LM 16/17 (1/4): JUVENTUS 3-0 Barcelona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 18:50

Dragon pisze: Ma być oprawa. nie wiem tylko czy klubowa czy na SUD. Vikingowie dalej w formie :ahsisi:
Oprócz Vikingów jeszcze Nucleo i NAB. Tradizione i Drughi bez protestu.

Co do oprawy, to wiadomo póki co tyle:

https://pbs.twimg.com/media/C9JO7VAXkAIexUw.jpg:large

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 18:51

Cabrini_idol pisze:
Dtmiu pisze:
Cabrini_idol pisze: A w środku jest Pique i chimeryczny murzyn czy rudy a nie Puyol.
Odnosiłem się między innymi do tego ;)
Nie chciałem obrazic ich, bez urazy, ja często o Pogbie pisałem, również ,, dorodny murzyn'' . Chyba, że chodzi Ci o słowo tylko ,,chimeryczny''. Może masz rację, może gra równo w tym sezonie, nie oglądam regularnie PD czy Barcy. Ale w kilku meczach LM, które widziałem był mniej pewny od Pique, tylko wiadomo Gerard to TOP ŚO podobnie jak Bonucci.
Chodziło mi tylko i wyłącznie o chimeryczność :)

Generalnie chodzi mi tylko o to, że nikt nie pisałby o słabej obronie czy słabych obrońcach, gdyby w środku pola grał np. Xavi z Iniestą sprzed 5 lat. To tam jest prawdziwy dramat i tam tworzą się wszystkie problemy. Z samą formacją obronną naprawdę nie jest źle, takie jest moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2017, 18:54 przez Dtmiu, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 18:53

Czyli wychodzimy naj naj co możemy wystawić. Jeśli będzie wynik dla nas dobry około 60-65 minuty czyli 1:0,2:0,3:1 to na ławce mamy odpowiednich ludzi, żeby dowieźć dobry wynik do końca bo Marchisio to super doświadczony zawodnik, który z ławki potrafi uporządkować grę w środku. Lichy z ławki też potrafi na świeżości dać popalić lewej stronie przeciwnika. Barzagli wchodząc z ławki również potrafi jeszcze bardziej zacementować grę z tyłu ;)

Gorzej jak będziemy musieli gonić wynik (TFU TFU ).... Ale spokojnie , nie będziemy musieli. :prochno:

Emocje są, lekki stres również ale chyba o to w tym chodzi, w tej LM nie ?

Dtmiu
obrona jako obrona musi być pewna, ale w dzisiejszym futbolu, obrona zaczyna się od napastnika, cała drużyna musi dobrze przesuwać, asekurować, podwajać, doskakiwać itd. Barcelona z tym ma problemy, jeśli chodzi o ,,obronę'' . Oczywiście nie jest to poziom Granady czy Empoli wiadomo :prochno: ale Juventus chyba troszkę lepiej to robi. No ale wiadomo Barca czasami gra takie mecze, że obrona w zasadzie jest nieważna bo potrafi zdominować rywala na jego połowie i minimalizować szanse na kontry.

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 18:59

Vincitore pisze:
Dragon pisze: Ma być oprawa. nie wiem tylko czy klubowa czy na SUD. Vikingowie dalej w formie :ahsisi:
Oprócz Vikingów jeszcze Nucleo i NAB. Tradizione i Drughi bez protestu.

Co do oprawy, to wiadomo póki co tyle:

https://pbs.twimg.com/media/C9JO7VAXkAIexUw.jpg:large
Czyli hasło reklamujące mecz, pewnie o to chodziło. Ciężko zrobić na SUD jak bedą białe kwadraty, chyba, że bez dolnego poziomu, ale to gufno nie oprawa. Szkoda...

Dla nas to dziś nie sprawdzian, nie kartkówka, nie pytanie (gdzie jesteśmy), to absolutna matura. Rzucamy wszystko co mamy najlepsze. Czas weryfikacji nadszedł.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:05

NA rozluźnienie atmosfery, znalezione w internetach

Obrazek

ps Chiellini MOTM zapewne ;)

Obrazek
borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:34

Enrique postanowił poddać ten dwumecz przez rozpoczęciem i awizował Mathieu

Vonhardecki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:38

Witam, pytanie pewnie po raz enty, obejrze gdzies mecz w niemczech? Moge zaplacic za transmisje. Dzieki.

Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:44

Vonhardecki pisze:Witam, pytanie pewnie po raz enty, obejrze gdzies mecz w niemczech? Moge zaplacic za transmisje. Dzieki.
Jeżeli używasz komórki to kolega z Anglii polecał mi aplikacje Modbro, czy jakos tak.

Ja osobiście we Francji używam laptopa i strony meczyki.pl i szukam tam transmisji (może to nie jest optymalne rozwiązanie). Ewentualnie tutaj:
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Co do meczu, dużo nie wymagam;
Nawet zadowolę się minimalną porażką, jeżeli nasi zagrają z zaangażowaniem w tych dwóch spotkaniach.
Ale jednak jest smak na coś więcej. Myślę, że jesteśmy gotowi na finał LM i chyba żadna z drużyn, które pozostały w LM nie jest w jakiejś niesamowitej formie i w tym upatrywałbym szansy, bo jednak może to niepopularne stwierdzenie, ale uważam, że 11 z Tevezem, Vidalem i Pogba była troszeczkę lepsza.

Wierze, że może się udać i mam nadzieje, że się uda.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2017, 19:50 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:44

Godzina. :czas:

Im bliżej, tym lepiej się czuje. Zaczyna się pojawiać optymizm, którego w ostatnim czasie było jak na lekarstwo.

Obrazek
Julek997

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:45

składy są:

Juve (4-2-3-1): Buffon-Alves-Bonucci-Sandro-Pijanic-Khedira-Cuadrado-Dybala-Mandzukic-Higuain

Barca(3-4-3) Ter Stegen-Mathieu-Umtiti-Iniest-Marcherano-Messi-Neymar-Suarez-Roberto

Naprdzód Juve Ole ole !!

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:45

Oficjalnie:

Juventus: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

Barcellona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Mathieu; Mascherano, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

1:0 to bedzie bardzo, bardzo dobry wynik, aczkolwiek wydaje mi sie, ze to spotkanie zakonczy sie remisem.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:46

u mnie podobnie. Czuje się jak przed pamietnym meczem z Realem. Czuje że jednak dziś jest ten dzień i Juve przełamie Barce. FORZA JUVE !!!

DonPatch

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:46

Wpisz w googlach ronaldo7 stream tam będziesz miał miliony linków w różnych językach i jakościach.

Obrazek
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:47

Julek997 pisze:składy są:

Juve (4-2-3-1): Buffon-Alves-Bonucci-Sandro-Pijanic-Khedira-Cuadrado-Dybala-Mandzukic-Higuain
Dajemy Barcelonie fory i wychodzimy o jednego mniej? :smile:

Vonhardecki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 19:51

Aleexxx pisze:
Vonhardecki pisze:Witam, pytanie pewnie po raz enty, obejrze gdzies mecz w niemczech? Moge zaplacic za transmisje. Dzieki.
Jeżeli używasz komórki to kolega z Anglii polecał mi aplikacje Modbro, czy jakos tak.

Ja osobiście we Francji używam laptopa i strony meczyki.pl i szukam tam transmisji (może to nie jest optymalne rozwiązanie). Ewentualnie tutaj:
http://soccer-live.pl/transmisje.php?id=pon-pia

Co do meczu, dużo nie wymagam;
Nawet zadowolę się minimalną porażką, jeżeli nasi zagrają z zaangażowaniem w tych dwóch spotkaniach.
Ale jednak jest smak na coś więcej. Myślę, że jesteśmy gotowi na finał LM i chyba żadna z drużyn, które pozostały w LM nie jest w jakiejś niesamowitej formie i w tym upatrywałbym szansy, bo jednak może to niepopularne stwierdzenie, ale uważam, że 11 z Tevezem, Vidalem i Pogba była troszeczkę lepsza.

Wierze, że może się udać i mam nadzieje, że się uda.
Wolalbym jednak zaplacic za transmisje i miec pewniaka, ktos cos?

Zablokowany