Serie A 16/17 (17): JUVENTUS 1-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 14:21

szczypek pisze:
Vincitore pisze:Premium Sport donosi o 3-4-1-2 z Pjaniciem za plecami Mandzukicia i Higuaina, w obronie Benatia obok Ruganiego i Chielliniego.
Czyli 3-5-2, bo w tej "4" pewnie Lichtsteiner/Cuadrado, Marchisio, Khedira i Evra/Sandro, także bez taktycznej rewolucji.
Dokładnie, wiadomo, że to nie będzie docelowo 3412 a najzwyczajniejsze w świecie 352 z Pjaniciem mającym ciut więcej zadań ofensywnych.

Ciekaw jestem zestawienie naszego środka obrony, Rugani na "Bonuccim"? z całej trójki fakt faktem najlepiej piłkę wyprowadza Chiellini (jak mu się fantazja nie włączy i nie wymyśli zagrania, którego nawet Pirlo by nie zrealizował), ale jakoś nie wyobrażam go sobie w centralnej części defensywy.

Oby Cuadrado na prawej stronie, bo jak betonowy Rychu to...

pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 16:22

Zaprawde powiadam Wam będzie Rysiu solówka, to nie uniknione :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 18:34

Liczyłem na Dybalę od początku, ale z drugiej strony wrzucenie go na zmęczonego rywala też pewnie przyniosłoby owoce. Mandżukić w dobrej formie, a Paulo pokazał ostatnio z Torino, że praktycznie sam radzi sobie z 3/4 rywali jednocześnie, co może być przydatne zwłaszcza w końcówce spotkania. Nie zamierzam psioczyć, o ile Pjanić faktycznie zagra tuż za plecami pary napastników.

Trzeba zabić tę ligową rywalizację już jutro, przy okazji zapewniając sobie tytuł Campioni d'Inverno. Fani rzymian oczywiście myślą o zwycięstwie, ale powiedzmy sobie szczerze, że, choć to tylko piłka, nic na nie nie wskazuje i szanse na ogranie nas mają niewielkie. Spalletti wyjątkowo nie lubi z nami grać, 1 zwycięstwo (jeszcze zdaje się w CI) - ta statystyka mówi wszystko. Trochę śmieszy twierdzenie włoskich mediów, że to sfida Scudetto. Roma ma bardzo wiele do stracenia, a przy ich ewentualnym zwycięstwie i tak bylibyśmy liderem, więc z czym do ludzi. Nasi jak zwykle koncentrują się przed meczem na pracy, niektórzy zawodnicy Romy w swoich przedmeczowych wypowiedziach zdążyli już swoim zwyczajem odpłynąć. Ciekawe, czy zaryzykują z Salahem tuż po kontuzji.

Wyrównanie rekordu ligowego, jeśli chodzi o wygrane mecze ligowe rozegrane u siebie, nie możemy tego zepsuć. Potem będziemy mieć na JS dużo łatwiejszego rywala, więc możemy klepnąć to osiągnięcie. Do tego ilość punktów zdobytych w jednym roku.

Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 20:52

Pjanic bardzo dobrze wygląda za plecami napastników, wygląda jakby dużo bardziej mu ,,się chciało''. Ciekaw jestem tego meczu, chcę 3pkt i na pewno nie będzie łatwo i przyjemnie.

P.s Wiadomo ile biletów się sprzedało? Będzie jutro komplet na JS?

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 20:55

Hed pisze: P.s Wiadomo ile biletów się sprzedało? Będzie jutro komplet na JS?
Jeszcze wczoraj czytałem, że można kupić bilety. Sektor Romy wyprzedany w 40 minut.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2016, 22:01

CavAllano pisze:
Jeszcze wczoraj czytałem, że można kupić bilety. Sektor Romy wyprzedany w 40 minut.
mozna było kupic mocno pojedyncze bilety. Jutro komplet. mnie nie udalo sie kupic 3 miejsc obok siebie 40 minut po rozpoczeciu sprzedazy dla J Memeber, .

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 08:34

CavAllano pisze:
Że też chce im się oglądać kolejny wpierdziel ? :prochno:

Obrazek
Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 10:39

Witam. Spieszę się do pracy dlatego zwrócę się do was bezpośrednio a nie będę szukał w poprzednich tematach, będzie szybciej. Niestety meczu dzisiaj nie obejrzę i potrzebowałbym stronkę gdzie będzie można obejrzeć cały mecz, najlepiej bez zdradzania wyniku. Najlepiej tak do 3 godzin po zakończeniu meczu. Ktoś ma wiedzę na ten temat?

Obrazek
Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 10:40

Zrobić z nimi drugie Sassuolo :) Zbyt pewni siebie znowu romaniści, optymiści. Bęc bęc i święta.

:allegri: na śmietnik
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 11:00

Lato1897 pisze:Witam. Spieszę się do pracy dlatego zwrócę się do was bezpośrednio a nie będę szukał w poprzednich tematach, będzie szybciej. Niestety meczu dzisiaj nie obejrzę i potrzebowałbym stronkę gdzie będzie można obejrzeć cały mecz, najlepiej bez zdradzania wyniku. Najlepiej tak do 3 godzin po zakończeniu meczu. Ktoś ma wiedzę na ten temat?
http://www.fullmatchesandshows.com Tutaj będzie na bank, ale nie gwarantuje, że 3 godziny po meczu. Nie ma za co ;)

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:13

Najnowsze wieści mówią że zarówno i Peres u którego podejrzewano poważna kontuzje później okazało się że skrecenie/ podkrecenie kostki i miał puazowac 3 tygodnie i Salah który miał wrócić dopiero po PNA ozdrowieli na mecz z Juve a pierwszy może wyjść nawet w pierwszym składzie rzymianie mają takie ciśnienie że nie wystawili bo chyba tylko zawodnika z urwana noga byleby nam dołożyć my z kolei mając zdrowego Kielona i pracującego parę dni z grupą Barze możemy wyjść duetem Benatia- Rugani Jeśli szybki zaczniemy strzelanie to któryś z rzymskich muszkieterów Radja- De Rossi- Strootman nie dokonczy tego meczu
FJ!!

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:24

Lemina wrzuca na insta:

Zazwyczaj jak się tak dzieje to wychodzi w podstawie. Oby to on zagrał zamiast Sturaro. Media jednak widzą to inaczej.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:41

Media awizuja Sturaro, ale mam nadzieje, ze na wlasne zyczenie nie rozpoczniemy meczu w "dziesiatke". Chyba, ze Wloch jakims cudem wejdzie nagle o kilka poziomow wyzej, po podpisaniu nowego kontraktu rzecz jasna. :smile:

Ciekawe kto ze skladu Romy poleci za czerwona. :lol: Jesli wynik bedzie dla nich niekorzystny, nie wytrzymaja cisnienia.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 12:55

CavAllano pisze:Media awizuja Sturaro, ale mam nadzieje, ze na wlasne zyczenie nie rozpoczniemy meczu w "dziesiatke". Chyba, ze Wloch jakims cudem wejdzie nagle o kilka poziomow wyzej, po podpisaniu nowego kontraktu rzecz jasna. :smile:
9, Lichy jeszcze.

Media są raczej zgodne. 4-3-1-2. Buffon- Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Alex Sandro- Khedira, Marchisio, Sturaro- Pjanic- Mandzukic, Higuain.

Nie chcę siać pesymizmu, ale Spaletti chyba nie wie, jaką przysługę mu robi Allegri. Lichy gra, bo nie ma kto, chyba, że Barzagli. Już tak grał ze świetnym skutkiem. Za Szwajcara można postawić manekina z pedetu i nie będzie różnicy.
Kolejna pozycja to Sturaro. Czy Allegri bierze pod uwagę, że Lemina za chwilę jedzie i nie bedzie go 1,5 msc.? Chcę tylko przypomnieć, że w Styczniu mamy 2 mecze (chyba, że odpadniemy) w PW i 4 ligowe, więc miejsce dla Włocha by się znalazło. O jego formie nawet nie wsomnę.
No i Mario, mimo dobrej formy, jego wślizgi i bieganie od rywala do rywala nie wykreuje nam sytuacji strzeleckich. Nasza kreatywność to Pjanić. Powrót Dybali to kabaret, miał grać z Atalantą, tymczasem on zalicza epizodyczne role. To nawet Marchiso szybciej dostał szansę od 1 minuty. Różnica jest taka, że gdyby zaczął od początku, zagrałby minimum 45 min. Wchodząc z ławki, stanie sięto najwcześniej ok 65-70 min. Widać róznicę prawda?

W Romie natomiast cudowne uzdrowienia :ok: Sky i gazzetta awizuje Salah od początku. Tu się nie kalkuluje.

Niech Allegri się obroni tymi wyborami. Mamy to wygrać, żaden inny rezultat nie wchodzi w grę.

Przypomnę jeszcze tylko, że kartki z ligi przechodzą na SPW. Nikt nie jest zagrożony, oby bez żadnej czerwonej :ok:

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2016, 13:09

CavAllano pisze:Media awizuja Sturaro, ale mam nadzieje, ze na wlasne zyczenie nie rozpoczniemy meczu w "dziesiatke". Chyba, ze Wloch jakims cudem wejdzie nagle o kilka poziomow wyzej, po podpisaniu nowego kontraktu rzecz jasna. :smile:

Ciekawe kto ze skladu Romy poleci za czerwona. :lol: Jesli wynik bedzie dla nich niekorzystny, nie wytrzymaja cisnienia.
A ja wolę go, szczególnie na Romę. Łysy z nowym kontraktem poskrobie po achillesach kogo trzeba żeby zobaczyli, że przyjechali do lidera pod każdym względem nie tylko na mecz ale po wpierdziel i tyle. Lemina później na dobitkę i gra ;)

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
Zablokowany