Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 20:33

ozi(Forza_Juve) pisze:z innej beczki: orientuje sie ktoś czy sprowadzilismy tego Ikone z PSG czy temat ostatecznie upadł. Swego czasu znajdował się blisko naszego Klubu :)
Ostatecznie przedłużył kontrakt z PSG.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 20:35

Wanda Nara obserwuje konto Juventusu na Twitterze, jutro drugi odcinek serialu "TOP 9-tka w Juventusie, lato 2016". :prochno:

Przypominam, że Inter musi to mercato zamknąć z bilansem +50 mln, inaczej FFP dobierze im się do czterech liter. Tak więc kogoś tak czy inaczej będą musieli pogonić, a na Icardim mogą zarobić najwięcej.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 20:53

Vincitore pisze: Przypominam, że Inter musi to mercato zamknąć z bilansem +50 mln, inaczej FFP dobierze im się do czterech liter. Tak więc kogoś tak czy inaczej będą musieli pogonić, a na Icardim mogą zarobić najwięcej.
Zapytałem o to znajomego kibica merdaczy, który nie wie nic na ten temat. Skąd wytrzasnąłeś tą informacje?

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 20:56

Matic ponoć o krok od Juventusu. Złe mam przeczucia odnośnie tych wzmocnień środka pola. Ciągle gdzieś tam z tyłu głowy myśli o sprzedaży Pogby.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:01

Na rynku praktycznie nie ma topowych 9 do wyciągnięcia za normalne rozsądne kwoty dlatego Juve musi taką 9 wyprodukować i kupić kogoś kto niebawem będzie topem.

Potrzebny transfer w stylu
Suarez z Ajaxu
Benzema z Lyonu
Drogba z Marsyli

Tak właśnie zrobiła Chelsea.Kupili nowego Drogbe i Makelele.

Morgesztern

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:06

1. Chcemy Biglię za 10-15 mln &#8364;, ale, rzecz jasna, Lotito chce 25 mln &#8364;.
2. Leicester chce Leminę. Początkowo oferowali 12 mln &#163;, ale teraz są skłonni wyłożyć 16 mln &#163;.
(źródło: CalcioMercato)

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:09

Poprostu pisze:
Vincitore pisze: Przypominam, że Inter musi to mercato zamknąć z bilansem +50 mln, inaczej FFP dobierze im się do czterech liter. Tak więc kogoś tak czy inaczej będą musieli pogonić, a na Icardim mogą zarobić najwięcej.
Zapytałem o to znajomego kibica merdaczy, który nie wie nic na ten temat. Skąd wytrzasnąłeś tą informacje?
A mój znajomy kibic Interu właśnie mi to rozpisał w ten sposób, dokopując się do jakichś informacji, że zanim Inter wyda pieniądze od Chinczyków to zastanie ich lato 2017, ponieważ muszą jakoś wyzerować budżet z FFP. Ja znalazłem jedynie informację, że rok 2016 Inter musi zakończyć maksymalnie z -30 mln euro, tak więc faktycznie średnio się to pokrywa, niemniej jednak Inter już raz dostał karę za igraszki z FFP, teraz będą pewnie przerzucać grajków z Chin, by to ominąć.

Icardim nie zajmowałbym sobie głowy. Wanda Nara walczy o nowy kontrakt dla niego, a że przez całe życie trudniła się pokazywaniem cycków, to robi to w najbardziej oczywisty i pospolity sposób wśród agentów - sprzedaje bajeczki do mediów o domniemanym zainteresowaniu największych ligowych rywali.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:17

Sorek21 pisze:Na rynku praktycznie nie ma topowych 9 do wyciągnięcia za normalne rozsądne kwoty dlatego Juve musi taką 9 wyprodukować i kupić kogoś kto niebawem będzie topem.

Suarez z Ajaxu
Benzema z Lyonu
Drogba z Marsyli

Mam dokladnie takie samo zdanie. Niestety na ta chwile nawet nie widze odpowiednikow tych nazwisk, ktorzy mogli by podazyc ta sama droga. Tak jak powiedzial Alves, Juve ma duza wiedze na temat zawodnikow ktorymi sie interesuje, wiec powinnismy byc spokojni.

Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:30

Sorek21 pisze:Na rynku praktycznie nie ma topowych 9 do wyciągnięcia za normalne rozsądne kwoty dlatego Juve musi taką 9 wyprodukować i kupić kogoś kto niebawem będzie topem.

Suarez z Ajaxu
Benzema z Lyonu
Drogba z Marsyli

MILIK Z AJAXU !
Wydatek rzędu max 25 mln. Dobry, postawny, młody zawodnik, sprawdzony w niezłej europejskiej lidze z potężnym strzałem w lewej nodze, niezłą techniką, umiejącym grać szybką kombinacyjną piłkę (w połączeniu z Dybala, Pjaniciem i Pogba mogliby ładnie klepać) i, co najważniejsze potrafi się znaleźć w polu karnym i wykorzystać sytuację.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:43

" co najważniejsze potrafi się znaleźć w polu karnym i wykorzystać sytuację."

ciekawe.

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:46

Vincitore pisze:
LukaszJuve pisze:Przecież przyjdzie Pjaca i to on będzie tym grajkiem za Moratę.
Pjaca przychodzi za Cuadrado, musimy mieć zawodnika do 4-3-3, to gracz lepiej operujący bliżej linii bocznej, jako Second Striker jest przewidziany z konieczności.
A zalozymy sie, ze 4-3-3 grac nie bedziemy i Chorwat to zaden nastepca Cuadrado, tylko zastepstwo dla Dybały?
Tak poza tym - masz jakies nagranie tego polaczenia telefonicznego, ktore rzekomo wykonal Conte do Cuadrado i nawciskal mu kitow, po czym Kolumbijczyk polecial na skrzydlach do Londynu? Bo ja mam wrazenie, ze Chelsea wziela po prostu swojego pilkarza z powrotem do siebie i tyle.
kamil-8853 pisze:Najbardziej prawdopodobna kandydatura dla nas na ten moment (pewnie na dniach pojawi się o tym w gazetach) jest Carlos Bacca. Lacazette nie do ruszenia, Cavani zostanie w P$g, Icardi raczej zostanie w Interze albo pójdzie za granicę (chętnych nie brakuje P$g Atletico Arsenal)
Powiem tak: Bacca na SerieA bylby OK, ale na Europe... :think:
Lacaz pojdzie do PSG nagrywac ze skrzydla asysty grajacemu na "9" Cavaniemu ::/: Poza tym, to knypek.
Osobiscie probowalbym uderzac po Icara, ktory ma spine z Interem, wiec mozna na niego bardzo liczyc, ze narobi tam smrodu naciskajac na ich zarzad w kwestii zgody na transfer do nas.
Lucas87 pisze:skończymy pewnie z jakimś przepłaconym gnojkiem z brazylii
Obawiam sie, ze tak sie skonczy nasze marzenie o upragnionej "9", gdyz niejaki Gabigol (idiotyczne przezwisko) moze smialo grac wlasnie tam. Jesli juz mielibysmy skonczyc z jakims lebkiem z kraju kawy i narkotykow, to wolalbym tego Gabriela Jesusa. Mysle, ze ten drugi ma po prostu rowniej pod kopula.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:48

Kadziel pisze:MILIK Z AJAXU !
Wydatek rzędu max 25 mln. Dobry, postawny, młody zawodnik, sprawdzony w niezłej europejskiej lidze z potężnym strzałem w lewej nodze, niezłą techniką, umiejącym grać szybką kombinacyjną piłkę (w połączeniu z Dybala, Pjaniciem i Pogba mogliby ładnie klepać) i, co najważniejsze potrafi się znaleźć w polu karnym i wykorzystać sytuację.
to ostatnie zdanie w kontekście Euro brzmi trochę zabawnie :prochno:
Coś jeszcze będzie się działo w tym okienku, Marotta na pewno coś wymyśli.
Z Igłą było dużo szumu, informacji z otoczenia, od agenta - zbyt duzo jak na mój gust - przypomnijcie sobie Sandro rok temu - cisza i nagle bomba. Mam nadzieję że ta burza z Napoli to cześć planu Marotty (aby w ciszy pracować nad jakimś transferem).

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 44 razy
Otrzymał podziękowanie: 46 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 21:51

Jacky pisze:

Osobiscie probowalbym uderzac po Icara, ktory ma spine z Interem, wiec mozna na niego bardzo liczyc, ze narobi tam smrodu naciskajac na ich zarzad w kwestii zgody na transfer do nas.

Icar nie ma żadnej spiny z Interem. Łatwa Wanda chce dla niego wywalczyć podwyżkę i tyle. Znajomy kibic Interu dzisiaj mi powiedział, że taką dostanie, a mianowicie 1,3 mln co da mu 4,5 mln rocznie.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 22:07

To ja napiszę, że ten Marocchi, który ma w tym mercato chyba najlepszą serię spośród wszystkich, którzy cokolwiek piszą o naszych transferach i, którego Cavaniego z wypiekami na twarzy przyjęła grupka osób dla których Pipita jest be dziś dał info, że Sarri chce Zazę, Pereyrę i Ruganiego i musimy poczekać co się wydarzy.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 18 lipca 2016, 22:08

Suarez z Ajaxu
Benzema z Lyonu
Drogba z Marsyli
Do schematu graczy <25 roku życia, którzy dużo strzelają w ligach spoza TOP-3 (Hiszpania, Niemcy, Anglia: http://www.uefa.com/memberassociations/ ... gs/country ) pasują mi:
- Icardi (z Interu bez klauzuli będzie go sprowadzić cholernie ciężko),
- Lacazette (w Lyonie gra na wysuniętym przed Fekirem, ale interesuje się nim chyba zbyt wiele klubów z Anglii i PSG),
- Milik,
- Janssen (już w Tottenhamie za 22 mln),
- Batshuayi (już w Chelsea za 39 mln).

Najłatwiejszy do wyciągnięcia byłby Milik, ale nawet nie wiem, czy jest lepszy od Zazy. Jeśli nie Cavani i A.Sanchez, to w tej chwili moimi marzeniami są właśnie Lacazette albo Icardi.

Zablokowany