Sezon 2015/2016

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 10:26

Ale jajca. Kurde, wierzyłem, że Serb ugra coś w miarę sensownego w tym sezonie, ale najwidoczniej się myliłem. Podobała mi się jego praca w Sampie, a w dodatku facet ma podobno ciężką rękę i jaja. Myślałem, że ustawi niektórych piłkarzy z Mediolanu. No cóż, Milan sam sobie strzela w kolano. Swoją drogą tam chyba nie było chemii na linii trener - zarząd. Od pierwszych porażek mówiło się o zwolnieniach.
A sam Michajlović chyba nie ma powodów do płaczu. Pioli jest raczej do odstrzału. Mancini też poniżej oczekiwań. W Fiorentinie przestali się chyba dogadywać z Sousą. Da sobie radę chłop.

Obrazek
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 10:35

pablo1503 pisze:Pioli jest raczej do odstrzału. Mancini też poniżej oczekiwań. W Fiorentinie przestali się chyba dogadywać z Sousą. Da sobie radę chłop.
Pioli już zakończył przygodę z Lazio, na jego miejsce, do końca sezonu, wskoczył Simone Inzaghi. Także być może Sinisa zajrzy po sezonie do Rzymu.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2016, 10:39

Hed pisze:
pablo1503 pisze:Pioli jest raczej do odstrzału. Mancini też poniżej oczekiwań. W Fiorentinie przestali się chyba dogadywać z Sousą. Da sobie radę chłop.
Pioli już zakończył przygodę z Lazio, na jego miejsce, do końca sezonu, wskoczył Simone Inzaghi. Także być może Sinisa zajrzy po sezonie do Rzymu.
Faktycznie. Nawet oglądałem ostatni mecz przeciwko Palermo i na ławce był Inzaghi, ale myślałem, że jest on trenerem... Palermo. Nie skojarzyłem go z Lazio. :prochno: :redface:

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2016, 22:00

Zmniejszyli Higuainowi karę o jeden mecz więc będzie mógł zagrać z Romą w 35 kolejce.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 13:51

Dla nich kluczowy mecz, nasze 6 punktów nad nimi, to inne 6 punktów Napoli nad Romą. Raz, że my mamy margines błędu dwóch-trzech meczów, a dwa Napoli ma jeszcze wyjazdy z do Interu i Romy, gdyby przegrali dzisiaj w Mediolanie, to z Romą będą grać finał sezonu o drugie miejsce.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 15:31

Dziś stawiam na 2:1 dla Interu. Jutro przed 17-tą będziemy mieli już prawo czuć, że dokonaliśmy czegoś niesamowitego! W jednej z czterech najsilniejszych lig świata wygrywamy po raz piąty z rzędu :)

Niesamowite jest to, w jakim stylu zdobywamy to Scudetto. Liverpool, ManU, Borussia, czy teraz Chelsea - te kluby też w ostatnich latach notowały fatalne starty w lidze, ale potem nigdy nie zdobywały mistrzostwa. Świetne jest to, że notujemy dobry sezon (prawdopodobnie Scudetto, Puchar Włoch i taki dwumecz z Bayernem w LM), zdecydowanie odmładzając skład. Zamiast czwórki Evra, Pirlo, Vidal i Tevez, mamy teraz w pierwszym składzie A.Sandro, Khedirę, Cuadrado i Dybalę. Zamiana Llorente na Mandzukica też wyszła nam na plus. Chorwat jest tylko rok młodszy, ale w trudnych momentach daje nam znacznie więcej od Baska. Super jest też to, że do drużyny wprowadzeni są już Rugani, Sturaro i Zaza, którzy kiedyś mogą osiągnąć poziom Barzagliego, Vidala i Mandżukica. Pogba po odejściu Pirlo i Vidala początkowo miał problemy, ale teraz jest kluczowy w zalążkach niemal wszystkich naszych akcji ofensywnych. Bonucci, Rugani, A.Sandro, Pogba, Dybala, Morata - każdy trener chciałby układać puzzle z takich elementów. Najlepsze jest to, że nawet zabrania 1 puzzla z tej układanki, nie rozsypie całości, bo mamy chyba obecnie najlepszych ludzi na świecie od transferów, którzy na pewno świetnie spożytkują ewentualną kasę za Pogbę czy Moratę. Co będzie jak wszyscy zostaną, a dołączy do nas Berardi oraz ofensywny pomocnik pokroju Gotze czy Isco i będą oni grać na miarę swojego talentu? Według mnie rok w rok przez kilka następnych sezonów będziemy zdobywać Sucdetto, dochodzić do ćwierćfinałów/półfinałów LM i na stałe dołączymy do Barcelony, Bayernu i Realu (przypominają mi się lata mojej młodości, gdy zawsze byliśmy wymieniani w TOP-5 Europy).

Przyszłość należy do Juve :juve:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 19:00

Swoją drogą, ale mecz w Modenie! Patrze Carpi przegrywa 0-1 , a tu czerwona kartka dla gracza Genoi Izzo a potem w doliczonym czasie pierwszej połowy 2 gole dla Carpi 45+4 i 45+5 ;)
W ogóle o 5 minut przedłużona pierwsza połowa? Musi się tam dziać! - Zaraz włączam 2 połowę. :D

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 19:06

ForzaItanimulli3vujcm pisze:Swoją drogą, ale mecz w Modenie! Patrze Carpi przegrywa 0-1 , a tu czerwona kartka dla gracza Genoi Izzo a potem w doliczonym czasie pierwszej połowy 2 gole dla Carpi 45+4 i 45+5 ;)
W ogóle o 5 minut przedłużona pierwsza połowa? Musi się tam dziać! - Zaraz włączam 2 połowę. :D
Dla Carpi to bardzo wazny mecz i jej pilkarze zrobia wszystko zeby dwis wygrac. Bedzie bardzo ciekawa 2 polowa!
Szkoda bo nie mam juz skysport :placze:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 20:06

juvemaroko pisze:Dla Carpi to bardzo wazny mecz i jej pilkarze zrobia wszystko zeby dzis wygrac. Bedzie bardzo ciekawa 2 polowa!
Szkoda bo nie mam juz skysport :placze:
No i bardzo fajna była ta druga połowa, szybkie tempo, bardzo ofensywna gra jak na Serie A, mnóstwo sytuacji, ale tak jak pudłował Lasagna z Carpi (Ten sam który zabrał 3 pkt. Interowi) to ręce opadają - 3 prawdziwe setki miał... Moraty pudła nie były takie bezczelne przy tym.
Ogólnie ładny mecz i nie żałuje że włączyłem. ;)

Skysports? Można przez neta oglądać :D

Edit: Inter prowadzi! Oby tak dalej! A będzie 9 przewagi! W końcu się na coś przyda gorsza cześć Mediolanu. @Dizzee :pray: Wróć... :prochno:

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 21:04

No i Napoli dostaje w pupkę od 4 minuty od Interu. Jeśli dzisiaj stracą po raz kolejny punkty, a my wygramy z Palermo (co raczej jest pewne) to przewaga będzie już prawie dwucyfrowa ;)

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 21:25

Sila Spokoju pisze:No i Napoli dostaje w pupkę od 4 minuty od Interu. Jeśli dzisiaj stracą po raz kolejny punkty, a my wygramy z Palermo (co raczej jest pewne) to przewaga będzie już prawie dwucyfrowa ;)
Czyli na to wychodzi że Scudetto za tydzień? Heh :smile:
Tym razem we Florencji.

Neto i Cuadrado zdobędą na swoim dawnym terenie...

:juve:

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 21:43

Nie wiem czy ktoś już z was o tym wspominał, ale wydarzyła się bardzo, bardzo ciekawa rzecz :) Mianowicie malezyjski miliarder kupił klub z Włoch. Obiecał zrobić z niego, w przeciągu paru najbliższych lat, pretendenta do wygrania Ligi Mistrzów! Chodzi o... Bari.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 21:43

Cudownie się patrzy, jak dwie śmieciowe drużyny kopią się po czołach przy okazji zaklepując Scudetto Juventusowi :koszulka:

Gabbiadini na szpicy nie istnieje. Insigne kiwa sam siebie. Najlepszy w ekipie niebieskich chyba Hamsik. Inter Przez całą połowę nie może wyjść ze swojej połowy a zaraz ma 2 setki i strzela bramkę. Wjeżdża druga połowa, więc delektujmy się :snackgy:

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 22:09

Inter jak nie Inter prowadzą 2-0 i cisną dalej...
Medzeer pisze:Nie wiem czy ktoś już z was o tym wspominał, ale wydarzyła się bardzo, bardzo ciekawa rzecz :) Mianowicie malezyjski miliarder kupił klub z Włoch. Obiecał zrobić z niego, w przeciągu paru najbliższych lat, pretendenta do wygrania Ligi Mistrzów! Chodzi o... Bari.
Jak zacząłeś to pisać, myślałem że naigrywasz się z Interu - myląc narodowość Thohira - że nastąpiło fiasko. No ale jak doczytałem do końca to zszkowało mnie to trochę.... No ciekaw jestem jak to będzie. Bari grające na poziomie Napoli? Czemu nie! No ale to dobrze że chcą inwestować we włoska piłkę, może się odrodzi!

Swoją drogą Kobe Bryant miał kiedyś kupić jakąś drużynę w Serie A - mówiło się o Bologni. No a teraz zakończył karierę (BTW: Oglądałem :sad: ) - więc będzie miał więcej czasu, może i on się teraz zajmie tematem. ;)

Edit: No i <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>! Jutro 9 pkt. przewagi ;)

:juve:

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2016, 22:50

Krótko, zwięźle i na temat: pozamiatane.

Zablokowany