Gonzalo Higuain

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 15:58

Olek1987 pisze:
Maly pisze:ps. Griezman ma klauzulę 100mln to tak w kwestii czy ktoś by nam chciał kogoś sprzedać czy nie z listy najlepszych napastników
Zainteresuj się trochę piłką nożna :angry:

To tak jakby w miejsce Lichsteinera wstawić Ruganiego, w końcu to też obrońca .....
Nie można wykluczyć, że nawet więcej niż 100 mln. W Hiszpanii obowiązuję inne klauzule (buy-out clause) od tych, które uaktywniono przy Higuainie (Release clause) i ma to też swoje konsekwencje podatkowe. Przy transferze Martineza do Bayernu było o tym głośno.

onliforpipul
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 16:22

@Maly Czy Ty chłopie Masz jakiś kompleks niższości, z racji własnego wzrostu czy co? Bo Hejtujesz non-stop wysokich napastników - nie wiem, czy wygryzł Ciebie ktoś taki z drużyny (Lewartu?) Bo ja już tego nie rozumiem - z Twoim podejściem to zastanawiam się czemu nie idziesz kibicować Barcelonie.
Aha ja mam 201 cm - więc ciśnij i mnie za to jak chcesz.
Nie no, nic do Ciebie nie mam oczywiście - tylko nie zapominaj że gra głową też jest bardzo ważna, więc wzrost sam w sobie, może być tylko atutem napastnika. Griezmann skoro jest Dybala to nie ma dla niego miejsca - nie sądzę byśmy grali choinką - bądź któryś z nich na środku, któryś na skrzydle - tak samo jak nie widzę u nas Lacazette, który u nas mógłby być jedynie cofniętym. Sorry ale "9" to musi mieć warunki fizyczne i być silna - a odpowiednikiem drewna, są jeźdźcy bez głowy. Więc to że ktoś jest szybki i ruchliwy nie znaczy że jest dobry.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 18:39

ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Maly Czy Ty chłopie Masz jakiś kompleks niższości, z racji własnego wzrostu czy co? Bo Hejtujesz non-stop wysokich napastników - nie wiem, czy wygryzł Ciebie ktoś taki z drużyny (Lewartu?) Bo ja już tego nie rozumiem - z Twoim podejściem to zastanawiam się czemu nie idziesz kibicować Barcelonie.
I kto to mówi. Przypomnieć Ci Twoje posty z zeszłego sezonu kiedy co kolejkę Toba miotało jak Higuain strzelał gola? Jak kilka miesięcy temu hejtowales Higuaina na każdym kroku, wypisywales co chwilę teksty, ze Gonzalo jest jednym z tych piłkarzy, których nienawidzisz a cztery dni temu z dnia na dzień zaczales się nim podniecac? Serio, odpusc sobie takie docinki w sfery prywatne bo Ciebie nikt w ten sposób nie atakuje, mimo ze zdarza Ci się dawać do tego podstawy.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 18:49

vitoo pisze:I kto to mówi. Przypomnieć Ci Twoje posty z zeszłego sezonu kiedy co kolejkę Toba miotało jak Higuain strzelał gola? Jak kilka miesięcy temu hejtowales Higuaina na każdym kroku.
Nie hejtowałem go - mówiłem że go nienawidzę, ale nie umniejszałem jego klasie. Fakt! Szlag mnie trafiał ponieważ chciałem króla strzelców z Juve. Szczerze ciężko mi było i to bardzo zaakceptować ten transfer, wściekły byłem na początku, ale jakoś się przemogłem. Musiałem - żeby to zrobić oglądałem wszystkie jego kompilacje bramek z zeszłego sezonu - pomogły takie tortury. :smile:
vitoo pisze:Serio, odpusc sobie takie docinki w sfery prywatne bo Ciebie nikt w ten sposób nie atakuje, mimo ze zdarza Ci się dawać do tego podstawy.
Atakują mnie spokojnie - a wiesz gdzie ja to mam? - ja po prostu się pytam go tylko, bo mnie to ciekawi - nic do gościa absolutnie nie mam - do Ciebie też nic nie mam - zwłaszcza że często się zgadzamy. Więc nie musisz na mnie wjeżdżać - ja Ciebie nigdy nie obraziłem.

BTW: Szczerze? Ciebie uważam za jednego z najrozsądniejszych i najsensowniejszych userów JuvePoland.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 19:21

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hejtujesz non-stop wysokich napastników
jeszcze ani razu nie napisałem nic złego na Igłę :) staraj się czytać ze zrozumieniem, powiem więcej - to wy się śmialiście z niego jaki to jest beznadziejny po tym jak na wiosnę z BBC nic sobie nie pograł a teraz gdy kupujemy tego beznadziejnego wg was napastnika za kosmiczne pieniądze cieszycie się jak dzieci :bravo:

dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lipca 2016, 19:40

Maly pisze:dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi
Cały wic* polega na tym, że Juventus wolał Pipitę i Pipitę kupił. Twoją wolę, tak jak każdego innego usera tego forum, mieli głęboko w poważaniu. ;)

*dzięki Łukasz ;)
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2016, 10:59 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 00:37

Maly pisze:
szczypek pisze:
Maly pisze:nie dołączyliśmy do top 4 tylko dlatego, że kupiliśmy gościa za 90 baniek a jakby Igła kosztował 30 to byśmy nie dołączyli a wydając taką kasę nie pokazaliśmy naszej siły tylko słabość ;]
Pokazaliśmy słabość bo?
bo wydaliśmy chore pieniądze na niego... jeśli mając do wydania 90mln nie potrafimy zrobić lepszego dealu to o czym to świadczy?
Moim zdaniem świadczy to o tym, że był to jedyny sposób, żeby pozyskać zawodnika, którego chcieliśmy mieć u siebie w składzie. Ja wiem, że jest taki kretyński trend coby stawiać znak równości między Cavanim, Lewandowskim, Higuainem czy Suarezem (zasadniczo nazwiska nieważne), ale zapomina się tutaj o jednym - każdy z nich jest tak naprawdę inny. To są szczegóły i jeśli masz sztab zdecydował się na Higuaina mając pewnie w perspektywie wiele innych nazwisk za takie pieniądze, to znaczy, że są do niego zdecydowanie przekonani.

Lekko można komuś zarzucić, że się nie zna na piłce, ale piłka ostatecznie ląduje na boisku, a my tam mamy prawdziwą bombę na boisku, przed naszą argentyńską parą w ataku drżeć będzie każda, każda obrona na tym świecie. Trzeba być kretynem, żeby odnawiać sobie radości z tego faktu. Radości osiągniętej w sposób jak najbardziej normalny, bo rynek transferowy od jakiegoś czasu rządzi się po prostu swoimi prawami.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 00:40

Maly pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:Hejtujesz non-stop wysokich napastników
jeszcze ani razu nie napisałem nic złego na Igłę :) staraj się czytać ze zrozumieniem, powiem więcej - to wy się śmialiście z niego jaki to jest beznadziejny po tym jak na wiosnę z BBC nic sobie nie pograł a teraz gdy kupujemy tego beznadziejnego wg was napastnika za kosmiczne pieniądze cieszycie się jak dzieci :bravo:

dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi
Czy Ty naprawdę nie jesteś w stanie pojąć subtelnej różnicy między napastnikiem wysuniętym (tzw. "9"), a napastnikiem cofniętym (tzw. "10")? Nie szukaliśmy piłkarza o charakterystyce Griezmanna, bo mamy Dybalę i Pjacę. Potrzebujemy kogoś, kto walnie przynajmniej te 20 bramek w sezonie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio piłkarz Juve zdobył tytuł capocannoniere.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 10:37

@panlider To Ci przypomnę. To był Del Piero, czyli niski gracz z numerem "10" w sezonie 07/08. Faktycznie, możesz tego nie pamiętać.

Griezmann w zeszłym sezonie strzelił 22 bramki w lidze, dokładając 7 w LM, grając w zespole o raczej defensywnym usposobieniu. Faktycznie w swoich rozważaniach zapomniałem o nim. Nie wiemy czy był do wyciągnięcia, ale na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły. Na Euro pokazał, że i na szpicy potrafi się znaleźć i świetnie wykończyć akcje.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 10:39

Makiavel pisze:na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły.
Nie był, zbyt podobny profil do Dybali.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 11:02

Makiavel pisze:@panlider To Ci przypomnę. To był Del Piero, czyli niski gracz z numerem "10" w sezonie 07/08. Faktycznie, możesz tego nie pamiętać.

Griezmann w zeszłym sezonie strzelił 22 bramki w lidze, dokładając 7 w LM, grając w zespole o raczej defensywnym usposobieniu. Faktycznie w swoich rozważaniach zapomniałem o nim. Nie wiemy czy był do wyciągnięcia, ale na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły. Na Euro pokazał, że i na szpicy potrafi się znaleźć i świetnie wykończyć akcje.
Dzięki za przypomnienie. Chciałbym jednak zauważyć, że partnerem Del Piero w ataku był wtedy Treze, a nie piłkarz o takiej samej charakterystyce, jak Alex. Jak sobie niby wyobrażasz atak Dybla-Griezmann? Gra dwoma napastnikami zawsze zakłada, że muszą to być piłkarze o odmiennych cechach piłkarskich.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
wasky77

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:21

Brakuje takiego typka jak Treze ;/ dybala griezman i wtedy i tak musiała by być szpica a oni na skrzydłach lub podwieszeni na bokach innej opcji nie ma

"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:25

wasky77 pisze:Brakuje takiego typka jak Treze ;/ dybala griezman i wtedy i tak musiała by być szpica a oni na skrzydłach lub podwieszeni na bokach innej opcji nie ma
Dlaczego Higuain nie może być takim typkiem jak Treze?
To są rozmowy o niczym tak naprawdę, przecież Griezmann i tak i tak do nas nie przyjdzie, a my nie zmienimy koncepcji gry - już były takie rozkminy z Berardim i Dybalą za plecami Moraty.

433: Pjaca - Higuain - Dybala z przodu. :ok:

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:33

Mały mnie od zawsze bawi.
Teraz będzie przekonywał, że wie lepiej od Allegriego i Marotty jaki typ napastnika się u nas sprawdzi.

Makiavel też ma coś z tymi wysokimi napastnikami. Ale on może być niski, co by tłumaczyło niektóre jego wypowiedzi :whistle:

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 30 lipca 2016, 12:44

"Przepraszamy panie Griezmann, nie interesuje nas, że strzelasz pan bramki jak na zawołanie a głową grasz lepiej niż Llorente i Mandzukić razem wzięci, brakuje panu ośmiu centymetrów, nie pasujesz pan do koncepcji wysoki-niski" :rotfl:

e: przepraszam, właśnie sobie przypomniałem jakie kluczowe znaczenie miały 189 centymetry Moraty, te wszystkie gole głową, wygrane pojedynki powietrzne... :ahsisi:

ODPOWIEDZ