# 10 Paul Pogba
- pan Zambrotta
- Juventino
to, w jaki sposób kibice Juve wypowiadają się po 3(!) meczach Pogby i United tylko obrazuje ich kompleksy i zwykłą zawiść z odkupienia nam najwartościowszego zawodnika. Nie mieli wpływu na Marottę żeby zostawił Francuza (FM przez przeglądarke odmówił posłuszeńśtwa), więc zostałą tylko internetowa partyzantka ze skromnym zapasem kilku memów, garści statystyk z tyłka i tyle jadu ile język jest w stanie pomieścić, gloria victis :mad2:
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Urzekła mnie Twoja historia ziomeczku, kontynuuj.pan Zambrotta pisze:to, w jaki sposób kibice Juve wypowiadają się po 3(!) meczach Pogby i United tylko obrazuje ich kompleksy i zwykłą zawiść z odkupienia nam najwartościowszego zawodnika. Nie mieli wpływu na Marottę żeby zostawił Francuza (FM przez przeglądarke odmówił posłuszeńśtwa), więc zostałą tylko internetowa partyzantka ze skromnym zapasem kilku memów, garści statystyk z tyłka i tyle jadu ile język jest w stanie pomieścić, gloria victis :mad2:
- Bobby X
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9 razy
2,5/10 :papa:pan Zambrotta pisze:to, w jaki sposób kibice Juve wypowiadają się po 3(!) meczach Pogby i United tylko obrazuje ich kompleksy i zwykłą zawiść z odkupienia nam najwartościowszego zawodnika. Nie mieli wpływu na Marottę żeby zostawił Francuza (FM przez przeglądarke odmówił posłuszeńśtwa), więc zostałą tylko internetowa partyzantka ze skromnym zapasem kilku memów, garści statystyk z tyłka i tyle jadu ile język jest w stanie pomieścić, gloria victis :mad2:

- panlider
- Juventino
Vidal obniżył loty? Dawno większej głupoty nie czytałem. Oglądasz czasem mecze Bayernu? Prawda, początki miał średnie, ale pod koniec poprzedniego sezonu był jednym z najlepszych piłkarzy Bayernu, a i ten sezon zaczął bardzo dobrze.Shadow Marshall pisze:No, ale wiesz Vidal to nie ten sam zawodnik jaki grał u Conte. Teraz tam w Bayernie gra też przyzwoicie, ale widać już, że obniżył loty. Nie jest źle, ale tak jak było to już chyba nie będzie.
Pogba może tam szarpać i ciągnąć, ale tam nie ma co ciągnąć. Pogba w kwiecie wieku, Cygan jest rok/2 od emerytury,a obrona to paralitycy.
Co do Pogby, to nie oglądałem derbów Manchesteru, aczkolwiek cieszy mnie wynik. Nigdy nie przepadałem za United, a po tym, jak Pogba tam odszedł, a ich trenerm został Mourinho moja antypatia w stosunku do tej drużyny wyłącznie wzrosła. Moim zdaniem prawdziwą wartość tej drużyny pokażą najbliższe tygodnie, kiedy zmierzą się z wymagającymi przeciwnikami. Pogby bym nie oceniał po 3 meczach, bo rok temu też bardzo słabo wszedł w sezon. Jego największym problemem jest kwota, jaką za niego zapłaciło United, bo spowodowała, że oczekiwania kibiców Czerwonych Diabłów są ogromne.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vincitore
- Juventino
A ja się podpisuję.pan Zambrotta pisze:to, w jaki sposób kibice Juve wypowiadają się po 3(!) meczach Pogby i United tylko obrazuje ich kompleksy i zwykłą zawiść z odkupienia nam najwartościowszego zawodnika. Nie mieli wpływu na Marottę żeby zostawił Francuza (FM przez przeglądarke odmówił posłuszeńśtwa), więc zostałą tylko internetowa partyzantka ze skromnym zapasem kilku memów, garści statystyk z tyłka i tyle jadu ile język jest w stanie pomieścić, gloria victis :mad2:

Też chciałbym żeby murzyn kiedyś w samotności pochylił się nad swoim wyobrem w karierze i doszedł do wniosku, że jednak mógł wycisnąć się w Turynie jak cytryna i odejsć do Realu/Barcelony, a nie słabszej drużyny w budowie. Daleko mi jednak do zasiadania przed telewizorem i wytykania palcem błędów Francuzowi oraz deprecjonowania jego gry, jeżeli już to robię to oczekuję czegoś extra, bo zawsze to lubiłem w jego grze. Pogba gra przeciętnie, ale są to dopiero trzy mecze, poczekajcie chociaż do końca sezonu, Nedved do stycznia u nas w pierwszym sezonie był jeszcze gorszy od Pogby, co się wydarzyło później każdy pamięta.
Czy Pogba był pazerny? Jeżeli oczekiwaliście od murzyna chodzącego w futrach i tańczącego po chodnikach w drogiej biżuterii lojalności aka Bonucci, to wypada się zastanowić już jedynie nad sobą.
- Tom_my
- Juventino
Daleki jestem od ferowania wyroków po 3 meczach, ale nie da się nie zauważyć, że pozycja Pogby jest na ten moment dużym problem Mourinho. Nie trzeba być ekspertem FM'a, żeby widzieć że w Pogba grając jako jeden z dwóch DMF traci lwią część ze swoich walorów, a gdy drugą połowę rozpoczął na "10" również nie prezentował się najlepiej, szczególnie na tle biegającego po drugiej stronie De Bruyne. Nie chce mi się wierzyć w powtórkę casusu odchodzącego po jednym sezonie Di Marii, bo to był zbyt ważny deal (również wizerunkowo) dla ManU, dlatego odpowiednie wkomponowanie Francuza do pierwszej jedenastki (może przejście na 4-3-3?) jest pewnie wysoko na liście zadań przedłożonej Mourinho.
Ostatnio zmieniony 12 września 2016, 10:44 przez Tom_my, łącznie zmieniany 1 raz.
- panlider
- Juventino
Śmiem wątpić, że Portugalczyk będzie zmieniał taktykę pod jednego piłkarza.Tom_my pisze:Daleki jestem od głoszenia wyroków po 3 meczach, ale nie da się nie zauważyć, że pozycja Pogby jest na ten moment dużym problem Mourinho. Nie trzeba być ekspertem FM'a, żeby widzieć że w Pogba grając jako jeden z dwóch DMF traci lwią część ze swoich walorów, a gdy drugą połowę rozpoczął na "10" również nie prezentował się najlepiej, szczególnie na tle biegającego po drugiej stronie De Bruyne. Nie chce mi się wierzyć w powtórkę casusu odchodzącego po jednym sezonie Di Marii, bo to był zbyt ważny deal (również wizerunkowo) dla ManU, dlatego odpowiednie wkomponowanie Francuza do pierwszej jedenastki (może przejście na 4-3-3?) jest pewnie wysoko na liście zadań przedłożonej Mourinho.
Aczkolwiek zgodzę się z Tobą, że takie ustawianie Pogby, to nie najlepszy pomysł.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Tom_my
- Juventino
Na ten moment całościowo gra ManU raczej nie rzuca na kolana, ale fakt faktem, do 4-3-3 zbyt dobrych wykonawców Mourinho tam nie ma.panlider pisze:Śmiem wątpić, że Portugalczyk będzie zmieniał taktykę pod jednego piłkarza.Tom_my pisze:Daleki jestem od głoszenia wyroków po 3 meczach, ale nie da się nie zauważyć, że pozycja Pogby jest na ten moment dużym problem Mourinho. Nie trzeba być ekspertem FM'a, żeby widzieć że w Pogba grając jako jeden z dwóch DMF traci lwią część ze swoich walorów, a gdy drugą połowę rozpoczął na "10" również nie prezentował się najlepiej, szczególnie na tle biegającego po drugiej stronie De Bruyne. Nie chce mi się wierzyć w powtórkę casusu odchodzącego po jednym sezonie Di Marii, bo to był zbyt ważny deal (również wizerunkowo) dla ManU, dlatego odpowiednie wkomponowanie Francuza do pierwszej jedenastki (może przejście na 4-3-3?) jest pewnie wysoko na liście zadań przedłożonej Mourinho.
Aczkolwiek zgodzę się z Tobą, że takie ustawianie Pogby, to nie najlepszy pomysł.
- koki90
- Juventino
Problemem Pogby jest to, że Mourinho testuje różne ustawienia. A może po prostu zmienia ustawienie w zależności od przeciwnika ?
Niestety w dzisiejszych czasach bardzo popularne są skróty myślowe. Ludzie patrzą na suche statystyki i myślą, że on MUSI strzelać bramki czy asystować w każdym meczu, bo przecież kosztował ponad 100 milionów. Idealna pożywka dla hejterów, Mówię tu zarówno o rozżalonych kibicach Juve jak i zazdrosnych kibicach innych drużyn, którzy tylko czekali na taki moment, by móc wytknąć United ten transfer.
W swoim debiucie Pogba grał na pozycji niemal takiej jak w Juve i wyglądał jak ryba w wodzie. W ostatnim starciu z Manchesterem City wyglądał dokładnie jak w reprezentacji podczas Euro - jak przywiązany do łańcucha. Wystarczyło to natomiast, by na temat jego występu z City polała się fala hejtu, gdy w tym samym czasie Krzysztof Przytuła w studio nc+ go chwalił i uznawał za jeden z najjaśniejszych punktów United.
Ktoś, kto oglądał Pogbę w Juve to doskonale wie, że stać go na dużo więcej. Nie jest to jego winą, że nie podłącza się tak do akcji ofensywnych i nie notuje asyst, bramek czy kluczowych podań, kiedy jego rola ogranicza się głównie do rozdzielania piłek na boki i gry defensywnej. W ostatnim meczu podłączył się do ataku może z 3 razy. To nie jego wina, że wypełnia założenia taktyczne. Wszyscy jadą po Pogbie, zaś obrywać się powinno zarówno Deschampsowi w reprezentacji oraz Mourinho. Oczywiście nie twierdzę, że cała gra powinna być podporządkowana pod niego, ale wspomnianych trenerów nie bronią ostatnie wyniki (przegrana finału na euro i przegrana w derbach), a także jak wiadomo to rolą trenera jest wyciskanie maksimum ze swoich piłkarzy, zwłaszcza jeśli kosztują fortunę.
Niestety w dzisiejszych czasach bardzo popularne są skróty myślowe. Ludzie patrzą na suche statystyki i myślą, że on MUSI strzelać bramki czy asystować w każdym meczu, bo przecież kosztował ponad 100 milionów. Idealna pożywka dla hejterów, Mówię tu zarówno o rozżalonych kibicach Juve jak i zazdrosnych kibicach innych drużyn, którzy tylko czekali na taki moment, by móc wytknąć United ten transfer.
W swoim debiucie Pogba grał na pozycji niemal takiej jak w Juve i wyglądał jak ryba w wodzie. W ostatnim starciu z Manchesterem City wyglądał dokładnie jak w reprezentacji podczas Euro - jak przywiązany do łańcucha. Wystarczyło to natomiast, by na temat jego występu z City polała się fala hejtu, gdy w tym samym czasie Krzysztof Przytuła w studio nc+ go chwalił i uznawał za jeden z najjaśniejszych punktów United.
Ktoś, kto oglądał Pogbę w Juve to doskonale wie, że stać go na dużo więcej. Nie jest to jego winą, że nie podłącza się tak do akcji ofensywnych i nie notuje asyst, bramek czy kluczowych podań, kiedy jego rola ogranicza się głównie do rozdzielania piłek na boki i gry defensywnej. W ostatnim meczu podłączył się do ataku może z 3 razy. To nie jego wina, że wypełnia założenia taktyczne. Wszyscy jadą po Pogbie, zaś obrywać się powinno zarówno Deschampsowi w reprezentacji oraz Mourinho. Oczywiście nie twierdzę, że cała gra powinna być podporządkowana pod niego, ale wspomnianych trenerów nie bronią ostatnie wyniki (przegrana finału na euro i przegrana w derbach), a także jak wiadomo to rolą trenera jest wyciskanie maksimum ze swoich piłkarzy, zwłaszcza jeśli kosztują fortunę.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Pogba zdecydowanie najlepiej grywał w Juve na box-to-boxie, przecież na regiście to był istny dramat a na "10" Allegri nawet go nie próbował co też może dawać do myślenia. Na razie licho idzie mu ta przygoda w MU bo gra tak jak na Euro w reprezentacji a to nie jest pozycja,która daje mu możliwość pokazania pełni umiejętności.Aczkolwiek jest jeszcze młody i może się dostosować do nieco innego stylu gry ale to się okaże w trakcie sezonu.
- Makiavel
- Juventino
Obrażasz w/w piłkarzy. Pogba w Juve nie dorósł do ich poziomu.Sorek21 pisze:Ustawienie Pogby w taktyce Mourinho to już nie nasz problem.Dla mnie Francuz stoi w jednym rzędzie z Zambrottą,Cannavaro,Thuramem czyl Zlatanem.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Vimes
- Juventino
Kompletnie nie rozumiem i nie podzielam hejtu na Pogbę i Raiolę. Juventus dostał zawodnika za grosze i sprzedał za tłusty hajs. W międzyczasie Pogba dołożył swoją cegiełkę do odbudowy Juventusu i dzięki jego sprzedaży pozyskaliśmy klasowego napastnika, na co tu narzekać?
Uważam, że zrobiliśmy bardzo dobry interes, bo dotychczas takie pieniądze płacono tylko za zawodników stricte ofensywnych. Do Pogby nie mam żadnych żalów, może dlatego, że od początku traktowałem go jako swego rodzaju inwestycję i liczyłem, że użyjemy go do pozyskania Cavaniego i Verrattiego. Dostaliśmy Higuaina i Pjanicia. Jestem zadowolony.
Uważam, że zrobiliśmy bardzo dobry interes, bo dotychczas takie pieniądze płacono tylko za zawodników stricte ofensywnych. Do Pogby nie mam żadnych żalów, może dlatego, że od początku traktowałem go jako swego rodzaju inwestycję i liczyłem, że użyjemy go do pozyskania Cavaniego i Verrattiego. Dostaliśmy Higuaina i Pjanicia. Jestem zadowolony.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Przecież jemu chodziło nie o poziom sportowy w/w piłkarzy, a to w jaki sposób się zachowali po Calciopoli. Nie ogarnąłeś? Przypadek?Makiavel pisze:Obrażasz w/w piłkarzy. Pogba w Juve nie dorósł do ich poziomu.Sorek21 pisze:Ustawienie Pogby w taktyce Mourinho to już nie nasz problem.Dla mnie Francuz stoi w jednym rzędzie z Zambrottą,Cannavaro,Thuramem czyl Zlatanem.
- jpjp5
- Juventino
Oglądałem ostatnie derby Manchesteru i myslę że Pogba nie zagrał żle. Od niego sie nie oczekuje ze bedzie co mecz strzelał bramkę i asystował, tylko o panowanie w środku pola, przetrzymanie troche piłki, zdobycie paru metrów i od czasu do czasu rozrzucenie piłek.
Przecież nawet grając w juve nie był typowym rozgrywającym jak Pirlo, nie był typowym walczakiem jak Vidal, ale posiadał dużo cech obu tych Panów. Jego magia polega na tym że łączy w sobie b. dobrą grę w defensywie, b. dobrą grę w ofensywie i b. dobre warunki fizyczne.
A w ostatnim meczu potrafił się utrzymać przy piłce w środku pola, praktycznie gracze City nie byli w stanie mu odebrać piłki bez faulu. Zrobił parę dryblingów w swoim tempie (czyli lekko truchtając, gdzie wszyscy w Anglii dryblują na sprincie), parę razy pokazał się do gry, w defensywie nie miał okazji się wykazać, bo graw defensywie opiera się współpracy a nie indywidualnosciach. Widac ze Mourinho daje mu wolna reke w dryblingach i Pogba gra troche egoistycznie (w Juve tez tak czasem grał). Też Pogba nie jest typem sprintera dlatego nie wyróznia się w lidze angielskiej gdzie wszyscy biegaja sprintem od jednej bramki do drugiej. Dlatego nie zapedza sie do przodu ze wzgledu na to ze nie wrocilby do defensywy tak szybko.
Pogba nie bedzie blyszczal w lidze angielskiej.
Przecież nawet grając w juve nie był typowym rozgrywającym jak Pirlo, nie był typowym walczakiem jak Vidal, ale posiadał dużo cech obu tych Panów. Jego magia polega na tym że łączy w sobie b. dobrą grę w defensywie, b. dobrą grę w ofensywie i b. dobre warunki fizyczne.
A w ostatnim meczu potrafił się utrzymać przy piłce w środku pola, praktycznie gracze City nie byli w stanie mu odebrać piłki bez faulu. Zrobił parę dryblingów w swoim tempie (czyli lekko truchtając, gdzie wszyscy w Anglii dryblują na sprincie), parę razy pokazał się do gry, w defensywie nie miał okazji się wykazać, bo graw defensywie opiera się współpracy a nie indywidualnosciach. Widac ze Mourinho daje mu wolna reke w dryblingach i Pogba gra troche egoistycznie (w Juve tez tak czasem grał). Też Pogba nie jest typem sprintera dlatego nie wyróznia się w lidze angielskiej gdzie wszyscy biegaja sprintem od jednej bramki do drugiej. Dlatego nie zapedza sie do przodu ze wzgledu na to ze nie wrocilby do defensywy tak szybko.
Pogba nie bedzie blyszczal w lidze angielskiej.