Serie A: MERCATO 2016
- Shadow Marshall
- Juventino
Candreva w Interze za 22 mln + jakiś tam ochłap. Pamiętam jak od nas kiedyś chcieli 40 mln, a potem 30 mln. Anderson im przygasł chyba na dobre. Zobaczymy czy Lotito dalej będzie takim twardym negocjatorem.
- Kruczenzo
- Juventino
rydwadydwa pisze:Prawdę mówiąc, Inter na papierze ma kompletny, bardzo solidny skład, czego nie można powiedzieć nawet o Romie, czy Napoli. Jeśli zatrzymają Icardiego - a słyszałem, że odrzucili ofertę w wysokości ~70mln od Napoli - to mogą realnie myśleć o powrocie do LM.
W sumie mysle podobnie, na papierze Inter wygląda całkiem dobrze, brakuje im w sumie tylko conajmniej jednego porzadnego bocznego obroncy, choć to problem większości włoskich klubów (choc niby ten Turek co przyszedł jest niezły). Środek Miranda-Murillo wg mnie jest lepszy od chociazby Albiol-Koulibaly.
Ich prawdziwym problemem jest Mancini, z nim na ławce skończą znów w LE.
- Makiavel
- Juventino
Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Zrobiłby typ różnicę. Niestety kilka lat temu trafił na kijowy okres, a później interesowali się nim z nieodpowiednim momencie.Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Ciro85
- Juventino
Zdecydowanie Anderson po kontuzji nie potrafi wrócić do dawnej formy. Ciekawostką jest to, że będzie można go zobaczyć w kadrze u-23 na Igrzyskach.Shadow Marshall pisze: Anderson im przygasł chyba na dobre. Zobaczymy czy Lotito dalej będzie takim twardym negocjatorem.
- pumex
- Juventino
Nie zgodzę się. Na środku Candreva nie wygląda tak dobrze jak na skrzydle, to raz. Dwa, wg mnie wcale nie pasowałby do nas jak ulał z prostego powodu - gościa ciągnie do narożnika, skąd często posyła dośrodkowania, z których część jest na ślepo. Juventus nie gra w ten sposób, za dośrodkowania w pierwszej kolejności odpowiadają (zależnie od ustawienia) boczni obrońcy bądź wahadłowi a nie zawodnicy stricte ofensywni, od których częściej wymaga się gry po ziemi, dryblingu i złamania akcji do środka, co akurat przeciętnie wychodzi Candrevie.Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Jednakże Candreva to solidny Włoch - transfer nie w stylu Interu.

- kawek
- Juventino
Widocznie taka jest nowa strategia tego chinsko- tajlandzkiego klubupumex pisze:Nie zgodzę się. Na środku Candreva nie wygląda tak dobrze jak na skrzydle, to raz. Dwa, wg mnie wcale nie pasowałby do nas jak ulał z prostego powodu - gościa ciągnie do narożnika, skąd często posyła dośrodkowania, z których część jest na ślepo. Juventus nie gra w ten sposób, za dośrodkowania w pierwszej kolejności odpowiadają (zależnie od ustawienia) boczni obrońcy bądź wahadłowi a nie zawodnicy stricte ofensywni, od których częściej wymaga się gry po ziemi, dryblingu i złamania akcji do środka, co akurat przeciętnie wychodzi Candrevie.Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Oni kolejny rok z rzędu chcą być bardzo anti Juve z ansaldim i erkinem na bokach i Mancinim na ławce w dodatku z LE co tydzień mogą być najwyżej anti Milan tyle ich
- CzeczenCZN
- Juventino
Lazio zainteresowane Cercim jako następcą Candrevy. W sumie fajnie by było - duet z Torino który miał wspólnie świetny sezon - znów razem. 
OFICJALNIE: Zieliński W Napoli!

- rydwadydwa
- Juventino
Z Lazio w tym sezonie chyba i tak niewiele będzie. Straszny syf mają w klubie z tego co słyszałem, transfery lipne, przewiduję, że zadowolą się miejscem w środku tabeli. Szkoda, że nie wyszło im z Bielsą, liga byłaby ciekawsza.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Lazio zainteresowane Cercim jako następcą Candrevy. W sumie fajnie by było - duet z Torino który miał wspólnie świetny sezon - znów razem.
Co do Zielińskiego...ciekawe czy w związku z powrotem Napoli do LM, w Polsce będzie taki hype na śmieciarzy jak na "polską Borussię" kilka lat wstecz :spiteful:
- CzeczenCZN
- Juventino
Spodziewam się rychłego abordażu, gimbo-trolli sezonowych nowych "kibiców" Napoli na JuvePoland, ludzi pokroju Dizzieego aka miszczowie nadchodzą.rydwadydwa pisze:Co do Zielińskiego...ciekawe czy w związku z powrotem Napoli do LM, w Polsce będzie taki hype na śmieciarzy jak na "polską Borussię" kilka lat wstecz :spiteful:

- Makiavel
- Juventino
Z tekstem po odstępie się zgadzam, zaś co do jego charakterystyki - faktycznie nie jest mistrzem gry kombinacyjnej, z drugiej strony w ilu meczach brakowało nam kogoś, kto by szukał naszych napastników dośrodkowaniem, zamiast próby wklepania piłki do bramki? Poza tym Candreva to też dobre stałe fragmenty gry i uderzenie z dystansu. Oczywiście po transferze Pjanica ten pierwszy element miałby mniejsze znaczenie, ale dalej uważam, że byłby on dla nas cennym nabytkiem.pumex pisze:Nie zgodzę się. Na środku Candreva nie wygląda tak dobrze jak na skrzydle, to raz. Dwa, wg mnie wcale nie pasowałby do nas jak ulał z prostego powodu - gościa ciągnie do narożnika, skąd często posyła dośrodkowania, z których część jest na ślepo. Juventus nie gra w ten sposób, za dośrodkowania w pierwszej kolejności odpowiadają (zależnie od ustawienia) boczni obrońcy bądź wahadłowi a nie zawodnicy stricte ofensywni, od których częściej wymaga się gry po ziemi, dryblingu i złamania akcji do środka, co akurat przeciętnie wychodzi Candrevie.Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Zieliński w Napoli - cóż, oby dostawał często szanse gry i je wykorzystywał. Chętnie widziałbym kolejną spektakularną "kradzież" gracza z Neapolu, tym razem Polaka

@Crunny 120 milionów za Pogbę, który miał dobry sezon w klubie ale bardzo słabe Euro :shock: Zieliński wyszedł raz, na skrzydle... Milik faktycznie się spalił, ale w przeciwieństwie np. do Zazy, za którego chcemy 30 baniek, trafiał z karnych.
"veritas odium parit obsequium amicos"
W ogóle jak patrze na Lazio to wydaje mi sie takie mierne.
Niby jest Biglia, niby Lulic, ale Immobile, Anderson czy Parolo w obecnej formie niczego nie urywają.
Jeśli Candreva zabierze miejsce Brozo w interze, to czuje, że inter wiele straci jesli chodzi o gre kombinacyjną jak i dynamikę akcji. Jestem wielkim fanem Chorwata i uważam, że sie go nie docenia w Mediolanie.
Niby jest Biglia, niby Lulic, ale Immobile, Anderson czy Parolo w obecnej formie niczego nie urywają.
Jeśli Candreva zabierze miejsce Brozo w interze, to czuje, że inter wiele straci jesli chodzi o gre kombinacyjną jak i dynamikę akcji. Jestem wielkim fanem Chorwata i uważam, że sie go nie docenia w Mediolanie.