Wszystko o Squadra Azzurra
- Arbuzini
- Juventino
Coś czuję, że Conte nie wyjdzie nawet z grupy. W ofensywie mocno średnio, teraz wypada mu dwóch najlepszych środkowych pomocników zaliczanych do światowej czołówki i na dobrą sprawę tylko obstawienie stoperów i bramkarzy jest na topowym poziomie.
Verratti i Marchisio mogli stworzyć świetną pomoc - zarówno w duecie, jak i w trójce z kimś grającym bardziej siłowo. Olbrzymia mądrość taktyczna, wyszkolenie techniczne na najwyższym poziomie, długie podania, umiejętność gry zarówno do przodu, jak i z tyłu. Tego Conte nie będzie w stanie zastąpić innym zestawem pomocników.
Verratti i Marchisio mogli stworzyć świetną pomoc - zarówno w duecie, jak i w trójce z kimś grającym bardziej siłowo. Olbrzymia mądrość taktyczna, wyszkolenie techniczne na najwyższym poziomie, długie podania, umiejętność gry zarówno do przodu, jak i z tyłu. Tego Conte nie będzie w stanie zastąpić innym zestawem pomocników.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Nie dosc ze sklad Wlochow wyglada bidnie, to wypadaja dwa filary pomocy. Bedzie ciezko.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
i to jest odpowiedź dlaczego on nigdy nie trafi do Juve - nie ta mentalność ;]
kontuzję ma od dawna i na operację można się było zdecydować już jakiś czas temu a nie idealnie się wstrzelić w okres pomiędzy sezonem i rozpoczęciem przygotowań do nowego przez PSG... przykre to dla kibiców Italii ale "nowy Pirlo" powinien brać przykład z Vidala, który zrobił wszystko żeby zagrać na MŚ
kontuzję ma od dawna i na operację można się było zdecydować już jakiś czas temu a nie idealnie się wstrzelić w okres pomiędzy sezonem i rozpoczęciem przygotowań do nowego przez PSG... przykre to dla kibiców Italii ale "nowy Pirlo" powinien brać przykład z Vidala, który zrobił wszystko żeby zagrać na MŚ
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Verratti jakoś z tą kadrą ma nie po drodze a to kontuzja, a to trener z niego zrezygnuje, od debiutu blisko 4 lata temu rozegrał raptem 15 spotkań w tym tylko 7 o pkt, wyszło mu raptem 960 min. To raczej trzeba rozważać w kwestii braku dodatkowego atutu niż osłabienia jak to ma miejsce w przypadku Claudio. Verratti mógłby być ważnym graczem kadry ale w przeszłości nigdy nie był.
- Robaku
- Juventino
Podobno Darmian się rozlożył i udział w Euro zagrożony.
Co do postępowania Verattiego, to mysle,ze wielu zawodników inaczej podchodzi do kadry odkad Conte poinformował, ze idzie do Chelsea. Pamietam jakies sondy prowadzone wsrod pilkarzy, ze Conte był trenerem z którym najchetniej by pracowali ( wsrod pilkarzy Serie A), teraz już tego raczej nie widać.
Co do postępowania Verattiego, to mysle,ze wielu zawodników inaczej podchodzi do kadry odkad Conte poinformował, ze idzie do Chelsea. Pamietam jakies sondy prowadzone wsrod pilkarzy, ze Conte był trenerem z którym najchetniej by pracowali ( wsrod pilkarzy Serie A), teraz już tego raczej nie widać.
- zbysioJuve
- Juventino
Trzeba będzie grać w takim wypadku Sorianami, Parolami i innymi Jorginhami
Wiadomo może akurat wystrzelą i wyjdzie im ten turniej.

Wiadomo może akurat wystrzelą i wyjdzie im ten turniej.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
No co wy, przecież jest w Serie A trio gotowe wieść prym w drugiej linii Azzurich: Bertolacci-Montolivo-Poli. Absencja Darmiana? Żaden problem przecież jest Abate
Conte był nawet łączony z przejściem do Milanu, zapewne by móc trenować tych i innych wielkich mistrzów jak Kucka 
Przerzucam się na kibicowanie Francuzom

Przerzucam się na kibicowanie Francuzom

Ostatnio zmieniony 07 maja 2016, 14:26 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pumex
- Juventino
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.jpjp5 pisze:Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.

- Kadziel
- Juventino
jackop pisze:No co wy, przecież jest w Serie A trio gotowe wieść prym w drugiej linii Azzurich: Bertolacci-Montolivo-Poli. Absencja Darmiana? Żaden problem przecież jest AbateConte był nawet łączony z przejściem do Milanu, zapewne by móc trenować tych i innych wielkich mistrzów jak Kucka

Nie przesadzaj, aż tak źle to chyba nie będzie. Trzy drużyny mogą wyjść, a trzy remisy (ulubiony rezultat Włochów) pozwolą na zajęcie 3 miejsca. :CArbuzini pisze:Coś czuję, że Conte nie wyjdzie nawet z grupy.
- jpjp5
- Juventino
Nie umniejszam mu niczego, ale taktyka jaką stosowali wtedy włosi czyli na wysokiego napastnika to była taktyka z lat 90 ubiegłego wieku już od dawna nie stosowana przez najlepsze zespoły. Jednak Lippi to był gość.pumex pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.jpjp5 pisze:Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.
- Cabrini_idol
- Juventino
jpjp5 pisze:Nie umniejszam mu niczego, ale taktyka jaką stosowali wtedy włosi czyli na wysokiego napastnika to była taktyka z lat 90 ubiegłego wieku już od dawna nie stosowana przez najlepsze zespoły. Jednak Lippi to był gość.pumex pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.jpjp5 pisze:Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.
EEE tam, dzisiaj i nie tylko, Bayern gra na Lewandowskiego, wszystko dzisiaj leci na niego, który jest typową 9. Śmieszą mnie tezy, że Lewy to nie jest typowa 9. TO jest dokładnie taki sam zawodnik jak Toni 10 lat temu, tylko lepszy.

- jpjp5
- Juventino
No właśnie trochę lepszy. Toni mi bardzo przypominał Kollera z Czech, też taki wielkolud. Jednak Lewy jest znacznie bardziej mobilniejszy od Toniego. Toni miał kopyto w nodze no i grę głową opanowaną do perfekcji. Ale sam nic nie zdziałał.Cabrini_idol pisze:jpjp5 pisze:Nie umniejszam mu niczego, ale taktyka jaką stosowali wtedy włosi czyli na wysokiego napastnika to była taktyka z lat 90 ubiegłego wieku już od dawna nie stosowana przez najlepsze zespoły. Jednak Lippi to był gość.pumex pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.
EEE tam, dzisiaj i nie tylko, Bayern gra na Lewandowskiego, wszystko dzisiaj leci na niego, który jest typową 9. Śmieszą mnie tezy, że Lewy to nie jest typowa 9. TO jest dokładnie taki sam zawodnik jak Toni 10 lat temu, tylko lepszy.
- Il Fenomeno
- Juventino
Możesz wytłumaczyc dlaczego w takim lekceważeniem piszesz o graczy Napoli ?zbysioJuve pisze:Trzeba będzie grać w takim wypadku Sorianami, Parolami i innymi Jorginhami![]()
jl.

- Dybala 4ever
- Juventino
Conte będzie miał większe pole manewru na Euro. Alejandro "Papu" Gomez dostał włoskie obywatelstwo i będzie mógł zostać powołany. kilk .