Alvaro Morata

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 10:57

Kuben pisze:Moją uwagę przykuło również to, że podczas celebracji bramki ułożył palce obu dłoni by przypominały literę A (?)... też to ktoś zauważył?
Puszczał oczko do Arsenalu i Arsene'a Wengera :smile: A tak poważnie to była dedykacja dla jego partnerki Alice Campello, po meczu powiedział że odkąd z nią jest, jest inną osobą. Cóż, na boisku na pewno :D
Morata Before Alice: 14 apps 3 goals 2 assist
After Alice: 12 apps 8 goals 6 assist
(Twitter)

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 12:40

Jeśli dobrze pamiętam, to poprzednia partnerka chyba go zostawiła i chłopak mocno to przeżył. Dobrze, że ma teraz takie wsparcie, bo przecież na tym to wszystko polega. ;) Smutno mi się patrzyło na Alvaro i od jakiegoś już czasu przeżywam to, że może odejść. Lubię gościa, bo stanowi ważną część naszej rodziny. Z drugiej strony - czy naprawdę jest szansa na to, by uratować jeszcze jego przyszłość w Turynie?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 13:26

Ciekawe, na ile te plotki o zainteresowaniu PSG czy Arsenalu są prawdziwe. Jeśli dają Realowi nawet 50 mln za Moratę, to przecież wystarczy, że damy Realowi 20 mln i wyjdą na to samo, bo wcześniej muszą wyłożyć 30 mln, żeby go od nas odkupić.

Wczoraj przejrzałem newsy o Moracie na stronie Realu. Piszą tam, że sam Alvaro chce przejść do PSG lub Arsenalu, ponieważ u nas zarabia 4,5 mln, a oba kluby obiecują mu ok. 2-krotnie wyższe zarobki.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 13:34

Ja tam tej woli odejścia Moraty nigdzie nie dostrzegam i to raczej bullshit nakręcany na stronie gimbusów. To bardzo ciekawe, że wiedzą więcej od nas - ludzi, którzy śledzą jego sytuację każdego dnia i to w różnych źródłach.

Dziennikarz zadał mu wczoraj pytanie w stylu - to był ostatni mecz w sezonie, gdzie będzie grał Morata w przyszłym? Alvaro odpowiedział jedynie wymijająco, że czeka go jeszcze Euro i skupia się na tej chwili.

Chciałbym się łudzić, że nie jest jeszcze pozamiatane, ale coś mi mówi, że jest po wszystkim.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 13:36

CavAllano pisze:
Chciałbym się łudzić, że nie jest jeszcze pozamiatane, ale coś mi mówi, że jest po wszystkim.
Jego agent twierdzi, że Alvaro jeszcze nie wie gdzie będzie grał w przyszłym sezonie. Mam nadzieję, że to prawda, bo agent spokojnie mógł powiedzieć, że Alvaro wie gdzie zagra (gdyby tak było) od nowego sezonu, ale nazwy klubu nie zdradzać i nic by się nie stało, także myślę, że agent nie ściemnia;) Wszystko jeszcze możliwe.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2016, 14:19

Wojtek pisze:
CavAllano pisze:
Jego agent twierdzi, że Alvaro jeszcze nie wie gdzie będzie grał w przyszłym sezonie. Mam nadzieję, że to prawda, bo agent spokojnie mógł powiedzieć, że Alvaro wie gdzie zagra (gdyby tak było) od nowego sezonu, ale nazwy klubu nie zdradzać i nic by się nie stało, także myślę, że agent nie ściemnia;) Wszystko jeszcze możliwe.
Sęk w tym, że z takiej wypowiedzi może wynikać i tyle, że Morata po prostu nie wie, dokąd zostanie sprzedany przez Real po odkupieniu ;)

Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.

No i co najciekawsze, dwie strony Realu, z których wynika, że wiedzą tam tyle, co i my. Czyli żadnych konkretnych ruchów, odłożenie sprawy po finale LM, cytowanie Marotty, że chcemy zostawić Alvaro u siebie. Owszem, jest mowa o tym, że jeśli Real chłopaka wykupi, to tylko po to, żeby go od razu sprzedać. Ale o żadnych konkretnych ofertach, a zwłaszcza takich nie do odrzucenia, raczej nie ma mowy.

Nie wrzucam linków, bo były to pojedyncze newsy z ostatniego miesiąca z czterech czy pięciu portali. A piszę o tym, ponieważ konkluzja nasuwa się z nich taka, że ilekroć w ciągu najbliższego tygodnia pojawi się jakiś news w stylu "Morata żegna się z Juventusem", będzie to prędzej kaczka dziennikarska niż info oparte na faktach. U "Królewskich" mają teraz spinę na finał, później Marotta ma rozmawiać z Perezem o wykupieniu klauzuli, więc w najbliższych dniach nikt nie podejmie żadnej decyzji, zwłaszcza bez kontaktowania się z drugą stroną. Tym bardziej, że - i to niestety jest tylko mój domysł, ale wydaje mi się, że słuszny - klauzula klauzulą, ale jeśli Perez chce jedynie zarobić na Alvaro, to zgodnie z dobrym obyczajem Juventus powinien mieć pierwszeństwo możliwości przedstawienia swojej propozycji.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2016, 09:34

Tutaj można pobrać ta nieszczęsną umowę w j. hiszpańskim

https://openload.co/f/-IiqAKFz8Qo/Real_ ... Morata.pdf

nie znam hiszpańskiego ale wydaje się że w punkcie 8.3 jest zapisane że jak Real skorzysta z pierwokupu to Juve i Morata nie mają nic do gadania i grzecznie musza wszystko podpisać... Aż dziw bierze że jest to zgodne z przepisami FIFA toż to czyste niewolnictwo...

Juve per sempre sara...!!!!
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2016, 10:40

dlaczego niewolnictwo skoro Morata podpisał już indywidualną umowę z Realem 2 lata temu?
traktuj to jako wypożyczenie, dużo lepsze niż wypożyczenie przykładowego Cuadrado, bo to Real nam zapłaci za nie a nie odwrotnie

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 11:34

Makiavel pisze:Patrząc z perspektywy Juve bardzo bym chciał żeby został (nie wierzę, że zastąpi go Cavani albo Ibra) ale z perspektywy Alvaro to powinien iść. W drugiej połowie sezonu to on powinien był grać w pierwszym składzie
jeszcze wczoraj można było mieć wątpliwości ale po tym co dziś powiedział o nim Allegri "potrzebuje spędzić jeszcze kilka lat w Juve. Potrzebuje tego, żeby dorosnąć" nie ma wątpliwości - u nas będzie ciągle tylko rezerwowym podczas gdy w każdym innym klubie poza Realem będzie miał pierwszy plac i 2 razy takie zarobki, tylko głupi albo zakochany by został

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 16:24

B@rt pisze:Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.
Wytłumacz mi, w jaki sposób oferta Arsenalu w wysokości 50 mln euro miałaby się nie opłacić Realowi? Dostali za Moratę 20 baniek od nas, teraz go odkupią za 30 i sprzedadzą do Arsenalu za 50. Jak dla mnie, to mają na czysto 40 mln do przodu. Marotta za wykupienie klauzuli nie zaproponuje więcej niż 20 mln i słusznie, bo to i tak już będzie mała przesada.
Moim zdaniem wnioski są oczywiste, a szansę, że Morata zostanie w Juve oceniam na jakieś 20%.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 17:36

panlider pisze:
B@rt pisze:Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.
Wytłumacz mi, w jaki sposób oferta Arsenalu w wysokości 50 mln euro miałaby się nie opłacić Realowi? Dostali za Moratę 20 baniek od nas, teraz go odkupią za 30 i sprzedadzą do Arsenalu za 50. Jak dla mnie, to mają na czysto 40 mln do przodu. Marotta za wykupienie klauzuli nie zaproponuje więcej niż 20 mln i słusznie, bo to i tak już będzie mała przesada.
Moim zdaniem wnioski są oczywiste, a szansę, że Morata zostanie w Juve oceniam na jakieś 20%.
Hahaha :rotfl: Widzę matematyka ciężka rzecz :D

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 17:43

Felek, u niego dobrze z matematyką, nie wiem jak u CIebie ;)

Madryt dostał 20 mln 2 lata temu, teraz muszą oddać 30 mln. Więc sa na -10 mln, sprzedają do Arsenalu za 50 mln i zarabiają ogólnie 40 mln na całej 2 letniej transakcji.

Obrazek
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 18:23

No ale jak my im zapłaciliśmy 20 baniek i teraz za anulowanie klauzuli tez im zapłacimy 20 baniek, to też są 40 do przodu ;)

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 19:12

pamiętajcie jeszcze o podatku, które płaci kupujący (czyli Real tak na prawdę przy wykupie i odsprzedaży zarobi trochę mniej) a także haraczu do FIFA (to już nie wiem kto płaci) a którego podstawa z 20mln zmieni się na 80 (30+50), czyli 4 razy tyle

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2016, 20:42

SZAGI pisze:No ale jak my im zapłaciliśmy 20 baniek i teraz za anulowanie klauzuli tez im zapłacimy 20 baniek, to też są 40 do przodu ;)
Faktycznie, my bad. Nie wiem, jak mogłem tego nie ogarnąć :D

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
ODPOWIEDZ