LM 16/17 (1/2): Monaco 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 08:41

Kiss pisze:
Robaku pisze:co do perfekcyjnego meczu... to właśnie sobie zdałem sprawę, ze mecz z Toro (jakże ważny) za mniej niż 72 h.
.
W którym miejscu mecz z Toro jest wazny? Mi się wydaje, ze w tym meczu do mistrzostwa wystarczy nam zdobyc okragle zero punktów. Wystawienie pierwszego składu uznam za frajerstwo godne Conte (mam słabych zawodnikow) Antonio.

Dokładnie w tym miejscu, w którym Allegri postanowił zamknąć scudetto jak najwcześniej, a nie w meczu z Crotone czy Bolonią.
No to zobaczysz, ze wyjdzie na pewno nasza ofensywna 4. Bo liczę ze Miralem usiądzie.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 09:15

Na 90% mamy finał. Nie daliśmy strzelić Barsie, a damy Monaco wygrać u siebie ? Wątpię.
Wreszcie Igła się odblokował w LM, dobry moment.
Alves :bravo: chłop się niesamowicie ogarnął.

Mbappe jest kocurem. Momentami wchodził w naszych jak w masło.

Jeśli przegramy kolejny finał, to się załamie. Będę się przed nim musiał mocno znieczulić :)
Real nam leży, gra ofensywnie, my lubimy kontry.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2017, 09:24 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 3 razy.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 09:18

Osgiliath pisze:Gdzieś tam z tyłu głowy znowu mam czarne myśli, że finał i kolejna przegrana, ale patrząc na Real (który nie zagrał jakoś hiper z Atletico, które właśnie zagrało słabo) myślę - #ItsTime.
Przecież Real zagrał wczoraj fenomenalnie. Słabe Atletico ma tu niewiele do rzeczy...
alessandro1977 pisze:Max ponownie rozbił faktycznie rywala a zamiana Cuadrado na Alvesa na tej pozycji było majstersztykiem :ok:
A ile było narzekania bo to przecież Cuadrado ciągnie grę :facepalm:
Znajdą się jednak idioci zapewne, którzy będą wygłaszać teorie, że Max jedzie na gotowcu wielkiego Conte, który do tego poziomu nawet nie zbliżyłby się.
Aż tak Cię ten Conte boli, że musiałeś go wywlekać w tym momencie? Nikt o nim tutaj słowem nie wspomniał i jestem pewien, że nie zamierzał, to po kiego grzyba go opluwasz w takim momencie?

Zapomnij o nim, ciesz się zwycięstwem.

---

Po pierwszych 10-15 minutach pomyślałem: "O matko, ależ to Monaco beznadziejnie się ustawia. Jak my tutaj czegoś nie strzelimy, to będzie dramat. "

Strzeliliśmy później po kontrach co prawda, ale gdyby było trzeba, to wcisnęlibyśmy coś jeszcze, mam wrażenie.

Niemniej jednak w grze do przodu są świetni (czego dzisiaj nie pokazali, głównie za sprawą fatalnego występu Lemara i słabego Silvy) i musimy zachować pełną koncentrację w rewanżu.

---

Wenger miał rację - Mbappe jest za dobry, jak na swój wiek... :shock:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 09:22

Wczorajszy mecz był mega ciężki. Monaco było strasznie niebezpieczne :/
Te stałe fragmenty gry wprowadzały sporo nerwowości w nasze poczynania. Rewanż będzie kolejnym trudnym zadaniem dla Juventusu. Wracając do Monaco stwierdzam że odprawiliby z kwitkiem u siebie Real oraz Atletico. Gramy bardzo wyrafinowaną piłkę a co najważniejsze póki co (i oby do końca tej edycji LM) sprzyja nam szczęście ! Forza Juve

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 09:44

wojczech7 pisze:...po kiego grzyba go opluwasz w takim momencie?
A w którym momencie go opluwam bo nie ogarniam Cię ? Mam wrażenie, że przypieprzasz się dla zasady. Gdybym w tym momencie wspomniał o Marotcie to nie zostawił byś tego bez echa. Zapomniał wół jak cielęciem był.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 10:28

Mamy to! Finał Juve vs Real praktycznie zaklepany. Tak jak myślałem przed meczem tak też się stało, wygraliśmy doświadczeniem i geniuszem Allegriego. Świetnie obnażyliśmy wszystkie ich atuty. Higuain wreszcie zaczął strzelać w LM, a Dani Alves to geniusz, został sprowadzony na LM i on może nam dać to upragnione trofeum. Kapitalny dwumecz z Barcą, też kapitalne asysty z Monaco :bravo:

Mbappe kręcił Alvesem i Barzaglim niesamowicie. Jest piekielnie szybki. Ma wszystko, żeby został TOP3 na świecie. Kto go kupi zrobić świetny interes.

Monaco niema po po jechać do Turynu :hellyes:

FORZA JUVE!!! It's time!! :juve:

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:05

Wojtek pisze:Mamy to! Finał Juve vs Real praktycznie zaklepany. Tak jak myślałem przed meczem tak też się stało, wygraliśmy doświadczeniem i geniuszem Allegriego. Świetnie obnażyliśmy wszystkie ich atuty. Higuain wreszcie zaczął strzelać w LM, a Dani Alves to geniusz, został sprowadzony na LM i on może nam dać to upragnione trofeum. Kapitalny dwumecz z Barcą, też kapitalne asysty z Monaco :bravo:

Mbappe kręcił Alvesem i Barzaglim niesamowicie. Jest piekielnie szybki. Ma wszystko, żeby został TOP3 na świecie. Kto go kupi zrobić świetny interes.

Monaco niema po po jechać do Turynu :hellyes:

FORZA JUVE!!! It's time!! :juve:

Ojjjjj widzę optymizm pełną gębą. Nie można lekceważyć Monaco. Głupio stracona bramka na początku i zaczną się nerwy. Francuzi mają kim straszyć. Mają zabójcze stałe fragmenty gry a poza tym nie mają nic do stracenia. Gdybyśmy wygrali u siebie 2:0 był bym bardziej spokojny o wynik. Zapowiada się ciężkie 90 minut.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:09

Lubię komentatorów C+, spoko się ich słucha :ok:

Ktoś wie może który bramkarz jest top 1 w ilości minut bez stracenia bramki w LM? Gigi ma coś koło 600 chyba.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:16

Słuchajcie, jaką rolę na boisku wczoraj miał Jugol? Ściągać uwagę od reszty ofensywy?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:17

Siewier pisze:
pennyroyal pisze:Jak Juventus zdobywał LM to zawsze:
1. W półfinale trafiał na Francuzów
2. W finale pokonywał poprzedniego zdobywca LM
Jak Juventus trafiał na Monaco w LM to zawsze:
1. Przegrywał w finale z Hiszpańską drużyną

Statsy :happy:
Nikt jeszcze nigdy nie wygrał LM dwa razy pod rząd. 2-1 dla Juve w statystykach. Czyli już wiadomo na jaki wynik stawiać w Cardiff :prochno:.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:19

alessandro1977 pisze:
wojczech7 pisze:...po kiego grzyba go opluwasz w takim momencie?
A w którym momencie go opluwam bo nie ogarniam Cię ? Mam wrażenie, że przypieprzasz się dla zasady.
Fakt, z tym "opluwasz" przesadziłem, przepraszam. Nie zmienia faktu, że wspominanie o Conte w takim momencie mocno trąci głęboko skrywaną urazą i jest zupełnie niepotrzebne. Szkoda nerwów, brachu. Olej gościa. :ok:

---

Czy tylko mnie żarty nt. pulchnego Higuaina się przeżarły? Wyglądało to wczoraj trochę tak (komentatorzy, studio, twitter), jakby każdy pomyślał: "ha, zażartuję na temat nadwagi Argentyńczyka - nikt na to nie wpadnie i będzie ubaw po pachy!". Pierwsze 2-3 razy były nawet zabawne ("wart każdego kilograma" :prochno:), ale później zrobił się z tego lekki festiwal żenady... :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:27

wojczech7 pisze:
Czy tylko mnie żarty nt. pulchnego Higuaina się przeżarły? Wyglądało to wczoraj trochę tak (komentatorzy, studio, twitter), jakby każdy pomyślał: "ha, zażartuję na temat nadwagi Argentyńczyka - nikt na to nie wpadnie i będzie ubaw po pachy!". Pierwsze 2-3 razy były nawet zabawne ("wart każdego kilograma" :prochno:), ale później zrobił się z tego lekki festiwal żenady... :think:
Zibi to już w ogóle poleciał

Obrazek

:prochno:

Co nie zmienia faktu, że Argentyńczyk odpowiada im pięknie na boisku ;)

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:31

Jutro w pracy wpisuję sobie urlop na finał i dzień po. Jestem więcej niż pewny, że nie damy sobie wydrzeć tej zaliczki. Dodatkowy smaczek jest taki, że mój przyjaciel, którego traktuję jak brata - jest kibicem Realu. Ten mecz ma więc dla mnie podwójne dno i jeżeli dojdzie do takiego spotkania w finale...to wolne na następny dzień przyda się na pewno, bez względu na wynik - choć nie przeżyję kolejny raz płaczącego Gigiego.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
secondo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:41

A finał nie w sobotę? ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2017, 11:43

Vanquish pisze:Ktoś wie może który bramkarz jest top 1 w ilości minut bez stracenia bramki w LM ?
Jak do tej pory Casillas - 54 mecze, Buffon ma 47 czyli nic straconego ;)
Na równi z Gigim jest Cech.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2017, 11:44 przez MRN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany