Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:05

albertcamus pisze:Piszcie Miralemowi na fejsiku, że Welcome/Benvenuto/Witamy, żeby nie było widać tego hejtu Romanistów :rotfl:
https://www.facebook.com/Miralem-Pjani% ... 0/?fref=ts

Ja już dałem <3 :D

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:13

Crunny pisze:Kiedy ostatni raz zrobiliśmy taki transfer wewnątrz Serie A?! Chyba w 2001 roku :koszulka:
2004 i transfer Emersona :ok: Paradoksalnie, wtedy też kupowaliśmy z Romy i też wiele wyzwisk poleciało.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:16

RICTOR pisze:
Crunny pisze:Kiedy ostatni raz zrobiliśmy taki transfer wewnątrz Serie A?! Chyba w 2001 roku :koszulka:
2004 i transfer Emersona :ok: Paradoksalnie, wtedy też kupowaliśmy z Romy i też wiele wyzwisk poleciało.
Ano tak, zapomniałem o Pumie. Ale to i tak 12 lat temu!

Pjanic to kolejny genialny ruch transferowy naszego zarządu. Przecież równie dobrze mogli go przekonać inni wielcy. No ale ponoć to my działaliśmy najszybciej i najkonkretniej. Za 30 mln pozyskać takie nazwisko, gdy tyle samo Roma dała za Iturbe po 1 dobrym sezonie :D

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:22

Jasne jasne. Kupa czasu minęła, ale wreszcie możemy się cieszyć, że wracamy do podobnego poziomu jaki mieliśmy wtedy :D

Co do Moraty. Ja nie mam wątpliwości, że Beppe będzie chciał coś zrobić z klauzulą w umowie, ale jak ich ta klauzula broni tak nas żaden zapis w umowie nie broni. Jak Perez będzie chciał być patafianem to się zaprze i powie dajmy na to, że nie wykupi Moraty teraz, ale w sprawie zapisów w umowie negocjować nic nie zamierza i nie interesują go żadne pieniądze jakie ewentualnie byśmy zaoferowali, on sobie rok poczeka jeszcze i ewentualnie dopiero wtedy wykupi albo ostatecznie zrezygnuje z Alvaro. Przy czymś takim jesteśmy w dupie i nie możemy nic zrobić.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:26

Na poczatku marca
fazzi pisze:To prawda, że Pjanic ma klauzulę odejść w kontakcie 35 mln ? Jeśli tak to hmmmm.... Mogliby Giuseppe z Fabio się zakręcić. To byłby genialny ruch, taki w stylu Bayernu :C :ahsisi:
Cóż, wygląda na to, że wykrakałem :hellyes: :D
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 19:38 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:26

:ok: :ok: :ok:

Nareszcie! Pomoc nabiera kszałtów. Na Miralema zwróciłem już uwagę, jak graliśmy z Lyonem w LM. Wtedy młodziutki Bośniak ładnie karał naszą pomoc. 1-1 po bramce Iaquinty zdaje się.

#WelcomeMiralem :bravo:

Edit:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 19:29 przez Cobra, łącznie zmieniany 1 raz.

#FinoAllaFine
#WeAreOne
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:27

Sami juz powital nasz nowy nabytek i wrzucil wpis w stylu "witaj w rodzinie Juve". :ok: W Turynie zobaczy i poczuje na wlasnej skorze, co to znaczy szacunek do zawodnika - zwlaszcza ze strony kibicow.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:31

Jak już o wpisach na FB mowa, wyzywać piłkarza to jedno, ale tam po Pjaniciu cisną nawet pod jakimś zdjęciem jego dzieciaka, które zamieścił i to to już jest wiocha kompletna :facepalm: A może to jednak instagram był.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 19:33 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:32

Aż jestem podniecony. Nie pamiętam kiedy ostatnio aż tak bardzo cieszyłem się z jakiegoś transferu. :P Trzeba przyznać, że już dawno nie ściągaliśmy piłkarza światowej klasy. Co prawda grube nazwiska dołączały do Nas w ostaniach latach, ale wydawało się, że są albo wypaleni(Pirlo), albo ich poprzedni sezon był, delikatnie ujmując, przeciętny i pełny kontuzji(Khedira), albo po prostu mięli burzliwą przeszłość i wydawało się, że najlepsze lata za sobą(Tevez). Jaram się. Może mnie ktoś uznać za szaleńca, ale uważam, że Bośniak w formie = poziom Modricia. Jeszcze tylko gdyby był bardziej regularny, to naprawdę byłbym ukontentowany. ;)
PS. Od dobrych kilku dnia zastanawiam się, czy Max będzie jednocześnie wystawiał Alexa Sandra i Alvesa.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:33

Cobra pisze:Na Miralema zwróciłem już uwagę, jak graliśmy z Lyonem w LM. Wtedy młodziutki Bośniak ładnie karał naszą pomoc. 1-1 po bramce Iaquinty zdaje się.
Coś Ci sie pomieszało. Pewnie miałeś na myśli Gourcouffa. Graliśmy wtedy z Bordeaux.

Jeszcze Mascherano/Kante i pomoc genialna :D

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:39

Ciro Venerato (Rai) zapodał info, że De Laurentiis kontaktował się z Paraticim w sprawie sytuacji Asy i Pereyry.

Z Radio Sportiva, jutro mielibyśmy się spotkać z Realem a potwierdzenie Daniego Alvesa to kwestia godzin tylko.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 19:42 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:40

Pierwszy garnitur:
Pogba - Pjanic - Khedira

Drugi garnitur:
Lemina - Marchisio - Sturaro

Trzeci garnitur:
Asamoah - Hernanes - Pereyra

Czwarty garnitur:
Kastanos - Padoin - Macek

Nasz trzeci garnitur jest na poziomie pierwszego Milanu :C

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:41

Marian. pisze:
Cobra pisze:Na Miralema zwróciłem już uwagę, jak graliśmy z Lyonem w LM. Wtedy młodziutki Bośniak ładnie karał naszą pomoc. 1-1 po bramce Iaquinty zdaje się.
Coś Ci sie pomieszało. Pewnie miałeś na myśli Gourcouffa. Graliśmy wtedy z Bordeaux.

Jeszcze Mascherano/Kante i pomoc genialna :D

Masz, rację. To było z Bordeaux. To ciekawe w takim razie, w którym meczu mi się podobał Miralem z Lyonu :think:

W Mascherano nie wierzę, ale... Marotta jest nieobliczalny :spiteful:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:50

Sky informuje, ze co prawda poruszymy z Realem temat Kovacicia, ale ostatecznie Hiszpanie nie chca go wypozyczac. Przy takim scenariuszu powinnismy sobie odpuscic.

Tacy gracze jak Pogba, Pjanic, Khedira, Alves, Sandro w jednej linii. :juve: POTEGA. :shock:

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2016, 19:57

CavAllano pisze:
Jacky pisze:Co do Moraty, to ja wolalbym zeby odszedl. Jesli zostanie, to znowu caly nastepny sezon sie bidulek bedzie zastanawial czy w lipcu Real go wykupi i bedzie chlopak doly psychiczne lapal.
Bardzo malo prawdopodobny scenariusz. Za wszelka cene bedziemy chcieli rozwiazac te kwestie juz teraz - albo pozbedziemy sie tego uwlaczajacego prawa kontrwykupu albo Real go wykupi. Krolewscy chca na nim zarobic i teraz pytanie, czy Marotta zdola ich przekonac swoja oferta.
Szkopul jest taki, ze Real nic nie musi. Marotta moze ich zarzucac i kwota 100mln. a oni powiedza: pas, czekamy do nastepnego Mercato. Swoja droga koledzy maja racje - jak Alvaro dalej bedzie tak gral, jak z Czechami, to jego fanboje moga byc spokojni o pozostanie w Turynie. Patrzec na tego synka sie nie da, jak marnuje kolejne setki.
CavAllano pisze:Morata prezentowal sie dzisiaj dosc przecietnie - co prawda byl dosc aktywny, ale raczej bez konkretow. Hiszpan wygladal dzis na poddenerwowanego, podirytowanego, smutnego, przygaszonego i... wychudzonego? :think:
Moze on naprawde ma jakies problemy psychiczne typu depresja czy cus.
CavAllano pisze:Przypominam, ze w lecie '17 Real mialby prawo odkupu za... 35 mln
Jest jakies oficjalne potwierdzenie tych 35mln? Bo juz kiedys z jednym userem tutaj pisalismy, ze rozne zrodla mowia, ze beda go mogli odkupic rowniez za 30 w przyszlym roku.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Zablokowany