LM 16/17 (1/4): Barcelona 0-0 JUVENTUS (0-3)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 15:53

Wbrew pozorom ten dwumecz nie jest jeszcze rostrzygnięty i zdarzyć sie może tutaj jeszcze wszystko, lacznie z dogrywką czy karnymi. Wyobrazam sobie taki scenariusz, nawet pomimo faktu, ze nasza defensywa jest dosc dobra. Barcelona potrafi u siebie wygrywac nawet bardzo wysoko z dobrymi rywalami.

2:1, 3:1 dla Barcy przyjalbym przed meczem w ciemno. Byle awansować.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 17:20

Adrian27th pisze:Prawda jest taka że Cuadrado na większym boisku będzie miał jeszcze lepsze pole do popisu z jego szybkością.
Eee? I na JS i na CN wymiary boiska to 105x68.

Zdajecie sobie sprawę, że w najlepszym przypadku zostało nam 11 meczów? 6 w lidze, 4 w CL (podkreślam słowo "najlepszym") oraz finał CI. Szybko zleciał ten sezon. Dobrze, że forma zdążyła przyjść przed wakacjami :)

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 17:58

Ja się bardzo cieszę, że Messi na lewym skrzydle traci tak z 30% mocy. Gdyby Enrique mógł "uciec go" tam przed parą Sandro-Mandżukić, mielibyśmy spory problem. I Cuadrado musiałby grać głębiej, mniej polować na okazje do kontry, i Khedira zostawiać więcej miejsca ichniejszemu środkowi pola.
Wciąż, opcja Messiego za plecami napastników to jest coś na co musimy się mocno przygotować. Może nawet poświęcić kogoś z podstawy, żeby mocniej zaryglować środek, nie tracąc przy tym potencjału w kontrach.

Mam nadzieję, że Higuain poćwiczy sobie główki do środy. Miał w ostatnich meczach trochę piłek na czole i wszystko baloniaste, bez energii.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 18:51

jakku1 pisze:Wbrew pozorom ten dwumecz nie jest jeszcze rostrzygnięty i zdarzyć sie może tutaj jeszcze wszystko
Jestem tego samego zdania i choć wierzę w naszą drużynę to jednak mam cykora bo wszystko zależy od tego czy naszym nie zmięknie rura i czy w ogóle będą w stanie coś ukłuć. Strzelenie bramki obecnej Barcelonie to żadna sztuka ale trzeba mimo wszystko zagrać agresywnie i odważnie. Mnie spędza z powiek łatwość z jaka naszej cudownej obronie strzelali w zeszłym roku zawodnicy Bayernu, których siła rażenia w zeszłym roku i tak była słabsza od MNS. Liczę na to, że wnioski zostały wyciągnięte a zawodnicy zdają sobie sprawę z tego, że ogrom pracy przed nimi. Ja do końca meczu będę miał cykora bo możemy być tymi, którzy Barcę wywalą za burtę i będziemy mieli realne szanse na występ w finale, zwycięskim oczywiście. Barca od początku nas zamknie i na własnej połówce i będziemy mieli problemy aby z niej wyjść. Jeżeli będzie dogrywka to raczej nie wytrzymamy tego bo psychika się posypie, tak było z Bayernem gdzie w dogrywce już nas nie było a sam Buffon robił dobrą minę do złej gry.

Obrazek
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 19:19

alessandro1977 pisze:Mnie spędza z powiek łatwość z jaka naszej cudownej obronie strzelali w zeszłym roku zawodnicy Bayernu, których siła rażenia w zeszłym roku i tak była słabsza od MNS.
Nie było to przypadkiem tak, że jedna bramka ze spalonego Lewego a druga po jego faulu na Bonuccim? To już połowa (z oczywistych względów nie liczę bramek z dogrywki) ich goli, a zdobywanie bramek nieprzepisowo to żadna sztuka.

a
f
d

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 19:26

Ale mam na myśli rewanż w Monachium kiedy po pierwszej bramce wszystko się posypało jak domek z kart. Po pierwszej bramce Bayern odzyskał nadzieję i ruszył szturmem, my zaś nagle zapomnieliśmy to jak przez 75 minut ich skutecznie neutralizowaliśmy. Wielu kibiców Bayernu było poza stadionem bo w nic nie wierzyli, potem doznali chyba niezłego szoku :prochno:

Obrazek
LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 20:06

Nie mam nic przeciwko wynikowi z Monachium w środę (2-2) :lol: :lol:

Awansujemy, Gonzalo min 1 bramka!

Baczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 21:32

jakku1 pisze:2:1, 3:1 dla Barcy przyjalbym przed meczem w ciemno. Byle awansować.
3:1 może nie. Co prawda dałoby nam awans, ale koszty leczenia po takim horrorze byłyby ogromne.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 21:35

Alessandro, współczuję Ci tego cykora. ;)

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 21:37

Baczu pisze:
jakku1 pisze:2:1, 3:1 dla Barcy przyjalbym przed meczem w ciemno. Byle awansować.
3:1 może nie. Co prawda dałoby nam awans, ale koszty leczenia po takim horrorze byłyby ogromne.
Za zawsze mniejsze koszty niz tych po porazce PSG na Camp no 1-6.

:roll:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 21:45

Jakie dogrywki, karne :smile:

Nawet pesymiści z tego forum w to nie wierzą. Barcelona w obecnej formie fizycznej i ogólnej formie, szczególnie braki jakości w pomocy i obronie nie jest w stanie wygrać z Juventusem 3:0. Jedyną rzeczą może martwić dobór sędziego i jakiekolwiek drukowanie. Ale nie wierzę że UEFA drugi raz sobie strzeli w kolano.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 22:25

Panowie, jak my mamy wyjść z cienia europejskich gigantów jako klub i stworzyć kwartet z najlepszą trójką, skoro kibice robią po majtkach i czują strach przed roztrwonieniem 3-bramkowej przewagi!? Strasznie was wystraszyła ta remontada z Paryżem.

Jedna ważna kwestia - my tę bramkę na Camp Nou na 100% strzelimy, jestem tego pewien jak Scudetto w tym sezonie, którego jeszcze formalnie nie mamy, ale jest tylko odłożone w czasie. Allegri podkreślał przed pierwszym meczem, że Barcelona zostawia na boisku sporo wolnych przestrzeni - my te przestrzenie potrafimy świetnie wykorzystywać, a skoro Blaugrana ma zamiar się na nas rzucić, to będzie ich w tym meczu jeszcze więcej niż w pierwszym. Dodając do tego beznadziejną grę w obronie drużyny Luisa Enrique, to zdziwię się jeżeli nie ukąsimy ich więcej niż jedną bramką.

Wiadomo, że jeżeli Messi, Neymar i Suarez będą mieli swój dzień, to będzie się kotłowało pod naszą bramką, ale spokojnie, przecież w tym meczu musimy się głównie obronić przed rywalem, a przecież to potrafimy świetnie i katujemy tym cały sezon, nawet z Chievo gdy strzelamy bramkę i oddajemy piłkę. Spotkałem się z opinią po pierwszym meczu, że Juventus w mordowaniu meczów nabrał już takiej perfekcji, że nieistotne czy gramy z Pescarą czy Barceloną - robimy to tak samo dobrze.

Wiecie kiedy ostatni raz przegraliśmy czterema bramkami? 13 lat temu z Romą, podczas jednego z najgorszych sezonów Lippiego w historii i to grając w 10-tkę od 55 minuty.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2017, 22:29 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 22:25

Takie podejście to jedyne co może nas powstrzymać. :P Ja się nie martwię. Nie z taką Barceloną, nie po horrorze z Bayernem, nie w momencie kiedy jesteśmy już topową ekipą, nie w sytuacji kiedy sam Allegri mówi, że jedziemy po dwa gole.
Irytuje mnie to całe kwękanie o remontadzie, o tym, że poza obroną jesteśmy gorsi od Paryża, o tym ile to mieli setek w Turynie i ile będzie po dwudziestu minutach. Jeśli nie wygramy równie efektownie co w pierwszym meczu wejdę tu po spotkaniu i będę wytykał błędy. :o

calma calma
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 22:28

CavAllano pisze:Alessandro, współczuję Ci tego cykora. ;)
A ja Tobie zazdroszczę tego spokoju i pewności siebie. Kiedy się czeka tyle lat i jest świadomość tego, że upragniony cel jest tak blisko to wszelkie możliwe myśli zakłócają nawet najbardziej pewną rzecz. Nic na to nie poradzę bo naprawdę jest duża szansa aby zwyciężyć w tych rozgrywkach w tym roku, dla Gigiego, któremu ten uszatek należy się jak psu buda. Nie udało się Nedvedovi, niech się uda Buffonowi :pray:

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2017, 22:29

A ja jak czułem przed pierwszym meczem wygraną 2:0 dla Juve, tak teraz czuję bramkowy 1:1 remis. Czy to znak, że wygramy 2:1 ? :prochno: W sumie nie zdziwi mnie to wcale. Mam wrażenie, że ta drużyna pomimo swojej chimeryczności ma wreszcie jaja i siłę żeby sięgnąć po Ligę Mistrzów.
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2017, 22:31 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany