Serie A: MERCATO 2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2016, 22:06

Candreva w Interze za 22 mln + jakiś tam ochłap. Pamiętam jak od nas kiedyś chcieli 40 mln, a potem 30 mln. Anderson im przygasł chyba na dobre. Zobaczymy czy Lotito dalej będzie takim twardym negocjatorem.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2016, 23:20

rydwadydwa pisze:Prawdę mówiąc, Inter na papierze ma kompletny, bardzo solidny skład, czego nie można powiedzieć nawet o Romie, czy Napoli. Jeśli zatrzymają Icardiego - a słyszałem, że odrzucili ofertę w wysokości ~70mln od Napoli - to mogą realnie myśleć o powrocie do LM.

W sumie mysle podobnie, na papierze Inter wygląda całkiem dobrze, brakuje im w sumie tylko conajmniej jednego porzadnego bocznego obroncy, choć to problem większości włoskich klubów (choc niby ten Turek co przyszedł jest niezły). Środek Miranda-Murillo wg mnie jest lepszy od chociazby Albiol-Koulibaly.

Ich prawdziwym problemem jest Mancini, z nim na ławce skończą znów w LE.

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2016, 23:24

Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2016, 23:33

Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Zrobiłby typ różnicę. Niestety kilka lat temu trafił na kijowy okres, a później interesowali się nim z nieodpowiednim momencie.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2016, 23:50

W świetle obecnych przepisów moim zdaniem był ciekawszą opcją nawet od Cuadrado. Z chęcią zobaczyłbym takiego zawodnika w miejsce Asamoaha.

Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 09:09

Shadow Marshall pisze: Anderson im przygasł chyba na dobre. Zobaczymy czy Lotito dalej będzie takim twardym negocjatorem.
Zdecydowanie Anderson po kontuzji nie potrafi wrócić do dawnej formy. Ciekawostką jest to, że będzie można go zobaczyć w kadrze u-23 na Igrzyskach.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 09:32

Makiavel pisze:Tego Candrevy to mi szkoda. Zawsze widziałem go u nas, pasowałby jak ulał, bo mógłby grać zarówno na boku, jak i w środku.
Nie zgodzę się. Na środku Candreva nie wygląda tak dobrze jak na skrzydle, to raz. Dwa, wg mnie wcale nie pasowałby do nas jak ulał z prostego powodu - gościa ciągnie do narożnika, skąd często posyła dośrodkowania, z których część jest na ślepo. Juventus nie gra w ten sposób, za dośrodkowania w pierwszej kolejności odpowiadają (zależnie od ustawienia) boczni obrońcy bądź wahadłowi a nie zawodnicy stricte ofensywni, od których częściej wymaga się gry po ziemi, dryblingu i złamania akcji do środka, co akurat przeciętnie wychodzi Candrevie.

Jednakże Candreva to solidny Włoch - transfer nie w stylu Interu.

Obrazek
kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 09:57

pumex pisze:
Nie zgodzę się. Na środku Candreva nie wygląda tak dobrze jak na skrzydle, to raz. Dwa, wg mnie wcale nie pasowałby do nas jak ulał z prostego powodu - gościa ciągnie do narożnika, skąd często posyła dośrodkowania, z których część jest na ślepo. Juventus nie gra w ten sposób, za dośrodkowania w pierwszej kolejności odpowiadają (zależnie od ustawienia) boczni obrońcy bądź wahadłowi a nie zawodnicy stricte ofensywni, od których częściej wymaga się gry po ziemi, dryblingu i złamania akcji do środka, co akurat przeciętnie wychodzi Candrevie.

Widocznie taka jest nowa strategia tego chinsko- tajlandzkiego klubu
Oni kolejny rok z rzędu chcą być bardzo anti Juve z ansaldim i erkinem na bokach i Mancinim na ławce w dodatku z LE co tydzień mogą być najwyżej anti Milan tyle ich

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 13:52

Zieliński na testach w Napoli.

Fajnie, byle tylko za często meczów Napoli kosztem naszych nie pokazywali...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 16:28

Lazio zainteresowane Cercim jako następcą Candrevy. W sumie fajnie by było - duet z Torino który miał wspólnie świetny sezon - znów razem. :)

OFICJALNIE: Zieliński W Napoli!

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 21:36

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Lazio zainteresowane Cercim jako następcą Candrevy. W sumie fajnie by było - duet z Torino który miał wspólnie świetny sezon - znów razem. :)

OFICJALNIE: Zieliński W Napoli!
Z Lazio w tym sezonie chyba i tak niewiele będzie. Straszny syf mają w klubie z tego co słyszałem, transfery lipne, przewiduję, że zadowolą się miejscem w środku tabeli. Szkoda, że nie wyszło im z Bielsą, liga byłaby ciekawsza.
Co do Zielińskiego...ciekawe czy w związku z powrotem Napoli do LM, w Polsce będzie taki hype na śmieciarzy jak na "polską Borussię" kilka lat wstecz :spiteful:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:03

52 mln za duet Zieliński-Milik, którzy mieli przyzwoite sezony w klubach, ale zaliczyli słabe Euro :shock:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:12

rydwadydwa pisze:Co do Zielińskiego...ciekawe czy w związku z powrotem Napoli do LM, w Polsce będzie taki hype na śmieciarzy jak na "polską Borussię" kilka lat wstecz :spiteful:
Spodziewam się rychłego abordażu, gimbo-trolli sezonowych nowych "kibiców" Napoli na JuvePoland, ludzi pokroju Dizzieego aka miszczowie nadchodzą. :ahsisi: Wytrzymamy ich napór, dodatkowo będziemy mieć satysfakcję - bo Serie A już jest rozstrzygnięta - zostało nam 38 meczy towarzyskich. No ale to dobrze wzrośnie popularność na Serie A - za 52 mln nie było takich polskich transferów, a tym bardziej naraz do jednego klubu.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 22:39

pumex pisze:

Z tekstem po odstępie się zgadzam, zaś co do jego charakterystyki - faktycznie nie jest mistrzem gry kombinacyjnej, z drugiej strony w ilu meczach brakowało nam kogoś, kto by szukał naszych napastników dośrodkowaniem, zamiast próby wklepania piłki do bramki? Poza tym Candreva to też dobre stałe fragmenty gry i uderzenie z dystansu. Oczywiście po transferze Pjanica ten pierwszy element miałby mniejsze znaczenie, ale dalej uważam, że byłby on dla nas cennym nabytkiem.

Zieliński w Napoli - cóż, oby dostawał często szanse gry i je wykorzystywał. Chętnie widziałbym kolejną spektakularną "kradzież" gracza z Neapolu, tym razem Polaka :)

@Crunny 120 milionów za Pogbę, który miał dobry sezon w klubie ale bardzo słabe Euro :shock: Zieliński wyszedł raz, na skrzydle... Milik faktycznie się spalił, ale w przeciwieństwie np. do Zazy, za którego chcemy 30 baniek, trafiał z karnych.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 sierpnia 2016, 23:01

W ogóle jak patrze na Lazio to wydaje mi sie takie mierne.
Niby jest Biglia, niby Lulic, ale Immobile, Anderson czy Parolo w obecnej formie niczego nie urywają.

Jeśli Candreva zabierze miejsce Brozo w interze, to czuje, że inter wiele straci jesli chodzi o gre kombinacyjną jak i dynamikę akcji. Jestem wielkim fanem Chorwata i uważam, że sie go nie docenia w Mediolanie.

ODPOWIEDZ