkiem - zespół wymagający przebudowy, do tego bez LM. A co do Lotito to jest on honorowym gościem i nic by mnie nie zdziwiło, natomiast Panem sytuacji jest w tych okolicznościach Keita (z Juve poklepującym go po ramieniu).ozob pisze:Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.
Jeśli wierzyć mediom to Schick oraz Keita mieliby pojechać na finał do Cardiff w charakterze kibiców Bianconerich..ozob pisze: Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.
To kiepskie źródło, bo nie jest obiektywne. Taki mediolański odpowiednik turyńskiego Tuttosportu. Pojawiają się informacje, że Inter przyspieszył i zamierza wyprzedzić konkurencję. Ale jeśli mamy "tak" od samego Francuza to przeszkodzić mogłoby nam chyba tylko podwojenie zarobków czy też 2x większe pieniądze dla Aulasa.kubraczek pisze:Według LGdS Inter jest bliżej pozyskania Tolisso od nas.
Jakie "ale"? Tu nie ma żadnego "ale". To są gracze, których finansowo uciągnęlibyśmy bez żadnego problemu. Tych dwóch pierwszych jest naprawdę blisko Turynu. Zobaczymy co z Costą i co ten ma w głowie. Nawet jeśli United wygra LE i dostanie się do LM (sam liczę na Ajax), to będzie miało zdecydowanie słabszy zespół od naszego. Póki co są budowani od tyłka strony i w finale grają dzięki bardzo przyjemnym losowaniom (szkoda tej setki Celty z ostatnich sekund). Czas zdać sobie sprawę, że ten Juventus potrzebuje ledwie ostatniego szlifu, głównie wzmocnienia ławki i delikatnych modyfikacji pierwszego składu.Mati1990 pisze:A wracając do doniesień transferowych, to nie za ładnie to wygląda?
- pablo1503
- Juventino
Barcelona z Messim, Neymarem i Suarezem? O cholera, będą kosili wszystko i wszystkich.Adrian27th pisze:Bayern z Alexisem i Lewym.. wygrajmy te LM bo faworyta przyszłorocznej już znamy

Fajny ten Sanches. To znaczy fajnie wyglądał na mistrzostwach, w klubie go nie oglądałem. Gdyby go faktycznie podebrać i tutaj sprawić, aby wybuchł jego talent? Chociaż mało prawdopodobne, bo zapewne chcieliby odzyskać większość kasy, a to byłoby równoznaczne z zapłaceniem +/- 40 baniek.