Mercato (Zima 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 19:53

Moim zdaniem powinniśmy sobie dać spokój z jakimikolwiek transferami w zimę i wydawaniem pieniędzy. Było na to lato.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:01

Mateja Keżman agent Milinkovicia Savicia wyjaśnia, że nikt z nim nie rozmawiał nt. transferu do Juve.

Moim zdaniem - według Marotty Rincon zamyka temat transferów IN zimą, według Maxa - chcemy jeszcze jednego i tutaj wchodzi już wspolne zdanie tj. jeśli bedzie okazja w zimowe okienko cos zrobic to trzeba - jesli nie - to zostaniemy z czym mamy.

Ważne dla mnie jest to,żeby pozbyc sie Asy i Hernanesa.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:10

LukaszG / DLuGi pisze:Moim zdaniem powinniśmy sobie dać spokój z jakimikolwiek transferami w zimę i wydawaniem pieniędzy. Było na to lato.
Otóż to. Nikogo sensownego raczej w zimowym okienku nie wyrwiemy. SerieA wygramy raczej bez wzmocnień, choć nawet ten Rincon wydaje się, że się przyda. A w lato jazda z wzmocnieniem prawej obrony i przede wszystkim pomocy, bo obecna zupełnie nie zdaje rezultatu. Poza Marchisio, Pjaniciem i ostatnio bez formy Khedirą nie mamy pomocy i ta pozycja wymaga poważnej inwestycji. Marzy mi się trio jakie raczyło nas w ostatnich sezonach. Kogoś na kształt Pogby (Marchisio), Vidala i Pirlo. O ile tego ostatniego może w pewnym stopniu zmienić Pjanić, o tyle Pogby a przede wszystkim Vidala nie ma kto w obecnej kadrze w zastąpić.

Liczę więc, że w lato ściągniemy co najmniej dwójkę świetnych pomocników. Jednego dryblera, który z piłką potrafi minąć 2-3 rywali robiąc tym samym przewagę. No i drugiego przecinaka, który wyczyści większość akcji, będzie pressował rywali i znajdzie się pod bramką przeciwnika w odpowiednim momencie.

Innych lig nie oglądam więc nie wiem, kto może być następcą w/w dwójki, ale wiem, że szanowne JuvePoland takie propozycje podsunie :smile:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:23

SS zupełna racja, nie ma co się silić obecnie na zawodników z topu bo żaden nie przyjdzie.
Trzeba ew. zrobić sprzedaże,skumulować hajs i czekac na lato.
Jeśli Mandzur w lato odejdzie - według mnie - możliwe, do teog Lichy - mozemy zgromadzić fajną sumkę na zawodników, których obeserwujemy od lat. np. Marco, Dahoud. ew. ten Galiardini jeśli nadal by się mocno rozwijał.

Obecnie Rincon ogarnie nieobecność takiego Leminy i niemożnosc Asy. Ważne zeby pozbyć się Hernanesa to powinieen być top projekt dla Marotty na styczeń.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:30

W zimie się raczej nie pozbędziemy ani Hernanesa (niby jakieś szanse są), ani tym bardziej Asy (chyba, że zgłoszą się po niego Chińczycy, a on zaakceptuje ofertę). Mimo przyjścia Rincona ponoć Allegri chce jeszcze jednego pomocnika. Z poważnych nazwisk są wymieniani tylko Tolisso i Dahoud (obaj raczej mało prawdopodobni do wyciągnięcia zimą bez jakiejś świetnej oferty). Natomiast wydawanie kasy na Luiza Gustavo mija się z celem i lepiej zostać z obecnym składem, a ewentualne roszady dokonać dopiero w letnim okienku.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:31

plutoi ten jacht jest warty wiecej niz wszystko inne ? Smiesznie to zabrzmi i zaraz wyczytam, ze tak tylko mowie, a zrobilbym to samo. Ale dla mnie sa wazniejsze rzeczy niz pieniadze,trzeba tylko do tego dojsc. Mnie np nie rajcowaloby zycie w metropoli, bez kawalka zieleni i codzienna jazda Porsche i objadanie sie w najdrozszych restauracjach. Mnie ciagnie w inna strone. Tak jak mowie wybor nie byl miedzy zyciem w nedzy, czy na styk, a zyciem w dobrobycie. Wybor byl miedzy zyciem na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie finansowym, sportowym z ambicjami, a miedzy zyciem na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wysokim poziomie finansowym.

Cabrini Carvalho jako przecinak, potrafiacy cos zagrac bylby swietny. Niestety pewnie kilka zespolow w lato o niego zawalczy.

Wyjdzie ze w lato bedziemy potrzebowac dwoch srodkowych. Jeden potrafiacy cos podryblowac, a drugi silny/przecinak. No i prawa obrona...

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:33

Robaku pisze:Obecnie Rincon ogarnie nieobecność takiego Leminy i niemożnosc Asy. Ważne zeby pozbyć się Hernanesa to powinieen być top projekt dla Marotty na styczeń.
Póki co, o ile przebąkuje się coś w kontekście Hernanesa, to pisze się jedynie o wypożyczeniu, więc i tak nas to nie urządza. Co jak co, ale zbędni nam gracze nie cieszą się żadnym uznaniem/zainteresowaniem na rynku.

Gagliardini za 30 mln to wynik trendu, jaki obserwujemy w ostatnim czasie. Gość póki co za wiele nie pokazał, a już daje się za niego takie kwoty. :facepalm:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 20:34

Dimebag - no nie wygląda to tak jak ty przedstawiasz bo:
ad.Hernanes - odrzucił co prawda ofertę od Chińczyków, ale podobną z Genuą jest w stanie siędogadać. Tutaj była mowa o tym, ze to bysmy płacili częśc jego pensji. Sam Preziosi mówił, że jest bardzo mocno zainteresowany Brazolem.

ad. Asamoah tutaj pojawiaą się sprzeczne informacje. Jedne mówiące o tym, że Asa pójdzie na wypożyczenie, żeby się odbudować, inne, że Ghańczyk zostaniej z nami i w Juve spróbuje powalczyć. Dzisiaj jest 2.01 - do końca miecha mnóstwo czasu.

Ad Tolisso i Dahoud - nie ma według mnie szansy żadnej na tych zawodników zimę - jęsli coś możemy o nich powalczyć w lato.

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 21:00

Za chwile odejdzie nam kolejny trener bo on swoje a zarzad swoje a przeciez to trener jest rozliczany za wyniki, mowia glosno ze chca LM wiec niech dadza mu kadre na miare LM

NIech konczy sie ta przerwa swiateczna i niech wracaja do grania bo frustracja po Superpucharze ze mnie nie zeszła a widzac dotychczasowy styl gry a oczekiwania i ruchy w mercato to moze sie skonczyc niezlym kiblem

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 21:11

Wypożyczenie Hernanesa w styczniu nic nam nie daje. To już wolę żeby został do końca sezonu i w razie konieczności grał ze słabymi rywalami w Serie A. Mimo całej niechęci przyda się ktoś kto będzie w stanie odciążyć Marchisio. Od przyszłego sezonu również Lemina i Asamoah są do odstrzału. Kwadwo pewnie nie sprzedamy, ale trzeba przestać go liczyć jako zawodnika tej drużyny.

W lecie priorytetem powinien być Tolisso, który podobno jest wysoko na naszej liście życzeń. Dla mnie to bardziej ofensywna i techniczna wersja Vidala. W dodatku jest naprawdę dobry w pojedynkach powietrznych, co zdecydowanie nie jest mocną stroną naszych obecnych pomocników. Z racji wieku może jeszcze poczynić duże postępy. Poziomu Arturo oczywiście nie prezentuje, przede wszystkim brakuje mu umiejętności defensywnych żeby w takim stopniu dominować nad rywalami, a i słabsza noga jest wyraźnie do poprawy, niemniej na gotowego zawodnika tej klasy raczej nie mamy co liczyć.

Jeśli nadal po głowie chodzić by nam miał N'Zonzi, czyli rosły i silny defensywny pomocnik to wolałbym żebyśmy zainteresowanie przerzucili na Williama Carvalho. Na chwilę obecną to chyba jedyny godny uwagi zawodnik o takiej charakterystyce.

Poza tym ucieszy mnie każdy młody zawodnik z tego grona: Dahoud, Goretzka, Bakayoko, Tielemans, Kessie, Milinkovic-Savic.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 22:34

Nie wiem czy wszyscy już widzieli czy nie ale Witsel ma dostać 20mln euro za rok gry u żółtych. :rotfl: Ktoś się jeszcze dziwi dlaczego ich wybrał?
http://www.football-italia.net/96301/wi ... C80m-china

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 22:39

no, więc tym bardziej więcej szacunku dla hernanesa, bo zasada mierny, ale wierny, w jego przypadku zdała egzamin ;]

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 23:02

Arbuzini dobrze prawi, Włoch czy nie Włoch, ale prawie 30 mln za Gagliardiniego to przesada w tym momencie. A Witsel no cóż, widać ma ambicję zrobienia fortuny a nie wygrania czegoś w piłce. I faktycznie następca Pogby tyle, że jeden poszedł trzepać forsę w PL a drugi w Chinach :smile:

A nasze zimowe okienko chyba się już zamknęło nim się na poważnie otworzyło.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2017, 23:30

Witsel dobrze zrobil, ze poszedl do Chin skoro mu takie siano zaoferowali.

La fidanzata d'Italia
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2017, 01:42

http://www.goal.com/en/news/14222/trans ... ID=HP_BN_6

A papcio wenger chce naszego Czarodzieja do siebie - niby.

Kolega chodzi podjarany ze Dybala w Realu w lato i takie inne.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany