Nowe logo
- Arbuzini
- Juventino
To fanowskie logo MU bez widelca na dole byłoby świetne.
Na portale społecznościowe wrócił herb. Tak po prawdzie to najważniejsze jest żeby drużyny miała wyniki. Popiszczy się trochę, a potem uwaga przejdzie na mecze.
Na portale społecznościowe wrócił herb. Tak po prawdzie to najważniejsze jest żeby drużyny miała wyniki. Popiszczy się trochę, a potem uwaga przejdzie na mecze.
- wloski
- Juventino
To jest kiepskie.Osgiliath pisze:Na buniu, twitterze Juve wrócił dotychczasowy herb. Na oficjalnej jest ale na dole strony.
:doh:
Swoją drogą, wystarczyło zrobić tak:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater i to o niebo genialniej wygląda.
- cerb
- Juventino

Ja mam mieszane uczucia. Na pewno pod kątem cyfryzacji, marketingu, swiata internetu, nowego pokolenia kibiców ruch o tyle dobry ze to pierwszy poważny klub ktory sie na to odwazyl i mozliwe ze dzieki temu zyska sporo pieniedzy.
Ale pod kątem fanow fajnie jakby stary herb przewijał sie chociazby na stronie www a nie zostal zupelnie zamieniony i wyrzucony do kosza jak np w Manchesterze City - aczkolwiek u nich zmiana byla na plus.
Nie wspominajac juz ze co kilkanascie kilkadziesiat lat logo sie zmienialo i pewnie zmieniac bedzie

- Lypsky
- Juventino
Kiedy ostatnio mówili o nas w wiadomościach sportowych?
Jestem pewien, ze było tak w dużej części informacji sportowych na świecie.
Powstaje nowy brand w wymiarze globalnym, pogódźcie się z tym. Za kilka lat podziękujecie zarządowi.

Powstaje nowy brand w wymiarze globalnym, pogódźcie się z tym. Za kilka lat podziękujecie zarządowi.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Tyrion
- Juventino
Nie, nie wygląda genialniej. Wygląda tak jakbyś firmę budowlaną nazwał "Szwagier construction". Można było albo nie ruszać, albo zmienić tak jak to zrobili.Osgiliath pisze:Swoją drogą, wystarczyło zrobić tak:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater i to o niebo genialniej wygląda.
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
myślę, że powrót herbu na fb Juventusu jest tylko dlatego, że sezon wciąż trwa, a zmiany przecież mają obowiązywać od lipca - także ta zmiana raczej niewiele znaczy, ktoś wrzucał projekt fana z Facebooka, muszę powiedzieć, że ten z kolei bardzo mi się podoba
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Naprawde nie chce mi sie wdawac w dyskusje w tym temacie, ktory o dziwo robi tutaj ogromna furore, ale coz... Moze dlatego Arsenal, bo tam za prawa z transmisji (ligi) tv placa bajonskie kwoty. Moze dlatego, ze kibic angielski jest inny, niz kibic wloski i w dniu meczowym zostawia w kasie klubowej wiecej hajsu, ot chocby na glupie piwa, ktorych wychleje 5 w trakcie spotkania, a moze tez dlatego ze tych kibicow ich stadion potrafi pomiescic sporo wiecej, niz nasz. Jasne, fanow skads trzeba wziac, ale chyba glownym magnesem na nich, jest sam klub jako taki, a nie majty z fajnym znaczkiem. Poki Dybala nie zacznie grac jak Messi czy Ronaldo, to łebki i tak beda wolaly koszulke knypka z Barcelony albo placzka z Madrytu.Cabrini_idol pisze:Aha, to jak Arsenal jest w takim razie w topie jeśli chodzi właśnie o marketing i markę na świecie. Bo raczej nie przez mistrzostwa i pucharyJacky pisze:Osobiscie wolalbym, zeby mowilo sie o nas w kontekscie: "Juve zdobywa Europe, Real/Barca/Bayern na kolanach przed turynskim gigantem". I jestem tego zdania, ze marke klubu, reklame i renome buduje sie na boisku, a nie probujac nawiazac do logo fejsbuka. Nie za bardzo tez czaje, jak ten nowy symbol ma pomoc w rozpoznwaniu marki Juventus na swiecie. Bo czy dotychczasowy herb byl jakis... niewiadomy? Aha i czekam, az ktorys z Was kupi sobie gajer z nowym logo Juve i podesle foty z uroczystosci, na ktorej w nim byl :lol:marcin_juventino87 pisze:wlasnie o to chodzilo - o szum, reklame i zeby o Juve znow bylo glosno
Anyway, mam nadzieje ze teraz, po wielkiej premierze nowego znaczka sternicy beda mieli wiecej czasu i zajma sie stricte druzyna, w ktorej ewidentnie cos nie trybi.
Mowisz o podboju Wschodu. Ale dlaczego w tym podboju ma pomoc jakis nowy znaczek? Skoro nasi latali kopac finaly SPW po jakichs zadupiach i to nie za wiele dalo w kwestii zwiekszenia liczby kibicow (a moze dalo

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Asus3
- Juventino
Wszystkim "kibicom" sprowadzającym herb własnego klubu tylko do miana marketingowego logo, żyjącym w myśl zasady: nic się nie stało - składam kondolencje.
Firmy robią co chcą a durnie idący za modą będą dokładać do tego swoją cegiełkę. Przykre, dokąd Ty zmierzasz, świecie?
Firmy robią co chcą a durnie idący za modą będą dokładać do tego swoją cegiełkę. Przykre, dokąd Ty zmierzasz, świecie?

- Lypsky
- Juventino
zatem ratuj ten świat Don KichocieAsus3 pisze:Wszystkim "kibicom" sprowadzającym herb własnego klubu tylko do miana marketingowego logo, żyjącym w myśl zasady: nic się nie stało - składam kondolencje.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- rammstein
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
jak już pisałem wyżej myślę, że to dlatego, że jednak stwierdzili, że za wcześnie zmienili, skoro zmiany mają wejść od lipca, a teraz przynajmniej część kibiców się uspokoi i po sezonie znowu się zacznieVincitore pisze:Stary herb wrócił na oficjalną stronę i wszystkie oficjalne konta klubowe na portalach społecznościowych. Ciekawe.
- pumex
- Juventino
Dziwna sprawa. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale konsekwencji w tym jest tyle co w akcji "gwiazdki" nad (starym) herbem Juve. Z jednej strony wygląda to na próbę przeczekania i uspokojenia nastrojów, jednakże z drugiej strony nie wierzę, że góra nie przewidziała histerycznej reakcji fanów po aż tak dużej rewolucji graficznej i zwyczajnie się z nią liczyła, więc tym bardziej to dziwne.Vincitore pisze:Stary herb wrócił na oficjalną stronę i wszystkie oficjalne konta klubowe na portalach społecznościowych. Ciekawe.