Serie A 16/17 (23): JUVENTUS 1-0 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:10

moze ceny biletow? nie wiem sam... :P

Michellaga

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:12

Ivory pisze:
Michellaga pisze:W mojej opinii Inter ma większe szanse na LM w przyszłym sezonie niż L'pool.
Z tego trzeciego miejsca z Serie A, z którego niemal rok rocznie włoskie drużyny dwumeczu nie przechodzą. Bo chyba nie myślisz o drugim miejscu, bo takie Napoli ma bilans bramkowy na wyjeździe 27:12.
Inter ma przed sobą bezpośrednie spotkania z Roma i Napoli u siebie. Do tego pewnie wy z nimi wygracie ;) Myślę, że pudło bedzie, dużo zależy od spotkania w przyszłym tygodniu, czy wygramy czy nie, to zdecyduje o tym jak można patrzeć na ten sezon.

TheDreamer

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:12

To było do przewidzenia :) Cyniczny Juventus klepie kolejnego średniaka. Żałuję tylko fatalnej skuteczności naszych ulubieńców. Igła powinien coś wsadzić, setka Pjanicia to kryminał, do tego dwie poprzeczki. Takie mecze trzeba zabijać jak są ku temu takie okazje i musimy się tego szybko nauczyć, bo później bardzo boli strata pkt z tak słabym klubem.

Zachowanie klubu z mediolanu po meczu żałosne, nigdy ten klub nie miał klasy ani kultury i za każdym razem musi wyjść ich ta mentalność małego klubu, życzę im udanej walki o LE, za rok mogą być groźniejsi jeśli azjaci znów wywalą kupe hajsu, w sumie to jedyna droga żeby cokolwiek wygrali.

Od jutra na str Juve znów będzie spokój i cisza. W końcu.

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:13

LukaszG / DLuGi pisze:Ktoś mi powie co miał symbolizować "kwadrat bez kibiców" za bramką? :think:
Pytam o to od początku. W ogóle bez oprawy??

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:14

Panowie, jedno jest pewne. Inter nadal jest za cieńki w majtkach, żeby włączyć się w walkę o LM nie mówiąc o walce o scudetto z Juve. Może kiedyś. Może.

Ten ból pupy Wvujka jest niesamowity, wiem, że tam siedzi za monitorem i go tak ściska, że zatwardzenie murowane na 3 dni :)

Juve nie zagrało wielkiego meczu. Przeciętny mecz. Choć w 2 połowie taktycznie zamknęliśmy Inter jak małe dziecko w pokoju. Oni grali na 100 % my chyba jednak nie. Potencjał u nas jest ZNACZNIE wyższy niż u nich.

Jutro w pracy będę miał wspaniały dzień, bo obok w pokoju siedzi kolega inernista. Pytacie, dlaczego kolega ? i jak to możliwe, że ja Cabrini mam dobre relację z internistą w realu ? Odpowiedź jest prosta. To on zawsze kupuje wódkę na imprezach :prochno:

Obrazek
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:15

PlanetJuve pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:Ktoś mi powie co miał symbolizować "kwadrat bez kibiców" za bramką? :think:
Protest. Ultrasom z Viking ocenzurowano transparent, ale jaki tego nie wiem.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:15

Za nisko. Można było ich dobić, a tak nerwówka do końca. Im się dalej wydaje, że mogą być na podium ;]

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
JBł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:17

Święcicki i Kapica mówili coś o proteście, ale tyczyło się to również braku aktywnego dopingu. Dziwna sprawa.

Co do meczu ja tam jestem bardzo zadowolony. Pewnie kroczymy po Scudetto i mam nadzieję, że budujemy formę na Ligę Mistrzów. :)
A, że jestem fanbojem Cuadrado to radość się podwaja, bo bramka niesamowita. :lol:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:17

Wygrać z Crotone, Roma zremisuje z Violą i będzie piękna przewaga.

Pierwsza połowa fajna, druga pod kontrolą. Fajnie, że Cuadrado nie bał się przy...łożyć :)

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:24

a co z reakcja Licchseintera i Dybali po zmianie,obaj nie byli jako chetni podziekowac Allegriemu : (

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:25

Ofc niezwykle cieszy wygrana w derbach, tym bardziej, że Inter był na fali do meczu z Lazio. Będzie przyjemny początek weekendu.

Jeśli tam w interze mądrze poinwestują, to w następnym sezonie mogą stawać do walki o majstra, ponieważ w tym brakuje im tego, co posiadało Juve w drugiej połowie. Otóż o ile pierwsza połowa była wyrównana, tak w drugiej Inter nie miał sytuacji a Juve kontrolowało mecz.

Nie mniej zdziwiony jestem, że Pioli jakoś ich tam poukładał.

Anywayz, cieszy gra Kielona, dla którego chyba mecze o stawkę powodują wejście na wyższy level. Fajnie walczyli Mandzu i Igła. Szkoda początkowej przewrotki Dybali. Teraz liczymy na Fiołków oraz, że drugi garnitur wystarczy na Crotone.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:33

Idealne zakończenie weekendu :cwaniak:

O meczu napisaliście już wszystko, więc nie będę powtarzał, chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz, o której wspominałem już na tt - Filip Kapica. Bardzo przyjemnie się go słucha w duecie ze Święcickim, po złotych czasach Wojtka Jagody rewelacyjna zmiana. Zawsze przygotowany merytorycznie, anegdoty, racjonalne oceny boiskowych wydarzeń. Naprawdę, propsy dla niego i dla Eleven :ok:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:33

Psy szczekają karawana jedzie dalej, zaorane.

Buona avventura Internazionale!

Obrazek
Michellaga pisze:Inter ma przed sobą bezpośrednie spotkania z Roma i Napoli u siebie. Do tego pewnie wy z nimi wygracie ;) Myślę, że pudło bedzie, dużo zależy od spotkania w przyszłym tygodniu, czy wygramy czy nie, to zdecyduje o tym jak można patrzeć na ten sezon.
W Rzymie pewnie będziemy świeżo koronowanym szóstym z rzędu mistrzem Włoch, specjalnie dla was zagrają Sturara i Asamoahy.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2017, 23:34 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:34

[RAF]ErrazoR pisze:a co z reakcja Licchseintera i Dybali po zmianie,obaj nie byli jako chetni podziekowac Allegriemu : (
Dybala zachował się w porządku - podszedł do Allegriego i nawet się objęli. :smile: Co do sytuacji z Lichtsteinerem się wstrzymam, bo nie było to tak ewidentne i nie wiemy póki co, o czym panowie "rozmawiali".

Jutro wszyscy liczymy na Violę (brzmi źle, ale dzięki niej przewagę moglibyśmy mieć sporą) i w środę trzeba pokonać Crotone (mam nadzieję, że zagra w końcu kilku rezerwowych, z tym zespołem nie powinniśmy mieć w teorii żadnych problemów).

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2017, 23:34

cziro pisze:
PlanetJuve pisze:
Protest. Ultrasom z Viking ocenzurowano transparent, ale jaki tego nie wiem.
Ultrasi zrobili protest o kawal szmaty... W meczu z interem?? Zaczynam wątpić w tych kibiców.
Fajnie wszedł Marchisio w mecz. Widzieliście przygotowanego Pjace do wejscia?? Po czym wchodzi D. Alves.

Zablokowany