Alvaro Morata
- bendzamin
- Redaktor
Puszczał oczko do Arsenalu i Arsene'a WengeraKuben pisze:Moją uwagę przykuło również to, że podczas celebracji bramki ułożył palce obu dłoni by przypominały literę A (?)... też to ktoś zauważył?

Morata Before Alice: 14 apps 3 goals 2 assist
After Alice: 12 apps 8 goals 6 assist
(Twitter)
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jeśli dobrze pamiętam, to poprzednia partnerka chyba go zostawiła i chłopak mocno to przeżył. Dobrze, że ma teraz takie wsparcie, bo przecież na tym to wszystko polega.
Smutno mi się patrzyło na Alvaro i od jakiegoś już czasu przeżywam to, że może odejść. Lubię gościa, bo stanowi ważną część naszej rodziny. Z drugiej strony - czy naprawdę jest szansa na to, by uratować jeszcze jego przyszłość w Turynie?

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ciekawe, na ile te plotki o zainteresowaniu PSG czy Arsenalu są prawdziwe. Jeśli dają Realowi nawet 50 mln za Moratę, to przecież wystarczy, że damy Realowi 20 mln i wyjdą na to samo, bo wcześniej muszą wyłożyć 30 mln, żeby go od nas odkupić.
Wczoraj przejrzałem newsy o Moracie na stronie Realu. Piszą tam, że sam Alvaro chce przejść do PSG lub Arsenalu, ponieważ u nas zarabia 4,5 mln, a oba kluby obiecują mu ok. 2-krotnie wyższe zarobki.
Wczoraj przejrzałem newsy o Moracie na stronie Realu. Piszą tam, że sam Alvaro chce przejść do PSG lub Arsenalu, ponieważ u nas zarabia 4,5 mln, a oba kluby obiecują mu ok. 2-krotnie wyższe zarobki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ja tam tej woli odejścia Moraty nigdzie nie dostrzegam i to raczej bullshit nakręcany na stronie gimbusów. To bardzo ciekawe, że wiedzą więcej od nas - ludzi, którzy śledzą jego sytuację każdego dnia i to w różnych źródłach.
Dziennikarz zadał mu wczoraj pytanie w stylu - to był ostatni mecz w sezonie, gdzie będzie grał Morata w przyszłym? Alvaro odpowiedział jedynie wymijająco, że czeka go jeszcze Euro i skupia się na tej chwili.
Chciałbym się łudzić, że nie jest jeszcze pozamiatane, ale coś mi mówi, że jest po wszystkim.
Dziennikarz zadał mu wczoraj pytanie w stylu - to był ostatni mecz w sezonie, gdzie będzie grał Morata w przyszłym? Alvaro odpowiedział jedynie wymijająco, że czeka go jeszcze Euro i skupia się na tej chwili.
Chciałbym się łudzić, że nie jest jeszcze pozamiatane, ale coś mi mówi, że jest po wszystkim.
- Wojtek
- Juventino
Jego agent twierdzi, że Alvaro jeszcze nie wie gdzie będzie grał w przyszłym sezonie. Mam nadzieję, że to prawda, bo agent spokojnie mógł powiedzieć, że Alvaro wie gdzie zagra (gdyby tak było) od nowego sezonu, ale nazwy klubu nie zdradzać i nic by się nie stało, także myślę, że agent nie ściemnia;) Wszystko jeszcze możliwe.CavAllano pisze:
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Sęk w tym, że z takiej wypowiedzi może wynikać i tyle, że Morata po prostu nie wie, dokąd zostanie sprzedany przez Real po odkupieniuWojtek pisze:Jego agent twierdzi, że Alvaro jeszcze nie wie gdzie będzie grał w przyszłym sezonie. Mam nadzieję, że to prawda, bo agent spokojnie mógł powiedzieć, że Alvaro wie gdzie zagra (gdyby tak było) od nowego sezonu, ale nazwy klubu nie zdradzać i nic by się nie stało, także myślę, że agent nie ściemnia;) Wszystko jeszcze możliwe.CavAllano pisze:

Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.
No i co najciekawsze, dwie strony Realu, z których wynika, że wiedzą tam tyle, co i my. Czyli żadnych konkretnych ruchów, odłożenie sprawy po finale LM, cytowanie Marotty, że chcemy zostawić Alvaro u siebie. Owszem, jest mowa o tym, że jeśli Real chłopaka wykupi, to tylko po to, żeby go od razu sprzedać. Ale o żadnych konkretnych ofertach, a zwłaszcza takich nie do odrzucenia, raczej nie ma mowy.
Nie wrzucam linków, bo były to pojedyncze newsy z ostatniego miesiąca z czterech czy pięciu portali. A piszę o tym, ponieważ konkluzja nasuwa się z nich taka, że ilekroć w ciągu najbliższego tygodnia pojawi się jakiś news w stylu "Morata żegna się z Juventusem", będzie to prędzej kaczka dziennikarska niż info oparte na faktach. U "Królewskich" mają teraz spinę na finał, później Marotta ma rozmawiać z Perezem o wykupieniu klauzuli, więc w najbliższych dniach nikt nie podejmie żadnej decyzji, zwłaszcza bez kontaktowania się z drugą stroną. Tym bardziej, że - i to niestety jest tylko mój domysł, ale wydaje mi się, że słuszny - klauzula klauzulą, ale jeśli Perez chce jedynie zarobić na Alvaro, to zgodnie z dobrym obyczajem Juventus powinien mieć pierwszeństwo możliwości przedstawienia swojej propozycji.
- jurson09
- Juventino
Tutaj można pobrać ta nieszczęsną umowę w j. hiszpańskim
https://openload.co/f/-IiqAKFz8Qo/Real_ ... Morata.pdf
nie znam hiszpańskiego ale wydaje się że w punkcie 8.3 jest zapisane że jak Real skorzysta z pierwokupu to Juve i Morata nie mają nic do gadania i grzecznie musza wszystko podpisać... Aż dziw bierze że jest to zgodne z przepisami FIFA toż to czyste niewolnictwo...
https://openload.co/f/-IiqAKFz8Qo/Real_ ... Morata.pdf
nie znam hiszpańskiego ale wydaje się że w punkcie 8.3 jest zapisane że jak Real skorzysta z pierwokupu to Juve i Morata nie mają nic do gadania i grzecznie musza wszystko podpisać... Aż dziw bierze że jest to zgodne z przepisami FIFA toż to czyste niewolnictwo...
Juve per sempre sara...!!!!
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dlaczego niewolnictwo skoro Morata podpisał już indywidualną umowę z Realem 2 lata temu?
traktuj to jako wypożyczenie, dużo lepsze niż wypożyczenie przykładowego Cuadrado, bo to Real nam zapłaci za nie a nie odwrotnie
traktuj to jako wypożyczenie, dużo lepsze niż wypożyczenie przykładowego Cuadrado, bo to Real nam zapłaci za nie a nie odwrotnie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Maly
- Juventino
jeszcze wczoraj można było mieć wątpliwości ale po tym co dziś powiedział o nim Allegri "potrzebuje spędzić jeszcze kilka lat w Juve. Potrzebuje tego, żeby dorosnąć" nie ma wątpliwości - u nas będzie ciągle tylko rezerwowym podczas gdy w każdym innym klubie poza Realem będzie miał pierwszy plac i 2 razy takie zarobki, tylko głupi albo zakochany by zostałMakiavel pisze:Patrząc z perspektywy Juve bardzo bym chciał żeby został (nie wierzę, że zastąpi go Cavani albo Ibra) ale z perspektywy Alvaro to powinien iść. W drugiej połowie sezonu to on powinien był grać w pierwszym składzie
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Wytłumacz mi, w jaki sposób oferta Arsenalu w wysokości 50 mln euro miałaby się nie opłacić Realowi? Dostali za Moratę 20 baniek od nas, teraz go odkupią za 30 i sprzedadzą do Arsenalu za 50. Jak dla mnie, to mają na czysto 40 mln do przodu. Marotta za wykupienie klauzuli nie zaproponuje więcej niż 20 mln i słusznie, bo to i tak już będzie mała przesada.B@rt pisze:Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.
Moim zdaniem wnioski są oczywiste, a szansę, że Morata zostanie w Juve oceniam na jakieś 20%.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- FelekJUVE
- Juventino
Hahaha :rotfl: Widzę matematyka ciężka rzeczpanlider pisze:Wytłumacz mi, w jaki sposób oferta Arsenalu w wysokości 50 mln euro miałaby się nie opłacić Realowi? Dostali za Moratę 20 baniek od nas, teraz go odkupią za 30 i sprzedadzą do Arsenalu za 50. Jak dla mnie, to mają na czysto 40 mln do przodu. Marotta za wykupienie klauzuli nie zaproponuje więcej niż 20 mln i słusznie, bo to i tak już będzie mała przesada.B@rt pisze:Ja również odwiedziłem wczoraj parę stron, mianowicie byłem na jakimś polskim portalu fanów ManU, Arsenalu i Realu. Na stronie United w ostatnim miesiącu rozpisywano się jedynie o Ibrze i jakimś Brazolu, o Moracie cisza. Na stronie Arsenalu jeden news, że Wenger jest gotowy dać za Alvaro 50 mln. euro - taka oferta Realowi się nie opłaci. Było też coś o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu, że niby są gotowi wyłożyć 43 mln.
Moim zdaniem wnioski są oczywiste, a szansę, że Morata zostanie w Juve oceniam na jakieś 20%.

- Cabrini_idol
- Juventino
Felek, u niego dobrze z matematyką, nie wiem jak u CIebie 
Madryt dostał 20 mln 2 lata temu, teraz muszą oddać 30 mln. Więc sa na -10 mln, sprzedają do Arsenalu za 50 mln i zarabiają ogólnie 40 mln na całej 2 letniej transakcji.

Madryt dostał 20 mln 2 lata temu, teraz muszą oddać 30 mln. Więc sa na -10 mln, sprzedają do Arsenalu za 50 mln i zarabiają ogólnie 40 mln na całej 2 letniej transakcji.

- Maly
- Juventino
pamiętajcie jeszcze o podatku, które płaci kupujący (czyli Real tak na prawdę przy wykupie i odsprzedaży zarobi trochę mniej) a także haraczu do FIFA (to już nie wiem kto płaci) a którego podstawa z 20mln zmieni się na 80 (30+50), czyli 4 razy tyle
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Faktycznie, my bad. Nie wiem, jak mogłem tego nie ogarnąćSZAGI pisze:No ale jak my im zapłaciliśmy 20 baniek i teraz za anulowanie klauzuli tez im zapłacimy 20 baniek, to też są 40 do przodu

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"