Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:16

obrońca (Conti/Fabinho)
Nie wierze. :lol:

La fidanzata d'Italia
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:30

Poprostu pisze:Na juventuz.com pojawiają się jakieś infornacje, że sprzedaliśmy Bonu. :think:
Ktoś? Coś?
Nawet nie chce o tym słyszeć. Kluczowy zawodnik bez którego nie wyobrażam sobie obecnego Juve.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:36

Obawiam się, że jeżeli ktoś z fundamentalnych zawodników miałby nas teraz opuścić to właśnie Bonu na którym jeszcze możemy grubo zarobić. Plotki pojawiają się od dawna, być może po dobrym sezonie Leo chciałby jeszcze spróbować swoich sił w innej lidze i więcej zarobić. Mam nadzieję, że zostanie ale nie tacy odchodzili. Być może do opuszczenia przez Leo Juve skłoni zawodnika konflikt z Maxem, niby wszystko zostało wyjaśnione ale jakoś do końca w to nie wierzę. Za mocne słowa padły.

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:40

Trochę szkoda by było utracić Bonusa, jednak jak chcemy budować zespół na lata to Bonus jako lider powinien zostać. Tym bardziej że jest to Włoch.

Pewnie Leo kusi Conte do Chelsea lub Pep do City... meh. :think:
Shadow Marshall pisze:
Poprostu pisze:Na juventuz.com pojawiają się jakieś infornacje, że sprzedaliśmy Bonu. :think:
Ktoś? Coś?
Nawet nie chce o tym słyszeć. Kluczowy zawodnik bez którego nie wyobrażam sobie obecnego Juve.
:ok: :ok: :ok:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:42

Na pewno Juve bedzie rozbijac reprezentacyjna pare SO, ktora rozumie sie bez slow. A jezeli juz o slowa chodzi to wszystko juz zostalo zakopane miedzy Bonuccim i Maxem.

Bawiac sie w to kto odejdzie to mysle, ze znaki zapytania mozna umiescic przy Barzaglim, Stefanie, Danim, Khedirze, Mandzukiciu.

La fidanzata d'Italia
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:46

Bonucci mógł odejść, sam to powiedział lecz tego nie zrobił więc niby czemu miałby teraz?:>

Nadal chcemy być klubem który musi sprzedawać gwiazdy żeby kupować?:>

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2017, 23:52

Podobno dogadalismy sie z Bernardeschim i jego agentem i mamy zaoferowac Violi 40, a nawet jezeli trzeba 50 mln.

La fidanzata d'Italia
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 00:10

Nie ma szans, że ktos ktoś w Juve sprzeda jednego z najlepszych środkowych obrońców w Europie, wchodzącego w swój najlepszy wiek, a do tego Włocha (sic!)!

Przypomnijcie mi, kiedy ostatnio Juventus oddał topowego Włocha ze swojego składu, nie będąc do tego zmuszonym (farsopoli)? :ahsisi:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 00:21

ozob pisze:Podobno dogadalismy sie z Bernardeschim i jego agentem i mamy zaoferowac Violi 40, a nawet jezeli trzeba 50 mln.
Jeżeli dałby nam to co daje obecnie Dybala, jestem za! Dawno nie było u nas ofensywnie usposobionego pomocnika/napastnika rodem z Włoch. No chyba że Mitra Matri :smile:

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 00:29

ozob pisze:Podobno dogadalismy sie z Bernardeschim i jego agentem i mamy zaoferowac Violi 40, a nawet jezeli trzeba 50 mln.
Może tak z łaski swojej podałbyś źródło tych rewelacji, a nie pisał tak sobie te dyrdymały. Ja mogę też to samo napisać o każdym piłkarzu.

Chciałbym go również w Juve, ale nie łudzę się. Viola i inne tego typu kluby to chyba prędzej sobie wsadzą szklany słoik wiadomo gdzie.... niż nam swojego piłkarza sprzedadzą (nawet jeśli na stole do wyłożenia gruby hajs).
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 01:46 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 00:43

To o tym Bernardeschim w calciomercato widziałem, a nie wiem czy nie pochodzi to z Tuttosport. Do tego piszą , że 10 rzekomo miałby mieć zaproponowaną, ale to takie sobie źródło.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 08:39

Marotta udziela wywiadu, w którym mówi, że nie sprzedajemy mistrzów, po czym pojawiają się pogłoski o sprzedaży Bonucciego :prochno:

Nie ma szans, nasz Zarząd nie jest głupi, nie po to z roku na rok robi wszystko by poprawić i odmłodzić nasz środek defensywy, by ot tak nagle sprzedać jednego z najlepszych ŚO na świecie ;) teraz sprzedajemy Leo, a za dwa, trzy lata zostajemy z Ruganim i Caldarą? Nie widzę tego i myślę, że Marotta także. Są zawodnicy nie do ruszenia i według mnie Bonnuci właśnie takim jest.

Może odejść Dybala, może Alves, Mandzukic, Khedira, ale Leo ma pewien nienaruszalny status :)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 09:07

Nie sprzedajemy, chyba, że sam zawodnik tego chce a jak jest w tym przypadku to nie wiemy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 11:34

alessandro1977 pisze:Nie sprzedajemy, chyba, że sam zawodnik tego chce a jak jest w tym przypadku to nie wiemy.
Te Wasze wymysly granic nie znaja. :smile: Mowimy o gosciu, ktory lekka reka odrzucil 2x wieksze zarobki w innym klubie, ktory jest cholernie zwiazany z tym srodowiskiem i ktory podkreslil, ze chce sie stac legenda tego klubu. Jest tu uwielbiany, ma pewny plac gry w obecnie najlepszym klubie w Europie, a i w kolejnych bedziemy na pewno w czolowce. Media beda pisac, inne kluby beda chetne, ale na tym etapie nikt naprawde kluczowy nie odejdzie. Juz pomijam fakt, ze chorowitego ma tego syna i zmiana srodowiska, lekarzy raczej wskazana by nie byla.

Dziesiatka dla Bernardeschiego to jakis niesmaczny zart, na ktory niektorzy sie nabrali. Ten chlopak ani jeszcze w pilce nic nie osiagnal, ani nie jest medialny. Juz widze te nasze negocjacje z klanem z Florencji, ktory szczerze nas nienawidzi. Musialaby sie powtorzyc historia z Cuadrado. Bardzo malo prawdopodobne. Kibice ukrzyzowaliby swoich dzialaczy za oddanie najwiekszej gwiazdy do Turynu. Niech tylko nikt nie wyskakuje z przykladami z przeszlosci, w obecnych czasach robienie interesow z Viola w ogole nam nie idzie.

Jesli Marotta zaprzecza porozumieniu w sprawie Keity, ale jednoczesnie mowi, ze ten ma jeszcze rok wazny kontrakt z obecnym klubem i sie nim interesujemy, to wiedz, ze cos jest na rzeczy. Zdaniem wloskich mediow pozamiatalismy juz w sprawie Schicka (placimy klauzule, ale zastanawiamy sie jeszcze, czy bierzemy go do siebie juz teraz), a Keite bedziemy chcieli dograc do finalu w Cardiff.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2017, 12:25

Taki początek mercato bardzo mi się podoba :) czyli tradycyjnie do połowy lipca klepniemy to co mamy, a potem się zastanowimy. Bardzo mi się podoba taka taktyka, piłkarz w spokoju może u nas przepracować okres przygotowawczy, a trener może mu powoli wpajać taktyczne obowiązki.

Jeżeli pogłoski się potwierdzą, to od połowy czerwca startujemy z Bentancurem, Schickiem i Keitą, co jak co, świeży dopływ krwi się całkiem przyjemny. Jeśli dodamy do tego jednego skrzydłowego, "Higuaina pomocy" i kogoś na prawą (Spinazzola? Conti?) to mamy już cud, miód i orzeszki. Potem już tylko sprzedaże.

Mam tylko nadzieję, że ewentualna wygrana w LM nie sprawi, że Barzagli postanowi zawiesić buty na kołku, bo zasługuje na pożegnanie :)

Zablokowany