Mercato (Lato 2016)
- Kruczenzo
- Juventino
Kiedys dostawało sie za to, ze prezentowales wysoki poziom wypowiedzi, teraz to po znajomosci chyba albo jak bys pisal artykuly o Juve z humortystycznymi, politycznymi wstawkami.Robaku pisze:Bartek to bardzo proste?Bartek(Juventino) pisze:Przecież odejście z tej drużyny to strzał w łeb. Jakim cudem w ogóle takie MU może być brane pod uwagę przez Pogbe. Jakim cudem w ogóle takie MU może nam podebrać piłkarza O_o To się nie mieści w głowie. To nawet nie będzie krok wstecz, tylko trójskok (edit. no może dwa kroki w tył).
W jakiej branzy pracujesz to ci wytłumacze.
P.S. Jak sie zdobywa napis "qualita Juventus"?
Zaraz mamy sierpien a zaden z naszych tytanów jeszcze nie został sprzedany, niestety znow pewnie skonczy sie wypozyczeniami typu Isla do Lazio albo Pereyra w Milanie
- Arbuzini
- Juventino
Znaczek Q to spuścizna po starych zarządcach tego forum i ich modelu prowadzenia tego miejsca.
Moje stanowisko jest niezmienne - Pogba zostaje na minimum jeszcze jeden sezon. Przecież ten filmik/gif na twitterze Adidasa nie ma drugiego dna, nie przesadzajmy, a bezpośredni przekaz jest jasny.
Nie rozumiem tych, którzy sprzedają Asamoaha. Wszystko wskazuje, że będzie z nami na kolejny sezon: zachowanie zarządu, wypowiedzi Allegriego oraz samego zawodnika. Sam Kwadwo wydaje się mocno zmotywowany i daje do zrozumienia, że ma coś do udowodnienia. Biorąc pod uwagę, że w środku pola może przydać nam się jego doświadczenie w obliczu częstych kontuzji i zawieszeń, a Evra ma swoje lata więc zapas na wahadle nie zawadzi to taka decyzja wygląda na najrozsądniejsze rozwiązanie. Dobrej ceny za jego kartę i tak byśmy nie dostali.
Szczerze powiedziawszy zaczynam się trochę obawiać o nasze sprzedaże. Hernanes pewnie skończy na wypożyczeniu, ale tutaj innego rozwiązania się nie spodziewałem. Może Chińczycy się skuszą? Byłoby miło, ale Brazylijczyk chyba nie jest chętny do opuszczenia Europy, a nawet Włoch. Od naprawdę długiego czasu pisze się, że Pereyra i Zaza są bliscy odejścia, a tu co rusz dowiadujemy się, że transfer jednego lub drugiego spalił na panewce i lista potencjalnych kupców mocno się kurczy. Mam nadzieję, że po mocnej kampanii transferów do klubu, zarząd zajmie się teraz sprzedażami i za wymienioną dwójkę zgarniemy minimum te 35-40 mln E.
Eh... Conte już dawno nie ma w Juventusie, a co rusz słyszę o nim w naszym kontekście. Bardzo, bardzo szkoda, że blokuje transfer Maticia. Mam nadzieję, że uda nam się wymienić Leminę na lepszego defensywnego pomocnika, który nie będzie nam w środku sezonu wylatywał do Afryki.
Moje stanowisko jest niezmienne - Pogba zostaje na minimum jeszcze jeden sezon. Przecież ten filmik/gif na twitterze Adidasa nie ma drugiego dna, nie przesadzajmy, a bezpośredni przekaz jest jasny.
Nie rozumiem tych, którzy sprzedają Asamoaha. Wszystko wskazuje, że będzie z nami na kolejny sezon: zachowanie zarządu, wypowiedzi Allegriego oraz samego zawodnika. Sam Kwadwo wydaje się mocno zmotywowany i daje do zrozumienia, że ma coś do udowodnienia. Biorąc pod uwagę, że w środku pola może przydać nam się jego doświadczenie w obliczu częstych kontuzji i zawieszeń, a Evra ma swoje lata więc zapas na wahadle nie zawadzi to taka decyzja wygląda na najrozsądniejsze rozwiązanie. Dobrej ceny za jego kartę i tak byśmy nie dostali.
Szczerze powiedziawszy zaczynam się trochę obawiać o nasze sprzedaże. Hernanes pewnie skończy na wypożyczeniu, ale tutaj innego rozwiązania się nie spodziewałem. Może Chińczycy się skuszą? Byłoby miło, ale Brazylijczyk chyba nie jest chętny do opuszczenia Europy, a nawet Włoch. Od naprawdę długiego czasu pisze się, że Pereyra i Zaza są bliscy odejścia, a tu co rusz dowiadujemy się, że transfer jednego lub drugiego spalił na panewce i lista potencjalnych kupców mocno się kurczy. Mam nadzieję, że po mocnej kampanii transferów do klubu, zarząd zajmie się teraz sprzedażami i za wymienioną dwójkę zgarniemy minimum te 35-40 mln E.
Eh... Conte już dawno nie ma w Juventusie, a co rusz słyszę o nim w naszym kontekście. Bardzo, bardzo szkoda, że blokuje transfer Maticia. Mam nadzieję, że uda nam się wymienić Leminę na lepszego defensywnego pomocnika, który nie będzie nam w środku sezonu wylatywał do Afryki.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
no wlasnie, daltego nie mamy o czym gadać.Bartek(Juventino) pisze:Kupuje się, przecież jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. To bardzo proste? Mogę ci wytłumaczyć, tylko napisz w jakiej branży pracujesz.Robaku pisze: Bartek to bardzo proste?
Więcej luzu w podejściu do ludzi.
Jeśli Pogba odejdzie to dla mnie Matuidi > Matić > Witsel.
Ja bym zrezygnował z fajnych hajsów w zarąbistej firmie, zeby dostać x2 w kijowej

A nie mam z tym problemu - branza prawnicza.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Ktoś rzucił,że to jakieś fake konto Sky Sport 24 podało,ale w tej chwili to ciężko rozgraniczyć co jest prawdą a co nie:)CavAllano pisze:Znalezione w internecie, wiec nie moge teraz zweryfikowac. Sky Sport 24 - Pogba bardzo blisko United, prowizje Raioli mieliby zaplacic Anglicy.
Cos ktos?
- Robaku
- Juventino
Fabrizio Romano vczyli bliski wspolpracownik DiMarzio porzekazał, ze kluby dogadane a ManU zgodzilo sie zaplacic Raioli.CavAllano pisze:Znalezione w internecie, wiec nie moge teraz zweryfikowac. Sky Sport 24 - Pogba bardzo blisko United, prowizje Raioli mieliby zaplacic Anglicy.
Cos ktos?
DiMarzio przekazał, ze stanelo na 110 mln + bonusy, testy do konca tygodnia w Miami.
Zobsczymy czy DiMarzio odzyskał wiarygodnosc.
Na weekend lece na Litwe, wiec w poniedzialek dowiem sie ile w DiMarzio pozostalo DiMarzio.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
"Pragmatyzm" prawników jest ogólnie znanyRobaku pisze:no wlasnie, daltego nie mamy o czym gadać.Bartek(Juventino) pisze:Kupuje się, przecież jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. To bardzo proste? Mogę ci wytłumaczyć, tylko napisz w jakiej branży pracujesz.Robaku pisze: Bartek to bardzo proste?
Ja bym zrezygnował z fajnych hajsów w zarąbistej firmie, zeby dostać x2 w kijowej![]()
A nie mam z tym problemu - branza prawnicza.

Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 20:56 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
GDM to anonsuje, więc pewnie znowu ściema. Tak jak to, że Gomes będzie nasz, po czym 20 minut później staje się zawodnikiem Barcelony.
GDM pisze, że w przeciągu 48 godzin MU i Juve dojdą do porozumienia. TO wystarczy mi aby stwierdzić, że to plota. Po prostu daje sobie margines 48 godzin GDM aby w piątek napisać, że w poniedziałek dojdzie do porozumienia itd itd. Juve nie zejdzie ze swojej propozycji
Juve chce :
- 120 mln na czysto dla Juve,
- 20 % dla Raioli płaci MU
- bonus od kolejnej sprzedaży/ odnowienia kontraktu przez Pogbę
- plus jeśli MU wygra LM w kolejnych 5 latach to też ma być bonus.
Nie ma blisko żadnego porozumienia. I nie będzie.
GDM pisze, że w przeciągu 48 godzin MU i Juve dojdą do porozumienia. TO wystarczy mi aby stwierdzić, że to plota. Po prostu daje sobie margines 48 godzin GDM aby w piątek napisać, że w poniedziałek dojdzie do porozumienia itd itd. Juve nie zejdzie ze swojej propozycji
Juve chce :
- 120 mln na czysto dla Juve,
- 20 % dla Raioli płaci MU
- bonus od kolejnej sprzedaży/ odnowienia kontraktu przez Pogbę
- plus jeśli MU wygra LM w kolejnych 5 latach to też ma być bonus.
Nie ma blisko żadnego porozumienia. I nie będzie.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 20:53 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Robaku
- Juventino
Bartek(Juventino) pisze:"Pragmatyzm" prawników jest ogólnie znanyRobaku pisze:no wlasnie, daltego nie mamy o czym gadać.Bartek(Juventino) pisze:
Kupuje się, przecież jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. To bardzo proste? Mogę ci wytłumaczyć, tylko napisz w jakiej branży pracujesz.
Ja bym zrezygnował z fajnych hajsów w zarąbistej firmie, zeby dostać x2 w kijowej![]()
A nie mam z tym problemu - branza prawnicza.W każdym razie wyjaśnię coś. Zgadzam się z Tobą, że piłkarz to zawód i kasa słusznie ma ogromne znaczenie. Ale w piłce nożnej równie ważne są trofea. A więc Pogba spokojnie może połączyć obie te rzeczy w takim klubie jak Real, Barca, czy PSG. I oto mi chodziło. MU daje mu prawdopodobnie mnóstwo kasy, ale w tej chwili nie gwarantuje zwycięstw. Jeśli Pogba będzie kierował się tylko kasą to być może przejdzie do MU. I to miałem na myśli, pisząc wcześniejszy post.
A czym sie rozni moj zawod, od twojego czy Pogby, serio poświecił bym raising star (poczytaj w GP o tej nagrodze) na rzecz 2,5 krotnosci wzrostu zarobków, mieniam ze ciebie tez bardziej intere hajsy niż nagroda w postaci - dypolomu od szefa - SuperPracownik
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Jeszcze raz. Pogba to taki talent, że może przejść do klubu, który mu zagwarantuje i dużo hajsu i owy dyplom. Jeśli Juve może mu zaoferować tylko owy dyplom, to MU aż ogrom kasy. Ale Real, czy Barca mogą dać mu jedno i drugie.Robaku pisze:Bartek(Juventino) pisze:"Pragmatyzm" prawników jest ogólnie znanyRobaku pisze:
no wlasnie, daltego nie mamy o czym gadać.
A nie mam z tym problemu - branza prawnicza.W każdym razie wyjaśnię coś. Zgadzam się z Tobą, że piłkarz to zawód i kasa słusznie ma ogromne znaczenie. Ale w piłce nożnej równie ważne są trofea. A więc Pogba spokojnie może połączyć obie te rzeczy w takim klubie jak Real, Barca, czy PSG. I oto mi chodziło. MU daje mu prawdopodobnie mnóstwo kasy, ale w tej chwili nie gwarantuje zwycięstw. Jeśli Pogba będzie kierował się tylko kasą to być może przejdzie do MU. I to miałem na myśli, pisząc wcześniejszy post.
A czym sie rozni moj zawod, od twojego czy Pogby, serio poświecił bym raising star (poczytaj w GP o tej nagrodze) na rzecz 2,5 krotnosci wzrostu zarobków, mieniam ze ciebie tez bardziej intere hajsy niż nagroda w postaci - dypolomu od szefa - SuperPracownik
Trzymam za Ciebie kciuki (szczerze), żebyś zmieniał pracę na taką, która da Ci nie tylko więcej kasy, ale też większy prestiż w zawodzie.
- Robaku
- Juventino
jakbyś sledził posty powyzej to bys zaczal sie zastanawiac nad tym,czy Pogbie zalezy na dyplomach to pierwsze vide reakcja po finale LM, reakcje po finale ME.
Po drugie Barca i Real - nieszczególnie wydaja sie byc zainteresowane.\
A jeśli uderzasz w argumenty ad personam... to wiesz, jestem w miare zadowolony z tego co mam. W miare wynika z tego, że wiekszosc mlodych jest nienasyconych, ale nie bede sciemniał.
Liczę na mniej pracy i wiecej hajsów - jak każdy, ale wielu sie boi przyznac.
I z czego wynika ten prestiż z tego, ze w korpo mnie docenia. czy z tego ze moi klienci uznaja, ze jestem jak pieprzony pies ogrodnika. W tym zawodzie kazdy ma inne priorytety.
aaa i jeszcze jedno "pragmatyzm prawniczy" brzmi mi jak "kazdy polak to złodziej" w ustach niemca. Tylko stereotyp.
Po drugie Barca i Real - nieszczególnie wydaja sie byc zainteresowane.\
A jeśli uderzasz w argumenty ad personam... to wiesz, jestem w miare zadowolony z tego co mam. W miare wynika z tego, że wiekszosc mlodych jest nienasyconych, ale nie bede sciemniał.
Liczę na mniej pracy i wiecej hajsów - jak każdy, ale wielu sie boi przyznac.
I z czego wynika ten prestiż z tego, ze w korpo mnie docenia. czy z tego ze moi klienci uznaja, ze jestem jak pieprzony pies ogrodnika. W tym zawodzie kazdy ma inne priorytety.
aaa i jeszcze jedno "pragmatyzm prawniczy" brzmi mi jak "kazdy polak to złodziej" w ustach niemca. Tylko stereotyp.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:04 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Real raczej jest. Dziś Zidane wypowiedział się, że w sprawie Pogby wszystko jest możliwe. Pisze się, że Real bez sprzedaży nie może włączyć się do walki o Pogbę. Niewykluczone, że jak skończy się saga z MU, zacznie się w sierpniu z Realem.
W każdym razie myślę, że warto tę dyskusje przełożyć na termin, kiedy już rozwiążę się sytuacja w jedną, albo w drugą stronę. Wtedy wszyscy będziemy mądrzejsi, teraz wszyscy jesteśmy ofiarami szumu informacyjnego. Już w tej chwili nawet nie wiadomo, co jest nową informacją, a co jest powieleniem starej, bo przecież kliknięcia muszą się zgadzać.
W każdym razie myślę, że warto tę dyskusje przełożyć na termin, kiedy już rozwiążę się sytuacja w jedną, albo w drugą stronę. Wtedy wszyscy będziemy mądrzejsi, teraz wszyscy jesteśmy ofiarami szumu informacyjnego. Już w tej chwili nawet nie wiadomo, co jest nową informacją, a co jest powieleniem starej, bo przecież kliknięcia muszą się zgadzać.
No widzisz, a ja bym wybrał zarobki i trofea w Juve, drugim wyborem byłby dla mnie Real i 8,5. MU byłby ostatnim z tych 3. Zobaczymy co wybierze Pogba, ponoć jeszcze nic nie jest przesądzone.Robaku pisze:Dokładnie Zidane mowi Jestemy zainteresowani - choć do nas Paul dostaniej 8,5 mln i szanse na LM.
Fajnie, biore 13 baniek.
Jak kto woli.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:11 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 3 razy.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Znalazlem te doniesienia Di Marzio i stwierdzam... typowy Di Marzio.
Kluby "moga" wszystko ustalic w przeciagu 48 godzin, sa coraz blizej porozumienia (aha - daja nam w dalszym ciagu 110 mln, a my nagle spuszczamy z tonu?), wszystko jest na ostatniej prostej, blablabla. Jak zwykle duzo chrzanu, malo konkretow.

- Robaku
- Juventino
nie bardzo rozumiem, dyskutujemy dlaczego Pogba miałby zostać w Juve. Jakieś panuje przeświadczenie -odnoszące się również do Igly, że zawodnik powinien umierać za barwy, czyli za pracodawce, w sytuacji kiedy inny daje mu lepsze pieniądze.Zizou_1989 pisze:Robaku ogarnij się, kolega wyżej ma racje. Tu zrobił się niezły śmietnik. Poczytajcie jeszcze raz założenie tego tematu.Robaku pisze:sorry masz coś merytorycznego do rozmowy o zarobkach i wyborach pracownika Pogby...?Poprostu pisze:Panowie "prawnicy" może przeniesiecie ta polemikę na PW?
futbol to rozrywka, wiec dlaczego pilkarze mieliby się inaczej zachowywać niz schematyczny czlowiek pracujacy 8 h x 5 w tygodniu.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:27 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.