Nowe logo

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się nowe logo Juventusu?

Tak
127
57%
Nie
80
36%
Nie mam zdania
17
8%

Liczba głosów: 224
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 22:25

To fanowskie logo MU bez widelca na dole byłoby świetne.

Na portale społecznościowe wrócił herb. Tak po prawdzie to najważniejsze jest żeby drużyny miała wyniki. Popiszczy się trochę, a potem uwaga przejdzie na mecze.

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 22:35

Osgiliath pisze:Na buniu, twitterze Juve wrócił dotychczasowy herb. Na oficjalnej jest ale na dole strony.
:doh:

Swoją drogą, wystarczyło zrobić tak:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater i to o niebo genialniej wygląda.
To jest kiepskie.

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 22:36

Obrazek
Obrazek

Ja mam mieszane uczucia. Na pewno pod kątem cyfryzacji, marketingu, swiata internetu, nowego pokolenia kibiców ruch o tyle dobry ze to pierwszy poważny klub ktory sie na to odwazyl i mozliwe ze dzieki temu zyska sporo pieniedzy.

Ale pod kątem fanow fajnie jakby stary herb przewijał sie chociazby na stronie www a nie zostal zupelnie zamieniony i wyrzucony do kosza jak np w Manchesterze City - aczkolwiek u nich zmiana byla na plus.

Nie wspominajac juz ze co kilkanascie kilkadziesiat lat logo sie zmienialo i pewnie zmieniac bedzie
Obrazek

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 22:59

Kiedy ostatnio mówili o nas w wiadomościach sportowych? :whistle: Jestem pewien, ze było tak w dużej części informacji sportowych na świecie.

Powstaje nowy brand w wymiarze globalnym, pogódźcie się z tym. Za kilka lat podziękujecie zarządowi.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Tyrion

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:01

Osgiliath pisze:Swoją drogą, wystarczyło zrobić tak:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater i to o niebo genialniej wygląda.
Nie, nie wygląda genialniej. Wygląda tak jakbyś firmę budowlaną nazwał "Szwagier construction". Można było albo nie ruszać, albo zmienić tak jak to zrobili.

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:02

myślę, że powrót herbu na fb Juventusu jest tylko dlatego, że sezon wciąż trwa, a zmiany przecież mają obowiązywać od lipca - także ta zmiana raczej niewiele znaczy, ktoś wrzucał projekt fana z Facebooka, muszę powiedzieć, że ten z kolei bardzo mi się podoba

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:15

Obrazek

Inspiracja?

Obrazek
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:16

Cabrini_idol pisze:
Jacky pisze:
marcin_juventino87 pisze:wlasnie o to chodzilo - o szum, reklame i zeby o Juve znow bylo glosno
Osobiscie wolalbym, zeby mowilo sie o nas w kontekscie: "Juve zdobywa Europe, Real/Barca/Bayern na kolanach przed turynskim gigantem". I jestem tego zdania, ze marke klubu, reklame i renome buduje sie na boisku, a nie probujac nawiazac do logo fejsbuka. Nie za bardzo tez czaje, jak ten nowy symbol ma pomoc w rozpoznwaniu marki Juventus na swiecie. Bo czy dotychczasowy herb byl jakis... niewiadomy? Aha i czekam, az ktorys z Was kupi sobie gajer z nowym logo Juve i podesle foty z uroczystosci, na ktorej w nim byl :lol:
Anyway, mam nadzieje ze teraz, po wielkiej premierze nowego znaczka sternicy beda mieli wiecej czasu i zajma sie stricte druzyna, w ktorej ewidentnie cos nie trybi.
Aha, to jak Arsenal jest w takim razie w topie jeśli chodzi właśnie o marketing i markę na świecie. Bo raczej nie przez mistrzostwa i puchary :prochno:
Naprawde nie chce mi sie wdawac w dyskusje w tym temacie, ktory o dziwo robi tutaj ogromna furore, ale coz... Moze dlatego Arsenal, bo tam za prawa z transmisji (ligi) tv placa bajonskie kwoty. Moze dlatego, ze kibic angielski jest inny, niz kibic wloski i w dniu meczowym zostawia w kasie klubowej wiecej hajsu, ot chocby na glupie piwa, ktorych wychleje 5 w trakcie spotkania, a moze tez dlatego ze tych kibicow ich stadion potrafi pomiescic sporo wiecej, niz nasz. Jasne, fanow skads trzeba wziac, ale chyba glownym magnesem na nich, jest sam klub jako taki, a nie majty z fajnym znaczkiem. Poki Dybala nie zacznie grac jak Messi czy Ronaldo, to łebki i tak beda wolaly koszulke knypka z Barcelony albo placzka z Madrytu.
Mowisz o podboju Wschodu. Ale dlaczego w tym podboju ma pomoc jakis nowy znaczek? Skoro nasi latali kopac finaly SPW po jakichs zadupiach i to nie za wiele dalo w kwestii zwiekszenia liczby kibicow (a moze dalo :think: Nie wiem, nie mam takich statystyk), to jakis znaczek tym bardziej nam w tym nie pomoze. Zreszta, jak dla mnie ten znaczek sam w sobie nie jest brzydki i moze byc na krawatach, skarpetach, laczkach, lancuszkach czy innych przepaskach, nawet niech bedzie i na koszulce meczowej, ale nie w miejscu (na sercu) gdzie ma widniec symbol i rodowod Juventusu, czyli nasz herb.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Akha72

Laziale
Laziale
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:41

Wybaczcie moje lenistwo, ale nie przeczytałem większości tematu, więc po prostu spytam - to Wasz nowy herb i pojawi się na koszulkach, czy to jakieś odrębne logo?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2017, 23:42

Akha72 pisze:Wybaczcie moje lenistwo, ale nie przeczytałem większości tematu, więc po prostu spytam - to Wasz nowy herb i pojawi się na koszulkach, czy to jakieś odrębne logo?
nowy herb

Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 00:46

Wszystkim "kibicom" sprowadzającym herb własnego klubu tylko do miana marketingowego logo, żyjącym w myśl zasady: nic się nie stało - składam kondolencje.
Firmy robią co chcą a durnie idący za modą będą dokładać do tego swoją cegiełkę. Przykre, dokąd Ty zmierzasz, świecie? :facepalm:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 01:06

Stary herb wrócił na oficjalną stronę i wszystkie oficjalne konta klubowe na portalach społecznościowych. Ciekawe.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 01:06

Asus3 pisze:Wszystkim "kibicom" sprowadzającym herb własnego klubu tylko do miana marketingowego logo, żyjącym w myśl zasady: nic się nie stało - składam kondolencje.
Firmy robią co chcą a durnie idący za modą będą dokładać do tego swoją cegiełkę. Przykre, dokąd Ty zmierzasz, świecie? :facepalm:
zatem ratuj ten świat Don Kichocie

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 01:23

Vincitore pisze:Stary herb wrócił na oficjalną stronę i wszystkie oficjalne konta klubowe na portalach społecznościowych. Ciekawe.
jak już pisałem wyżej myślę, że to dlatego, że jednak stwierdzili, że za wcześnie zmienili, skoro zmiany mają wejść od lipca, a teraz przynajmniej część kibiców się uspokoi i po sezonie znowu się zacznie

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2017, 01:24

Vincitore pisze:Stary herb wrócił na oficjalną stronę i wszystkie oficjalne konta klubowe na portalach społecznościowych. Ciekawe.
Dziwna sprawa. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale konsekwencji w tym jest tyle co w akcji "gwiazdki" nad (starym) herbem Juve. Z jednej strony wygląda to na próbę przeczekania i uspokojenia nastrojów, jednakże z drugiej strony nie wierzę, że góra nie przewidziała histerycznej reakcji fanów po aż tak dużej rewolucji graficznej i zwyczajnie się z nią liczyła, więc tym bardziej to dziwne.

Obrazek
ODPOWIEDZ