# 10 Paul Pogba
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
I tyle? Pojechałeś po gościu, a teraz nic? "z minutami rzeczywiście"? Maly, litości. Zbudowałeś swojego posta wokół tej kartki, teraz próbujesz przenieść winę na pozostałych zawodników. Maly, litości.Maly pisze:ps. z minutami rzeczywiście, jakoś gol Kante wydawał mi się już grubo po 80 minucie
Pogba jest na razie w Utd słaby i jeden błyskotliwy mecz w LE tego nie zmieni.
- Janko muzykant
- Juventino
Ewidentnie widać na początku tego GIFa, że Polpo w tej sytuacji odpowiadał za Kante. Nie wrócił za nim, tzn. podreptał za Kante jak ten przyśpieszył, a potem już najzwyczajniej w świecie było za późno. Bramka na konto Pogby.Maly pisze:na prawdę nie wiem jak miałby odebrać mu piłkę w tej akcji... pytanie powinno brzmieć gdzie byli i co robili pozostali ale nie akurat Pogba, np. dlaczego obrońca idzie "na raz" albo dlaczego nikt inny nie wraca ;]Wojtek pisze:Postawa Pogby przy bramce Kante na 4:0![]()
- SKAr7
- Juventino
Smalling miał do wyboruzagroo pisze:Dla mnie to ten Smalling zachował się jak amator i na 16 metrze dał się zrobić na raz jak dziecko. Cała postawa drużyny to po prostu śmiech na sali a Pogba dostosowuje się do reszty.
-pójść w lewo i odsłonić Kantemu czysty strzał na bramkę
-pójść w prawo i dać możliwość złożenia się na prawą nogę
-stać w miejscu i wyglądać jak dureń
Papier-kamień-nożyce i wybrał opcję bardziej uciążliwą dla Francuza. A obstawiać musiał, bo Pogbuś nie wykonał planu A, czyli w ogóle nie dopuszczenia do łatwego przyjęcia przez Kante, planu B, czyli zaasekurowania "mniej groźnej strony", ani planu C, czyli naciśnięcie na gracza Chelsea, żeby ten nie mógł oddać niekrytego strzału.
Ale ostatnie zdanie jak najbardziej prawdziwe. Chyba już widziałem u połowy składu takie rzeczy jak powyżej.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Kante pobiegł za plecami Pogby a przed twarzą kogośtam, na środku boiska raczej nie ma krycia indywidualnego (szczególnie nikt nie kryje przecinaka) więc pisanie "Pogba za niego odpowiadał" jest lekko śmieszne bo Kante ucieka przed oczami "kogośtam" i ten "ktośtam" to dopiero nie robi nic w tej akcji, Pogba chociaż wracał i na prawdę nie widzę w tym jego winy, że był spóźniony bo był tyłem do niego a napiszę to jeszcze raz - nie krył go indywidualnie i nie odpowiadał za niego
@szczypek: a co mam napisać więcej niż, że się pomyliłem co do minuty? cała reszta odnośnie możliwości odbioru piłki bez żółtej kartki, która byłaby bezsensowna (tak jak ta którą dostał) dalej jest prawdziwa a to ona była głównym powodem zabrania głosu w dyskusji
zejdźcie z PP bo to się robi tak śmieszne jak wytykanie błędów Moracie sezon temu - wtedy "przewracał się" a teraz "wymusza faule" jak można przeczytać w jego temacie
tutaj byłoby "wina kogośtam" a nie "wina Pogby" no ale, że to Pogba od nas odszedł... :roll:
@szczypek: a co mam napisać więcej niż, że się pomyliłem co do minuty? cała reszta odnośnie możliwości odbioru piłki bez żółtej kartki, która byłaby bezsensowna (tak jak ta którą dostał) dalej jest prawdziwa a to ona była głównym powodem zabrania głosu w dyskusji
zejdźcie z PP bo to się robi tak śmieszne jak wytykanie błędów Moracie sezon temu - wtedy "przewracał się" a teraz "wymusza faule" jak można przeczytać w jego temacie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Gwoli ścisłości na stronie głównej pojawiają się tematy z obszaru "Juventus", do którego między innymi należy dział "Grali w Juve/Historia" i stąd ich obecność w tym miejscu, a nie tematy ściśle związane z Juventusem.Sila Spokoju pisze::hellyes:Shadow Marshall pisze:Dajcie już spokój - jak nie Morata to Pogba. Goście odeszli z Juve...może tego żałują, a może nie. To dopiero początek sezonu i póki co wychodzi na to, że obaj źle zrobili z punktu widzenia sportowego. Nie ma co płakać nad nimi. To, że są w swoich obecnych klubach to była ich decyzja i sami się na te przeprowadzki zgodzili.
Proponuje zamknąć ten temat jak i ten o Moracie bo niedługo nawet jak któryś z nich pierdnie to będzie się z tego powodu ciągnęła tutaj dyskusja na kilka stron.
Swoją drogą na głównej miały być wyświetlane/promowane tylko tematy dotyczące Juve, a wyświetlają się też takie kwiatki jak Paul Pogba czy Alvaro Morata, czyli piłkarze, których w Juventusie już nie ma. Na tej samej zasadzie mogłyby się wyświetlać tematy pt. ,,SerieA 2016/17" czy "LM 2016/17" bo przecież Juventus uczestniczy w tych rozgrywkach.
Ja jednak ze swojej strony proponuję zamknąć te tematy tak jak wspomniał o tym Shadow.
Osobiście też jestem zdania, że brakuje nam Pogby, bo jak na razie Pjanic nie zastępuję go ani w ataku, ani tym bardziej w obronie. Inna sprawa, że Polpo w obecnej formie to nie byłoby żadne wzmocnienie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Kicek7
- Juventino
Oparłeś swój poprzedni post o to, ze Pogba dostałby drugą żółtą więc przestań się wykręcać i przyznaj do błędu. Pokaż, że potrafisz :lol:Maly pisze: @szczypek: a co mam napisać więcej niż, że się pomyliłem co do minuty? cała reszta odnośnie możliwości odbioru piłki bez żółtej kartki, która byłaby bezsensowna (tak jak ta którą dostał) dalej jest prawdziwa a to ona była głównym powodem zabrania głosu w dyskusji
- Maly
- Juventino
oparłem o to, że nie dało się odzyskać piłki bez faulu co w efekcie skutkowałoby drugą żółtą - taka subtelna różnica ;] zacytuję:
skreśl sobie "drugą" i to zdanie nic nie traci ze swojego sensubył za zawodnikiem i ew. kontakt skończyłby się drugą żółtą a przypomnę ci - było już 3-0
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ein
- Juventino
Zawsze chyba lepiej wyłapać kartkę niż stracić bramkę ?
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- szczypek
- Juventino
No sry, ale międzyMaly pisze:skreśl sobie "drugą" i to zdanie nic nie traci ze swojego sensu
aMaly pisze:Pogba miał już kartkę, był za zawodnikiem i ew. kontakt skończyłby się drugą żółtą a przypomnę ci - było już 3-0 i kilka minut do końca
jest różnica jak między Higuainem a Amaurim. Wytłumaczę Ci, cytat pierwszy mówi o tym, że bez sensu na kilka minut przed końcem meczu wyłapać czerwoną kartkę przy wyniku 0:3. W drugim, że przy wyniku 0:3 nie warto grać o wynik, bo mecz już i tak jest przegrany a czy będzie to 0:3, 0:4 czy 0:8 nie ma znaczenia.był za zawodnikiem i ew. kontakt skończyłby się żółtą a przypomnę ci - było już 3-0
Znowu się kompromitujesz, po co? Mieli 20 minut czasu, mogli jeszcze strzelić nawet nie 3 a 4 bramki i ten mecz wygrać. Można się pomylić i ok, ale jeśli jedziesz po kimś, że nie myśli a sam walisz konkretnego babola to wypadałoby go chociaż przeprosić, bo to Ty w tym poście nie pomyślałeś.
- Maly
- Juventino
ja nie pomyślałem? przecież to wy piszecie, że Pogba truchtał i że gol to jego wina
mecz był przegrany a Pogba mógł go skosić dopiero w polu karnym - w jaki sposób miałoby to ratować wynik?
(tylko proszę nie odpisuj, że karny to jeszcze nie bramka)

mecz był przegrany a Pogba mógł go skosić dopiero w polu karnym - w jaki sposób miałoby to ratować wynik?

(tylko proszę nie odpisuj, że karny to jeszcze nie bramka)
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- szczypek
- Juventino
Czy ja gdzieś napisałem, że gol to jego wina?Maly pisze:ja nie pomyślałem? przecież to wy piszecie, że Pogba truchtał i że gol to jego wina![]()
Napisałem, że zbudowałeś swoją wypowiedź na argumencie, że byłaby to czerwona kartka, a że mecz przegrany i kilka minut do końca, to nie miałaby ona żadnego sensu. Tymczasem okazało się, że do końca meczu minut zostało trochę więcej, a kartka byłaby po prostu żółta.
Nie będę polemizował na temat tego co Pogba mógł zrobić w tej akcji a czego nie, czy byłby karny czy nie (wiem, że wygodne dla Ciebie jest obecnie przeniesienie tej dyskusji na taki własnie wymiar, bo tu możesz mieć racje), wyraziłem wyłącznie opinie o Twojej wypowiedzi, która była po prostu głupia.
Gdybyś pomyślał od razu napisałbyś o karnym, a nie o czerwonej kartce, rozwodząc się nad jej sensem.
- wojczech7
- Juventino
Zostaw, Szczypek. Z takimi nie warto. Nie ma takiej siły, która sprawiłaby, żeby Mały przyznał się do błędu.szczypek pisze:Czy ja gdzieś napisałem, że gol to jego wina?Maly pisze:ja nie pomyślałem? przecież to wy piszecie, że Pogba truchtał i że gol to jego wina![]()
Napisałem, że zbudowałeś swoją wypowiedź na argumencie, że byłaby to czerwona kartka, a że mecz przegrany i kilka minut do końca, to nie miałaby ona żadnego sensu. Tymczasem okazało się, że do końca meczu minut zostało trochę więcej, a kartka byłaby po prostu żółta.
Nie będę polemizował na temat tego co Pogba mógł zrobić w tej akcji a czego nie, czy byłby karny czy nie (wiem, że wygodne dla Ciebie jest obecnie przeniesienie tej dyskusji na taki własnie wymiar, bo tu możesz mieć racje), wyraziłem wyłącznie opinie o Twojej wypowiedzi, która była po prostu głupia.
Gdybyś pomyślał od razu napisałbyś o karnym, a nie o czerwonej kartce, rozwodząc się nad jej sensem.
---
Co do Pogby - z każdym tygodniem jego historia mnie coraz mocniej irytuje. U nas najpewniej ciągle by błyszczał, pogonilibyśmy prawdopodobnie Inter, Milan i Seville w LM, a i oglądało by się to wszystko przyjemniej. W United niczego wielkiego nie prezentuje, mówiąc delikatnie. Bez Francuza nie grałby gorzej. My gralibyśmy za to zdecydowanie lepiej.
Po co mu to, kurna, już teraz było? :confused2:
edit: Przeczytałem post Małego poniżej i jest tak, jak myślałem. Nie ma ratunku...

Ostatnio zmieniony 25 października 2016, 09:14 przez wojczech7, łącznie zmieniany 2 razy.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
W Manchesterze nawet głupich fryzur już nie robi :placze: biedny Pogba. Okazał się typowo typowym murzynem. Ale kto wie, może jeszcze wszystkim pokaże jaki jest wielki.wojczech7 pisze:Co do Pogby - z każdym tygodniem jego historia mnie coraz mocniej irytuje. U nas najpewniej ciągle by błyszczał, pogonilibyśmy prawdopodobnie Inter, Milan i Seville w LM, a i oglądało by się to wszystko przyjemniej. W United niczego wielkiego nie prezentuje, mówiąc delikatnie. Bez Francuza nie grałby gorzej. My gralibyśmy za to zdecydowanie lepiej.
Po co mu to, kurna, już teraz było? :confused2:

- Maly
- Juventino
przecież przyznałem się do błędu :rotfl: a wy?wojczech7 pisze:Nie ma takiej siły, która sprawiłaby, żeby Mały przyznał się do błędu.

jeszcze raz napiszę chociaż i tak nie macie dobrej woli i umiejętności czytania ze zrozumieniem więc to daremne - wypowiedź oparłem o bezsens przerywania na siłę tej akcji oraz że nie dało się inaczej niż faulem w odpowiedzi na kompletnie oderwaną od rzeczywistości wypowiedź Crunny'ego (Zero woli przerwania tej akcji, odebrania piłki, chociaż utrudnienia rajdu)
natomiast to czy zakończyłaby się ona żółtą, czerwoną czy karnym jest kwestią drugorzędną bo było po prostu już i tak po meczu a PP na prawdę mógł niewiele więcej zrobić (tylko nie pisz szczypek, że "Mieli 20 minut czasu, mogli jeszcze strzelić nawet nie 3 a 4 bramki i ten mecz wygrać")
wy natomiast wolicie jak zwykle próbować zrobić ze mnie błazna zamiast przyznać, że jest jak pisze i po 1 gol to nie wina Pogby a po 2 szansa na odbiór piłki bez faulu/karnego była bliska zeru oraz że to m.in. Crunny powinien przyznać się do błędu w ocenie tej sytuacji :roll:
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?