Gonzalo Higuain
- Zawidowianin
- Juventino
Nie można wykluczyć, że nawet więcej niż 100 mln. W Hiszpanii obowiązuję inne klauzule (buy-out clause) od tych, które uaktywniono przy Higuainie (Release clause) i ma to też swoje konsekwencje podatkowe. Przy transferze Martineza do Bayernu było o tym głośno.Olek1987 pisze:Zainteresuj się trochę piłką nożnaMaly pisze:ps. Griezman ma klauzulę 100mln to tak w kwestii czy ktoś by nam chciał kogoś sprzedać czy nie z listy najlepszych napastników
To tak jakby w miejsce Lichsteinera wstawić Ruganiego, w końcu to też obrońca .....
onliforpipul
- CzeczenCZN
- Juventino
@Maly Czy Ty chłopie Masz jakiś kompleks niższości, z racji własnego wzrostu czy co? Bo Hejtujesz non-stop wysokich napastników - nie wiem, czy wygryzł Ciebie ktoś taki z drużyny (Lewartu?) Bo ja już tego nie rozumiem - z Twoim podejściem to zastanawiam się czemu nie idziesz kibicować Barcelonie.
Aha ja mam 201 cm - więc ciśnij i mnie za to jak chcesz.
Nie no, nic do Ciebie nie mam oczywiście - tylko nie zapominaj że gra głową też jest bardzo ważna, więc wzrost sam w sobie, może być tylko atutem napastnika. Griezmann skoro jest Dybala to nie ma dla niego miejsca - nie sądzę byśmy grali choinką - bądź któryś z nich na środku, któryś na skrzydle - tak samo jak nie widzę u nas Lacazette, który u nas mógłby być jedynie cofniętym. Sorry ale "9" to musi mieć warunki fizyczne i być silna - a odpowiednikiem drewna, są jeźdźcy bez głowy. Więc to że ktoś jest szybki i ruchliwy nie znaczy że jest dobry.
Aha ja mam 201 cm - więc ciśnij i mnie za to jak chcesz.
Nie no, nic do Ciebie nie mam oczywiście - tylko nie zapominaj że gra głową też jest bardzo ważna, więc wzrost sam w sobie, może być tylko atutem napastnika. Griezmann skoro jest Dybala to nie ma dla niego miejsca - nie sądzę byśmy grali choinką - bądź któryś z nich na środku, któryś na skrzydle - tak samo jak nie widzę u nas Lacazette, który u nas mógłby być jedynie cofniętym. Sorry ale "9" to musi mieć warunki fizyczne i być silna - a odpowiednikiem drewna, są jeźdźcy bez głowy. Więc to że ktoś jest szybki i ruchliwy nie znaczy że jest dobry.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
I kto to mówi. Przypomnieć Ci Twoje posty z zeszłego sezonu kiedy co kolejkę Toba miotało jak Higuain strzelał gola? Jak kilka miesięcy temu hejtowales Higuaina na każdym kroku, wypisywales co chwilę teksty, ze Gonzalo jest jednym z tych piłkarzy, których nienawidzisz a cztery dni temu z dnia na dzień zaczales się nim podniecac? Serio, odpusc sobie takie docinki w sfery prywatne bo Ciebie nikt w ten sposób nie atakuje, mimo ze zdarza Ci się dawać do tego podstawy.ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Maly Czy Ty chłopie Masz jakiś kompleks niższości, z racji własnego wzrostu czy co? Bo Hejtujesz non-stop wysokich napastników - nie wiem, czy wygryzł Ciebie ktoś taki z drużyny (Lewartu?) Bo ja już tego nie rozumiem - z Twoim podejściem to zastanawiam się czemu nie idziesz kibicować Barcelonie.
- CzeczenCZN
- Juventino
Nie hejtowałem go - mówiłem że go nienawidzę, ale nie umniejszałem jego klasie. Fakt! Szlag mnie trafiał ponieważ chciałem króla strzelców z Juve. Szczerze ciężko mi było i to bardzo zaakceptować ten transfer, wściekły byłem na początku, ale jakoś się przemogłem. Musiałem - żeby to zrobić oglądałem wszystkie jego kompilacje bramek z zeszłego sezonu - pomogły takie tortury.vitoo pisze:I kto to mówi. Przypomnieć Ci Twoje posty z zeszłego sezonu kiedy co kolejkę Toba miotało jak Higuain strzelał gola? Jak kilka miesięcy temu hejtowales Higuaina na każdym kroku.
Atakują mnie spokojnie - a wiesz gdzie ja to mam? - ja po prostu się pytam go tylko, bo mnie to ciekawi - nic do gościa absolutnie nie mam - do Ciebie też nic nie mam - zwłaszcza że często się zgadzamy. Więc nie musisz na mnie wjeżdżać - ja Ciebie nigdy nie obraziłem.vitoo pisze:Serio, odpusc sobie takie docinki w sfery prywatne bo Ciebie nikt w ten sposób nie atakuje, mimo ze zdarza Ci się dawać do tego podstawy.
BTW: Szczerze? Ciebie uważam za jednego z najrozsądniejszych i najsensowniejszych userów JuvePoland.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jeszcze ani razu nie napisałem nic złego na IgłęForzaItanimulli3vujcm pisze:Hejtujesz non-stop wysokich napastników

dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- wojczech7
- Juventino
Cały wic* polega na tym, że Juventus wolał Pipitę i Pipitę kupił. Twoją wolę, tak jak każdego innego usera tego forum, mieli głęboko w poważaniu.Maly pisze:dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi

*dzięki Łukasz

Ostatnio zmieniony 30 lipca 2016, 10:59 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Moim zdaniem świadczy to o tym, że był to jedyny sposób, żeby pozyskać zawodnika, którego chcieliśmy mieć u siebie w składzie. Ja wiem, że jest taki kretyński trend coby stawiać znak równości między Cavanim, Lewandowskim, Higuainem czy Suarezem (zasadniczo nazwiska nieważne), ale zapomina się tutaj o jednym - każdy z nich jest tak naprawdę inny. To są szczegóły i jeśli masz sztab zdecydował się na Higuaina mając pewnie w perspektywie wiele innych nazwisk za takie pieniądze, to znaczy, że są do niego zdecydowanie przekonani.Maly pisze:bo wydaliśmy chore pieniądze na niego... jeśli mając do wydania 90mln nie potrafimy zrobić lepszego dealu to o czym to świadczy?szczypek pisze:Pokazaliśmy słabość bo?Maly pisze:nie dołączyliśmy do top 4 tylko dlatego, że kupiliśmy gościa za 90 baniek a jakby Igła kosztował 30 to byśmy nie dołączyli a wydając taką kasę nie pokazaliśmy naszej siły tylko słabość ;]
Lekko można komuś zarzucić, że się nie zna na piłce, ale piłka ostatecznie ląduje na boisku, a my tam mamy prawdziwą bombę na boisku, przed naszą argentyńską parą w ataku drżeć będzie każda, każda obrona na tym świecie. Trzeba być kretynem, żeby odnawiać sobie radości z tego faktu. Radości osiągniętej w sposób jak najbardziej normalny, bo rynek transferowy od jakiegoś czasu rządzi się po prostu swoimi prawami.
- panlider
- Juventino
Czy Ty naprawdę nie jesteś w stanie pojąć subtelnej różnicy między napastnikiem wysuniętym (tzw. "9"), a napastnikiem cofniętym (tzw. "10")? Nie szukaliśmy piłkarza o charakterystyce Griezmanna, bo mamy Dybalę i Pjacę. Potrzebujemy kogoś, kto walnie przynajmniej te 20 bramek w sezonie. Nie pamiętam, kiedy ostatnio piłkarz Juve zdobył tytuł capocannoniere.Maly pisze:jeszcze ani razu nie napisałem nic złego na IgłęForzaItanimulli3vujcm pisze:Hejtujesz non-stop wysokich napastnikówstaraj się czytać ze zrozumieniem, powiem więcej - to wy się śmialiście z niego jaki to jest beznadziejny po tym jak na wiosnę z BBC nic sobie nie pograł a teraz gdy kupujemy tego beznadziejnego wg was napastnika za kosmiczne pieniądze cieszycie się jak dzieci
![]()
dlaczego wolałbym Griezmanna za 100 niż Pipitę za 90? bo na Francuza za rok można by sprzedaż za 120 a za Argentyńczyka nikt nie da nam 60... a gwarancji sukcesu nie daje ŻADEN zawodnik na świecie, nawet Messi
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Makiavel
- Juventino
@panlider To Ci przypomnę. To był Del Piero, czyli niski gracz z numerem "10" w sezonie 07/08. Faktycznie, możesz tego nie pamiętać.
Griezmann w zeszłym sezonie strzelił 22 bramki w lidze, dokładając 7 w LM, grając w zespole o raczej defensywnym usposobieniu. Faktycznie w swoich rozważaniach zapomniałem o nim. Nie wiemy czy był do wyciągnięcia, ale na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły. Na Euro pokazał, że i na szpicy potrafi się znaleźć i świetnie wykończyć akcje.
Griezmann w zeszłym sezonie strzelił 22 bramki w lidze, dokładając 7 w LM, grając w zespole o raczej defensywnym usposobieniu. Faktycznie w swoich rozważaniach zapomniałem o nim. Nie wiemy czy był do wyciągnięcia, ale na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły. Na Euro pokazał, że i na szpicy potrafi się znaleźć i świetnie wykończyć akcje.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Łukasz
- Juventino
Nie był, zbyt podobny profil do Dybali.Makiavel pisze:na pewno byłby dobrą alternatywą dla Igły.
- panlider
- Juventino
Dzięki za przypomnienie. Chciałbym jednak zauważyć, że partnerem Del Piero w ataku był wtedy Treze, a nie piłkarz o takiej samej charakterystyce, jak Alex. Jak sobie niby wyobrażasz atak Dybla-Griezmann? Gra dwoma napastnikami zawsze zakłada, że muszą to być piłkarze o odmiennych cechach piłkarskich.Makiavel pisze:@panlider To Ci przypomnę. To był Del Piero, czyli niski gracz z numerem "10" w sezonie 07/08. Faktycznie, możesz tego nie pamiętać.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- wasky77
- Juventino
Brakuje takiego typka jak Treze ;/ dybala griezman i wtedy i tak musiała by być szpica a oni na skrzydłach lub podwieszeni na bokach innej opcji nie ma
"Wąski czy ci się sufit na łeb nie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>?"
- CzeczenCZN
- Juventino
Dlaczego Higuain nie może być takim typkiem jak Treze?wasky77 pisze:Brakuje takiego typka jak Treze ;/ dybala griezman i wtedy i tak musiała by być szpica a oni na skrzydłach lub podwieszeni na bokach innej opcji nie ma
To są rozmowy o niczym tak naprawdę, przecież Griezmann i tak i tak do nas nie przyjdzie, a my nie zmienimy koncepcji gry - już były takie rozkminy z Berardim i Dybalą za plecami Moraty.
433: Pjaca - Higuain - Dybala z przodu.

- Szilgu
- Juventino
Mały mnie od zawsze bawi.
Teraz będzie przekonywał, że wie lepiej od Allegriego i Marotty jaki typ napastnika się u nas sprawdzi.
Makiavel też ma coś z tymi wysokimi napastnikami. Ale on może być niski, co by tłumaczyło niektóre jego wypowiedzi
Teraz będzie przekonywał, że wie lepiej od Allegriego i Marotty jaki typ napastnika się u nas sprawdzi.
Makiavel też ma coś z tymi wysokimi napastnikami. Ale on może być niski, co by tłumaczyło niektóre jego wypowiedzi

- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
"Przepraszamy panie Griezmann, nie interesuje nas, że strzelasz pan bramki jak na zawołanie a głową grasz lepiej niż Llorente i Mandzukić razem wzięci, brakuje panu ośmiu centymetrów, nie pasujesz pan do koncepcji wysoki-niski" :rotfl:
e: przepraszam, właśnie sobie przypomniałem jakie kluczowe znaczenie miały 189 centymetry Moraty, te wszystkie gole głową, wygrane pojedynki powietrzne...
e: przepraszam, właśnie sobie przypomniałem jakie kluczowe znaczenie miały 189 centymetry Moraty, te wszystkie gole głową, wygrane pojedynki powietrzne...