Mercato (Zima 2017)
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Moim zdaniem powinniśmy sobie dać spokój z jakimikolwiek transferami w zimę i wydawaniem pieniędzy. Było na to lato.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Robaku
- Juventino
Mateja Keżman agent Milinkovicia Savicia wyjaśnia, że nikt z nim nie rozmawiał nt. transferu do Juve.
Moim zdaniem - według Marotty Rincon zamyka temat transferów IN zimą, według Maxa - chcemy jeszcze jednego i tutaj wchodzi już wspolne zdanie tj. jeśli bedzie okazja w zimowe okienko cos zrobic to trzeba - jesli nie - to zostaniemy z czym mamy.
Ważne dla mnie jest to,żeby pozbyc sie Asy i Hernanesa.
Moim zdaniem - według Marotty Rincon zamyka temat transferów IN zimą, według Maxa - chcemy jeszcze jednego i tutaj wchodzi już wspolne zdanie tj. jeśli bedzie okazja w zimowe okienko cos zrobic to trzeba - jesli nie - to zostaniemy z czym mamy.
Ważne dla mnie jest to,żeby pozbyc sie Asy i Hernanesa.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Otóż to. Nikogo sensownego raczej w zimowym okienku nie wyrwiemy. SerieA wygramy raczej bez wzmocnień, choć nawet ten Rincon wydaje się, że się przyda. A w lato jazda z wzmocnieniem prawej obrony i przede wszystkim pomocy, bo obecna zupełnie nie zdaje rezultatu. Poza Marchisio, Pjaniciem i ostatnio bez formy Khedirą nie mamy pomocy i ta pozycja wymaga poważnej inwestycji. Marzy mi się trio jakie raczyło nas w ostatnich sezonach. Kogoś na kształt Pogby (Marchisio), Vidala i Pirlo. O ile tego ostatniego może w pewnym stopniu zmienić Pjanić, o tyle Pogby a przede wszystkim Vidala nie ma kto w obecnej kadrze w zastąpić.LukaszG / DLuGi pisze:Moim zdaniem powinniśmy sobie dać spokój z jakimikolwiek transferami w zimę i wydawaniem pieniędzy. Było na to lato.
Liczę więc, że w lato ściągniemy co najmniej dwójkę świetnych pomocników. Jednego dryblera, który z piłką potrafi minąć 2-3 rywali robiąc tym samym przewagę. No i drugiego przecinaka, który wyczyści większość akcji, będzie pressował rywali i znajdzie się pod bramką przeciwnika w odpowiednim momencie.
Innych lig nie oglądam więc nie wiem, kto może być następcą w/w dwójki, ale wiem, że szanowne JuvePoland takie propozycje podsunie

- Robaku
- Juventino
SS zupełna racja, nie ma co się silić obecnie na zawodników z topu bo żaden nie przyjdzie.
Trzeba ew. zrobić sprzedaże,skumulować hajs i czekac na lato.
Jeśli Mandzur w lato odejdzie - według mnie - możliwe, do teog Lichy - mozemy zgromadzić fajną sumkę na zawodników, których obeserwujemy od lat. np. Marco, Dahoud. ew. ten Galiardini jeśli nadal by się mocno rozwijał.
Obecnie Rincon ogarnie nieobecność takiego Leminy i niemożnosc Asy. Ważne zeby pozbyć się Hernanesa to powinieen być top projekt dla Marotty na styczeń.
Trzeba ew. zrobić sprzedaże,skumulować hajs i czekac na lato.
Jeśli Mandzur w lato odejdzie - według mnie - możliwe, do teog Lichy - mozemy zgromadzić fajną sumkę na zawodników, których obeserwujemy od lat. np. Marco, Dahoud. ew. ten Galiardini jeśli nadal by się mocno rozwijał.
Obecnie Rincon ogarnie nieobecność takiego Leminy i niemożnosc Asy. Ważne zeby pozbyć się Hernanesa to powinieen być top projekt dla Marotty na styczeń.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
W zimie się raczej nie pozbędziemy ani Hernanesa (niby jakieś szanse są), ani tym bardziej Asy (chyba, że zgłoszą się po niego Chińczycy, a on zaakceptuje ofertę). Mimo przyjścia Rincona ponoć Allegri chce jeszcze jednego pomocnika. Z poważnych nazwisk są wymieniani tylko Tolisso i Dahoud (obaj raczej mało prawdopodobni do wyciągnięcia zimą bez jakiejś świetnej oferty). Natomiast wydawanie kasy na Luiza Gustavo mija się z celem i lepiej zostać z obecnym składem, a ewentualne roszady dokonać dopiero w letnim okienku.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
plutoi ten jacht jest warty wiecej niz wszystko inne ? Smiesznie to zabrzmi i zaraz wyczytam, ze tak tylko mowie, a zrobilbym to samo. Ale dla mnie sa wazniejsze rzeczy niz pieniadze,trzeba tylko do tego dojsc. Mnie np nie rajcowaloby zycie w metropoli, bez kawalka zieleni i codzienna jazda Porsche i objadanie sie w najdrozszych restauracjach. Mnie ciagnie w inna strone. Tak jak mowie wybor nie byl miedzy zyciem w nedzy, czy na styk, a zyciem w dobrobycie. Wybor byl miedzy zyciem na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie finansowym, sportowym z ambicjami, a miedzy zyciem na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wysokim poziomie finansowym.
Cabrini Carvalho jako przecinak, potrafiacy cos zagrac bylby swietny. Niestety pewnie kilka zespolow w lato o niego zawalczy.
Wyjdzie ze w lato bedziemy potrzebowac dwoch srodkowych. Jeden potrafiacy cos podryblowac, a drugi silny/przecinak. No i prawa obrona...
Cabrini Carvalho jako przecinak, potrafiacy cos zagrac bylby swietny. Niestety pewnie kilka zespolow w lato o niego zawalczy.
Wyjdzie ze w lato bedziemy potrzebowac dwoch srodkowych. Jeden potrafiacy cos podryblowac, a drugi silny/przecinak. No i prawa obrona...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Póki co, o ile przebąkuje się coś w kontekście Hernanesa, to pisze się jedynie o wypożyczeniu, więc i tak nas to nie urządza. Co jak co, ale zbędni nam gracze nie cieszą się żadnym uznaniem/zainteresowaniem na rynku.Robaku pisze:Obecnie Rincon ogarnie nieobecność takiego Leminy i niemożnosc Asy. Ważne zeby pozbyć się Hernanesa to powinieen być top projekt dla Marotty na styczeń.
Gagliardini za 30 mln to wynik trendu, jaki obserwujemy w ostatnim czasie. Gość póki co za wiele nie pokazał, a już daje się za niego takie kwoty.

- Robaku
- Juventino
Dimebag - no nie wygląda to tak jak ty przedstawiasz bo:
ad.Hernanes - odrzucił co prawda ofertę od Chińczyków, ale podobną z Genuą jest w stanie siędogadać. Tutaj była mowa o tym, ze to bysmy płacili częśc jego pensji. Sam Preziosi mówił, że jest bardzo mocno zainteresowany Brazolem.
ad. Asamoah tutaj pojawiaą się sprzeczne informacje. Jedne mówiące o tym, że Asa pójdzie na wypożyczenie, żeby się odbudować, inne, że Ghańczyk zostaniej z nami i w Juve spróbuje powalczyć. Dzisiaj jest 2.01 - do końca miecha mnóstwo czasu.
Ad Tolisso i Dahoud - nie ma według mnie szansy żadnej na tych zawodników zimę - jęsli coś możemy o nich powalczyć w lato.
ad.Hernanes - odrzucił co prawda ofertę od Chińczyków, ale podobną z Genuą jest w stanie siędogadać. Tutaj była mowa o tym, ze to bysmy płacili częśc jego pensji. Sam Preziosi mówił, że jest bardzo mocno zainteresowany Brazolem.
ad. Asamoah tutaj pojawiaą się sprzeczne informacje. Jedne mówiące o tym, że Asa pójdzie na wypożyczenie, żeby się odbudować, inne, że Ghańczyk zostaniej z nami i w Juve spróbuje powalczyć. Dzisiaj jest 2.01 - do końca miecha mnóstwo czasu.
Ad Tolisso i Dahoud - nie ma według mnie szansy żadnej na tych zawodników zimę - jęsli coś możemy o nich powalczyć w lato.
- kawek
- Juventino
Za chwile odejdzie nam kolejny trener bo on swoje a zarzad swoje a przeciez to trener jest rozliczany za wyniki, mowia glosno ze chca LM wiec niech dadza mu kadre na miare LM
NIech konczy sie ta przerwa swiateczna i niech wracaja do grania bo frustracja po Superpucharze ze mnie nie zeszła a widzac dotychczasowy styl gry a oczekiwania i ruchy w mercato to moze sie skonczyc niezlym kiblem
NIech konczy sie ta przerwa swiateczna i niech wracaja do grania bo frustracja po Superpucharze ze mnie nie zeszła a widzac dotychczasowy styl gry a oczekiwania i ruchy w mercato to moze sie skonczyc niezlym kiblem
- Arbuzini
- Juventino
Wypożyczenie Hernanesa w styczniu nic nam nie daje. To już wolę żeby został do końca sezonu i w razie konieczności grał ze słabymi rywalami w Serie A. Mimo całej niechęci przyda się ktoś kto będzie w stanie odciążyć Marchisio. Od przyszłego sezonu również Lemina i Asamoah są do odstrzału. Kwadwo pewnie nie sprzedamy, ale trzeba przestać go liczyć jako zawodnika tej drużyny.
W lecie priorytetem powinien być Tolisso, który podobno jest wysoko na naszej liście życzeń. Dla mnie to bardziej ofensywna i techniczna wersja Vidala. W dodatku jest naprawdę dobry w pojedynkach powietrznych, co zdecydowanie nie jest mocną stroną naszych obecnych pomocników. Z racji wieku może jeszcze poczynić duże postępy. Poziomu Arturo oczywiście nie prezentuje, przede wszystkim brakuje mu umiejętności defensywnych żeby w takim stopniu dominować nad rywalami, a i słabsza noga jest wyraźnie do poprawy, niemniej na gotowego zawodnika tej klasy raczej nie mamy co liczyć.
Jeśli nadal po głowie chodzić by nam miał N'Zonzi, czyli rosły i silny defensywny pomocnik to wolałbym żebyśmy zainteresowanie przerzucili na Williama Carvalho. Na chwilę obecną to chyba jedyny godny uwagi zawodnik o takiej charakterystyce.
Poza tym ucieszy mnie każdy młody zawodnik z tego grona: Dahoud, Goretzka, Bakayoko, Tielemans, Kessie, Milinkovic-Savic.
W lecie priorytetem powinien być Tolisso, który podobno jest wysoko na naszej liście życzeń. Dla mnie to bardziej ofensywna i techniczna wersja Vidala. W dodatku jest naprawdę dobry w pojedynkach powietrznych, co zdecydowanie nie jest mocną stroną naszych obecnych pomocników. Z racji wieku może jeszcze poczynić duże postępy. Poziomu Arturo oczywiście nie prezentuje, przede wszystkim brakuje mu umiejętności defensywnych żeby w takim stopniu dominować nad rywalami, a i słabsza noga jest wyraźnie do poprawy, niemniej na gotowego zawodnika tej klasy raczej nie mamy co liczyć.
Jeśli nadal po głowie chodzić by nam miał N'Zonzi, czyli rosły i silny defensywny pomocnik to wolałbym żebyśmy zainteresowanie przerzucili na Williama Carvalho. Na chwilę obecną to chyba jedyny godny uwagi zawodnik o takiej charakterystyce.
Poza tym ucieszy mnie każdy młody zawodnik z tego grona: Dahoud, Goretzka, Bakayoko, Tielemans, Kessie, Milinkovic-Savic.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Nie wiem czy wszyscy już widzieli czy nie ale Witsel ma dostać 20mln euro za rok gry u żółtych. :rotfl: Ktoś się jeszcze dziwi dlaczego ich wybrał?
http://www.football-italia.net/96301/wi ... C80m-china
http://www.football-italia.net/96301/wi ... C80m-china
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Arbuzini dobrze prawi, Włoch czy nie Włoch, ale prawie 30 mln za Gagliardiniego to przesada w tym momencie. A Witsel no cóż, widać ma ambicję zrobienia fortuny a nie wygrania czegoś w piłce. I faktycznie następca Pogby tyle, że jeden poszedł trzepać forsę w PL a drugi w Chinach 
A nasze zimowe okienko chyba się już zamknęło nim się na poważnie otworzyło.
A nasze zimowe okienko chyba się już zamknęło nim się na poważnie otworzyło.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
http://www.goal.com/en/news/14222/trans ... ID=HP_BN_6
A papcio wenger chce naszego Czarodzieja do siebie - niby.
Kolega chodzi podjarany ze Dybala w Realu w lato i takie inne.
A papcio wenger chce naszego Czarodzieja do siebie - niby.
Kolega chodzi podjarany ze Dybala w Realu w lato i takie inne.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.