Mercato (Lato 2016)
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś! Generalnie można teraz w mediach odnieść wrażenie, że Lewy jest męczennikiem w Bayernie i trzymany tam na siłę, bo nie chcą go puścić do Realu. To trochę w ich stylu, bo to samo miało miejsce w czasie ostatniego sezonu w Borussi - głupie niedopowiedzonka w mediach, które sugerowały, że Robert jest już myślami w Bayernie.
- Szilgu
- Juventino
Na pewno dokładnie tak było? Z tego co czytałem to zapytany co z Realem, Kucharski powiedział, że najchętniej odpowiedziałby 'pomidor'. Ale generalnie 'jest coś na rzeczy'. Czyli może było zapytanie od Realu, cokolwiek. Tym bardziej, że Kucharski już dwa razy był fotografowany w loży VIP na Bernabeu.Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś!
Nawet pomijając to co wyżej napisałem - agenci już tak działają. Może pójdzie Lewy do Realu, a może to gra, żeby dostać tę podwyżkę.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Nie pamiętam, jak odpowiedział dokładnie, ale z pomidorem wyszedł chyba Iwanow, że "najchętniej odpowiedziałbyś pewnie na to pytanie pomidor" i wtedy chyba Kucharski pociągnął to, mówiąc: "tak, najchętniej odpowiedziałbym pomidor, ALE mogę stwierdzić, że jest coś w temacie (nie pamiętam czy użył sformułowania "w temacie" czy "na rzeczy"), ale to nie ma znaczenia.Szikit pisze:Na pewno dokładnie tak było? Z tego co czytałem to zapytany co z Realem, Kucharski powiedział, że najchętniej odpowiedziałby 'pomidor'. Ale generalnie 'jest coś na rzeczy'. Czyli może było zapytanie od Realu, cokolwiek. Tym bardziej, że Kucharski już dwa razy był fotografowany w loży VIP na Bernabeu.Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś!
Nawet pomijając to co wyżej napisałem - agenci już tak działają. Może pójdzie Lewy do Realu, a może to gra, żeby dostać tę podwyżkę.
- Sorek21
- Juventino
To, że przez jego zarobki jest absolutnie poza zasięgiem Juve.Poza tym zgadzam się z Cabrinim w ocenie jego zdolności pilkarskich.Alexinhio-10 pisze:A co to ma wspólnego z tym co napisał Cabrini ? :facepalm2:Sorek21 pisze:Lewandowski czyli najemnik który najpierw zmienił BVB na największego wroga Bayern a teraz pod wpływem rzekomej oferty Realu chce z niego wydusić 18mln pensji zamuast 10.
- krystiank
- Juventino
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... nie/gw6692
Już niech lepiej Higuaina sobie weźmie a od Dybali wara
Już niech lepiej Higuaina sobie weźmie a od Dybali wara
- Robaku
- Juventino
Otóz to. Im bliżej Igła, ze względu jednak na dłużo większą renomę klubu z Bawarii nix Neapolu, ze względu na możliwe sukcesy i zarobki, a pozA tym Igła jest bliski fizycznie Lewemu, a mniemam,że jesli Carlo nie będzie chciał zrezygnować ze skrzydeł w postaci Costa - Coman ( a po co rezygnować z czegoś co świetnie funkcjonuje) to bardziej Bayernowi potrzeba Igły niż Dybałe.
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2016, 12:02 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
- shaggy1987
- Juventino
Spokojnie, Dybala zostaje u nas ! Jeśli Lewy odejdzie do Realu, to za niego pewnie przyjdzie Gonzalo !
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Kucharski już przy transferze Lewego do Bayernu pokazał, że chlapie co chce i kiedy chce, nie przejmując się żadnymi zasadami czy dobrym smakiem. Jak wyczuje kasę, to od razu zaczyna szarżować. Niemniej faktycznie "może być coś na rzeczy".Crunny pisze:Co do Lewego, to nie wiem czy wiecie, ale na gali wręczenia nagród tygodnika Piłka Nożna, padło pytanie do Kucharskiego na scenie "Czy to REALne?". Kucharski odpowiedział: "Tak, coś jest w temacie". Wydało mi się to mega niesmaczne i nieprofesjonalne. Robert ma kontrakt do 2019 roku, który przecież sam podpisał, a tu takie coś! Generalnie można teraz w mediach odnieść wrażenie, że Lewy jest męczennikiem w Bayernie i trzymany tam na siłę, bo nie chcą go puścić do Realu. To trochę w ich stylu, bo to samo miało miejsce w czasie ostatniego sezonu w Borussi - głupie niedopowiedzonka w mediach, które sugerowały, że Robert jest już myślami w Bayernie.
Nie sądzę jednak, by miało to jakieś skutki dla nas, bo, tak jak kilka osób przede mną napisało, Dybala nie jest typem zawodnika w miejsce Lewego. Chyba że Carlo planowałby zmianę taktyki. A nawet jeśli, to mówimy o kwocie, która nawet Bayern mogłaby pogonić.
- annihilator1988
- Juventino
Pitolicie o tym Dybali bo nie macie innego tematu. Skoro trzymają takiego Pogbe od kilku dobrych lat, to tym bardziej nie sprzedadzą po roku Dybali. Myśleć
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Juventus to nie jest supermarket i Dybala jest postrzegany w klubie jako ktoś, kto ma być naszym punktem odniesienia przez wiele lat. Takie talenty jak Dybala to w futbolu rzadkość i trzeba mieć na uwadze, ile Argentyńczyk może nam wygrać (spójrzcie na to, ile wygrał Barcelonie Messi). Dlatego też już dziś pisze się o tym, że Marotta odrzuci każdą ofertę za Dybalę, niezależnie od tego, na ile miałaby ona opiewać. Mając w klubie takie gwiazdy jak Pogba oraz Dybala jesteśmy w stanie pokonać kogokolwiek.
Podbijam - myśleć.
Podbijam - myśleć.
- Kadziel
- Juventino
Nikt nie sprzeda Dybcia po jednym dobrym sezonie, poza tym Bayernu nie stać na wydatek rzędu 80-100 mln, bo o takiej kasie się mówi w kontekście transferu Pawła. Znaczy może stać, ale Bayern takiej kasy nie wydaje to nie szejki tylko klub budowany z głową. Dybala, jeśli już odejdzie to za jakieś 2-3 lata i nie do Niemiec lecz do Barcy czy Realu. 

- mzm
- Dortmundczyk
Ani nikt nie będzie chciał sprzedawać Dybaly, ani też raczej nie będzie chętnych na wykładanie tak potężnej kasy za gościa, który jeszcze ma sporo do udowodnienia, a już na pewno nie wyobrażam sobie, żeby na taki ruch porywał się klub typu Bayernu. Poza tym najpierw musiałby odejść Lewandowski, a właściwie to już jest science-fiction, więc możecie spać spokojnie. 

Ostatnio zmieniony 10 lutego 2016, 00:49 przez mzm, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kucharius1
- Juventino
Prawdą jest że Bayern jest tak bogatym klubem, bo między innymi nie szasta gotówką jak inne topowe kluby. Cena za Dybale jest astronomiczna więc ten klub raczej odpada. W przypadku transferu Roberta, zastąpi go raczej Igła, którego transfer w ostatecznym rozrachunku chyba będzie tańszy, i bardziej pasujący do uzupełnienia szpicy. Dybala to taki SS, a tą funkcję może pełnić Thomas.
Krążą plotki że Juve interesuje się Boufalem. Jeśli cena 20 mln jest prawdziwa to Beppe nie da nigdy tyle za kogoś nie sprawdzonego ani w Europie ani w poważnej lidze (L1 do takich nie zaliczam). Sensownie można wykorzystać dobre kontakty z Marseillią i wypożyczyć/kupić dorzucając Islę N'Koudou. Boufal na rozgrywającego się średnio nadaje, ostatnio grywa na prawym skrzydle, a tam mamy Juana który go zjada na śniadanie. To dobry zawodnik ale za takie pieniądze Beppe nawet na niego nie spojrzy.
Ciekawe ie po tym sezonie będzie wart Felipe Anderson ?
Krążą plotki że Juve interesuje się Boufalem. Jeśli cena 20 mln jest prawdziwa to Beppe nie da nigdy tyle za kogoś nie sprawdzonego ani w Europie ani w poważnej lidze (L1 do takich nie zaliczam). Sensownie można wykorzystać dobre kontakty z Marseillią i wypożyczyć/kupić dorzucając Islę N'Koudou. Boufal na rozgrywającego się średnio nadaje, ostatnio grywa na prawym skrzydle, a tam mamy Juana który go zjada na śniadanie. To dobry zawodnik ale za takie pieniądze Beppe nawet na niego nie spojrzy.
Ciekawe ie po tym sezonie będzie wart Felipe Anderson ?