Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:40

Robaku pisze:
Bartek(Juventino) pisze:
Axel pisze:Jakoś tak to teraz wygląda :P Aż ciary po plecach wędrują :P

Obrazek
Przecież odejście z tej drużyny to strzał w łeb. Jakim cudem w ogóle takie MU może być brane pod uwagę przez Pogbe. Jakim cudem w ogóle takie MU może nam podebrać piłkarza O_o To się nie mieści w głowie. To nawet nie będzie krok wstecz, tylko trójskok (edit. no może dwa kroki w tył).
Bartek to bardzo proste?
W jakiej branzy pracujesz to ci wytłumacze.

P.S. Jak sie zdobywa napis "qualita Juventus"?
Kiedys dostawało sie za to, ze prezentowales wysoki poziom wypowiedzi, teraz to po znajomosci chyba albo jak bys pisal artykuly o Juve z humortystycznymi, politycznymi wstawkami.

Zaraz mamy sierpien a zaden z naszych tytanów jeszcze nie został sprzedany, niestety znow pewnie skonczy sie wypozyczeniami typu Isla do Lazio albo Pereyra w Milanie

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:41

Znaczek Q to spuścizna po starych zarządcach tego forum i ich modelu prowadzenia tego miejsca.

Moje stanowisko jest niezmienne - Pogba zostaje na minimum jeszcze jeden sezon. Przecież ten filmik/gif na twitterze Adidasa nie ma drugiego dna, nie przesadzajmy, a bezpośredni przekaz jest jasny.

Nie rozumiem tych, którzy sprzedają Asamoaha. Wszystko wskazuje, że będzie z nami na kolejny sezon: zachowanie zarządu, wypowiedzi Allegriego oraz samego zawodnika. Sam Kwadwo wydaje się mocno zmotywowany i daje do zrozumienia, że ma coś do udowodnienia. Biorąc pod uwagę, że w środku pola może przydać nam się jego doświadczenie w obliczu częstych kontuzji i zawieszeń, a Evra ma swoje lata więc zapas na wahadle nie zawadzi to taka decyzja wygląda na najrozsądniejsze rozwiązanie. Dobrej ceny za jego kartę i tak byśmy nie dostali.

Szczerze powiedziawszy zaczynam się trochę obawiać o nasze sprzedaże. Hernanes pewnie skończy na wypożyczeniu, ale tutaj innego rozwiązania się nie spodziewałem. Może Chińczycy się skuszą? Byłoby miło, ale Brazylijczyk chyba nie jest chętny do opuszczenia Europy, a nawet Włoch. Od naprawdę długiego czasu pisze się, że Pereyra i Zaza są bliscy odejścia, a tu co rusz dowiadujemy się, że transfer jednego lub drugiego spalił na panewce i lista potencjalnych kupców mocno się kurczy. Mam nadzieję, że po mocnej kampanii transferów do klubu, zarząd zajmie się teraz sprzedażami i za wymienioną dwójkę zgarniemy minimum te 35-40 mln E.

Eh... Conte już dawno nie ma w Juventusie, a co rusz słyszę o nim w naszym kontekście. Bardzo, bardzo szkoda, że blokuje transfer Maticia. Mam nadzieję, że uda nam się wymienić Leminę na lepszego defensywnego pomocnika, który nie będzie nam w środku sezonu wylatywał do Afryki.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:42

Bartek(Juventino) pisze:
Robaku pisze: Bartek to bardzo proste?

Kupuje się, przecież jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. To bardzo proste? Mogę ci wytłumaczyć, tylko napisz w jakiej branży pracujesz.

Więcej luzu w podejściu do ludzi.

Jeśli Pogba odejdzie to dla mnie Matuidi > Matić > Witsel.
no wlasnie, daltego nie mamy o czym gadać.
Ja bym zrezygnował z fajnych hajsów w zarąbistej firmie, zeby dostać x2 w kijowej ;)
A nie mam z tym problemu - branza prawnicza.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:45

Znalezione w internecie, wiec nie moge teraz zweryfikowac. Sky Sport 24 - Pogba bardzo blisko United, prowizje Raioli mieliby zaplacic Anglicy.

Cos ktos?

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:49

CavAllano pisze:Znalezione w internecie, wiec nie moge teraz zweryfikowac. Sky Sport 24 - Pogba bardzo blisko United, prowizje Raioli mieliby zaplacic Anglicy.

Cos ktos?
Ktoś rzucił,że to jakieś fake konto Sky Sport 24 podało,ale w tej chwili to ciężko rozgraniczyć co jest prawdą a co nie:)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:49

CavAllano pisze:Znalezione w internecie, wiec nie moge teraz zweryfikowac. Sky Sport 24 - Pogba bardzo blisko United, prowizje Raioli mieliby zaplacic Anglicy.

Cos ktos?
Fabrizio Romano vczyli bliski wspolpracownik DiMarzio porzekazał, ze kluby dogadane a ManU zgodzilo sie zaplacic Raioli.
DiMarzio przekazał, ze stanelo na 110 mln + bonusy, testy do konca tygodnia w Miami.

Zobsczymy czy DiMarzio odzyskał wiarygodnosc.
Na weekend lece na Litwe, wiec w poniedzialek dowiem sie ile w DiMarzio pozostalo DiMarzio.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:51

Robaku pisze:
Bartek(Juventino) pisze:
Robaku pisze: Bartek to bardzo proste?

Kupuje się, przecież jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. To bardzo proste? Mogę ci wytłumaczyć, tylko napisz w jakiej branży pracujesz.

Ja bym zrezygnował z fajnych hajsów w zarąbistej firmie, zeby dostać x2 w kijowej ;)
"Pragmatyzm" prawników jest ogólnie znany :) W każdym razie wyjaśnię coś. Zgadzam się z Tobą, że piłkarz to zawód i kasa słusznie ma ogromne znaczenie. Ale w piłce nożnej równie ważne są trofea. A więc Pogba spokojnie może połączyć obie te rzeczy w takim klubie jak Real, Barca, czy PSG. I oto mi chodziło. MU daje mu prawdopodobnie mnóstwo kasy, ale w tej chwili nie gwarantuje zwycięstw. Jeśli Pogba będzie kierował się tylko kasą to być może przejdzie do MU. I to miałem na myśli, pisząc wcześniejszy post.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 20:56 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 2 razy.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:51

GDM to anonsuje, więc pewnie znowu ściema. Tak jak to, że Gomes będzie nasz, po czym 20 minut później staje się zawodnikiem Barcelony.

GDM pisze, że w przeciągu 48 godzin MU i Juve dojdą do porozumienia. TO wystarczy mi aby stwierdzić, że to plota. Po prostu daje sobie margines 48 godzin GDM aby w piątek napisać, że w poniedziałek dojdzie do porozumienia itd itd. Juve nie zejdzie ze swojej propozycji

Juve chce :
- 120 mln na czysto dla Juve,
- 20 % dla Raioli płaci MU
- bonus od kolejnej sprzedaży/ odnowienia kontraktu przez Pogbę
- plus jeśli MU wygra LM w kolejnych 5 latach to też ma być bonus.

Nie ma blisko żadnego porozumienia. I nie będzie.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 20:53 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:52

Bartek(Juventino) pisze:
Robaku pisze:
Bartek(Juventino) pisze:

"Pragmatyzm" prawników jest ogólnie znany :) W każdym razie wyjaśnię coś. Zgadzam się z Tobą, że piłkarz to zawód i kasa słusznie ma ogromne znaczenie. Ale w piłce nożnej równie ważne są trofea. A więc Pogba spokojnie może połączyć obie te rzeczy w takim klubie jak Real, Barca, czy PSG. I oto mi chodziło. MU daje mu prawdopodobnie mnóstwo kasy, ale w tej chwili nie gwarantuje zwycięstw. Jeśli Pogba będzie kierował się tylko kasą to być może przejdzie do MU. I to miałem na myśli, pisząc wcześniejszy post.

A czym sie rozni moj zawod, od twojego czy Pogby, serio poświecił bym raising star (poczytaj w GP o tej nagrodze) na rzecz 2,5 krotnosci wzrostu zarobków, mieniam ze ciebie tez bardziej intere hajsy niż nagroda w postaci - dypolomu od szefa - SuperPracownik

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 20:55

Robaku pisze:
Bartek(Juventino) pisze:
Robaku pisze:

A czym sie rozni moj zawod, od twojego czy Pogby, serio poświecił bym raising star (poczytaj w GP o tej nagrodze) na rzecz 2,5 krotnosci wzrostu zarobków, mieniam ze ciebie tez bardziej intere hajsy niż nagroda w postaci - dypolomu od szefa - SuperPracownik
Jeszcze raz. Pogba to taki talent, że może przejść do klubu, który mu zagwarantuje i dużo hajsu i owy dyplom. Jeśli Juve może mu zaoferować tylko owy dyplom, to MU aż ogrom kasy. Ale Real, czy Barca mogą dać mu jedno i drugie.

Trzymam za Ciebie kciuki (szczerze), żebyś zmieniał pracę na taką, która da Ci nie tylko więcej kasy, ale też większy prestiż w zawodzie.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 21:00

jakbyś sledził posty powyzej to bys zaczal sie zastanawiac nad tym,czy Pogbie zalezy na dyplomach to pierwsze vide reakcja po finale LM, reakcje po finale ME.
Po drugie Barca i Real - nieszczególnie wydaja sie byc zainteresowane.\

A jeśli uderzasz w argumenty ad personam... to wiesz, jestem w miare zadowolony z tego co mam. W miare wynika z tego, że wiekszosc mlodych jest nienasyconych, ale nie bede sciemniał.
Liczę na mniej pracy i wiecej hajsów - jak każdy, ale wielu sie boi przyznac.

I z czego wynika ten prestiż z tego, ze w korpo mnie docenia. czy z tego ze moi klienci uznaja, ze jestem jak pieprzony pies ogrodnika. W tym zawodzie kazdy ma inne priorytety.

aaa i jeszcze jedno "pragmatyzm prawniczy" brzmi mi jak "kazdy polak to złodziej" w ustach niemca. Tylko stereotyp.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:04 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 21:03

Real raczej jest. Dziś Zidane wypowiedział się, że w sprawie Pogby wszystko jest możliwe. Pisze się, że Real bez sprzedaży nie może włączyć się do walki o Pogbę. Niewykluczone, że jak skończy się saga z MU, zacznie się w sierpniu z Realem.

W każdym razie myślę, że warto tę dyskusje przełożyć na termin, kiedy już rozwiążę się sytuacja w jedną, albo w drugą stronę. Wtedy wszyscy będziemy mądrzejsi, teraz wszyscy jesteśmy ofiarami szumu informacyjnego. Już w tej chwili nawet nie wiadomo, co jest nową informacją, a co jest powieleniem starej, bo przecież kliknięcia muszą się zgadzać.
Robaku pisze:Dokładnie Zidane mowi Jestemy zainteresowani - choć do nas Paul dostaniej 8,5 mln i szanse na LM.

Fajnie, biore 13 baniek.
Jak kto woli.
No widzisz, a ja bym wybrał zarobki i trofea w Juve, drugim wyborem byłby dla mnie Real i 8,5. MU byłby ostatnim z tych 3. Zobaczymy co wybierze Pogba, ponoć jeszcze nic nie jest przesądzone.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:11 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 3 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 21:05

Dokładnie Zidane mowi Jestemy zainteresowani - choć do nas Paul dostaniej 8,5 mln i szanse na LM.

Fajnie, biore 13 baniek.
Jak kto woli.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 21:12

Znalazlem te doniesienia Di Marzio i stwierdzam... typowy Di Marzio. :facepalm: Kluby "moga" wszystko ustalic w przeciagu 48 godzin, sa coraz blizej porozumienia (aha - daja nam w dalszym ciagu 110 mln, a my nagle spuszczamy z tonu?), wszystko jest na ostatniej prostej, blablabla. Jak zwykle duzo chrzanu, malo konkretow.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2016, 21:26

Zizou_1989 pisze:
Robaku pisze:
Poprostu pisze:Panowie "prawnicy" może przeniesiecie ta polemikę na PW?
sorry masz coś merytorycznego do rozmowy o zarobkach i wyborach pracownika Pogby...?
Robaku ogarnij się, kolega wyżej ma racje. Tu zrobił się niezły śmietnik. Poczytajcie jeszcze raz założenie tego tematu.
nie bardzo rozumiem, dyskutujemy dlaczego Pogba miałby zostać w Juve. Jakieś panuje przeświadczenie -odnoszące się również do Igly, że zawodnik powinien umierać za barwy, czyli za pracodawce, w sytuacji kiedy inny daje mu lepsze pieniądze.
futbol to rozrywka, wiec dlaczego pilkarze mieliby się inaczej zachowywać niz schematyczny czlowiek pracujacy 8 h x 5 w tygodniu.
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2016, 21:27 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany