Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 09:33

szczypek pisze:
Alexinhio-10 pisze:Jakies swiezutkie newsy z rana ?
Byłem już na dwójce, idę po kawę.
Ja już dwie dwójki, bo rano owsianka leciała... Mam nadzieję Alexinho, że chociaż w zarysie nakreśliliśmy Ci poranne newsy ;)

Matić/Gustavo to bardzo dobre rozwiązanie w naszej sytuacji. Nie liczę na dwa wzmocnienia, bo raczej ich nie będzie.

Dachem się jaram, ale chyba nie damy rady go wyciągnąć (jeżeli w ogóle próbujemy)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 09:44

yanquez pisze:
szczypek pisze:
Ja już dwie dwójki, bo rano owsianka leciała... Mam nadzieję Alexinho, że chociaż w zarysie nakreśliliśmy Ci poranne newsy ;)

Matić/Gustavo to bardzo dobre rozwiązanie w naszej sytuacji. Nie liczę na dwa wzmocnienia, bo raczej ich nie będzie.

Dachem się jaram, ale chyba nie damy rady go wyciągnąć (jeżeli w ogóle próbujemy)
Az patrze jego statystyki.

Obrazek

Kosmos. 20 latek.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 09:52

Adrian27th pisze:
yanquez pisze:
szczypek pisze: Byłem już na dwójce, idę po kawę.

Az patrze jego statystyki.

Obrazek

Kosmos. 20 latek.
marzy mi się Dahoud od dawna. Ponoć BM kategorycznie wyklucza jego sprzedaż tego lata, co zresztą nie dziwi w kontekście sprzedaży Xhaki. A obawiam się że za rok może go wciągnąć Bayern :/ ( jak wszystko co najlepsze w BL)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 10:24

Nie ma co się napalać, jak będzie miał klauzule odejścia 10mln to inni też mogą ją uruchomić a tym bardziej Bayern, albo skończy się jak z Kante.
Dzisiaj większość zdolnych zawodników jest obserwowanych przez wiele klubów, nagle talent nie wyrasta znikąd.

Co do talentów wystarczy zwykłe google i już kogoś się widzi:
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... ml#gallery

tak, zestawień znajdzie się wiele, ale ile tu znanych mi blisko piłkarzy, i ciekawi Calhanoglu który ostatnio słabo gra.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 10:30

Profesor pisze:Nie ma co się napalać, jak będzie miał klauzule odejścia 10mln to inni też mogą ją uruchomić a tym bardziej Bayern, albo skończy się jak z Kante.
Dzisiaj większość zdolnych zawodników jest obserwowanych przez wiele klubów, nagle talent nie wyrasta znikąd.

Co do talentów wystarczy zwykłe google i już kogoś się widzi:
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... ml#gallery

tak, zestawień znajdzie się wiele, ale ile tu znanych mi blisko piłkarzy, i ciekawi Calhanoglu który ostatnio słabo gra.
Ruben Neves <3

Pamietaj ze Borussia predzej odda go nam za 15 nizeli do Bayernu. Jak Lever z Vidalem.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 10:31

Barbossa dwie bramki wczoraj z Danią.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:02

Ok.
Witsel nasz. Oficjalnie. ;)

Prawie.
DiMarzio włąśnie podał - Zostaje tu kolejny sezon ( tu w sensie w Rosji). Serie A i PL to elitarne ligi.
Wiadomo co zrobi oppppaaa Marottystyle.

Wszyscy mówią jeśli Zaza out Gagibol in.

rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:07

Robaku pisze:Ok.

Prawie.
DiMarzio włąśnie podał - Zostaje tu kolejny sezon ( tu w sensie w Rosji) za rok Serie A lub PL.
Nie wiem czym się jarać. Jeśli już ma przychodzić, to jest potrzebny w tej chwili a nie za rok. Jednym słowem Axel jest nie do wyciągnięcia - czyli szukamy dalej.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:07

Nie wiem po co się nakręcać i ciągnąć temat Dahouda, skoro wszystko wskazuje na to, że jego transfer do Juventusu to tylko czcze gadanie mediów. Podobna sytuacja z Isco.

Wchodzimy w połowę sierpnia - czas taki, że do głowy Marotty już pewnie powoli zaczynają docierać kosmopomysły typu 'od Pogby do Parolo' :lol:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:10

rydwadydwa pisze:
Robaku pisze:Ok.

Prawie.
DiMarzio włąśnie podał - Zostaje tu kolejny sezon ( tu w sensie w Rosji) za rok Serie A lub PL.
Nie wiem czym się jarać. Jeśli już ma przychodzić, to jest potrzebny w tej chwili a nie za rok. Jednym słowem Axel jest nie do wyciągnięcia - czyli szukamy dalej.
Jest do wyciągnięćia, ale za hajs który dla nas jest po prostu nieadekwatny.
To znaczy tylko tyle, że Matic lub Gustavo in.

Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 11 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:16

Adrian27th pisze:
szczypek pisze:

Matic, Dahoud i byłoby mercato idealne.
Nie rob nadzieji Szczypku. Serce mnie peka.
Ty gdzieś wyczekujesz jego dwójki ? :|

Przydałby się teraz jakiś przecinak typu Vida.. no Radja na przykład. A co tam z Sissoko, wszak ładnie zagrał na Ojro?
btw. Matuidi już jest pod trzydziestką? Czemu miałem go za młodziutki talent to nie wiem.

Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:28

Co wy z tym Radją? Z tego co pamiętam, wyraźnie powiedział, że nigdy nie będzie grać dla Juventusu. :stop:

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 11:45

Morgesztern pisze:Co wy z tym Radją? Z tego co pamiętam, wyraźnie powiedział, że nigdy nie będzie grać dla Juventusu. :stop:
To typowe propozycje ludzi którzy uważają za abstrakcje Dahu i Matica naraz.

Nierealna opcja, realniejszy Radza.

Dahoud jest w notesie Paraticiego od kilku lat i teraz jest o dziwo najlepszy moment na jego wyciagniecie. Mysle tez ze niemcy nie pogardzili by Pereyra czy Hernanesem na srodku.
Albo oddadza go teraz albo odejdzie za grosze.

Chyba juz wole go i Gustavo nizeli wydawanie na Matica.
Opchnac Hernanesa,Pereyere i Zaze a zastapic Gustavo i Dahu.

Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 12:01

Kurde, spodziewałem się że po oficjalce Pogby szybko kogoś zakontraktujemy, max do środy, liga już tuż tuż....Wychodzi na to, że Marotta albo nie wiedział wcześniej że Pogba odejdzie (wątpliwe) albo uznał że zdąży kogoś ogarnąć później. Imho słabo to wygląda, wszystkie ploteczki o naszym zainteresowaniu słabe, nie wygląda żebyśmy zagięli na kogoś parol. Każdy upływający dzień przybliża nas do nowego Hernanesa :prochno: A Conte i Chelsea pokazują, że jak się chce zatrzymać zawodnika to można mieć gdzieś widzimisie zawodnika. Nie wiem komu w Juventusie brakuje jaj, czy Maroccie czy Allegriemu, ale warto brać przykład z londyńczyków - masz kontrakt, trener widzi cie w swojej koncepcji - zostajesz i koniec gadania.

ManInBlack87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2016, 12:15

Panowie, przeciez to okienko jest do bólu podobne do tego sprzed roku, początek mercato grube wzmocnienia (Khedira,Dybala), teraz (Pjanic, Igła) koniec sprzedaże bądź osłabienia kogoś kluczowego (Vidal Tevez) i (Morata Pogba) .
Podziwiam wasz optymizm co do zakupu TOPA do środka, ponieważ jak podpowada doświadczenie, czeka nas królik z kapelusza w stylu Hernanesa.
Obym się mylił.

Zablokowany