# 10 Paul Pogba

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Janko muzykant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 16:30

jpjp5 pisze:No własnie nie czesto sie zdarzaja takie pojedynki 1 vs 1, dlatego ocena ze jest slaby w defensywie jest na wyrost.
Tak - zdecydowanie częstsze są pojedynki 2 na 2 :lol:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 17:07

Janko muzykant pisze:
jpjp5 pisze:No własnie nie czesto sie zdarzaja takie pojedynki 1 vs 1, dlatego ocena ze jest slaby w defensywie jest na wyrost.
Pomyliłeś mecz ze swingers party.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 19:17

jpjp5 pisze: Verratti [...] słabe warunki fizyczne

W jego przypadku wypominanie warunków fizycznych jest tak absurdalne jak w przypadku np. Cannavaro (za niski na stopera). Co z tego, że Verratti jest mały, jak trzyma się na nogach lepiej, niż nie jeden 2-metrowy murzyn. Potrafi wręcz przemienić je w atut - jest niesamowicie zwinny.

jpjp5 pisze:w zasadzie nie widziałem żeby przedryblował 2-3 zawodników
Czyli mało meczów Verrattiego oglądasz. Popatrz trochę na PSG, a zapewniam Cię, że takie akcje: w jego wykonaniu zdarzają się bardzo często ( ). Wręcz jego numer popisowy - wyjście spod pressingu z minięciem kilku rywali ( , ).

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 19:38

Il Fenomeno pisze:
jpjp5 pisze: Verratti [...] słabe warunki fizyczne

W jego przypadku wypominanie warunków fizycznych jest tak absurdalne jak w przypadku np. Cannavaro (za niski na stopera). Co z tego, że Verratti jest mały, jak trzyma się na nogach lepiej, niż nie jeden 2-metrowy murzyn. Potrafi wręcz przemienić je w atut - jest niesamowicie zwinny.

jpjp5 pisze:w zasadzie nie widziałem żeby przedryblował 2-3 zawodników
Czyli mało meczów Verrattiego oglądasz. Popatrz trochę na PSG, a zapewniam Cię, że takie akcje: w jego wykonaniu zdarzają się bardzo często ( ). Wręcz jego numer popisowy - wyjście spod pressingu z minięciem kilku rywali ( , ).
Bardziej chodziło mi że główek nie wygra, no ale dobra, co nie oznacza że Pogba nie jest w pierwszej trójce pomocników środkowych na świecie, co próbowałem udowodnić.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2016, 19:51

jpjp5 pisze:Bardziej chodziło mi że główek nie wygra, no ale dobra, co nie oznacza że Pogba nie jest w pierwszej trójce pomocników środkowych na świecie, co próbowałem udowodnić.
Nie wiem jak gra reszta wspomnianych zawodników, ale patrząc na przykład Verrattiego sądzę, że srednio Ci to wyszło, skoro np. próbowałeś mu wytknąć coś (drybling - mijanie kilku przeciwników), co jest jego atutem i firmową akcją.

EoT z mej strony.

Obrazek
Janko muzykant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 20:30

deszczowy pisze:
Janko muzykant pisze:
Pomyliłeś mecz ze swingers party.
Pojedynek jak sama nazwa wskazuje 1v1. :lol:

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 20:43

Pogba z holendrami na swojej pozycji a i tak piach, dodatkowo przegrywaja 1:0 ...

Zero szacunku dla Pogby
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2016, 21:23

o kurna z Feyenoordem,myslicie, ze ten ziomeczek ktory anonsował wygraną w LE lub w PL się tutaj jeszcze zjawi.
Pogba mam nadzieje, ze masz mile czwartki, chociaz za taki hajs... to sam bym sobie skrocil weekend.

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 07:12

Jako inteligentni kibice Juve powinniście mieć szacunek dla naszych byłych graczy za to co zrobili dla Juve, a nie opluwać ich jadem przy pierwszej lepszej okazji.

Dajcie im pograć chociaż sezon i wtedy oceniajcie obiektywnie jak wpasowali się w nowe środowiska, to się tyczy Pogby, Moraty i innych.

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 07:48

To, że był naszym graczem to jedno ale nie wszystko. Liczy się też to jak odchodzi, klasa i cała reszta a w przypadku Pogby nie było ani klasy ani niczego innego. Ja nie opluwam go ale szacunku dla niego nie mam.

Obrazek
mat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2016, 08:33

Nie chcę nikomu przypominać jak wyglądała gra Pogby u nas w zeszlym sezonie na początku. Nie kleiło się więc i Pogba grał marnie. Dajcie mu czas.

zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2016, 16:54

Jak nie idzie to nie idzie ;) Czekam aż w końcu zacznie czarować bo na pewno go na to stać ale chyba póki co ciąży na nim za duża presją.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2016, 00:57

Pogba pewnie odpali, ale kurde...w tym meczu z Watford to obrona United ... :facepalm: żenada totalna. Ja nie wiem jak oni mogli tak okienko przeprowadzić. Wiem, że mieli ciśnienie na Pogbe i Cygana, ale ludzie...o obronie nie można zapominać.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 19 września 2016, 08:04

Ze swietnego trenera jakim byl Mourinho, zostal tylko nadety buc. Mam nadzieje ze Pogba bedzie zalowal odejscia.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2016, 09:38

Jak donoszą portale plotkarskie (Tuttosport :P ) Paul zjawił się w piątek w Vinovo i w ramach przeprosin za swoją "ucieczkę" do Manchesteru podarował wszystkim Rolexy.

Jakby nie patrzeć miły gest, szczególnie że prezent otrzymali nie tylko zawodnicy, ale także sztab techniczny, medyczny i administracja :) Czekamy na zegarki przeprosinowe dla kibiców ;)

Buffon będzie miał kolejnego Rolexa do kolekcji :smile:

-----------------------------------------
EDIT:

@sebatiaen: Ostre słowa jak na 8-latka ;) Przypominam, że transfer nie byłby możliwy gdyby nie zgoda Juventusu. Skoro sprzedaliśmy go za 120 mln (minus prowizja dla Raioli), to znaczy, że na tyle klub wyceniał piłkarza i niedogodności związane ze znalezieniem następcy. Może i Pogbie trochę uderzyła do głowy sodówka, ale w obecnych czasach większości młodych gwiazdek uderza. Widać, że mimo tych gangsta popisówek to w głębi duszy dobry chłopak.
Ostatnio zmieniony 24 września 2016, 10:21 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
ODPOWIEDZ