Coppa Italia 15/16 (1/2): Inter 3-0 k:3-5 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Domino_JUVE_!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:36

W sumie to kolejne zgwałcenie interu :prochno: Jeśli szukać pozytywów, to lepszego awansu nie mogliśmy sobie wymarzyć, dać interowi poczuć wygraną , a na końcu i tak cieszyć się z finału :D Za 90 minut należy im się bura, pełna zgoda!

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

A miało już w tym dwumeczu nie być emocji! Dobrze, że w końcu dotarliśmy do tego finału, bo nieźle plulibyśmy sobie w brodę odpadając z Interem po tak dobrym pierwszym meczu. Szkoda, że musieliśmy męczyć się w dogrywce, ale może i ma to jakieś plusy, bo mam wrażenie, że jeszcze nam się w tym sezonie przyda doświadczenie z tych karnych.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Panowie zagraliśmy słabo, ale noż kurde, 2 gole nie powinny mieć miejsca.

Wiadomo było od początku, że zagramy na pół gwizdka, sam bym tak kazał im zagrać z zaliczką 3 bramkową, w dodatku w środku tygodnia. Ale to co sędzia odwalał głowa mała. 1 gol to parodia nieudolności pracy sędziego, 3 gol to gigant spalony.

Przynajmniej wieczór emocjonujący :prochno:

Rugani, oh Rugani :facepalm:

Obrazek
Pessos

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:37

Podobno Allegri przystąpił do akcji solidarni z Legią. Ze względu na starą "sztamę" postanowił powtórzyć wynik ze spotkania Nieciecza-Legia jako symbol zjednoczenia.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wszyscy forumowi taktycy niech sobie wyobrażą co by się działo gdyby zamiast Lichta i Sandro po bokach grali Padoin i Evra. Większość jeszcze widziała Pereyre ale akurat on nic a nic by nie wniósł (ani zaszkodził) względem Cuadrado. Ot wiele wiatru i tyle. Także ten... A Morata to niech się już najlepiej nie błaźni do końca sezonu bo gość ma w meczu ze 2-3 fajne dogrania z czego czasem jedno z nich bywa z gatunku "kluczowych" ale cała reszta ze stratami po "dryblingach" włącznie... Zaza przynajmniej tyra w pressingu i głupio biega. Morata nie wywiera takiej presji, nie biega głupio ani nie stoi mądrze. Mieć takie doświadczenie jak Hiszpan, dobrych/bardzo dobrych partnerów w zespołach i nie poczynić zauważalnego skoku jakościowego od 3 sezonów. :doh:

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Pyrrusowe zwyciestwo Interu. Wygrali mecz, ale polfinalowy dwumecz przegrali w karnych po niefartownej poprzeczce Palacio. Ironia losu, po prostu :confused:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Patrol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:38

Ale żenada. Przeszliśmy dalej, ok. Ale nasi nie powinni się cieszyć, tylko na kolanach przepraszać kibiców za taką amatorkę. To był mecz dla takich zawodników jak Hernanes, Morata, Rugani, Cuadrado, Asamoah etc. Wszyscy zawiedli, szczególnie Morata, który oczywiście przewracał się o własne nogi w każdej możliwej sytuacji. Rugani sprokurował karnego, zachował się jak junior, a z piłką przy nodze był elektryczny. Nie wiem czy to była wina Maxa, ale nasi wyszli z nastawieniem utrzymania wyniku. Tragedia. Włoski minimalizm.

Poza awansem ciężko znaleźć jakiekolwiek plusy. Być może po takim meczu i takiej żenadzie nie przyjdzie nam więcej czegoś takiego oglądać. Tylko to mogę rozpatrywać w kategoriach zalet tego pojedynku. :doh:

A, byłbym zapomniał - na plus Sandro! Małego plusika stawiam też przy nazwisku Zazy, za waleczność, której brakowało praktycznie wszystkim zawodnikom. ;)
Ostatnio zmieniony 02 marca 2016, 23:40 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:38

Minusy:

- Dodatkowe 30 minut biegania

Plusy:
- Hernanes, Rugani i Cuadrado zostali zweryfikowani. Pierwszy niech spada na bambus jak najszybciej, drugi potrzebuje jeszcze wielu miesięcy gry i mnóstwo potu na siłce by dorównać swoim starszym kolegom, a trzeci jest przydatny tylko do gry w ściśle określonych warunkach boiskowych.
- Wyrwanie zwycięstwa pionkom z interu, kiedy już witali się z gąską
- Większość z I składu wypoczywała

Innych plusów i minusów nie dostrzegam.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:39

A i jeszcze jedni, dzisiaj jedynym graczem wartym uwagi był Sandro, grał jako obrońca lewy, pomocnik lewy, rozgrywający, wymuszający faule, wygrywający każdy pojedynek 1na 1 czy 1na 2. BRAWO !! I nie widziałem po nim zmęczenia w 115 minucie.

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:39

rydwadydwa pisze:Mnie też bardziej to widowisko śmieszy niż złości. W dalszej perspektywie ta sromotna porażka będzie miał bardzo dobry wpływ na drużynę.
W rzeczy samej. Max Allegri będzie miał kupę materiału na taśmie do pokazania w celach szkoleniowych.

MichałJuve124

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:40

Ło panie takiego meczu to jeszcze nie oglądałem :P
Mimo wszystko awans :)

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:42

A interowcy narzekają na sędziego, że gola Palacio z karnego nie uznał... :rotfl:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:42

Cabrini_idol pisze:Panowie zagraliśmy słabo, ale noż kurde, 2 gole nie powinny mieć miejsca.

Wiadomo było od początku, że zagramy na pół gwizdka, sam bym tak kazał im zagrać z zaliczką 3 bramkową, w dodatku w środku tygodnia. Ale to co sędzia odwalał głowa mała. 1 gol to parodia nieudolności pracy sędziego, 3 gol to gigant spalony.
Właśnie, o co chodzi z tym sędziowaniem? Pierwszej połowy w ogóle nie oglądałem, bo miałem problemy ze znalezieniem odpowiedniego streama, a jak już mi się udało, to właśnie straciliśmy drugą bramkę.
Podobał mi się Lemina. Facet wraca po długiej absencji i wchodzi z kopyta. Zero kompleksów. W ogóle podoba mi się jego dotychczasowy pobyt. Na początku sezonu był taki okres, że zagrał bodajże w 3 meczach pod rząd jako regista i naprawdę dawał radę na tle reszty, wówczas tragicznie grających, zawodników. Jego minusem ma jest spora pustka w głowie i głupie faule, a piłka nie parzy go przy nodze. Fajnie się urywa przeciwnikom i podać potrafi. Taki bardziej techniczny Sturaro. :hellyes:

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:43

interistow musza bolec tylki, bo zasluzyli po tym meczu na wiecej. Ciesze sie, ze zachowalismy szanse na puchar, ale niesmak pozostanie jeszcze dlugo. Naucza sie pokory i odpowiedniego nastawienia niezaleznie od okolicznosci. Mial byc spacerek i powinien byc, ale wszystko rozegralo sie w glowach, a potem te gongi sytuacji nie ulatwialy.

Powinni dostac kary finansowe za takie podejsce i brak jaj. Rywal bez srodka obrony, a my nawet celnych strzalow nie moglismy oddac.

Moze sie troche obudza, co sie im przyda, bo niezle odplyneli po tym 3-0 w Turynie.

Jeden z najgorszych wystepow w sezonie, porownywalny do tego z Sassuolo. Wstyd i hanba. :head:

kawek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2016, 23:43

Nie spodziewalem się takich emocji w tym meczu myslalem że skład który wyszedł od 1 minuty jest w stanie spokojnie grać w wiekszosci podstawowym interem ale wyszło inaczej
Inna jest sprawą ze pierwszą bramka padła w SKANDALICZNYCH okolicznościach
Nie ma za bardzo kogo wyróżniać a o Ruganim już nie wspomnę bo w swojej beznadziejnonsci przeszedł sam siebie
Najważniejsze ze jesteśmy w finale szkoda Bonucciego i tych dodatkowych 30 minut straconych na maliniakow
:juve:

Zablokowany