LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zagroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2016, 00:46

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Według Flashscore, Suarez dzisiaj 4 gole i 3 asysty - 7 w Kanadyjce :! - pytam z ciekawości, czy w tym sezonie w Europie zrobił ktoś podobny wynik w jednym meczu?
W tym sezonie? Ciekawe ilu zawodników w całej historii wykręciło taki wynik :co?:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2016, 08:07

ja wczoraj na orliku :cwaniak:

a poważniej to pierwszy raz w życiu chyba widziałem, żeby przy rzucie rożnym w polu karnym było tylko 5 zawodników drużyny broniącej (pomijam gościa co blokował dośrodkowanie i zamiast stać od piłki 9 metrów to stał 13) a jak dodam do tego, że atakujących było 4 to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać na taki pomysł [gol na 1-0 jakby ktoś nie mógł uwierzyć]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2016, 09:42

Maly pisze:ja wczoraj na orliku :cwaniak:
Zdjęcie albo się nie wydarzyło :prochno:

Będę powtarzał to jak mantrę. Liga Hiszpańska jest mocna ale tylko w połowie. Drużyny jak Barca Real Sevilla Atletico Villareal czy Athletico to drużyny bardzo mocne. Ale druga połówka Primera to śmiech przez łzy. Drużyny wychodzące ofensywnie na Barce czy Real :rotfl: z obroną na poziomie ligi Holenderskiej.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2016, 12:12

Cabrini_idol pisze:
Maly pisze:ja wczoraj na orliku :cwaniak:
Zdjęcie albo się nie wydarzyło :prochno:

Będę powtarzał to jak mantrę. Liga Hiszpańska jest mocna ale tylko w połowie. Drużyny jak Barca Real Sevilla Atletico Villareal czy Athletico to drużyny bardzo mocne. Ale druga połówka Primera to śmiech przez łzy. Drużyny wychodzące ofensywnie na Barce czy Real :rotfl: z obroną na poziomie ligi Holenderskiej.
W Holenderskiej widziałem lepszą grę obronną drużyn ze spodku niż to co pokazali gracze Deportivo. Jeszcze kilkanaście lat temu potrafili ugrać mistrzostwo a teraz to klub drugorzędny.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2016, 14:17

Fajnie ze Atletico wywalczylo komplet punktow w Bilbao.
To doda sporo pewnosc przed spotkaniem z Bayernem.
Licze ze Los Colchoneros zagraja w finale LM i tym razem uda im sie wywalczyc puchar.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 18:59

Po pierwszej połowie Getafe - Valencia... O matko, jaka paździerz. Całe 2 sytuacje i to dla gospodarzy: strzał w poprzeczkę i akcja po której środkowi obrońcy Nietoperzy zderzyli się ze sobą :D Gomes to ten po lewej stronie, który regularnie zagrywa do tyłu albo traci piłki? Starałem się śledzić numer 21. Ruski komentator wspominał o zainteresowaniu Juve.

Ostatnie dwie kolejki na szczycie i zwycięstwa całej trójki, przy czym Atletico i Real wyraźnie się męczyły, a Barcelona postanowiła odbić sobie ostatnie wpadki rozklepując przeciwników. Zważywszy na to, że przed ekipami z Madrytu spotkania w LM, to mój optymizm w kontekście zmiany lidera i nowego mistrza Hiszpanii wyraźnie opadł.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pimbek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 19:37

Po nieudanych prawie całych rozgrywkach ciężko się teraz spodziewać, że będą grać na maksa. Zapewne nie zobaczymy wielkich akcji zawodnika którym się interesujemy (jak to na złość bywa) :prochno:
Wracając do walki o majstra. Dobrze dla ligi, że barca się pogubiła, dawno nie było tak emocjonująco. Swoją drogą ciekawe kto popełni teraz błąd, a kto go skrupulatnie wykorzysta ;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 20:05

Tak jak się spodziewałem, wszystko co dobre dla Valencii zaczęło się i skończyło na duecie Parejo-Alcacer (młodziak drugi sezon bierze na siebie ciężar bycia głównym egzekutorem). No dobra, Negredo po wejściu zaliczył fajną asystę. Gość z "10" na plecach ogarniał cały środek pola, zapierdzielał i łatał dziury od 16stki do 16stki. Andre Gomes? Bez komentarza, wolałbym dziś nie widzieć go w akcji.

Widowisko w drugiej połowie uratowało jednak Getafe, które przez większą część wjeżdżało w Nietoperzy jak w masło. Zasłużyli na zwycięstwo, ale zaważył brak skuteczności (patelnia w ostatniej akcji meczu :facepalm:).

Obrazek
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 21:06

Barcelona tego juz nie pusci. Athletic i Real zagraja ciezkich spotkan w LM i moga stracic punktow w kolejnych spotkanie ligowych.
Watpie ze pilkarze Barcelone nie zdobeda komplet punktow w wszystkich pozostalych spotkanie ligowych.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 21:19

kiedy ludzie przestaną mylić athletic z atletico?

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 21:27

Jak zaczną w końcu oglądać BBVA. Mnie jeszcze bardziej bawi hybryda tych dwóch, czyli Athletico. Wrzuciłem w wyszukiwanie... 121 znalezionych wyników :prochno: Żeby daleko nie szukać kilka postów wyżej
Cabrini_idol pisze:Drużyny jak Barca Real Sevilla Atletico Villareal czy Athletico
Wojtek pisze:ee tam, dla Januszy futbolu Athletic Bilbao i Atletico to pewnie jedno a to samo :prochno:
A później pojedziesz na wakacje do Kraju Basków i pochwalisz się, że oglądasz Atletico w TV :P
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2016, 21:45 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 21:41

ee tam, dla Januszy futbolu Athletic Bilbao i Atletico to pewnie jedno a to samo :prochno:

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2016, 21:44

Lucas87 pisze:kiedy ludzie przestaną mylić athletic z atletico?
Od dawna kibicuje Atletico Madrid ! Od czasow Paolo Futre.
Pewnie Malo kto kojarze!
Pisajac nie zwrocilem uwage na poprawa proponowana przez edytora.

Alex96

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2016, 23:50

Marat87 pisze:Kulturze osobistej byś pokibicował.
Swoją drogą, Juvemarocco powinieneś dać w podpisie informacje, że Polski to nie jest twój ojczysty język ;)
A co z tą kulturą osobistą nie tak?
*polski
*Twój
Też daj ten podpis.
A żeby nie było nie na temat. Tottenham mimo znaczącej przewagi traci 2 pkt i Lisy praktycznie zapewniły sobie majstra w Anglii.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2016, 07:38

juvemaroko pisze:Od dawna kibicuje Atletico Madrid ! Od czasow Paolo Futre.
Pewnie Malo kto kojarze!
Widzę, że chyba jesteśmy w podobnym wieku kolego ;) . Bo ja go dobrze kojarzę, ale nie z tego, że może byłem jakimś jego fanem czy powiedźmy kibicem Atletico, ale po prostu z gazet a przeważnie z Przeglądu Sportowego, który to w tamtych czasach czytało się hurtowo. No i muszę przyznać, że chyba pierwszy mój obejrzany Puchar Europy obejrzany w TV był też z jego udziałem, a mianowicie niespodziewane zwycięstwo Porto nad Bayernem 2-1 z 1987 r. W którym to jedną z bramek strzelił zawodnik z kraju Maghrebu bodajże był to Algierczyk Madżer (polska wymowa nazwiska) niekonwencjonalnym zagraniem piętką no a w bramce "portowców" stał mój rodak J. Młynarczyk.

Żeby jednak nie było offtopu to od dwóch dni pisze się u nas, że Atletico może być do końca sezonu już bez Simeone na ławce. Podobno coś przeskrobał w ostatnim meczu z Malagą.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,459.html

ODPOWIEDZ