Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 00:44

Fajną pakę to Inter już od kilku lat skleja i dupa. Idź dalej zgrywać cwaniaka.

Jutrzejsze Tutto insynuuje, że prowadzimy jakieś kontakty w sprawie Mbappe.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 00:53

Milan to jednak inne srodowisko obecnie, a w historycznym ujeciu od bardzo bardzo dawna. Jezeli maja tam projekt, a wychodzi na to, ze tak to Fassone i Mirabelli moga pozyskiwac ciekawych graczy, co juz w zasadzie udowadniaja.

Jezeli Marotta przed koncem czerwca zalatwi Schicka, Coste i Keite to ja nie mam pytan. Ofensywa zostanie uzupelniona w calosci. :whistle:

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 01:03

Jutrzejsze Corriere podaje, że z Bayernem mamy negocjować zarówno Douglasa Costę jak i Renato Sanchesa. Do tego wymienia też Di Marię i Iniestę jako nasz plan wzmocnień.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 01:21

RICTOR pisze:Jutrzejsze Corriere podaje, że z Bayernem mamy negocjować zarówno Douglasa Costę jak i Renato Sanchesa. Do tego wymienia też Di Marię i Iniestę jako nasz plan wzmocnień.
Szczerze? Nie licząc Costy to bardziej mi się podobają nasze cele z Serie A. Ani do Di Marii, ani do Iniesty jakoś nie jestem przekonany i na pewno myślałem o kimś innym, gdy mówiono o Higuainie pomocy. Sanches, podejrzewam, że znalazł się w tym gronie tylko dlatego, że jest na wylocie z Bayernu i pewnie media sobie wymyślają. Zupełnie nie widzę sensu w ściąganiu go do Turynu.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:26

Besiktas jest mocno napalony na Mario i proponuje mu 7 mln netto za sezon.

Według Rengi, ciśniemy po Strootmana :prochno:

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 09:57

Cuadrado już na stałe w Juve, tymczasem ja poczytałem sobie opinie fanów Chelsea na ten temat. Według nich jest za słaby na Premier League. No cóż. Na szczęście jest wystarczająco mocny na LM :rotfl:

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:12

Garsc plotek:
1. Mamy jakies €128 mln na mercato plus oczywiscie hajs ze sprzedazy.
2. Marotta mial zapytac wlodarzy Monaco o Mbappe, ci oczekuja €100 mln, ale prawdziwym celem rozmowy byl pomocnik, czyli ktos z dwojki Fabinho Bakayoco.
3. PSG chce €70 mln za Di Marie, a jego kontrakt z paryzanami wazy przeszlo €10 mln netto za sezon. Mysle, ze to by bylo na tyle jezeli chodzi o ten kierunek wzmocnien. Odpada.
4. Rozmawiamy z Bayernem dalej w kwestii Costy, a sam pilkarz powiedzial nam niby "tak". Jednakze zeby nie bylo za kolorowo to MU chce nam go podebrac (oby dzis przegrali w finale LE). Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.
5. Pytalismy o Renato Sancheza. Czy cos z tego bedzie? Nie wiadomo, ale bardziej to wyglada na jakies sondowanie opcji.
5. Keita odmowil Milanowi i chce do Juve. Zgodzil sie tym samym na €2,5 mln za sezon gry. Jednoczesnie jest z nami dogadany na lato 2018 wiec to daje Lotito male pole wyboru.

Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.

La fidanzata d'Italia
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:23

Do Juve miałby przyjść zarówno Keita jak i Costa? Mandzukic wtedy odchodzi, bo Schick niejako jest tego zapowiedzią, tak? A może coś pomyliłem?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 10:26

Mandzur ma niby zostac, choc ja osobiscie uwazam, ze odejdzie w konsekwencji zmiany pokoleniowej i transferu dwoch skrzydlowych.

La fidanzata d'Italia
kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:24

ozob pisze:Garsc plotek:
1. Mamy jakies €128 mln na mercato plus oczywiscie hajs ze sprzedazy.
2. Marotta mial zapytac wlodarzy Monaco o Mbappe, ci oczekuja €100 mln, ale prawdziwym celem rozmowy byl pomocnik, czyli ktos z dwojki Fabinho Bakayoco.
3. PSG chce €70 mln za Di Marie, a jego kontrakt z paryzanami wazy przeszlo €10 mln netto za sezon. Mysle, ze to by bylo na tyle jezeli chodzi o ten kierunek wzmocnien. Odpada.
4. Rozmawiamy z Bayernem dalej w kwestii Costy, a sam pilkarz powiedzial nam niby "tak". Jednakze zeby nie bylo za kolorowo to MU chce nam go podebrac (oby dzis przegrali w finale LE). Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.
5. Pytalismy o Renato Sancheza. Czy cos z tego bedzie? Nie wiadomo, ale bardziej to wyglada na jakies sondowanie opcji.
5. Keita odmowil Milanowi i chce do Juve. Zgodzil sie tym samym na €2,5 mln za sezon gry. Jednoczesnie jest z nami dogadany na lato 2018 wiec to daje Lotito male pole wyboru.

Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.
Fajnie byłoby gdybyś podawał źródła tych informacji. Zwłaszcza dotyczące kwoty na transfery.

Co do informacji to według La Stampa złożyliśmy ofertę za Costę - 25 mln euro. Ja nie widziałem nigdzie, żeby piłkarz zgodził się na transfer do nas. Poza Juve zainteresowanymi są Man Utd oraz Tottenham.

Według Tuttosport Mandzukic chce zostać w Turynie.

Według Il Messaggero jesteśmy jednymi chętnymi na Keitę. Sam piłkarz miał odmówić Milanowi. Dalej mówi się o 4 mln euro rocznie dla piłkarza.

Według LGdS Inter jest bliżej pozyskania Tolisso od nas.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:46

Co do Costy to na stronie fanów Bayernu widnieje informacja pod dwoma newsami, że Juve zrezygnowało ze starania się o niego.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:50

Prawda jest taka, że nasz zarząd już zaklepał pewnie jakiegoś grajka, tylko o tym się nie mówi. Mają swoją listę, a w wywiadach Marotta trolluje wszystkich.

A wracając do doniesień transferowych, to nie za ładnie to wygląda?
Keita, Schick, Douglas Costa - oczywiście chciałbym w to wierzyć, ale... właśnie zawsze jest jakieś ale...

Jeśli tak ma być, to faktycznie będzie przebudowa i nie zdziwi mnie, jeśli odejdzie od nas jakiś gracz kluczowy ( Bonucci, Barzagli, Marchisio, Mandzukic, Khedira, a nawet Dani Alves)

To było by fajne okienko zyskując takich graczy jak De Sciglio, Tolisso, Costa, Keita i Schick, jednocześnie zatrzymując kluczowych zawodników. Wtedy wreszcie mielibyśmy pole do popisu i można by było straszyć zmiennikami.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 11:55

Na odejscie Bonucciego lub Marchisio nie ma absolutnie zadnych szans.

La fidanzata d'Italia
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:24

Push3k pisze:Cuadrado już na stałe w Juve, tymczasem ja poczytałem sobie opinie fanów Chelsea na ten temat. Według nich jest za słaby na Premier League. No cóż. Na szczęście jest wystarczająco mocny na LM :rotfl:
Mają ewidentny ból czterech liter, bo Cuadrado boleśnie ich olał i po prostu wyżej sobie cenił Juve. Gość gra w finale LM, do którego się też przyczynił, ale co tam - na tę przereklamowaną ligę za słaby. Pozdrawiam angielskie kluby w tych rozgrywkach.
Push3k pisze:Co do Costy to na stronie fanów Bayernu widnieje informacja pod dwoma newsami, że Juve zrezygnowało ze starania się o niego.
Fani Bayernu nie czytają źródeł, który mamy my - te z pierwszej ręki, z włoskiego podwórka. Nie należy sobie tym zawracać głowy.
ozob pisze:Zainteresowany jest takze Milan, bo chyba im sie cos ryplo w kwestii Keity.

Nic im się nie rypło, bo od samego początku włoskie media piszą o tym, że jesteśmy zdecydowanie na przedzie po podpis tego gracza. Tylko Twoim zdaniem Milan ma jakiekolwiek argumenty, które mogłyby go przekonać do przedłożenia oferty mediolańczyków nad tę z Turynu. Jeśli Juventus faktycznie go chce, a wszystko na to wskazuje, to go w takim układzie nie wypuści. Milan nie jest obecnie atrakcyjnym kierunkiem - zespół wymagający przebudowy, do tego bez LM. A co do Lotito to jest on honorowym gościem i nic by mnie nie zdziwiło, natomiast Panem sytuacji jest w tych okolicznościach Keita (z Juve poklepującym go po ramieniu).
ozob pisze: Powoli wyglada to tak, ze po Cardiff oglosimy pozyskanie Schicka, Keity i De Sciglio.
Jeśli wierzyć mediom to Schick oraz Keita mieliby pojechać na finał do Cardiff w charakterze kibiców Bianconerich..
kubraczek pisze:Według LGdS Inter jest bliżej pozyskania Tolisso od nas.
To kiepskie źródło, bo nie jest obiektywne. Taki mediolański odpowiednik turyńskiego Tuttosportu. Pojawiają się informacje, że Inter przyspieszył i zamierza wyprzedzić konkurencję. Ale jeśli mamy "tak" od samego Francuza to przeszkodzić mogłoby nam chyba tylko podwojenie zarobków czy też 2x większe pieniądze dla Aulasa.
Mati1990 pisze:A wracając do doniesień transferowych, to nie za ładnie to wygląda?
Keita, Schick, Douglas Costa - oczywiście chciałbym w to wierzyć, ale... właśnie zawsze jest jakieś ale...
Jakie "ale"? Tu nie ma żadnego "ale". To są gracze, których finansowo uciągnęlibyśmy bez żadnego problemu. Tych dwóch pierwszych jest naprawdę blisko Turynu. Zobaczymy co z Costą i co ten ma w głowie. Nawet jeśli United wygra LE i dostanie się do LM (sam liczę na Ajax), to będzie miało zdecydowanie słabszy zespół od naszego. Póki co są budowani od tyłka strony i w finale grają dzięki bardzo przyjemnym losowaniom (szkoda tej setki Celty z ostatnich sekund). Czas zdać sobie sprawę, że ten Juventus potrzebuje ledwie ostatniego szlifu, głównie wzmocnienia ławki i delikatnych modyfikacji pierwszego składu.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2017, 12:40

Adrian27th pisze:Bayern z Alexisem i Lewym.. wygrajmy te LM bo faworyta przyszłorocznej już znamy :O
Barcelona z Messim, Neymarem i Suarezem? O cholera, będą kosili wszystko i wszystkich. ;)

Fajny ten Sanches. To znaczy fajnie wyglądał na mistrzostwach, w klubie go nie oglądałem. Gdyby go faktycznie podebrać i tutaj sprawić, aby wybuchł jego talent? Chociaż mało prawdopodobne, bo zapewne chcieliby odzyskać większość kasy, a to byłoby równoznaczne z zapłaceniem +/- 40 baniek.

Obrazek
Zablokowany