Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 00:02

Coś czuję, że Conte nie wyjdzie nawet z grupy. W ofensywie mocno średnio, teraz wypada mu dwóch najlepszych środkowych pomocników zaliczanych do światowej czołówki i na dobrą sprawę tylko obstawienie stoperów i bramkarzy jest na topowym poziomie.

Verratti i Marchisio mogli stworzyć świetną pomoc - zarówno w duecie, jak i w trójce z kimś grającym bardziej siłowo. Olbrzymia mądrość taktyczna, wyszkolenie techniczne na najwyższym poziomie, długie podania, umiejętność gry zarówno do przodu, jak i z tyłu. Tego Conte nie będzie w stanie zastąpić innym zestawem pomocników.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 01:08

Nie dosc ze sklad Wlochow wyglada bidnie, to wypadaja dwa filary pomocy. Bedzie ciezko.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 13:49

i to jest odpowiedź dlaczego on nigdy nie trafi do Juve - nie ta mentalność ;]
kontuzję ma od dawna i na operację można się było zdecydować już jakiś czas temu a nie idealnie się wstrzelić w okres pomiędzy sezonem i rozpoczęciem przygotowań do nowego przez PSG... przykre to dla kibiców Italii ale "nowy Pirlo" powinien brać przykład z Vidala, który zrobił wszystko żeby zagrać na MŚ

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:04

Verratti jakoś z tą kadrą ma nie po drodze a to kontuzja, a to trener z niego zrezygnuje, od debiutu blisko 4 lata temu rozegrał raptem 15 spotkań w tym tylko 7 o pkt, wyszło mu raptem 960 min. To raczej trzeba rozważać w kwestii braku dodatkowego atutu niż osłabienia jak to ma miejsce w przypadku Claudio. Verratti mógłby być ważnym graczem kadry ale w przeszłości nigdy nie był.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:04

Podobno Darmian się rozlożył i udział w Euro zagrożony.
Co do postępowania Verattiego, to mysle,ze wielu zawodników inaczej podchodzi do kadry odkad Conte poinformował, ze idzie do Chelsea. Pamietam jakies sondy prowadzone wsrod pilkarzy, ze Conte był trenerem z którym najchetniej by pracowali ( wsrod pilkarzy Serie A), teraz już tego raczej nie widać.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:05

Trzeba będzie grać w takim wypadku Sorianami, Parolami i innymi Jorginhami :)

Wiadomo może akurat wystrzelą i wyjdzie im ten turniej.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:25

No co wy, przecież jest w Serie A trio gotowe wieść prym w drugiej linii Azzurich: Bertolacci-Montolivo-Poli. Absencja Darmiana? Żaden problem przecież jest Abate :prochno: Conte był nawet łączony z przejściem do Milanu, zapewne by móc trenować tych i innych wielkich mistrzów jak Kucka :smile:

Przerzucam się na kibicowanie Francuzom :whistle:
Ostatnio zmieniony 07 maja 2016, 14:26 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:26

Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 14:35

jpjp5 pisze:Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.

Obrazek
Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 15:38

jackop pisze:No co wy, przecież jest w Serie A trio gotowe wieść prym w drugiej linii Azzurich: Bertolacci-Montolivo-Poli. Absencja Darmiana? Żaden problem przecież jest Abate :prochno: Conte był nawet łączony z przejściem do Milanu, zapewne by móc trenować tych i innych wielkich mistrzów jak Kucka :smile:
:prochno: Akurat z tej trójki pomocników Montolivo jest bardzo prawdopodobny, ale Conte wciąż ma do dyspozycji Motte, Jorginho, Soriano, Pirlo, De Rossiego, Florenziego, Parolo to nie są tragiczne nazwiska. Wiadomo taki skład nie powala i nie ma co marzyć o końcowym tryumfie, ale 1/4 może 1/2 ? Czemu nie ? Zaś Abate rozgrywa przyzwoity sezon poza tym jest uniwersalny Florenzi. ;)
Arbuzini pisze:Coś czuję, że Conte nie wyjdzie nawet z grupy.
Nie przesadzaj, aż tak źle to chyba nie będzie. Trzy drużyny mogą wyjść, a trzy remisy (ulubiony rezultat Włochów) pozwolą na zajęcie 3 miejsca. :C

jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 16:13

pumex pisze:
jpjp5 pisze:Mistrzostwa Świata w 2006 wygrali z Tonim, także wszystko się może zdarzyć, ale ja i tak wierzę w korelację pomiędzy grą Juve a grą Italii.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.
Nie umniejszam mu niczego, ale taktyka jaką stosowali wtedy włosi czyli na wysokiego napastnika to była taktyka z lat 90 ubiegłego wieku już od dawna nie stosowana przez najlepsze zespoły. Jednak Lippi to był gość.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 16:16

jpjp5 pisze:
pumex pisze:
Nie umniejszam mu niczego, ale taktyka jaką stosowali wtedy włosi czyli na wysokiego napastnika to była taktyka z lat 90 ubiegłego wieku już od dawna nie stosowana przez najlepsze zespoły. Jednak Lippi to był gość.

EEE tam, dzisiaj i nie tylko, Bayern gra na Lewandowskiego, wszystko dzisiaj leci na niego, który jest typową 9. Śmieszą mnie tezy, że Lewy to nie jest typowa 9. TO jest dokładnie taki sam zawodnik jak Toni 10 lat temu, tylko lepszy.

Obrazek
jpjp5

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2016, 16:41

Cabrini_idol pisze:
jpjp5 pisze:
pumex pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ton tej wypowiedzi, ale nadmienię, że Toni wówczas (lub tuż po Mundialu '06) obok Drogby był jedną z najlepszych 9-tek na świecie.

EEE tam, dzisiaj i nie tylko, Bayern gra na Lewandowskiego, wszystko dzisiaj leci na niego, który jest typową 9. Śmieszą mnie tezy, że Lewy to nie jest typowa 9. TO jest dokładnie taki sam zawodnik jak Toni 10 lat temu, tylko lepszy.
No właśnie trochę lepszy. Toni mi bardzo przypominał Kollera z Czech, też taki wielkolud. Jednak Lewy jest znacznie bardziej mobilniejszy od Toniego. Toni miał kopyto w nodze no i grę głową opanowaną do perfekcji. Ale sam nic nie zdziałał.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 10:27

zbysioJuve pisze:Trzeba będzie grać w takim wypadku Sorianami, Parolami i innymi Jorginhami :)
jl.
Możesz wytłumaczyc dlaczego w takim lekceważeniem piszesz o graczy Napoli ?

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 18:31

Conte będzie miał większe pole manewru na Euro. Alejandro "Papu" Gomez dostał włoskie obywatelstwo i będzie mógł zostać powołany. kilk .

ODPOWIEDZ